Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   [Co chciałbyś zobaczyć na stronie?] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12440)

Fortesque 27-04-2007 22:21

Layout

Moim zdaniem do strony powinny być 2 linki.
Np :
www.tibia.pl/new - layout nowy
www.tibia.pl/old - layout stary
Bo jak wchodzę na ceny podróży(albo coś innego) i patrzę, że mi się layouty zmieniają bez powodu to mi się płakać chce :p

Mozo 29-04-2007 11:16

Licznik postów;)

Pateer 05-05-2007 22:45

apgrejd tibia.pl

Moim skromnym zdaniem stronka, o której mowa w tym temacie powinna byc otrzymana (graficznie) w gotyckim klimacie, oraz na wstępie powinna
uderzac humorem ( cytaty noobków, oraz zabawne ssy)

Thor of heaven 17-05-2007 23:44

@up
Zgadzam się w pełni że nowy styl strony jest zbyt prosty. Stary zbyt stary :P Co do forum nowy styl bardziej mi sie podoba. czas pomyśleć nad zmianami graficznymi tibia.pl ;]

Winiak 22-05-2007 11:36

Od dawna miałem marzenie i chce sie nim z Wami podzielić. Jako społeczność tibijska rośniemy , ale też stajemy się coraz lepiej zorganizowani. I kolejnym krokiem mogla by być 'mapa graczy", na zasadzie mapy Polski z naniesionymi nickami wszystkich chętnych? Da nam to ogromne możliwości poznania nowych ludzi o których nawet nie wiemy że grają i zorganizować konwent i dostać mls ;P

Co o tym myślicie?

Mozo 27-05-2007 13:34

Licznik postów ( wiesz z kim gadasz ) oraz codziennie jakieś screeny ( tibianews sie kłania) mogą być śmieszne, jakieś okrągłe adwanse etc.

@edit
Zagląda tu ktoś wogle? czy tak dla siebie piszemy?

dzikimaro 03-06-2007 19:16

pick(small axe)

czemy qest pick small axe nie mapy bo ja nie wiem jak tam dojsc
X(:(;(

Mru 20-06-2007 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan (Post 128205)
Ja proponuję tabelkę - "gdzie cwiczyc z takimi i takimi skillami", bo posty w stylu:

Help! Pomocy! Ajuto!
mam to i to, skile takie, level taki, gdzie mam isci? moge solowac tego tam? a tamtego? moge czy nie? plx plx plx !!1!!1!!!1!1111!:baby::baby:

już mi się naprawdę przejadły. Wiem, że jest tu dużo newbie, którzy nie wiedzą, co i jak, ale osobiscie uwazam, ze powinni SAMI zdobywac takie doswiadczenia. A jak juz koniecznie chcą pomocy, to wszystko by znalezli w tej własnej cholernej tabelce, zamiast forum zasmiecac.

Może nie aż tak bo to by zajęło dużo miejsca np. 15lvl knight skille 50/45 i tak jest napisane że na cycach (mam 14lvl knight skille 40/39 i se radze) a jakiś newbie lub noob mówi że ma skille 49/46 i sie pyta czy może iść albo czy to skille club bo on ma sword, jeszcze mogą być pytania o tarcze i pancerz :P

Bo żeby sie nie czepiali trzeba by każdy lvl z każdym skillem i atk i defa i wyposażeniem.

Pomysł dobry jeśli byłyby (nie pamiętam razem czy oddzielnie) informacje ogólne ale znów jakiś newbie pyta się na forum o szczegóły bo sobie radzi z orc (według tabeli) ale i tak pokonał orca warriora i mówi że tabelka jest do d*p*.

Nie da się zrobić żeby każdemu było dobrze :P:P:P

Sry że biore cytat z 1 strony ale to był dla mnie szok oglądać 500 stron i szukać na czym expić (jeśli byłyby (nie pamiętam razem czy oddzielnie) oddzielnie do każdego skilla każdego hełmu itd. itp.) :P:P:P

Andrealfus 20-06-2007 13:50

a ja bym chcial powrotu "zdjęcia dnia" :)

cieju04 28-06-2007 19:40

A ja akutalnej mapy świata i svargondu, aby pisało od jakiego lvl są bronie itp. Po prostu zmianu updateowe

Don'Richie 12-07-2007 19:57

Ja chcialbym zeby powstalo wiecej rozdzek dla druidow i sorkow:]B):D

Aversin 16-07-2007 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mozo (Post 1452344)
Licznik postów ( wiesz z kim gadasz ) oraz codziennie jakieś screeny ( tibianews sie kłania) mogą być śmieszne, jakieś okrągłe adwanse etc.

