Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czego słuchacie...... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2126)

Gufat III 24-02-2006 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumagoro
Prawdopodobnie dostanę po mordzie od wielce szanownych panów w kapturach jarających blanty i będących "ziąą", robiących kozackie gesty gadających "k... ch... ci w d... ty p... szmato", słuchających najbardziej kozackiego polisz HH

HipHop śmierdzi
Zarówno "czarny" jak i "Polski"
To szmira
"Idzie o tekst"? Czyli im więcej k... i ch... tym lepiej?

W klasie sie ze mnie śmieją i mam to gdzieś.

A co lubię?

Blur (chociaż Gorillaz imo lepsze od Blura jest)
Bloodhound gang
Gorillaz
HIM (rip out the wings of a butterfly ROX)
D'espairs ray (Japoński zespół metalowy, spoko kawałki mają)
System of a Down (szczególnie BYOB i Vicinity of obscenity)
Coldplay (tutaj dość wyrywkowo)

To jest muzyka, a nie jakiś tam HH z dzieciakami ściętymi na pałe z kapturami na głowach myślących że są zią bo jarają blanty

Co za bzdury. Może jakieś argumenty? A może nie masz nic więcej do powiedzenia, poza tym że "oni tam brzydko przeklinają i jarają blanty"? Sorry, ale odnoszę wrażenie że opierasz swoje zdanie na jakichś idiotach pokroju 18L, Mezo i kilku innych ziomów~

Chopkers 24-02-2006 16:06

Rock >.< (Offspring głownie ;))
oraz Punk Rock (zwlaszcza polski: Farben lehre, the analogs, ciemna strona pomidora, lumpex 75'.)
a tak ogólnie to Iron Maiden, A fire inside (afi), Zabili mi Zółwia, Ska-p, Rage Against the Machine... no jeszcze vavamuffin xD

off:
:cygaro: :dance: :faceoff: <-- fuujne te nowe emotki xD

Dj Nekro 24-02-2006 16:58

Techno - East Clubbers, Clubbasse i formacja założona przez mojego kumpla Powerteam.
Podgatunek Techno: HardStyle - Najczesciej to chyba Zany, Deepack, Pila itd.
Trance - Wszystkich wykonawcow a w szczegolnosci DJ Shog. :D

Kumagoro 24-02-2006 17:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gufat III
"oni tam brzydko przeklinają i jarają blanty"? Sorry, ale odnoszę wrażenie że opierasz swoje zdanie na jakichś idiotach pokroju 18L, Mezo i kilku innych ziomów~

Oglądałem 4fun w paśmie tylko HH

Większość które tam leciały miały takie teksty

Nie wątpię że istnieje ambitny HH, ale HH dla mas to <wstaw dowolne niecenzuralne słowo>

morwi 24-02-2006 17:58

Cytuj:

Nie wątpię że istnieje ambitny HH, ale HH dla mas to <wstaw dowolne niecenzuralne słowo>

1. Jak słuchałeś hh z tv to nie mogłeś usłyszećżadnego przekleństwa... why? bo zawsze jest cenzura-.-"
2. Tak to jest jak tylko oglądasz tv w którym jakieś dzieciaki wysyłają smsy na 'zespoły' typu 18L. Bo innego hh nei słyszały bo rodzice kupują im płytki tych którzy właśnie 'śpiewają dla tych dzieciaków".

Majines 24-02-2006 18:16

Tool, A Perfect Circle, Metallica, Black Sabbath, Guns 'N Roses, Pink Floyd, Soad (only Toxicity), PP.

Aval'yah 24-02-2006 18:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek
<ironia>AWRYJ I TOKJO!!!11onoenoe koham ih!</ironia>

ps. Ciekawe kiedy ten topic przerodzi się w kolejną wojnę...

Blah, hipokryzja. Najpierw naśmiewasz się z tego czego ktoś słucha, a potem ciekawisz się "Kiedy ten topic przerodzi się w kolejną wojnę". Sam ją wywołujesz w ten sposób.

Co do tematu.. słucham tego co mi wpadnie w ucho. Przy czym zazwyczaj jest to rock. Hip-hopu (zwłaszcza polskiego) i techno raczej nie trawię... Nie uważam, że to jakiś shit całkowity, ale mi to po prostu nie podchodzi.

