Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Albertus 31-01-2009 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez S-75 (Post 2445345)
Jestem tolerancyjny, a homoseksualizm uważam za chorobę, którą należy leczyć i to od chwili pierwszych objawów.
- od razu uprzedzam, że nie jestem za prześladowaniem, wyzywaniem, czy krzywdzeniem fizycznym tych ludzi. Bo to są ludzie tylko, że chorzy.

no i popieram w 50 % , bo to choroba ! a co do drugiej części , to prześladowań powinno sie uniknąć w ten sposób ze zrobiło by sie dla nich otoczona murem strefę do życia i tam by se pedarasty siedziały nie przeszkadzając nikomu. dostały by ziemie pod uprawę , i byli by od siebie niezależni żeby nie mieć kontaktu z normalnymi ludźmi.

Alanus Lutinum 31-01-2009 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez S-75 (Post 2445345)
Jestem tolerancyjny, a homoseksualizm uważam za chorobę, którą należy leczyć i to od chwili pierwszych objawów.
- od razu uprzedzam, że nie jestem za prześladowaniem, wyzywaniem, czy krzywdzeniem fizycznym tych ludzi, bo to są ludzie tylko, że chorzy.

Sądzę dokładnie tak samo.

Jedyną moją oznaką nietolerancji wobec homo są związki homoseksualne. Mężczyzna i kobieta są stworzeni fizycznie i psychicznie do zapewnieniu dziecku odpowiedniego rozwoju. Para homoseksualna nie jest w stanie czegoś takiego dokonać, ze względów technicznych.

Martka 31-01-2009 18:49

Ciekawa jestem, kiedy ludzie pojmą, że istnieją trzy, a nie jedna orientacja seksualna.

Litawor 31-01-2009 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2445369)
Jedyną moją oznaką nietolerancji wobec homo są związki homoseksualne. Mężczyzna i kobieta są stworzeni fizycznie i psychicznie do zapewnieniu dziecku odpowiedniego rozwoju. Para homoseksualna nie jest w stanie czegoś takiego dokonać, ze względów technicznych.

A czy to jest jakąś przeszkodą w życiu razem?

Yakky 31-01-2009 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Martka (Post 2445371)
Ciekawa jestem, kiedy ludzie pojmą, że istnieją trzy, a nie jedna orientacja seksualna.

No ja pojmuję. Ale to nie znaczy, że musze to tolerować i akceptować.
Korumpcja w polityce czy piłce nożnej jest a ludzie jej też nie akceptują ani nie tolerują.
Tak samo jak CipSoft pojmuje, że wielu graczy botuje i oni tego nie tolerują i coś z tym robią.
---
A co do parad i moralności.
Co z tego, że kilku homoseksualistów dostanie po gębie, zostanie wyśmianych, czy obrzuconych cegłówkami/butelkami?
Kiedyś 6 milionów ludzi zostało zabitych za to, że nie miało bląd włosów i niebieskich oczu.

Yakky 31-01-2009 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2445389)
A czy to jest jakąś przeszkodą w życiu razem?

A kto im broni być razem?
Ale ślubu nie będzie w kościele! Adopcji nie bedzie! Parad ''róFności'' nie będzie!
I dla mnie jest git.

Litawor 31-01-2009 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yakky (Post 2445392)
Co z tego, że kilku homoseksualistów dostanie po gębie, zostanie wyśmianych, czy obrzuconych cegłówkami/butelkami?
Kiedyś 6 milionów ludzi zostało zabitych za to, że nie miało bląd włosów i niebieskich oczu.

Hmm... masz rację. To wszystko zmienia. Przekonałeś mnie do swoich poglądów.

Wielkimanitu 31-01-2009 19:04

Jaki by nie był werdykt psychologów, homoseksualizm jest dysfunkcją organizmu, którego podstawowym celem powinna być prokreacja.

