![]() |
Cytuj:
|
Rock >.< (Offspring głownie ;))
oraz Punk Rock (zwlaszcza polski: Farben lehre, the analogs, ciemna strona pomidora, lumpex 75'.) a tak ogólnie to Iron Maiden, A fire inside (afi), Zabili mi Zółwia, Ska-p, Rage Against the Machine... no jeszcze vavamuffin xD off: :cygaro: :dance: :faceoff: <-- fuujne te nowe emotki xD |
Techno - East Clubbers, Clubbasse i formacja założona przez mojego kumpla Powerteam.
Podgatunek Techno: HardStyle - Najczesciej to chyba Zany, Deepack, Pila itd. Trance - Wszystkich wykonawcow a w szczegolnosci DJ Shog. :D |
Cytuj:
Większość które tam leciały miały takie teksty Nie wątpię że istnieje ambitny HH, ale HH dla mas to <wstaw dowolne niecenzuralne słowo> |
Cytuj:
1. Jak słuchałeś hh z tv to nie mogłeś usłyszećżadnego przekleństwa... why? bo zawsze jest cenzura-.-" 2. Tak to jest jak tylko oglądasz tv w którym jakieś dzieciaki wysyłają smsy na 'zespoły' typu 18L. Bo innego hh nei słyszały bo rodzice kupują im płytki tych którzy właśnie 'śpiewają dla tych dzieciaków". |
Tool, A Perfect Circle, Metallica, Black Sabbath, Guns 'N Roses, Pink Floyd, Soad (only Toxicity), PP.
|
Cytuj:
Co do tematu.. słucham tego co mi wpadnie w ucho. Przy czym zazwyczaj jest to rock. Hip-hopu (zwłaszcza polskiego) i techno raczej nie trawię... Nie uważam, że to jakiś shit całkowity, ale mi to po prostu nie podchodzi. A, japoński pop rulz XD |
widze że jesteście bardzo mało tolerancyjni słuchacze metalu i innej muzyki - to że metal jest taka świetną muzyką nie znaczy ze macie prawo obrażac rap hiphop i inne rodzaje muzyki! To jest co do niektórych tylko! Słuchajcie i dajcie słuchac innym albo raczej nie obrażajcie gustów.
|
Cytuj:
@Vekegi Nie zwracaj się z tym do wszystkich. Sam słucham głównie metalu, ale cenię sobie dobry rap/hip-hop... Niestety niektórzy są ograniczeni, albo chcą się popisac przed swoimi, tak to zwykle bywa. Nawet hip-hopowcy czasem się tak zachowują, należy to zrozumieć. |
@Kumagoro: Najśmieszniejsze jest to, że w swoim spisie nie wymieniłeś jakichś mega-ambitnych kapel, a czepiasz się hiphopu, że jest be.
Tak samo ktoś kto go lubi mógł by teraz powiedzieć, że rock jest kretyński, bo widział na Vivie takie tokjo hotel. Tak samo jest z wszystkimi mezami, 18lami etc. Wszystkie mają wspólną cechę, próbują naśladować jakiś gatunek, puszczają swoje teledyski w komercyjnych stacjach, taki dzieciak podłapie i voila! "Jestem hh zią, bo słucham "jak zapomnieć"/jestem evul mroczny metal, bo słucham linkin park". Taki słuchacz, który na prawdę zna się na hiphopie, wyśmieje cię jak wyjedziesz z takimi tekstami w stylu "hwdp", "ziąąąą!!" etc. Tak samo chyba nie myślałeś nigdy o tym, żeby przywitać się z metalem słowami "satan z tobą, bracie". Mam rację? |
o znalazlem cos ciekawego na playliscie ale nie leży to w gatunku techno
The Rasmus,Zero,Queen One-t-cool(dobrze?)Kate Ryan(dance),Evanessence,Danzel,Big Cyc,Bob Marley,Bitter sweet symphony.słucham bardzo żadko no ale niech mi ktoś nie mówi że jestem ograniczony |
Patrzac na to co sie wyprawia w tym temacie po prostu jestem mocno zazenowany. Nie wiem do kad zmierzacie i co chcecie zademonstrowac poprzez klotnie typu :
