Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Audycja o Tibii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73846)

-=DanieL=- 23-04-2006 22:30

@ do bandy histerycznych obrońców tibii, nałogowców, półnałogowców, normalnych graczy, niegrających

Media były są i będą i są "wolne" (nie zgadzam się z tym dokońca) i będą robić reportaże o czym chcą i możecie sobie gadać do bólu, poprostu zaciśnijcie zęby wkońcu się odwalą im bardziej będziecie ich szturmować tym więcej będzie ataku na tibie. Juz wiecie jak czują się politycy? Codziennie zgraja idiotycznych dziennikaży biega za nimi i zlizuje ich każde słowo z ust. Teraz zanim wyśmiejecie
Leppera, Giertycha pomyślcie, że to tak samo jak z tym reportażem o tibia 80% to są domysły, 20% to co wiedzą prawdziwego o tym co opisują w reportażu

/\
Przeczytaj, a potem dopiero bluzgaj jaki TVN jest zły

Kon Warrior 23-04-2006 22:55

Nie no, ja po prostu wymiękam: "mój kolega jest knajtem i wali z axa, a ja jestem druidem i wale z różdżki"...8o Jak będą z takimi nieletnimi imbecylami, co nawet paru sensownych słów nie potrafią sklecić, robić reportaże no to życzę im powodzenia... Po prostu nie mają o czym już mówić i robić afer, no to się uwzięli na Tibii. Nic nie poradzimy. To są media. No ale skoro już się uwzieli, to powinni przynajmniej z jakimiś normalnymi graczami wywiady robić.
Żenada...

Piotrek Marycha 23-04-2006 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ~Druid~
Z tego artykułu - 2. Pytać, czemu tak dużo czasu dziecko spędza przed monitorem.
Dla mnie to oczywiste - dla zabicia czasu... jak mi mama nie pozwala chodzić na mecze które są raptem 4 km od domu (rowerem bym pojechał), chodzić do kolegów, pochodzić po mieście... to kurde co ja mam robić w domu, sam ze sobą nie pogram w noge X( a w domu sobie mogę chociaż w Tibie pograć... jedyna rozrywka w domu...

dokładnie, ja mieszkam na takim zadupiu ze tylko boisko mam pod ręką, to co ja mam robic??? ( odpowiedź moich rodziców brzmi: uczyc sie, od 15 do 22 non stop z przerwami na posiłek ;/ ja serio mówie...) u mnie w domu to juz wszysyc uwazaja ze jestem uzależniony ;/ bo jak gram w tibie 4 godz to jestem debilem a jak oglądam TV 4 godz to nikt nie zwraca uwagi X(

Birkart 24-04-2006 00:24

hehe a ja czkam :P

Kirco zapodaj ten reportarz bo mnie hemoroidy uwieraja xD

Thanatos 24-04-2006 00:34

Inne kraje

Popytałem przez internet krewnych i w Tibii znajomych z innych krajów i:
1 Mimo iż Polska jest jednym z wielu krajów, w których wiele osób gra w Tibię (chociaż jesteśmy w czołówce) tylko u nas media zrobiły coś takiego.

2 W innych krajach w ogóle się takimi pierdołami media nie zajmują (poza programami/pismami o grach co opisują wszystko rzetelnie).

Tak więc Polska może się pochwalić "odkryciem" w Tibii internetowej szkoły podświadomie kształtującej psychopatycznych morderców - tak to media nasze genialne przedstawiły.

A po drugie sami Polacy stanowią ewenement tibijski - w innych krajach grają tyle samo (czasowo) ale my gramy inaczej - rozmawiając ze znajomymi z brazylii i meksyku potwierdziłem własną obserwację, że gracze złośliwie uprzykrzający życie (wirtualne) innym to w większości Polacy - i proszę się tego nie wypierać bo nie piszę o konkretnych osobach... Radził bym mediom zainteresować się brakiem kultury wśród pewnej części Polskich graczy...

