Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rok szkolny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220523)

Shanhaevel 04-09-2009 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2641240)
Bullshit.

Lekarz musi być bdb w teorii jak i w praktyce, bo odpowiada za czyjeś życie. Szybko straci prawo do wykonywania zawodu jeśli tak nie będzie. Ba, szczególnie przy chirurgii, gdzie teorie trzeba mieć w małym palcu, żeby zrobić to, co trzeba.

Oprócz tego potrzebna jest jeszcze zdolność myślenia przyczynowo-skutkowego i zdrowa ocena sytuacji. Kurde, dużo trzeba umieć, by polekarzyć.

CytrynowySorbet 04-09-2009 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2641362)
zwykly Hydraulik w malym miescie (jak u nas) ma cos kolo 2-3 k , nawet uczniowie w 1 klasie dostaja 250 a w drugiej 400 ( co ja jako piekarz 100 a w drugiej 120). Po zawodowce tez mozna dobrze zarabiac.

Czy ktoś powiedział że nie? Ale zawodówka jest nastawiona na pracę fizyczną, a studia (w większości) umysłową.

Hakuje_palte_sety 04-09-2009 15:34

A u nas w mieścinie w zuku dostaja 900 zł/miesiąc za to że przyjadą szambiarką na dzielnice, odsysną troche syfu z kanału czy z kądinąd potem 4 godziny chleją piwo pod szambiarą, jadą odstawić sprzęt i koniec roboty.
Taa.

Exodus 04-09-2009 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuje_palte_sety (Post 2641372)
A u nas w mieścinie w zuku dostaja 900 zł/miesiąc za to że przyjadą szambiarką na dzielnice, odsysną troche syfu z kanału czy z kądinąd potem 4 godziny chleją piwo pod szambiarą, jadą odstawić sprzęt i koniec roboty.
Taa.

a u mnie 2-3k

sphinx123 04-09-2009 16:01

Operator kamery zarabia około 9k <3

@topic

Dostałem pierwszą jedynkę z szmatematyki w tym roku dziś, trzeba to uczcić <3

CytrynowySorbet 04-09-2009 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuje_palte_sety (Post 2641372)
Taa.

Nie wiem jak u was, ale u nas te MPO itp to ludzie odpracowują kary jako prace społeczne i inne takie rzeczy. Nie wiem czy im płacą za to coś, ale sądząc po ich minach i wyglądzie, wątpię :3

@down: Niet, mam na myśli to co miałem na myśli.

Exodus 04-09-2009 16:44

masz na mysli chyba tych co zamiataja itp, tacy co jeszcze szambowozami to juz raczej musza sie na tym znac, tak samo smieciarze

gaspare 04-09-2009 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2641383)
Operator kamery zarabia około 9k <3

@topic

Dostałem pierwszą jedynkę z szmatematyki w tym roku dziś, trzeba to uczcić <3

Uczcijmy to razem...
:)

Hakuje_palte_sety 04-09-2009 17:16

Ta. haha pamiętam jescze jak chodziłem do starej szkoły, a autobus wyjeżdzał z pod mojego domu. Wtedy robili remont chodnika, krótki kawałek, z 30 numerów domów..

Taaa.. Robili to 3 miesiące haha polewa był jak ***.
Rozgrabili stare chodniki koparami przywieźli nowe płyty i wystarczyło je powkładać..
A co robili :D
widzieliśmy zawsze rano przyłazili, pierwsze co do lokalnego sklepu Boguśki zasuwają po bolsa i tymbarka, chleją chleją.. 1 godzina mija. Potem wracam ze szkoły a ni znowu chleją, chodnik posunął się o 20 cm.. I jescze im za to płacą haha :D

Albo taki rychu menel co też tam pracował rano taczką tam podjeżdzał i te płyty chodnikowe na chate wiózł hehehaha

Rav 04-09-2009 17:31

dlatego lepiej nie placic od godziny a wykonanej roboty

btw rysiek rox xd

Albertus 04-09-2009 19:21

jak ja na wakacje pracowalem na budowie z kolega matki (ktory teraz z nia jest) to tez wiekszosc czasu spedzalismy na piciu piwka ;D a pieniazki lecialy. przez 4 dni zaledwie przykrecilismy plyty gipsowe na sciany ;D co mozna by zrobic w 1 max 2 dni. (pokoj byl maly)

CytrynowySorbet 04-09-2009 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2641464)
jak ja na wakacje pracowalem na budowie z kolega matki (ktory teraz z nia jest) to tez wiekszosc czasu spedzalismy na piciu piwka ;D a pieniazki lecialy. przez 4 dni zaledwie przykrecilismy plyty gipsowe na sciany ;D co mozna by zrobic w 1 max 2 dni. (pokoj byl maly)

Trochę to żałosne. Kilka stron wcześniej żaliłeś się, że nieodpowiednie osoby trafiają na wysokie stanowiska, że to cwaniaki co miały szczęście / były sprytne. A teraz to.

