Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skąd nienawiść do policji? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219301)

sphinx123 12-08-2009 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2622594)
Czy jak ktoś pije/jara/ćpa to automatycznie staje się fajnym?

Chodziło mi np. o oderwanie się od książki i spędzenie miłego czasu ze znajomymi. To forum tak ma, lubi się wpadać ze skrajności w skrajność.

Andrew 12-08-2009 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2622603)
Chodziło mi np. o oderwanie się od książki i spędzenie miłego czasu ze znajomymi. To forum tak ma, lubi się wpadać ze skrajności w skrajność.

Jak dla mnie bardziej ze skrajności. Jeżeli ktoś lubo inaczej spędzać czas to jego spawa, nikogo do niczego nie zmusisz. A jak ktoś podlizuje się nauczycielom to też jego sprawa! Jeden się dużo uczy, a drugi podlizuje - obije osiągną cel, tylko kto jest sprytniejszy?

A jeżeli ktoś nie pije, nie ćpa, nie pali, nie używa wulgaryzmów i nie wozi się po ulicach to nic w tym dziwnego, że policja go nie zatrzyma, bo z jakiej by bogatej rodziny nie był koleś, a idzie z butelką piwa w łapie i z kiepem w gębie to nie przejdzie obojętnie obok policji (inna sprawa jak ktoś jest dzieckiem znanego polityka, ale to też nie znaczy, że życia nie zna).

Ulrikk 12-08-2009 21:22

@sphinx123
Chyba chodzimy do tej samej szkoły.. Oo

Gordorczyk 12-08-2009 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2622592)
A jeszcze bardziej brakowalo kibica-gimnazjalisty :D

gimnazjum juz skonczone musku

spider-bialystok 13-08-2009 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2622728)
gimnazjum juz skonczone musku

To moze w koncu wyrosniesz z kibicowania. Wiesz, na poczatku liceum wiekszosc chlopakow jarala sie kibicowaniem. W III klasie wszyscy sie wyrobili i w sumie kazdy mial juz wyjebane :D

LoluU$ 13-08-2009 00:07

Dziwne, to skad sie biora prawdziwi fanatycy w wieku 18/20/25/30 ! lat?

Akkorin 13-08-2009 00:09

Bo w tym wieku 20 lat pojawiają się nowi, którzy wcześniej nie bawili się w kibicowanie.

spider-bialystok 13-08-2009 00:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LoluU$ (Post 2622797)
Dziwne, to skad sie biora prawdziwi fanatycy w wieku 18/20/25/30 ! lat?

Nie wiem, moze w technikach i zawodowkach jest inaczej.

Dark Sven 13-08-2009 00:30

Kurwa! Ten temat robi się coraz śmieszniejszy :D.

Gordorczyk 13-08-2009 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2622786)
To moze w koncu wyrosniesz z kibicowania. Wiesz, na poczatku liceum wiekszosc chlopakow jarala sie kibicowaniem. W III klasie wszyscy sie wyrobili i w sumie kazdy mial juz wyjebane :D

tak sie sklada ze jestem w technikum (gastronomiczne)
i kibicowanie ni jest zarezerwowane dla mlodziezy, na mlynie widuje osoby ponad 20,30 lat a czasem nawet jeszcze starszych

Exodus 13-08-2009 02:08

Po prostu najwiecej takich 15latkow deklaruje sie jako tru kibole, ktorzy chodza na wszystkie ustawki, a w rzeczywistosci moze 10% z nich tak robi. Natomiast w wieku 20 lat ci co nie chodzili, juz nawet nic nie mowia i zostaja tylko ci, ktorych to juz jaralo na calego. Niektorzy lubia takie zycie, wiec majac 30 lat dalej sie w to bawia. To co jak mmorpg tylko ze w rl. Z prawdziwym zyciem ma niewiele wspolnego, to raczej zabawa...