Tarlos 24-04-2006 01:25

Boli was bo media maja racje ze jestescie uzaleznieni od tak glupiej gry....

Ziutek666 24-04-2006 02:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Antyhak
Tibia to jest nakrotyk.Ludzie siedza po parenascie godzin przed komputerem.Jak mama mowi idz na dwor to moze i idziesz bez jękniecia,ale myslisz ciagle o niej..."a moze kupie sobie c secika teraz....a nie po co golden armor lepiej wyglada"...taka jest prawda.Nie ma co sie oszukiwać.I nie piszcie ze bez problemu mozecie skonczyc z ta gra,ot tak.Jesli macie sile na to,zrobcie to w tym momencie, ale jezeli powiecie sobie:"ee piepszą glupoty znowu,pier.dole to, nudno jest,nie ma nic do nauki,wbic skila trzeba" wlacza wam się sygnał-"o k.urwa zabladzilem"....ale wy go jeszcze nie dostrzegacie...

Pozdrawiam

Tibia to nie narkotyk-Ludzie których spotkalem działają jak narkotyk(pozdro Vokz,Grass,Aselix,Anis =*;) )

@topic
zaraz bystry pan kaczynski wprowadzi jakąś ustawe o grach mmorpg :D

Birkart 24-04-2006 07:21

Burp

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tarlos
Boli was bo media maja racje ze jestescie uzaleznieni od tak glupiej gry....

To sie nazywa zaszufladkowac czlowieka >lol< Moze niezbyt trafne porownanie ( Bez obrazy ) ale czy Ja jesli obracam sie w towarzystwie Cpunów to sam mam brac ( nie zebym nasza dyskusje do tego sprowadzal to byl poprostu luzny przyklad, zeby bardzej zaobrazpwac to )

mazgier 24-04-2006 09:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gregoire
Czytam i czytam te Wasze posty i coraz bardziej sie utrwalam w tym, ze media maja racje.

(ciach)

2. Jesli w Tibie gra kilkadziesiat tysiecy osob w tym kilka/kilkanascie tysiecy osob w Polsce, z czego juz czesc moze byc mocno uzalezniona od Tibi, jest to problem spoleczny.

Z całym szacunkiem, jeśli uzywasz trybu przypuszczającego - "może być uzależniona" to powinno być także: "może być to problem społeczny". Własnie takimi manipulacyjkami językiem nasze kochane media tworzą atmosferę zagrożenia i sensacji wokół gry.

Cytuj:

6. Jakby Tibia (jak i inne gry) nie powodowaly uzaleznienia, to by sie o tym nie mowilo, prawda?? Ale co tam lepiej trwac w zaparte, ze to nie dotyczy mnie.

O ile dobrze pamiętam to dokładnie taki sam tryb rozumowania obowiązywał juz za czasów Soso Dżugaszwilego (dla mniej zorientowanych historycznie - Stalina). "Gdyby człowiek był niewinny to przecież by go nie zamknęli?"
Nie jest to pierwsza "sęsacja" (pisownia zamierzona) którą publikatory wykreowały z niczego. Oczywiście ludzie uzależnieni od gier ale jak duży, tak naprawdę jest ich odsetek? I dlaczego z premedytacją przedstawia się grę tak jakby była stworzona wyłącznie w celu wywoływania uzaleznienia?

Cytuj:

8. Wolny czas w domu mozna poswiecic w roznoraki sposob a nie tylko na Tibie np. dobra ksiazka (ktos jeszcze wie co to jest ksiazka), nauke (najlepiej na podrecznik od j. polskieg, bo z ortografia na forum to bywa bardzo roznie), itp.

