![]() |
Można to rozumieć na kilka sposobów, nie ograniczaj tego do zabijaki chodzącego po ulicach i bijącego na jarmarku co drugą osobę.
|
Cytuj:
|
O zabijace tłuczącego Bogu ducha winnych ludzi mówisz Ty, nie ja :)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Poza tym portfela nie nosze , a telefonu nie mam ;D i jeszcze z innej beczki to mi nikt tak nie zrobi... (przynajmniej u nas) Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Masz rozruszane mięśnie, nie zastygnięte jak przed treningiem i być może dlatego wydaje ci się, że od razu możesz góry przenosić.
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
+ wkleje rozmowe , krotka. Miszcz 21:51:01 roza 21:51:06 nie wiem 21:51:13 wszedzie na necie pisze 21:51:22 ze kreatyne sie bieze po pol roku cwiczen itp. 21:51:26 zle zrobilem? 21:51:27 jak mowisz 21:51:34 kazdy mowi ze mi nic nie da bo za wczesnie  Ruri 21:51:54 czytaj dalej na necie to bedziesz tak jak sawka juz 1,5roku 42 w bicu ;[ 21:52:03 ;]* |
@Albertus
Twoja sprawa jeśli uważasz, że to słuszne, to rób jak mówią Ci koledzy. Z tym że koledzy są w błędzie. Tak w ogóle wstaw swój plan treningowy i diete, bo jestem ciekaw co Tobie Ci młodzi atleci jeszcze doradzili. |
diete to mi kazali jesc duzo ryzu , warzyw, owocow nabialu itp. a unikac slodyczy itp.
cwiczenia to ci podam jeden dzien tylko bo pozostale 2 jutro dopracuje z lekka. Czwartek Plecy-Bic 1.Rozciaganie Ekspandera nad glowa. 6x 12-12-10-10-8-8 2.Skłony z hantla na barkach 6x 8-8-6-6-6-6 3.Wioslowanie hantlem (tak jak koncem sztangi) 6x 10-10-8-8-6-6 4.Wznosy barków "szrugsy" 6x 10-10-8-8-6-6 5.Uginanie przedramion ze hantlem podchwytem 4x 12-12-10-8 6.Uginanie przedramion ze hantlem nachwytem 4x 12-12-8-8 7.Uginanie przedramion ze sztangielkami stojąc uchwyt młotkowy 4x 12-12-10-8 8.Uginanie przedramienia ze sztangielką w oparciu o kolano 4x 12-12-10-8 9.Uginanie Ekspandera przedramieniem 4x 12-12-10-8 10.Skłony boczne ze sztangielką na stojaco 6x6 11.Brzuszki 4x12 |
Stary plan jest bez sensu jak na 3 tygodniowy staż. Nic się kupy nie trzyma, ćwiczysz sam (bo na publicznych siłowniach nie ma czegoś takiego jak ekspander nawet) i po 3 tyg, nie masz na 100% dobrze opanowanej techniki. W tej początkowej fazie powinieneś ćwiczyć technike i ogólno rozwojowo - robiąc każdą partie mięśni na każdym treningu w sekwencji 2x2 ew. 3 dniowo 3 ćwiczenia na większe partie mięśni 2 na mniejsze i wszystko po 3 serie dzieląc to klatka+triceps, plecy+biceps, barki+nogi.
Ktoś kto dał Ci ten plan wie tyle o kulturystyce co ja o gotowani, czyli nic. Ten plan to po prostu jakaś pierdolona farsa. |
Cytuj:
Jednym slowem zmniejszyc ilosc serii? |
Duże partie (klatka piersiowa, grzbiet, barki, uda) - 9-11 serii
Małe partie (biceps, triceps, łydki, przedramiona, kaptury) - 5-7 serii A brzuch rób na maxa. |
czyli zwiększyć???
|
A jaki staż, cel? Sorki ale nie czytałem postów wcześniej ;p
|
3 tygodnie, więc duże partie max 9 serii a mniejsze max 6. A brzuch jak masz robić to zależy od tego czy masz do wykorzystania drabinki czy nie.
|
staż 3 tygodnie , drabinek nie mam.
cel? MASA! MASA! MASA! a dopiero jak osiągnę masę zacznę myśleć o rzeźbie. czyli zwiększyć z 6 i 4 serii na 9 i 6 ? a liczba powtórzeń? |
Cytuj:
|
Cytuj:
@down Dokładnie. Do tego Ci znajomi mają zerowe pojęcie o kulturystyce. Po za tym co z tych 90kg. Sama waga nie czyni Cię dużym. Dla zwykłego porównania. Ważę 67-68 kg a jestem dużo szerszy w barkach czy większy od znajomych, którzy ważą te 78 kg i są mojego wzrostu. Albertus taka moja mała rada. Następnym razem zamiast wydawać pieniążki na kreatynę czy jakiś inny "specyfik" wydaj je na publiczną siłownię i porozmawiaj z instruktorem. On Ci rozpisze plan, dietę i nauczy techniki. Ta dyplomowana osoba w tej dziedzinie pomoże Ci się rozbudować 2x szybciej niż miał byś się rozbudować przy pomocy rad kolegów na temat treningu i suplementacji. |
Cytuj:
Nie wspominajac juz o tym, ze osiagajac szybki efekt na wspomagaczach, masz tez ogromne spadki, gdy odstawisz trening nawet nakrotki okres. Wyrabiajac sobie mase miesniowa (a nie mase) przed czyms takim latwo sie wybronisz :) Ale co my tam wiemy, jestesmy tylko durniami z internetu :P |
Z tym koksowaniem u Albertusa zaczyna się tak, jak ze stereotypem kopania metalowych drągów w Muay Thai. I co? Na osiedlu też wiele osób darło ryja, że tak ma być. Identyczna sytuacja. Teraz co? Żałują.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:52. |