Tutaj problemem jest raczej mierny poziom nadsyłanych zdjęć. Nie wiem czemu, ale polskim graczom brakuje "polotu". Jeżeli chcesz porównywać do tibianews, to podobnie sprawa ma się z newsami i hunted.pl, brakuje osób, które potrafią napisać coś interesującego i na poziomie.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cieju04 (Post 1518068)
A ja akutalnej mapy świata i svargondu, aby pisało od jakiego lvl są bronie itp. Po prostu zmianu updateowe

Mapa świata gotowa > http://tibia.pl/earth.php .. reszta w przygotowaniu.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Don'Richie (Post 1545993)
Ja chcialbym zeby powstalo wiecej rozdzek dla druidow i sorkow:]B):D

Co ma piernik do wiatraka ? :P
Temat ten dotyczy sugestii związanych ze stroną tibia.pl, nie z samą grą, rozgrywką czy stroną tibia.com

Diego_pl 17-07-2007 10:19

Ja bym chciał zobaczyć nowe mapy Tibia Respawnu bo te stare nie sa najdokladniejsze

poreda 17-07-2007 12:29

Ja najchętniej bym zobaczył krótki opis serverów zmieniający sie wraz z wydarzeniami... Tak jak jets to na tibia.erig.net

cieju04 27-07-2007 10:41

A ja odpowiedz na pytanie moję w faq, bo to co napisałem w shakowali mnie, help plx to już otym zapomniałem bo chyab nikt nie odwiedza tego tematu X(

PijmlekoBedzieszWielki 29-08-2007 19:17

Chciał bym, żeby na tibia.pl pojawił się dział Bazar. O co chodzi? Chodzi oto że będzie tam napisane ile średnio na jakim serwie coś kosztuje.

pbob13 02-09-2007 01:04

1. Popieram pana Wielkiego od mleka (sora jeśli uraziłem... miał być żart). Taki dział naprawdę bardzo byłby pomocny. Choć trudny do zrealizowania... Chyba, że użytkownicy mogliby wstawiać swoje oferty... co wy na to?

2. (To pewnie dla Rookstayerów :) ) Fajnie by było gdyby był dział poświęcony tylko rookgardowi, wyspie nowych. Można by tam wstawić na przykład jakie eq jest na rookgardzie. Jakie potwory. dobre miejsca do expowania (choć to to tylko względnie bo tak naprawdę to każdemu najlepiej expi się w innych miejscach).

Co wy na to... czekam na sugestie. :)

mwlodi 04-09-2007 15:43

http://img247.imageshack.us/img247/1243/vileaxetn2.gif Vile Axe

Atak 43
Obrona 19+3
Wymagany poziom 55
Waga 52 oz.
Opis "Bla bla bla ..."
Wypada z Dark Torturer

Takie cuś chciałbym ujrzeć na stronce ;)

Asterixwielkipan 20-09-2007 21:53

jest tibia po polsku. cały czas się rozwija. już NPC mówią ci po polsku.

jak jakieś pytania to pisać na gg: 2101078 :)

Duke Dran 20-09-2007 22:03

Fan'arty : )

Po_pos 21-09-2007 22:01

PO ciul mowic ze citizen outfit jest dla facc jak sie nie da go zdobyc

Ej moze mi ktos napisac na maila czy jest na facc czy tylko dal pacc na tibi.pl pisze dal wszystkich napiszecie:(

[email protected]

golebiow6 05-10-2007 22:45

Koniecznie RSS !!

Rotherdamie 25-10-2007 01:06

Ja bym chciał zobaczyć sonde założoną przed zamknieciem tematu w celu poznania opinii innych użytkowników czy trzeba go zamykać. Czesto widze ze mod zamknął jakiś ciekawy temat i nie mam możliwości się w nim wypowiedzieć , a bardzo chce żeby użytkownicy znali moje zdanie w określonym temacie (zresztą pewnie nie tylko ja tak chce). Sonda powinna trwać 1-2 dni i powinna zostać stworzona przez moda ,który chce zamknąć temat . Troche demokracji na tym forum. Jak sie nie podoba temat głosuje sie za zamknieciem ,a jak sie podoba - za pozostawieniem go na forum. Proste jak konstrukcja cepa. A i taką sonde można by umieszczać wielokrotnie w zależności od tego kiedy moderator uzna ,iż temat idzie w złą strone i trzeba go zamknąć. Jeśli mod zamyka temat zbyt pochopnie , narzuca innym swoją wolę siła ,bo zle uzywa swojej władzy.