Najzabawniejsze, że ja bardzo często gram i czytam książkę jednocześnie :p - jak się robi runy to naprawdę jest mnóstwo czasu na dobra lekturę... :D

MZ

Malyciechu 24-04-2006 10:01

problem

:( mam kłopot rejestrowałem sie kilka razy wpisywałem dobry numer i hasło i wyskakiwało ze jest złe.Ostatnio grałem na swoim koncie nowo zrobionym wylogowałem sie i próbowałem sie rano zalogować i sie niedało bo pisało ze jest złe hasło lub numer.Mieliście coś takiego.Jak mam to naprawic??:( :confused:

Seele 24-04-2006 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Malyciechu
:( mam kłopot rejestrowałem sie kilka razy wpisywałem dobry numer i hasło i wyskakiwało ze jest złe.Ostatnio grałem na swoim koncie nowo zrobionym wylogowałem sie i próbowałem sie rano zalogować i sie niedało bo pisało ze jest złe hasło lub numer.Mieliście coś takiego.Jak mam to naprawic??:( :confused:

zdradż mi sekret....co to ma wspólnego z tym tematem ??

PS. szukaj -.^

Nathor 24-04-2006 13:07

Big LoL

Bardzo jestem zdziwiony. Wystarczy mi to jak oglądałem wiadomożci i co tam se stało przez tibie itd. Uważam że c nałogowi gracze dostają nerwicy jak ktoś im każe przestać grać a oni są naprzykład na huncie. A teraz przez tych nałogowych graczy np moi rodzice oglądali waidomości i materiał o tym i twierdzą że ja też taki sie stane i teraz barzdo wielu moich kolegów ma DOŻYWOTNI ZAKAZ TIBI i rodziców już się nie przekona dlatego ten materiał mnie rozbawił a zarazem zasmucił bo już nie będzie tej ry w moim życiu. Pozatym rodzice twierdzą że ty też taki będziesz a tojest całkowita bzdura i ci nałogowcy psująreputację całej tibi X(

Master Zell 24-04-2006 13:33

Może ktos dac link z zapisem audycji bo przegapiłem a posłuchał bym se jaka ta tibia jest zła;)

Qrivandell 24-04-2006 15:14

Spox audycja

v spox
tio tylko tak dla pokazu pisze bo musze zobaczy c siebie an forum .