MasterofPuppets 13-08-2009 08:35

Następni kurwa wielcy znawcy, którzy mecz oglądali w tv najwyżej...

Akkorin 13-08-2009 10:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets (Post 2622920)
Następni kurwa wielcy znawcy, którzy mecz oglądali w tv najwyżej...

Ale że co? Może pokażesz w którym miejscu konkretnie ktoś odbiegł od prawdy?

Lasooch 13-08-2009 10:33

@Exodus: cóż, są różne sytuacje. Np. w wypadku tego Reddsa na boisku zastanawiam się, czy mieli w ogóle prawo wlepić wam mandat, bo z tego co wiem miejsce publiczne to z definicji park, plac lub ulica - chyba, że boisko zaliczamy do placów ; ) W każdym razie na pewno nie powinni wlepiać mandatu. Może miałem szczęście trafiając na ludzkich policjantów ; )

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __HAPPY_SVEN__ (Post 2622459)
@up
Masz rację, większość PP (Panów Policjanterów) mocna jest w grupie (tj. 8 na 1 wrzucali), a jak jest już z 20 to uciekają gdzie tonfy rosną.

Ale tak naprawdę, kto jest mocny we dwóch przeciwko 20? Poza Albertusem, który z miłą chęcią rzuciłby się z siekierą na 20 Żydów czy Murzynów, rzecz jasna ; ) Nie nazywałbym tego tchórzostwem, bardziej rozsądkiem. Ja osobiście byłem pod wrażeniem odwagi kontrolerów biletów w pociągu relacji Kostrzyn-Bielsko-Biała (powrót z Woodstocku). Ludzie siedzą na podłodze, głodni, brudni i przemoczeni (bo całą drogę z pola na dworzec ulewa), przejścia praktycznie nie ma (bo taki ścisk) a ci odważnie przeszli bilety sprawdzać ; ) Swoją drogą, po tym pociągu ze 4 dni mnie j*bało w krzyżu i miałem 39 st. gorączki.

@Seeleesee: mieszkasz w Jelczu? Nie macie tam przypadkiem takiego bajorka? Jak byłem mały (2-4 lata) pojechałem tam z mamą i zdołałem zgubić się w tłumie, jedna z niewielu (w sumie ze trzech) rzeczy, które pamiętam z tak wczesnego dzieciństwa ; ) Mogę jednak mylić miejscowość ; )

@Sphinx: dwa najlepsze licea w Opolu (inna sprawa, że mamy ich wszystkiego chyba 6), czyli moje i LO2, to jednocześnie chyba dwa najwięcej pijące licea w Opolu. Masz dziwną szkołę ; )

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2622592)
Jest to tym smieszniejsze, ze te dresiki to zazwyczaj przepite, wychudzone chlopaczki o wadze 50-60kg, ktorzy silowni w zyciu na oczy nie widzieli. Ale coz, wygodniej jest nie reagowac i narzekac w internecie.

Nie widzę problemu w upomnieniu trzynastolatka z komórką, ale nie widzę też w tym sensu - zacznie rzucać k*rwami jaki to on nie dorosły etc., po co mi to, wysiadam za pięć przystanków a on pewnie 2 przystanki wcześniej - koło blokowiska.

@Gordorczyk: kibice won do tematu ultrasów.

@down: 18-latka z komórką jeszcze w autobusie nie widziałem, tacy ludzie są już nieco dojrzalsi. I nie wiem, czy bym upomniał, zależy jaki byłby to osiemnastolatek - nie ukrywam, że nie uważam się za kozaka ; )

Inaczej: wiem, że bym nie upomniał, tak samo jak nie upominam tych trzynastolatków. Ale mogłaby być dodatkowa przyczyna ; )

spider-bialystok 13-08-2009 11:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2622968)
Nie widzę problemu w upomnieniu trzynastolatka z komórką,

Ale osiemnastolatka juz bys nie upomnial?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2622968)
po co mi to, wysiadam za pięć przystanków a on pewnie 2 przystanki wcześniej - koło blokowiska.