Albertus 04-09-2009 19:48

tak , ale my tym obijaniem sie nie robilismy nikomu szkody oprucz wlasciciela ktory byl bogaty i wredny ;D a ktos kto ma jakas prace publiczna (urzednik , policjant , lekarz , nauczyciel) juz powinien cos soba reprezentowac itp.

Rybzor 04-09-2009 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2641471)
a ktos kto ma jakas prace publiczna (urzednik , policjant , lekarz , nauczyciel) juz powinien cos soba reprezentowac itp.

Dobrze, że ty nie musisz, co?

btw, srsly, zainstaluj sobie w końcu tego firefoxa. Napisałeś już ponad 500 tych bzdurnych postów na forum, a dalej piszesz gorzej niż moja 5-letnia siostra.

CytrynowySorbet 04-09-2009 19:59

Cytuj:

tak , ale my tym obijaniem sie nie robilismy nikomu szkody oprucz wlasciciela ktory byl bogaty i wredny ;D a ktos kto ma jakas prace publiczna (urzednik , policjant , lekarz , nauczyciel) juz powinien cos soba reprezentowac itp.

Hah. To tak jakby mówić, że prezydent, jako że jest osobą publiczną (i to bardzo) nie może gwałcić bo musi coś sobą reprezentować, ale taki zwykły robotnik może.

Robiliście szkodę taką że robota była zrobiona później niż mogła być. A potem się dziwicie, jak polskie drogi wyglądają, i jak ogólnie poziom budownictwa w Polsce się prezentuje, jak takich "mądrych" jak Albertus jest u nas mnóstwo.

domin3x 04-09-2009 20:13

Cytuj:

on wtedy działał na Twoją szkodę (ten z piekarni) i to było źle, a teraz to Ty działasz na czyjąś niekorzyść i jest wszystko ok?

Albertus 04-09-2009 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2641478)
Hah. To tak jakby mówić, że prezydent, jako że jest osobą publiczną (i to bardzo) nie może gwałcić bo musi coś sobą reprezentować, ale taki zwykły robotnik może.

Robiliście szkodę taką że robota była zrobiona później niż mogła być. A potem się dziwicie, jak polskie drogi wyglądają, i jak ogólnie poziom budownictwa w Polsce się prezentuje, jak takich "mądrych" jak Albertus jest u nas mnóstwo.

to był dom prywatny , wiec nikt na tym nie cierpiał prócz niego a był taki ze mu się należało.

A sytuacja w piekarni , to przez niego cały zakład źle funkcjonuje i duuzo osób niewinnych musi cierpieć.

Maldoryz 04-09-2009 20:29

Imo to nie ty jestes od oceniania kto jest dobry, a kto zly i komu sie nalezy. Dostales robote i powinienes ja wykonac porzadnie, o ile sie nie myle, to dostajesz za nia pieniadze, a ten ktos, ktory wg ciebie jest zly, takze pracowal na swoja posade.
Tak jak ktos juz powiedzial, pare stron wczesniej napisales, ze nieodpowiedni ludzie dostaja nieodpowiednie posady. A moze by tak pomyslec o sobie?

Albertus 04-09-2009 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maldoryz (Post 2641506)
Imo to nie ty jestes od oceniania kto jest dobry, a kto zly i komu sie nalezy. Dostales robote i powinienes ja wykonac porzadnie, o ile sie nie myle, to dostajesz za nia pieniadze, a ten ktos, ktory wg ciebie jest zly, takze pracowal na swoja posade.
Tak jak ktos juz powiedzial, pare stron wczesniej napisales, ze nieodpowiedni ludzie dostaja nieodpowiednie posady. A moze by tak pomyslec o sobie?

wykonalismy porzadnie , tyle ze troszke dluzej ;D o sobie tez mysle , wiem ze zrobilem zle ale nikt nie jest idealny i czasem trzeba zrobic cos podlego szczegolnie jak sie kogos nie lubi. ;D

Thal 04-09-2009 20:54

nom jest zle

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:29.