Yoyoyoyoyo.
ale ogolenie spox
pozdro

Taka patologia 24-04-2006 16:15

lol

To że w Chinach kolega zabił kolege za miecz w jakiejś wirtualnej grze to jest już co najmniej wypaczenie psychiki . To że jakieś głupie dziecko własną matke pobiło krzesłem to już jest no comment . To są przypadki skrajne , prawdziwe i bardzo odległe od szerokiego grona tibijczyków xD Ale poniekąt jest troche racji w takim nagłośnieniu Tibi . Wiem że połowa 12-sto letnich graczy zaraz mnie zbluzga bo przecierz Tibia to ich all life ale akurat się tym nieprzejmuje . Niegram w Tibie od jakiś 4 miesięcy dlatego że zobaczyłem jak ta gra niszczy ludzi . Przykładem tego twierdzenia mogę byc ja sam jakieś 2 lata temu expiłem sobie na demon skeletonach w hell gate miałem coś około 35 lvl i siedział kołomnie mój ziomek który widział wtedy Tibie pierwszy raz a że akurat sie gdzieś umówiliśmy z jakimiś koleżankami to On mnie ciągle poganiał a ja mówiłem "poczekaj jeszcze 5min" itp . On się wkońcu wkór*** i zresetował mi kompa . Wkońcu wyszło na to że nieodzywałem się do niego przez jakiś tydzień byłem cały dzień wkurzony na maxa a do Tych kolezanek już nie poszedłem z nim bo to już wtedy niebył przyjaciel tylko frajer a ja musiałem expić zeby odrobic to co ten pier****** idiota i zaje**** noob zrobił . Teraz jest to dlamnie śmieszne ale wtedy to był dla mnie kryzys . Innym przykładem jest mój kolega z rl znajomki wiedzą o kogo chodzi On miał coś około 85lvl na wmiare nowym świecie był w pierwszej dwudziestce na serwerze a jakoś tak wyszło że ktoś go shakował i zrokował do 1lvl . Wtedy jego życie całkiem się zmieniło On był do tego stopnia uzależniony od Tibi że ciągle go to dręczyło że stracił tak wiele niemógł sie znaleść w normalnym świecie bo cały czas grał w tibie po 12h dziennie a żeby zapomnieć o tej stracie zaczoł ćpać i pić zaczeły się problemy z policją , długi , problemy w domu itp Na szczęście wszystko dobrze się ułożyło i teraz nie ćpa , pije tylko okazyjnie a w Tibie już nie gra . Czasem nawet wszyscy śmiejemy się z tego że mieszkamy od siebie kilka domów dalej a na ferie (2004r) widzieliśmy się 2 razy na real i all time in tibia ;P Ale to nieznaczy że wszyscy są tacy poje**ni . Mam kolegów którzy grają w Tibie mają dość dobre postacie bo 60lvl+ ale Oni grają tylko dla rozrywki czyli jak niema nic innego ciekawszego do roboty (prawie zawsze jest xD) ja wiem że pewnie zaraz ktoś powie że grać w Tibie 8h w tygodniu to jest głupota bo wbić 1 lvl przez 7 dni to szczyt noobostwa ale to znaczy że wasze życie to jeden wielki shit bo jeżeli gra online jest dla was największą przyjemnością w życiu to gratuluje . Kiedyś w Tibi spotkałem jakiegoś 20lvl który na trade pokazał mi dsm , mms , g legi itp razem jakieś 1000K ja się zapytałem skąd to ma a on do mnie "urodziny miałem i rodzice mi dali 450zł no to ja sobie na allegro kupiłem eq" śmieszne?? dla mnie tak ale napewno dla niektórych On wykorzystał te pieniądze w najlepszy możliwy sposób . Inny znajomy zaczoł intensywnie skilować na początku maja...efekt?? przytocze tylko jeden cytat i sami pomyślcie "nie zdałem z 4 przedmiotów ale za to jakie mam skille" ile jest takich osób na tym forum ktorzy mogli by powtarzać drugi rok klase za 60lvl ze skillami ~92/92 ?? SMILE :) ... Ja jestem na kozackiej imprezce a następnego dnia idę na lody z moją kochaną ziomalką ... a Ty szanowny playerze zabijasz kolejną hydre i myślisz czy po raz kolejny wypadną bohy a następnego dnia skillujesz ... Rób co chcesz i niczego nie żałój

Tibia u normalnych ludzi nie wywołuje agresji ona tyko kradnie czas a z tym normalni ludzie powinni sobie poradzić . Wszystko jest dla ludzi Tibia też ale jak by wszystkie serwery Tibi zostały wyłączone na miesiąc to by bardzo dużo ludzi z niej zrezygnowało bo by zobaczyli że można być szczęśliwym bez całodobwego expienia :P

Jeżeli mi nie wierzycie to zapytajcie swoich ukochanych Modków czy Oni też grają w tibie po 8-12h dziennie...

Nawed wasz "Wódz" Seromontis ostatnio mało czasu jest online...widać są ważniejsze sprawy w życiu niż Tibia

NIE kAŻDY ZATRACA SIĘ W TIBI SĄ LUDZIE KTÓRZY POTRAFIĄ MĄDRZE KORZYSTAĆ Z PRZYJEMNOŚCI OFEROWANYCH PRZEZ CIP SOFT I Z PEWNOŚCIĄ NA TYM FORUM ICH NIE BRAKUJE I TO DLA NICH WIELKIE GZ

za wszystkie błędy ortograficzne przepraszm...(worda mi gdzieś wcieło xD)

Pozdro600 :)

"Jest jak jest ale nie jak powinno być."
William Szekspir xD niewiem jak to się pisze

"Canabi wabi was słowem mit magi"
Cya in better real world...

