![]() |
o kryzysie ekonomicznym:
Cytuj:
|
Co ja mam do neoliberalizmu? Ja sie tym brzydze, jestem libertarianinem.
Neoliberalizm dopuszcza interwencjonizm panstwowy i to wlasnie interwencjonizm doprowadzil np. do Wielkiego Krachu/Kryzysu w 1929 r. |
Cytuj:
Ciekawa, jaka riposta bedzie ^^ |
Cytuj:
Spider czy ty tego nie rozumiesz? Państwo zakładali ludzie którzy chcieli w jakiś sensowny sposób przetrwać. To pozostało do dziś, gdyby każdy kierowałby się twoim tokiem myślenia to cofnelibyśmy się w rozwoju o 15 tysięcy lat... Państwo tworzą ludzie, czy tego chcesz czy nie od tych ludzi zależy w jakich warunkach będziesz żył. |
Cytuj:
Kierowac to mozesz co najwyzej soba, jesli sadzisz inaczej - idz precz faszysto. Cytuj:
Chodzi o dobrowolnosc. Mozesz zgadac sie z milionem innych ludzi i stworzyc dobrowolne, socjalistyczne panstwo na wlasnym terenie. Ale lapy precz od tych, ktorzy nie chca sie do was przylaczyc. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@Spider
To ja już wole być faszystą. Przynajmniej nie będę idiotą. A wielkich odkryć nie dokonują jednostki. Jednostki się pod nimi podpisują. Kolumb sam nigdzie by nie dopłynął, każdy naukowiec bazuje na pracy innych, są zespoły badawcze... |
Cytuj:
Sila twojego watpliwego intelektu zmiotla mnie z powierzchni ziemi. Cytuj:
Newton, Kopernik - to jednostki. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Czytaj do skutku, jest cien szansy, ze zrozumiesz. |
Cytuj:
bo w mysl twojej ideologii nic nikomu nie mozna nakazac, to jak ty chcesz ludzi do wiezien posylac za przestępstwa, ktorych ilosc wzrosnie, jak kazdy bedzie w swoim domu z kałasznikowem bronił swojego "prawa do swobodnego decydowania o sobie, swojej wolności i własności"? Cytuj:
|
wolność z własnością się w pewnym stopniu wykluczają. czy będzie mi wolno jeździć Twoim autem? tak, jeśli pozwolisz. a co, jak wezmę Twoje auto, gdy będziesz daleko? nigdy nie dowiesz się, że to ja, a policja opłacana z datków nie da rady nigdy mnie znaleźć (zapewne wcale jej nie będzie). nie chcę polegać tylko na sobie i na swoich pieniądzach. ja jestem uczciwy i nie będę szkodził inny, ale obawiam się o siebie. i rewolwer w plecaku nie sprawi, że będę bezpieczniej się czuł.
|
Możecie się kłócić, ale Palikot jest moim idolem xD
|
Cytuj:
Cytuj:
Poczytaj sobie jaka jest teraz wykrywalnosc kradzionych aut... Od razu odpowiadam - zalosna. |
Cytuj:
btw, moglbys pisac na temat a nie powtarzac populistyczne slogany? |
@spider
Argumentacja była na tak dobranym poziomie, aby do Ciebie trafiła. Jeśli człowieka który myśli inaczej nazywasz faszystą, nie świadczy to dla mnie dobrze o twoim potencjale intelektualnym. A jesli nawet wbrew pozorom jestes inteligentny, to znaczy ze jestes zwyklym chamem i wypada przeprosic. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Reszte wypocin wyszydze pozniej, zakladajac ze bedzie mi sie chcialo marnowac czas. |
A widzisz, nic w tym zlego.
Sam przyznales mi racje unikajac odpowiedzi na zadane pytanie:) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:10. |