Martka 31-01-2009 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yakky (Post 2445392)
No ja pojmuję. Ale to nie znaczy, że musze to tolerować i akceptować.
Korumpcja w polityce czy piłce nożnej jest a ludzie jej też nie akceptują ani nie tolerują.
Tak samo jak CipSoft pojmuje, że wielu graczy botuje i oni tego nie tolerują i coś z tym robią.
---
A co do parad i moralności.

Jak możesz porównywać patologie z różnymi orientacjami seksualnymi? I nie rozumiem, czemu ma służyć to odwołanie do II wojny światowej.

Cytuj:

Jaki by nie był werdykt psychologów, homoseksualizm jest dysfunkcją organizmu, którego podstawowym celem powinna być prokreacja.
Przedstaw mi, proszę, oryginalną opinię potwierdzającą Twoją wypowiedź. Ja w zamian, przedstawię Ci taką, która ją obali.

S-75 31-01-2009 19:09

tu nastąpił błąd i złe porównanie!!
niedługo ciąg dalszy...

Martka 31-01-2009 19:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez S-75 (Post 2445406)
Głównym celem zwierząt jak i ludzi jest mnożenie się, aż do potęgi EntEJ!(czyli do czasu, aż w ziemie coś przypierdzieli). Tak stworzeni zostali ludzie i zwierzęta. "Inne" zachowania (a takimi jest homoseksualizm)uznawane są za chorobę, tak jak zespół dawna. Oczywiście teraz można zadać pytanie czy tak jak zespół dawna, (choroba nie uleczalna) homoseksualizm jest nieuleczalny?

Aby uniknąć niepotrzebnych postów od razu piszę, że niektóre zwierzęta ujawniają pewne "homoseksualne" zachowania. Jednak wynika to tylko z okazywania wyższości w stadzie. Nic po za tym ;)

A, czyli twierdzisz, że wiesz lepiej niż fachowcy z WHO?

Litawor 31-01-2009 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2445399)

Czy dysfunkcją organizmu? Te osoby są tak samo zdolne do prokreacji, tu nie ma raczej mowy o dysfunkcji. W ogóle w dzisiejszym świecie homoseksualizm nie stanowi żadnego problemu ani dla tych ludzi, ani dla ludzkości. Jedynym problemem jest wrogość części ludzi wobec homoseksualistów.

Syfors 31-01-2009 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 2443136)
Czy mi przeszkadzają? No niech sobie już są i robią co chcą razem, ale akcje typu 'wychowywanie dziecka przez dwóch ojców' są dla mnie żałosne i jestem stanowczo przeciwny takiemu czemuś.

Jestem podobnego zdania.
Mogą być ale bez możliwości adopcji dzieci.

Slythia 31-01-2009 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez S-75 (Post 2445406)
Głównym celem zwierząt jak i ludzi jest mnożenie się, aż do potęgi EntEJ!(czyli do czasu, aż w ziemie coś przypierdzieli). Tak stworzeni zostali ludzie i zwierzęta. "Inne" zachowania (a takim jest homoseksualizm)uznawane są za chorobę, tak jak zespół dawna. Oczywiście teraz można zadać pytanie czy tak jak zespół dawna, (choroba nie uleczalna) homoseksualizm jest nieuleczalny?

Czyli uważasz, że osoby, które z jakichś przyczyn nie chcą mieć w ogóle dzieci, albo - żyją samotnie z wyboru, są chore?

Przecież, jak sam napisałeś, naszym celem jest prokreacja, a "inne" zachowania uznawane są za chorobę.

Ah... I przez kogo są uznawane? Lekarzy? Kościół? Ciebie?