A, japoński pop rulz XD

Vekegi 24-02-2006 19:25

widze że jesteście bardzo mało tolerancyjni słuchacze metalu i innej muzyki - to że metal jest taka świetną muzyką nie znaczy ze macie prawo obrażac rap hiphop i inne rodzaje muzyki! To jest co do niektórych tylko! Słuchajcie i dajcie słuchac innym albo raczej nie obrażajcie gustów.

Gufat III 24-02-2006 19:30

Cytuj:

W 4fun TV nie posłuchasz nic dobrego. A gdybym ja się sugerował muzyką dla mas, to najprawdopodobnie słuchał bym teraz gówna jakiegoś, albo nic.

@Vekegi
Nie zwracaj się z tym do wszystkich. Sam słucham głównie metalu, ale cenię sobie dobry rap/hip-hop... Niestety niektórzy są ograniczeni, albo chcą się popisac przed swoimi, tak to zwykle bywa. Nawet hip-hopowcy czasem się tak zachowują, należy to zrozumieć.

Ryłek 24-02-2006 21:31

@Kumagoro: Najśmieszniejsze jest to, że w swoim spisie nie wymieniłeś jakichś mega-ambitnych kapel, a czepiasz się hiphopu, że jest be.
Tak samo ktoś kto go lubi mógł by teraz powiedzieć, że rock jest kretyński, bo widział na Vivie takie tokjo hotel.
Tak samo jest z wszystkimi mezami, 18lami etc.
Wszystkie mają wspólną cechę, próbują naśladować jakiś gatunek, puszczają swoje teledyski w komercyjnych stacjach, taki dzieciak podłapie i voila! "Jestem hh zią, bo słucham "jak zapomnieć"/jestem evul mroczny metal, bo słucham linkin park".
Taki słuchacz, który na prawdę zna się na hiphopie, wyśmieje cię jak wyjedziesz z takimi tekstami w stylu "hwdp", "ziąąąą!!" etc.
Tak samo chyba nie myślałeś nigdy o tym, żeby przywitać się z metalem słowami "satan z tobą, bracie". Mam rację?

PiXik 24-02-2006 21:45

o znalazlem cos ciekawego na playliscie ale nie leży to w gatunku techno
The Rasmus,Zero,Queen One-t-cool(dobrze?)Kate Ryan(dance),Evanessence,Danzel,Big Cyc,Bob Marley,Bitter sweet symphony.słucham bardzo żadko no ale niech mi ktoś nie mówi że jestem ograniczony

Arrivald 24-02-2006 21:50

Patrzac na to co sie wyprawia w tym temacie po prostu jestem mocno zazenowany. Nie wiem do kad zmierzacie i co chcecie zademonstrowac poprzez klotnie typu :
- Avril Lavigne to pop rock!
- Nie, Avril Lavigne to pop!
- Linkin Park to Nu Metal!
- Nie n00bie, Linkin Park to jazz z domieszką funku i bluesa wywodzacego się z heavy metalu sratatata...
Skonczcie z tym lepiej :/ Muzyka powinna byc czyms osobistym, zaleznym od gustu a nie tematem do ostrych przepychanek. Klotnie o gatunki muzyczne to jedna z najglupszych rzeczy jaka w moim skromnym zdaniu istnieje na tym swiecie :/

...Zeck 24-02-2006 21:51

Duzo punku najwiecej polskiego,troche metalu,troche hc

Idioci w kapturach myslacy ze sa superextra itp najczesciej tolerancji maja zero i dlatego czasem moge dostac po glowie za to ze mam dlugie wlosy-no przeciez musze wygladac tak samo jak oni bo teraz jest era hip hopu....
Ale nie mowie ze kazdy taki jest-tak zachowuje sie 80% ktore znam
Edytowalem bo musze przyznac racje,nie mozna z tego robic swojej osobistej wojny

Nenn Iskariota 24-02-2006 21:56

>>Guns'n'Roses (w składzie Axl, Slash, Izzy, Duff i ten tam... Adler (?)) - nie ma to jak kawał rocka w najlepszym wydaniu ^^

>>A-ha - pop na najwyższym poziomie

>>Sting-
"You'll remember me when the west wind moves
Upon the fields of barley
You'll forget the sun in his jealous sky
As we walk in the fields of gold" - ha, lubię jego brzmienie i świetne, sensowne teksty

>>Red Hot Chili Peppers - jak ja mogłem o nich zapomnieć? :D Flea ze swoim basem rządzi

>> dodatkowo klasyki typu Led Zeppelin "Stairway to heaven" i "Whole lotta love", Eagles "Hotel California", Bitelsi, Eric Clapton, Deep Purple, Queen, Dire Straits "Brtohers in arms"...... jest tego sporo :). Jedynie nie przepadam za polskim hip hopem (ludzie, wsłuchajcie sie w te teksty... jak ja nie cierpie kolesi, uważającuch sie za niewiadomo jakich gangsta i zioooomalow. Eeehh, co innego hh z sensownymi tekstami (chodzby WWO czy Tupac)).