Czarna_Mamba 24-04-2006 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qrivandell
v spox
tio tylko tak dla pokazu pisze bo musze zobaczy c siebie an forum .

Yoyoyoyoyo.
ale ogolenie spox
pozdro

Dobre.

Co do audycji, faktów i innych tam dupereli.
Tibia jak narkotyk - brzmi ciekawie.
Oberwałam od rodziców, bo gram w tibie. No oczywiście, bo co powiedzieli w tvn'ie czy tam w innym programie to świętość. Nasłuchałam się wystarczająco "bo Tibia jest zła, to szatan" i inne w tym stylu < mojej mamie wszystko się z szatanem kojarzy >. Po godzinach takich wysłuchiwań wreszcie mi dali powiedziec, ze nie gram w Tibie od miesiaca.

Czy kazdy bije swoją matkę krzesłem, za to, że wyłączy dziecku komputer?
Czy każdy ma problemy z Tibią? A co tu gadać, chyba każdy się domyśli o co mi chodzi.

<up>NIE kAŻDY ZATRACA SIĘ W TIBI SĄ LUDZIE KTÓRZY POTRAFIĄ MĄDRZE KORZYSTAĆ Z PRZYJEMNOŚCI OFEROWANYCH PRZEZ CIP SOFT I Z PEWNOŚCIĄ NA TYM FORUM ICH NIE BRAKUJE I TO DLA NICH WIELKIE GZ<up>
O właśnie, o to mi chodziło.

< ale nie ma co, fakty wpakowały mnie w niezle klopoty >
Miłego Dnia.

Mocher 24-04-2006 16:33

Grrr - Tibia złą grą ??!!

Jak to możliwe aby tak sie uzależnic ;p Bez jaj. Ten chłopak co zabił matkę to juz nie człowiek, zamienił się w swojego chara. Tacy ludzie nie powinni grać bo psują reputacje innym graczom i całej grze. Przeczytałem artykuł i myśle że jest lekka przesada. "Zdenerwowałem" się czytając to. Zamknąc tego dzieciaka albo do izolatki z nim. On staje się już niebezpieczny dla otoczenia. A mówiąc o tych Azjatach, to... My nie mamy się co do nich równać, chyba, że Seromontis. Czytałem że padł jak zasnął przed kompem. Wcale się nie dziwię. Grał bez przerwy 72 h. To jest nałogostwo.
Pozdrowionka dla SECURY

Przemo(C) 24-04-2006 21:56

Miala farta ze...

Kurde ale matka tego dziecka miala szczescie ze tylko kszeslem dosltala... gdyby moja mamma takk zrobila to nie wiem co zrobil... kije i mlotkiem ja zatluk potem gdyby jeszcze zyla to bym, ja zamknol na balkonie potem, bym sprawdzil czy jeszcze zyje poekspil bym troche z 3 godziny czy 5. Jezeli jednak bym zdedzil to bylm jeszcze ja obil i wyrzucil z balkonu ( bo mieszkam na 10 pietrze) POtem bym zabral kase i poszedl grac do dalszych kafejek...Musze spadac bo musze nabic szybko nastepne 10 leveli....

JEZELI JESTES TAK GLUPI ZEBY TO UWIERZYC LUB ZROBIC TAK JAK NAPISALEM TO TY NAPRAWDE JESTES NIENORMALNY!!!

Jumper00007 24-04-2006 21:56

gówno prawda

powiem wam tak to jest jakieś poje**** bo tak w pod napieciem czy jakos tak byl temat o tibii w gazete wyborców też i w radiu jakim?!?!?! co im jest uwzieli sie na tibie czy co?????

Paul Pavon 25-04-2006 16:29

guwno w dupe rzniete przez dziwke zrobcie mi pale wszyscy ciecie razem z moderatorami HU* wam w dupe leszcze przeklete

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:19.