HubertEM 18-11-2007 17:03

Moim zdaniem powinna być dołożona informacja na temat max obrażenia od potwora i od poszczególnych jego obrażeń np
Dragon gfb-110
fire vave-180 ..... itp
max combo ~~ 350
oraz wpisanie hp i exp do wszystkich potworów.
Drugą sprawą jest aktualizacja mapki z potworami np dodanie respów dotąd niezaznaczonych. Do głowy przychodzi mi także pmysł stworzenia nowego kalkulator który nie obliczał by tylko obrazenia zadawne z magi ale także mozna by było w takim kalkulatorze wspisywać skille i obliczyć obrażenia zadawane przez palka a np dla knighta obrażenia z poszczególnych broni. Powinniscie także (w miare możliwosci ) przeprowadzac wywaiady chętnie bym przeczytał np wywiad z seromontisem lub tripidą. Powinnście także zrobić kilka nowych poradników przecież powstały nowe wyspy. Ostatnią sprawą jaką bym chciałzobaczycto aktualizacje np wstawienie nowych screenów w solucjach oraz wpisanie średniej ceny dla poszczególnych itemów lub stworzenie odzielnego temtu CENY z cenami z poszczególnych światów. PZDR ;p

Dziomb 28-11-2007 09:21

Kto jaki lvl nabil w tym i tym dniu...

Ja bym zrobil top15 na kazdym serverze kto najwiecej lvli nabil w jakim dniu, oczywiscie np. od 50 lvla, bo jakis kto zacznie na 1 lvlu wbije ci 12 lvli w dniu i ten 100 nie ma o czym gadac...

Wiec,
Top15 od 50 lvla ...
np. tak to ma wygladac;p

[x] Gracz Poziom Levele
1...........Pomiatacz ............119.................+3
2...........Pogromca...............59............. ....+2
3.............Ziomal................140........... ......+1

juliX 12-12-2007 21:43

chcialbym, zeby bylo troche jak na torg, czyli zeby byl osobny temat z kompami, czyli jakis dzial Komputery i oprogramowanie (czy jakos tak), a i zeby byl jeszcze jakis dzial na otsy, czyli rzeczy typu: umieszczanie skryptow, prosby o skrypty, pomoc techniczna itd (bo przeciez po co ludzie maja pisac niewinna prosbe na torgu zeby ONY ich ....... ?? )

kretox2 16-12-2007 15:34

sugestia

mam taki pomysł żeby zrobić listę osob grajacych w tibie ktorzy hackuja. wczoraj zostalem zhackowany i wiem dokladnie przez kogo jako ze na tibia.org.pl jest lista stron to tutaj powinna byc lista osob pls to by byl wedlug mnie "kres" hackowania w tibii przynajmniej w polowie ten kogo juz zhackowali wie jak to W*****A

bosal 16-12-2007 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kretox2 (Post 1791712)
mam taki pomysł żeby zrobić listę osob grajacych w tibie ktorzy hackuja. wczoraj zostalem zhackowany i wiem dokladnie przez kogo jako ze na tibia.org.pl jest lista stron to tutaj powinna byc lista osob pls to by byl wedlug mnie "kres" hackowania w tibii przynajmniej w polowie ten kogo juz zhackowali wie jak to W*****A

http://bl.tibia.pl

kilol 22-12-2007 09:21

Przydałby sie spis broni którą mogą być umagicznione, ale nie tak jest w chwili obecnej że trzeba wejść w daną broń a na ogólnym spisie.

Jakby co mam niepełną (choć sporą) listę broni które mogą i które nie mogą być umagicznione.

Jeśli Tibia.pl jest zainteresowana prosze o maila na [email protected] a w załączniku wyśle liste.

