Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   sorc czy druid (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=896)

ZonaRomana 11-10-2007 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Zata (Post 759071)
Ja uwarzam ze lepszy jest Sorc na High Lvlu poniewarz ma UE...
ale spojrzeć na to z innej strony to druid na High lvlu tez jest dobry.
Więc rób Co chcesz...

Ja uważam że powineneś iść do szkoły ponieważ robisz straszne błędy :<
Omg co z tego że ma UE? Ue nie zazwyczaj nie używa to danie takiego argumentu jest bezsensu! Jestes głupi i jesteś zwykłym noobem który tylko jara się na ue...

@topic
Lepiej wybrać druida. Ma lepsze wandy, taniutkie leczenie i częściej brany jest na hunty niż sorcerer z racji czaru " Mass heal "

Hard123 11-10-2007 17:13

Cytuj:

eee.. no wiecie jak juz sie tak rzucacie to uznajmy ze pal jest najlepszy;p 50lv ,bohy ,ring ,utani hur, 15 m lv, p-bolce i kazda inna profesja na równym lv odpływa;p wiem coś o tym tzn wiedziałem;p
To zalezy czy ktos umie grac, sorkiem mozna ubic takiego palka nawet gdyby sie mialo mniejszy lvl. Trzeba wiedziec jak.

Zreszta po upie nic raczej nie da 15 mlvl ;p walisz okolo 50 z sd :P

Madderin 11-10-2007 19:22

Jak zauważyłem to ostatnio mało osób gra druidem :] no bo jednak sorc o niebo lepszy, ale każdy woli co innego. Grałem drutem jak już pisałem i było spoko. Jak chcesz szybko zarobić i mieć dobrą defensywę to bierz druida a jak dobrą ofensywę no to sorc bo UE :D

ZonaRomana 12-10-2007 02:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Madderin (Post 1690241)
Jak zauważyłem to ostatnio mało osób gra druidem :] no bo jednak sorc o niebo lepszy, ale każdy woli co innego. Grałem drutem jak już pisałem i było spoko. Jak chcesz szybko zarobić i mieć dobrą defensywę to bierz druida a jak dobrą ofensywę no to sorc bo UE :D

Kolejny idiota !! Człowieku gdzie Ty masz mózg ?? Ue jest zupełnie nie opłacalne jedynie gdzie tego używasz to przy niektórych Questach !! Ja pie*** co za idiota. A co do Twojej wypowiedzi to mylisz się z tym że sorc jest o niebo lepszy... bo o co jest lepszy? Exori vis/mort mają obie voc (a z tego zazwyczaj się expi) + druid ma lepsze Rody i tańsze leczenie. Więc jak widać to Druid jest o niebo lepszy od Sorcerer'a. Bye

Elder-Tomasz 12-10-2007 08:37

moim zdaniem nie ma lepszych i gorszych postaci.
sorc moze robić sd , a druid uhy.Ale bardziej oplaca sie robic uhy i kupowac za to sd , lepszy zarobek, druid ma tańsze leczenie więc ja polecałbym druida.:)

szmytek 12-10-2007 15:23

@up
przeczytaj kilka razy post bo nie widze sensu w nim

Ascaron 23-10-2007 22:35

Witam państwa poczytałem dyskusje i byłem na sorcu ale teraz idę w stronkę druida :D.Mam 19 druida i 18 sorca :D.Na razie się 'kurzą' gram w tej chwili palkiem ale to nie ważne i odczuwam coraz mocniejszy głód na postacie magiczne bo najczęściej nimi grałem.Na chwilę obecną nie zamierzam kupować pacca więc bez pacca z tego co tutaj wyczytałem druid lepszy ale chciałbym prosić o więcej odpowiedzi.

Xirgan 23-10-2007 23:09

To zalezy jak dlugo mamy zamiar grac drutem lepiej na poczatku, a sorkiem po dluzszej grze.

Hades_1993 24-10-2007 00:02

Heh... sorc jest lepszy moim zdanie i Kargax grales na Tibi Ots Wasteland ?????? bo terz gralem i nalerzałem do guildi UnDeAd FaMiLy xD:)

cheerios 24-10-2007 08:43

Zwalili postaci magiczne, więc wavy i jak ktoś tam się rozpisał nad UE nie dają jakiejś wielkiej mocy. Ja bym wybrał druida. Bo przecież chociaż mocy czaru ' heal friend ' nie zwalili. Lecz jeżeli chciałbyś grać druidem, musiałbyś cały czas grac z paccem ; >

Tyle.