Typowe myslenie wiekszosci polakow.

Argen 13-08-2009 11:36

Offtopując od tematu.

Oczywiście, jade do szkoły, zmęczony, zaspany, zdołowany wizją nauki i co najważniejsze sam, ale jak tylko usłysze rap lecący z drugiego końca autobusu (zapewne, z siedzeń na tyłach) to nie bacząc na innych pasażerów przecisne się do panów dresów (z głośnym puszczaniem muzyki w autobusie zetknąłem się kilka razy, i zawsze była to jakaś grupa) i grzecznie zwrócę im uwagę. :cup: No pewnie, właśnie podałem plan postępowania dla 90 % osób na tym forum, no nie?

@down

Właśnie. : D

sphinx123 13-08-2009 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2622991)
Offtopując od tematu.

Oczywiście, jade do szkoły, zmęczony, zaspany, zdołowany wizją nauki i co najważniejsze sam, ale jak tylko usłysze rap lecący z drugiego końca autobusu (zapewne, z siedzeń na tyłach) to nie bacząc na innych pasażerów przecisne się do panów dresów (z głośnym puszczaniem muzyki w autobusie zetknąłem się kilka razy, i zawsze była to jakaś grupa) i grzecznie zwrócę im uwagę. :cup: No pewnie, właśnie podałem plan postępowania dla 90 % osób na tym forum, no nie?

Oczywiście =) Jeżeli panowie dresy nie będą chcieli współpracować i użyją siły, to współpasażerowie na pewno zareagują i Tobie pomogą :) Nie, nie odwrócą wzroku i nie będą udawali że nic nie widzą, to w końcu Polska, tu każdy sobie pomaga w potrzebie (:

@down
Prawda. Ostatnio dostałem w łeb z łokcia, odpowiedziałem uderzeniem w brzuch, dres na to "Weź się nie rzucaj!" z takim wyrzutem jakbym go pierwszy zaatakował. Na tym się skończyło.

spider-bialystok 13-08-2009 12:44

Z doswiadczenia wiem, ze przecietny dres lezy po jednym dobrym strzale, skteczne jest tez uderzenie durnym lbem o porecz. Najczesciej jednak wystarczy dobra postura i upomnienie.

Ale tlumaczcie sie przed soba jak chcecie tylko potem nie narzekajcie, ze zaczepia was banda gowniarzy gdy idziecie sobie spokojnie z dziewczyna.

Gierubesoen 13-08-2009 13:01

Przeciętny dres nie chodzi sam, więc wylądujcie na ziemie ;d

Seeleesee1992 13-08-2009 13:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2622983)
Ale osiemnastolatka juz bys nie upomnial?

Jak tak patrzę na dzisiejszych trzynastolatków, to bardziej się ich boję niż „dorosłych” osobników. Z osiemnastolatkiem można zawsze ponegocjować (no chyba że się trafi totalny bezmózg), a z autopsji wiem że taka gównarzeria w wieku 12-13 lat, pierwsza żuci się na Ciebie z piąchami, a późnej jeszcze w łeb od moherów dostaniesz że młodszych bijesz/zaczepiasz :/

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2623057)
Dobra,zamknij pizdę pro metaloffcu krzyknij ave szatan może lepiej się poczujesz =(

Jako metalowiec poczułem się urażony! Pizdy nie zamknę (bo jako-takiej nie mam), krzyknąłem "ave szatan" (aż kot z pokoju uciekł), ale jakoś się nie poczułem lepiej :/ Jak już ktoś zaatakuje twoją muzykę/filozofię życia, to nie możesz kulturalnie jej bronić? To chyba świadczy o twoim poziomie xP

@Lasooch
Taak mamy tutaj takie bajorko, w sumie jedyna atrakcja w mieście. ;D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:12.