Pozdrawiam
[CHAR]Kilol Kodex[/CHAR]
Solera

marlos10 28-12-2007 17:37

Moim skromnym zdaniem powinniście dodać zdjęcia ponieważ na samym początku mojej gry w tibię myślałem że jest podobna do Warcrafta:cup:
Możnaby w menu Przedmioty dodać przedmioty rare.
Ulepszyć trochę wygląd strony bo gdybym miał sprawdzać listę czarów podczas gry to chyba prędzej zajrzałbym na wiki.hunted.pl
System dodawania newsów przez użytkowników strony i ich akceptacji przez moderatorów.

Jakubowski1005 03-02-2008 13:05

Ja bym na na stronie zmienił:
- Wyglad
- Taktyki (w kilku potworach tylko sa opisane taktyki a w nowych nie ma nawet występowania ;/)
- Nowe screemy (niektóre potwory przez CipSoft zostały zmienione a sreemy sa dalej z tibii 7.6 z udzialem Vienia ;D)

no to na tyle jak mi sie cos przypomni to dopisze

wiewioreq 18-02-2008 22:48

na wiewioreq-tibia.bloog.pl macie przetlumaczony tekst z tibia.com dotyczacy karnawalu. na tibia.pl jescze tego niema:] sam lumaczylem

king_odzio 21-02-2008 17:00

czy w opisach przedmiotow mozna by napisac ich stosunek ceny do wagi? chodzi mi oto ze jak ktos ma malo capa i lezy przed nim stos przedmiotow i musi wybrac ktory zeby mozna bylo szybko sprawdzic ktory brac, chodzi mi po prostu o podzielenie masy przez najlepsza mozliwa cene sprzedazy (oczywiscie w sklepie, nie graczom)

Hodal 22-02-2008 17:03

Nie jestem pewien czy to już było ale przynajmniej ja byłbym za tym, żeby czas nieaktywności na forum przed wylogowaniem był troche dłuższy, bo mnie wkurza jak się loguje i na 1-5 min. musze się zająć tibią, wracam.. a tu już wylogowany jestem. Może to nic poważnego jednak trochę wkurza.

Pozdrawiam, Hodal.

Olis 28-04-2008 19:02

zmienilbym wyglad - na stary, dobry "OLD" :P

>>>Mazix<<< 06-05-2008 19:33

Prosze, licznikó postów wrudź!

Dragon-Fly 07-05-2008 13:58

Ceny przedmiotów jak na tibia.wikia.com. Żeby każdy newbie mógł sobie zobaczyć, ile taki przedmiot może kosztować i dopytać się na GC.

Kamilmen Cichy 09-05-2008 22:57

Dział botów i otsów na forum, licznik postów.

Kinydrut 25-05-2008 20:38

PORADNIK JAK ZAŁORZYĆ ABONAMENT PACC NA SWOJE KONTO PLAX xD

Wszystko opisane krok po kroku tak aby wszyscy zrozumieli i niebylo juz noobków typu: "JAK KUPIĆ PACC NA 30 DNi?!!! HELP OR DaJ!!!!!111"

To by sie bardzo przydalo szczeze mowiac nawet mi, choć wiem że niema single payment na 30 dni:D

Więc proszę zróbcie to "fastem" bo ja "chcem PACCa w czerwcooooo" xD

Pozdro i dziex z gory :]

bosal 25-05-2008 23:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez king_odzio (Post 1913377)
czy w opisach przedmiotow mozna by napisac ich stosunek ceny do wagi? chodzi mi oto ze jak ktos ma malo capa i lezy przed nim stos przedmiotow i musi wybrac ktory zeby mozna bylo szybko sprawdzic ktory brac, chodzi mi po prostu o podzielenie masy przez najlepsza mozliwa cene sprzedazy (oczywiscie w sklepie, nie graczom)

http://tibia.pl/pricelist milej zabawy :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hodal (Post 1915430)
Nie jestem pewien czy to już było ale przynajmniej ja byłbym za tym, żeby czas nieaktywności na forum przed wylogowaniem był troche dłuższy, bo mnie wkurza jak się loguje i na 1-5 min. musze się zająć tibią, wracam.. a tu już wylogowany jestem. Może to nic poważnego jednak trochę wkurza.

Pozdrawiam, Hodal.

zaznacz sobie aby zawsze byc zalaogowanym

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez >>>Mazix<<< (Post 2042935)
Prosze, licznikó postów wrudź!

igdy go nie bylo i nie bedzie

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamilmen Cichy (Post 2048614)
Dział botów i otsów na forum, licznik postów.

Botow nigdy nie uznamy, ani hackow!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:07.