Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Papież (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30881)

Avager 02-04-2005 23:33

http://img109.exs.cx/img109/9482/image18uu.jpg

Anaconde 03-04-2005 00:04

Pomodliłem się wczoraj, wierzyłem aż do 10:00, że papież będzie z nami jako człowiek, gdyż on ciągle jest. Jego duch będzie zawsze z nami...

CHESTER from rubera 03-04-2005 00:30

Ten temat rosnie tak że nie moge nadą(r)zyc czytac . To co sie dzieje na servach tibia telewizji radiu itp nie da sie opisac
przez 2 godziny na trady tylko papierz cale tlumy modlących sie graczy po prostu "Koniec Swiata" może oto chodziło wizjonerom a to że muzułmacie , islam , metale(w tym ja) protestanci , prawosławni ,Geje i cała reszta modlą sie za niego to też Apokalipsa A to że wiele ludzi wyzywa go jest okropne-słychac głosy "at last" "finally" "mam go w dupie" "i see dead people! look, its the pope!!!" "sell czapke papierza 200k" i inne . Ja mam doła (choc almost ateista) i strasznie mi go żal drugiego takiego nie bedzie teraz papiezem bedzie napewno jakis włoch tak jak od 250 lat było i to jest terrible (o czarnym murzynie (:P) papiezu nie wspominam to siara żeby bambus byl głowa kosciola)

orgizz 03-04-2005 00:38

:P Polin zachował sie bardzo nietaktownie
tak jak bys powiedzial ze np. przyjmuja zaklady kiedy umrze papiez
jedni-zdychaj!!
drudzy-trzym sie kur...!!
papiez juz nie zyje a jezeli jestes wierzacy konsekwencje poniesiesz (tzn twoje sumienie)jezeli zainteresuje cie moj post :P

NORMALY OBYWATEL RP 03-04-2005 08:27

[*][*][*][*][*]Pokoj jego duszy;( wielki czlowiek umarł;(

Knight Simon Dark lord 03-04-2005 09:45

Karol Wojtyła Papież który odmienił świat umarł ciałem lecz duchem zawsze będzie z nami ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

Ashlon 03-04-2005 10:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CHESTER from rubera
Ten temat rosnie tak że nie moge nadą(r)zyc czytac . To co sie dzieje na servach tibia telewizji radiu itp nie da sie opisac
przez 2 godziny na trady tylko papierz cale tlumy modlących sie graczy po prostu "Koniec Swiata" może oto chodziło wizjonerom a to że muzułmacie , islam , metale(w tym ja) protestanci , prawosławni ,Geje i cała reszta modlą sie za niego to też Apokalipsa A to że wiele ludzi wyzywa go jest okropne-słychac głosy "at last" "finally" "mam go w dupie" "i see dead people! look, its the pope!!!" "sell czapke papierza 200k" i inne . Ja mam doła (choc almost ateista) i strasznie mi go żal drugiego takiego nie bedzie teraz papiezem bedzie napewno jakis włoch tak jak od 250 lat było i to jest terrible (o czarnym murzynie (:P) papiezu nie wspominam to siara żeby bambus byl głowa kosciola)

Tacy ludzie, a raczej zwierzaki, to sa kompletne debile. Wcale nie musza wierzyc i nie musza miec do niego szacunku jako do papieza. Ale jako ludzie powinni miec szacunek do niego jako do drugiego czlowieka. Po prostu tak to jest, jak niedojrzali zaczynaja sie wypowiadac na bardzo powazne tematy.

Ghost Nieudany 03-04-2005 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CHESTER from rubera
przez 2 godziny na trady tylko papierz cale tlumy modlących sie graczy po prostu "Koniec Swiata" może oto chodziło wizjonerom a to że muzułmacie , islam , metale(w tym ja) protestanci , prawosławni ,Geje i cała reszta modlą sie za niego to też Apokalipsa A to że wiele ludzi wyzywa go jest okropne-słychac głosy "at last" "finally" "mam go w dupie" "i see dead people! look, its the pope!!!" "sell czapke papierza 200k" i inne .

Żal mi takich ludzi. Żal mi tego, że nie potrafią sobie zdać sprawy z powagi sytuacji. No i żal mi też ich ograniczonych umysłów, jeśli je WoGle mają.
Mam gdzieś to, jakiej są narodowości, wiary, orientacji seksualnej - powinni z szacunkiem odnosić się do człowieka, który tyle zrobił dla świata. Już nie mówiąc o tym, że najchętniej zobaczyłbym takiego bezmózga konającego na łożu śmierci. Naturalnie z tłumem ludzi wokoło krzyczących "Nareszcie jest trupem..." czy "Konaj, baranie, konaj!".
Może to i okrutne i sprzeciwia się ogólnej zasadzie "Miłuj bliźniego swego jak siebie samego", ale to chyba najrozsądniejsza nauczka dla takiego człowieka. Szkoda, że zapamięta ją tak krótko...

Cytuj:

(o czarnym murzynie (:P) papiezu nie wspominam to siara żeby bambus byl głowa kosciola)
Do takich ludzi też mam żal. A nie wyobrażasz sobie, jaką siarą musiało być wybranie na papieża Polaka? Mimo, że tyle czasu ten urząd piastowali Włosi?
Nie cierpię ludzi o ograniczonych poglądach, którzy nie potrafią się otworzyć na inne kontynenty czy wyznania. Czy kolor skóry papieża będzie miał jakiś wpływ, jeśli on sam będzie człowiekiem dobrym, głęboko wierzącym?

Pasorzytek 03-04-2005 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mateusz_90
A slyszeliscie o tej przepowiedni, że jak umrze papież z Polski, to po nim papieżem będzie człowiek czarnej skóry i następnie skończą się się miejsca na obrazy w sali papieskiej i koniec świata będzie?
@topic
Szkoda człowieka. Zrobił dużo dla ludzi, świata. Powinni dać mu odejść w spokoju. Człowiek, który tyle przeżył, tyle przeleciał kilometrów, w wieku 80 lat, ma prawo czuć się chory i niestety teraz już nie pomogą, żane interwencje medyczne.. Starość jest starością, przed nią nic, nikogo nie uchroni...

http://fakty.interia.pl/otym/papiez?inf=608327 http://img.interia.pl/wiadomosci/nim...rii_660715.jpgFrancis Arinze z Nigerii ma spore szanse na zostanie kolejnym papieżem / AFP

Polinik 04-04-2005 01:29

Emocje opadly, papiez nie zyje, kilku "katolikow", ktorzy wystawiaja swiadectwo calej grupie wyznaniowej dostalo czas na przemyslenie nauk swojego papieza (czyli po staremu - bany). Chociaz przykre, ze zaden z moderatorow nie zareagowal na obelgi typu 's****ysyn'. Widac wiara w papieza-polaka, ktory cale zycie uczyl szacunku dla blizniego (nawet odmiennego blizniego), uswieca srodki.
Czas zamknac temat.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:43.