Nadrill 24-02-2006 21:58

Pytanie, odpowiedź. Jak w temacie.
U2(najczęściej)
Coldplay(po U2 najczęściej)
Franz Ferdinand(często)
Depeche Mode(często)
System Of A Down(nieraz)
Negatyw(nieraz)
I jeszcze parę, które są puszczane spodarycznie...

spider-bialystok 24-02-2006 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ...Zeck
Idioci w kapturach myslacy ze sa superextra itp najczesciej tolerancji maja zero i dlatego czasem moge dostac po glowie za to ze mam dlugie wlosy-no przeciez musze wygladac tak samo jak oni bo teraz jest era hip hopu....
Ale nie mowie ze kazdy taki jest-tak zachowuje sie 80% ktore znam
Edytowalem bo musze przyznac racje,nie mozna z tego robic swojej osobistej wojny

Rownie czesto mozna od dresa dostac po glowie wlasnie za bluze z kapturem czy skejtowskie spodnie. Wezcie nie robcie z 'metali'[chodzi mi o konkretnych userow] jakichs meczennikow o swoja muzyke bo czytajac niektore posty mozna nabrac takiego wrazenia
:confused:
Aha, zeby nie robic offtopa. Przede wszystkim slucham:
HH [Kaliber 44, Lona, Paktofonika, troche francuskiego rapu (amerykanski mi raczej nie pasi)]
Duzo muzyki filmowej
Duzo roznych odmian muzyki elektronicznej [najwiecej chyba Prodigy]

Vekegi 24-02-2006 22:09

Jak chcecie coś ambitnego to polecam album "7" Ostrego i nie dlatego że jestem jego fanem tylko dlatego że to naprawde ambitna muzyka.

kaczi 24-02-2006 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vekegi
Jak chcecie coś ambitnego to polecam album "7" Ostrego i nie dlatego że jestem jego fanem tylko dlatego że to naprawde ambitna muzyka.

Tylko nupku nie dawaj linka do albumu :P

Do tego 2 topicu:
Caly hip-hop jest zly?
Tak samo mozna powiedziec o metalach..

Myslisz ze wszyscy tylko sie wyzywaja na "biednych" metalach?
Idz w szerokich spodniach w grupke 'spragnionych walki' dresow. Myslisz, że tylko metal jest nieszanowany? W kazdej grupie sluchaczy wybranej muzyki, przeciwna jest niszczona...

A do tych co wyrazaja zdanie po piosenkach w TV:
Na Polske, obcokrajowiec też tylko na rząd patrzy, by zdanie na temat państwa określic?
End.

M@rcin 24-02-2006 22:18

Mogłem w sumie napisać to w moim poprzednim poście , ale co tam raz się żyję ;]
Żeby nie było , że jestem jakis true grow brutal death metalowiec to dodam , że bardzo lubie techno
East Clubbers
Dj Shog
Dj Tiesto
Dj Jean :>
a bym zapomniał czasem gdy już wszyscy spią a budzik wybija godzinę 3:33
włączam rumuńskie Disco [O -Zone] ale bardzo cicho , żeby policja nie przyjechała -.- :dance:

ciekawi mnie czy ktoś lubi HIM ? :cygaro:

]v[ichal 24-02-2006 22:24

@up
Ville Vallo. :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Do tego 2 topicu:
Caly hip-hop jest zly?
Tak samo mozna powiedziec o metalach..

Myslisz ze wszyscy tylko sie wyzywaja na "biednych" metalach?

Co można powiedzieć? Że w grupce pobiją skejta? Stary, nie spotkałem się z taką sytuacją, a z drugiej strony nieraz.Zresztą radze zamknąć tą dyskusje, bo robi sie kolejna kłótnia hh vs metal. Aby dyskutować, trzeba dysponować odpowiednimi argumentami, a tu obie strony nieco kuleją, i dyskusja prowadzi do nikąd.. :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:22.