- Avril Lavigne to pop rock! - Nie, Avril Lavigne to pop! - Linkin Park to Nu Metal! - Nie n00bie, Linkin Park to jazz z domieszką funku i bluesa wywodzacego się z heavy metalu sratatata... Skonczcie z tym lepiej :/ Muzyka powinna byc czyms osobistym, zaleznym od gustu a nie tematem do ostrych przepychanek. Klotnie o gatunki muzyczne to jedna z najglupszych rzeczy jaka w moim skromnym zdaniu istnieje na tym swiecie :/ |
Duzo punku najwiecej polskiego,troche metalu,troche hc
Idioci w kapturach myslacy ze sa superextra itp najczesciej tolerancji maja zero i dlatego czasem moge dostac po glowie za to ze mam dlugie wlosy-no przeciez musze wygladac tak samo jak oni bo teraz jest era hip hopu.... Ale nie mowie ze kazdy taki jest-tak zachowuje sie 80% ktore znam Edytowalem bo musze przyznac racje,nie mozna z tego robic swojej osobistej wojny |
>>Guns'n'Roses (w składzie Axl, Slash, Izzy, Duff i ten tam... Adler (?)) - nie ma to jak kawał rocka w najlepszym wydaniu ^^
>>A-ha - pop na najwyższym poziomie >>Sting- "You'll remember me when the west wind moves Upon the fields of barley You'll forget the sun in his jealous sky As we walk in the fields of gold" - ha, lubię jego brzmienie i świetne, sensowne teksty >>Red Hot Chili Peppers - jak ja mogłem o nich zapomnieć? :D Flea ze swoim basem rządzi >> dodatkowo klasyki typu Led Zeppelin "Stairway to heaven" i "Whole lotta love", Eagles "Hotel California", Bitelsi, Eric Clapton, Deep Purple, Queen, Dire Straits "Brtohers in arms"...... jest tego sporo :). Jedynie nie przepadam za polskim hip hopem (ludzie, wsłuchajcie sie w te teksty... jak ja nie cierpie kolesi, uważającuch sie za niewiadomo jakich gangsta i zioooomalow. Eeehh, co innego hh z sensownymi tekstami (chodzby WWO czy Tupac)). |
Pytanie, odpowiedź. Jak w temacie.
U2(najczęściej) Coldplay(po U2 najczęściej) Franz Ferdinand(często) Depeche Mode(często) System Of A Down(nieraz) Negatyw(nieraz) I jeszcze parę, które są puszczane spodarycznie... |
Cytuj:
:confused: Aha, zeby nie robic offtopa. Przede wszystkim slucham: HH [Kaliber 44, Lona, Paktofonika, troche francuskiego rapu (amerykanski mi raczej nie pasi)] Duzo muzyki filmowej Duzo roznych odmian muzyki elektronicznej [najwiecej chyba Prodigy] |
Jak chcecie coś ambitnego to polecam album "7" Ostrego i nie dlatego że jestem jego fanem tylko dlatego że to naprawde ambitna muzyka.
|
Cytuj:
Do tego 2 topicu: Caly hip-hop jest zly? Tak samo mozna powiedziec o metalach.. Myslisz ze wszyscy tylko sie wyzywaja na "biednych" metalach? Idz w szerokich spodniach w grupke 'spragnionych walki' dresow. Myslisz, że tylko metal jest nieszanowany? W kazdej grupie sluchaczy wybranej muzyki, przeciwna jest niszczona... A do tych co wyrazaja zdanie po piosenkach w TV: Na Polske, obcokrajowiec też tylko na rząd patrzy, by zdanie na temat państwa określic? End. |
Mogłem w sumie napisać to w moim poprzednim poście , ale co tam raz się żyję ;]
Żeby nie było , że jestem jakis true grow brutal death metalowiec to dodam , że bardzo lubie techno East Clubbers Dj Shog Dj Tiesto Dj Jean :> a bym zapomniał czasem gdy już wszyscy spią a budzik wybija godzinę 3:33 włączam rumuńskie Disco [O -Zone] ale bardzo cicho , żeby policja nie przyjechała -.- :dance: ciekawi mnie czy ktoś lubi HIM ? :cygaro: |
@up
Ville Vallo. :) Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:22. |