Ascaron 24-10-2007 16:03

Gram w tibie od 2 lat,w sorcu ciągną mnie czary ofensywne:
a)Energy Beam
b)great Enegy beam
c)Enegry Wave
Zaś w druidzie:D
a)Ihy
B)uh
c)Kasa :D

bo co mnie obchodzą ue sorca przecież nawet jakbym miał ten 60 lvl i pacca to i tak raz na rok bym puścił:D.

Piotrek Marycha 24-10-2007 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ascaron (Post 1709998)
c)Kasa :D

hee? czemu niby druid ma wiecej kasy od sorca?

Duch Niespokojny 24-10-2007 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1710208)
hee? czemu niby druid ma wiecej kasy od sorca?

1. Więcej zarabia na runach.
2. Jest częściej zabierany na polowania na grubsze bestie.
3. Ma tańsze leczenie.

neostrukctions 24-10-2007 18:13

Co wolisz

Zależy co chcesz robic ??
Druid : Jest to postac która leczy ludzi ma większą siłe w leczeniu niz w biciu (dlatego jest częsciej atakowany) Słaba rużdzka na poczontek :( jest to rzecz przez którą jest mało wybieranom profesiom posiada on węcej czarów leczących niz atakujących !!

Sorcer : Jego siła SD i swietne czary atakujonce . Lepiej zabija sie nim ludzi niz druidem , lecz podstawa to mlvl czym większy tym wyższy hit z SD i czarów.

Co wybierzesz to już twój wybur czy wolisz zabijac czy leczyc ??

szmytek 24-10-2007 18:43

e czlowieku kup se slownik bo az czytac nie mozna lol co 2 wyraz to blad za bledem zal mi takich ludzi co nie umieja poprawanie pisac

szmytek 24-10-2007 18:43

double post

Lisa 24-10-2007 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neostrukctions (Post 1710258)
Zależy co chcesz robic ??
Druid : Jest to postac która leczy ludzi ma większą siłe w leczeniu niz w biciu (dlatego jest częsciej atakowany) Słaba rużdzka na poczontek :( jest to rzecz przez którą jest mało wybieranom profesiom posiada on węcej czarów leczących niz atakujących !!

Sorcer : Jego siła SD i swietne czary atakujonce . Lepiej zabija sie nim ludzi niz druidem , lecz podstawa to mlvl czym większy tym wyższy hit z SD i czarów.

Zabijac da sie i druidem... napisales, ze sorc ma sile w SD... druid rowniez! Gralam jakis czas sorcem i uwazam ze to niezbyt dobry wybor... Druidem wiecej sie zarabia.. Za UHy, za "siowanie" etc etc. Druidzi sa bardzo chetnie brani na "polowania". Sorc wg mnie miej. Nie chce tutaj oczywiscie urazic jakiegos sorca ale lepiej chyba gra sie druidkiem :baby: Zwlaszcza po update ciezej wg mnie sprzedac SD, UHy ida w mgnieniu oka.
Aha! a co do zabijania to (ja akurat tak robie ;D) jak ide z kims np na hydry to nie tylko siowam ale i tez exp mi rosnie ;D

Ascaron 24-10-2007 20:02

Zmierzam na drogę druidowi ,ale czy nie będzie mi brakowało czarów ofensywnych jakie wymieniłem wyżej?? i co do rodów i wandów,a mianowicie mówię o tempreście i o Inferno czy bardzo będę tracił na tempreście ponieważ ma tylko jedną kratkę zasięgu i mam zamiar grać tylko na razie na FACCU.Więc co lepsze na FACC SORC CZY DRUID??

Piotrek Marycha 24-10-2007 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1710224)
1. Więcej zarabia na runach.

o czlowieku, jezeli druid bedzie robil runy to ci gwarantuje ze sorc bedzie mial wiecej kasy
Cytuj:

2. Jest częściej zabierany na polowania na grubsze bestie.
mowisz teraz o 100+ lvl? powiedz mi ile % ludzi taki ma...
Cytuj:

3. Ma tańsze leczenie.
nie an tyle zeby ustalic zasade ze druid ma zawsze wiecej kasy

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neostrukctions (Post 1710258)

w tibii kazda profesja zabija, i kazda profesja leczy, druid ma tylko maly bonusik ze moze leczyc innych spontanem

Duch Niespokojny 24-10-2007 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1710705)
o czlowieku, jezeli druid bedzie robil runy to ci gwarantuje ze sorc bedzie mial wiecej kasy

Owszem, ale miałem na myśli porównanie sorca robiącego runy do druida robiącego runy.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1710705)
mowisz teraz o 100+ lvl? powiedz mi ile % ludzi taki ma...

Nie, wystarczy już level 40+, może nawet mniej.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05.