S-75 31-01-2009 19:16

Nie, nie zespól dawna nie jest chorobą...przepraszam za pomyłkę i złe porównanie...
(Nie chce tu nikogo skrzywdzić dlatego nie będę tłumaczył dlaczego napisałem tak a nie innaczej)

Michoss 31-01-2009 19:20

Cytuj:

Głównym celem zwierząt jak i ludzi jest mnożenie się, aż do potęgi EntEJ!(czyli do czasu, aż w ziemie coś przypierdzieli). Tak stworzeni zostali ludzie i zwierzęta. "Inne" zachowania (a takim jest homoseksualizm)uznawane są za chorobę, tak jak zespół dawna. Oczywiście teraz można zadać pytanie czy tak jak zespół dawna, (choroba nie uleczalna) homoseksualizm jest nieuleczalny?
Księża katoliccy są chorzy, kto ze mną idzie im o tym oznajmić?

Dark Sven 31-01-2009 19:20

Yakky, powiedz mi tak szczerze. Ten pakiet głupoty, który posiadasz to dostałeś gratis po urodzeniu czy otrzymałeś go na Komunie?

Wielkimanitu 31-01-2009 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Martka (Post 2445409)
A, czyli twierdzisz, że wiesz lepiej niż fachowcy z WHO?

Ci sami "fachowcy" kilkadziesiąt lat temu twierdzili, że homoseksualizm jednak chorobą jest.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2445412)
Czy dysfunkcją organizmu? Te osoby są tak samo zdolne do prokreacji, tu nie ma raczej mowy o dysfunkcji.

Chodziło mi oczywiście o brak pociągu do płci przeciwnej, co dysfunkcją (tak jak bezpłodność) jak najbardziej jest.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2445412)
W ogóle w dzisiejszym świecie homoseksualizm nie stanowi żadnego problemu ani dla tych ludzi, ani dla ludzkości. Jedynym problemem jest wrogość części ludzi wobec homoseksualistów.

Jak pisałem wcześniej, ta (nie)tolerancja dla odmieńców jest stała, wraz z upływem lat zmieniała się raz na korzyść homoseksualistów, raz na korzyść pedofilów. Ale czy to jest problem?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2445416)
Ah... I przez kogo są uznawane [za chorobę -W]? Lekarzy? Kościół? Ciebie?

Przez mechanizmy ewolucji.

@DOWN
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2445447)
Gdyby tak bylo, to zachowania homoseksualne wyginelyby przez te kilka mln lat istnienia gatunku ludzkiego.

Pisałem już o tym. Nie wyginęły, gdyż w jakimś stopniu są korzystne. Tak jak matczyna opieka jest lepsza niż pozostawienie dziecka samopas, tak samo homoseksualizm "w małej dawce" pozwala łątwiej uwieść partnerkę - przy np. pedofilii również można się doszukać korzystnych zachowań (oczywiście z punktu widzenia ewolucji).

Slay 31-01-2009 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2445440)

Gdyby tak bylo, to zachowania homoseksualne wyginelyby przez te kilka mln lat istnienia gatunku ludzkiego.

Litawor 31-01-2009 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2445440)
Chodziło mi oczywiście o brak pociągu do płci przeciwnej, co dysfunkcją (tak jak bezpłodność) jak najbardziej jest.

Nie rozumiem, dlaczego? Gejów nie pociągają kobiety, więc nie będą ich zapładniali, ale gdyby chcieli, to by mogli. Ktoś wspomniał o księżach - też nie zapładniają kobiet (zazwyczaj), ale jakby chcieli, to by mogli. Jak mi coś odbije, to też stwierdzę, że nie będę się zbliżał do kobiet, ale mimo to będę zupełnie zdrowy.

Cytuj:

Jak pisałem wcześniej, ta (nie)tolerancja dla odmieńców jest stała, wraz z upływem lat zmieniała się raz na korzyść homoseksualistów, raz na korzyść pedofilów. Ale czy to jest problem?
Jest to problem w przypadku homoseksualistów, bo cierpią, choć niczym nie zawinili.

Cytuj:

Ewolucja jest zjawiskiem, które wynika z pewnych cech organizmów żywych, a nie jakąś wyrocznią. Ona nie decyduje o tym, co jest chorobą, jest raczej koniecznością.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:03.