Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=132712)

Danka 08-06-2007 20:21

Ok. Ulepszanie palka i knighta ale po co od razu pogarszać sorca i druida? Knight nie miał tak źle bo ile więcej ma hp niż sorc i zawsze może używać UH żeby się leczyć a mag nawet z utamo vita ile musiałby użyć UH i mana fluidów żeby znowu mieć full many i hp? I niby to się miało opłacać? Knight przynajmniej ma dużo capa i może sobie zrobić niezłego lootbaga na jednym huncie. A sorc czy druid? Co ile czasu low level musi wracać do miasta żeby sprzedać kilka marnych rzeczy? Aż się nie chce myśleć o nowym update... liczę tylko na nowe DOBRE czary dla sorca...

Xambler 08-06-2007 20:23

żal

Szkoda że nowe możliwości dostaną jedynie palladyni i knightci. Jeżeli już magowie mieli by nic nie zyskać to przynajmniej niech nie odbierają nam tego co mamy!!! Mówie tak bo sam gram sorcem. ;p

Estrellion 08-06-2007 20:23

Płaczą tutaj tylko Sorce i Druty ale to jest norma.

Jak wprowadzili wandy to wy mordy cieszysliscie, teraz naszła kolej dla kinghtow i palków

Ziomal Dawidsol 08-06-2007 20:23

Przeczytajcie dokladnie newsa.... czary leczące nie zostana zmienione, czyli leczenie wyglada tak samo ^.-

--Cienius-- 08-06-2007 20:25

ulzylo mi czyli bede sie exurowac ciagle mocneij :D

Krzy_ek 08-06-2007 20:27

Ludzi nauczcie się czytać ;-/ Zmainy sił magicznej tyczą się tylko czrów i run OFENSYWNYCH

Kaito Yamaro 08-06-2007 20:29

Czar spontaniczny ofensywny dla palla - brawo.

Tylko do czego to do cholery ma sie przydac?! Paladyn expi dobrze, potrzebujemy czaru obszarowego (typu exori, słabsze), żeby się wybronić!

Andrealfus 08-06-2007 20:29

poraz pierwszy mowie z czystym sumieniem ! CIPSOFT GOOD JOB !

IntoTheRain 08-06-2007 20:34

w koncu ktos tam u gory pomyslal i chce zrobic cos dobrego, a te szczeniaki co graja sorcami i sie smialo knightow moga ich teraz pocalowac w dupke:cup: bede rowne szanse w koncu, wiecej bedzie zalezec od umiejetnosci danej osoby i wykorzystaniu atutow postaci na max niz od walenia w hotkeye.peace;]

Albertus 08-06-2007 20:34

ok powiedzialem juz all kumplom ze po updacie zeby na zaden hunt ze mna nie liczyli zreszta duzo moich kumpli juz tak mowilo ;) poprostu porobie runki do nastepnego update a wtedy moze cos zmienia

Problemaker 08-06-2007 20:34

Zmiany sa poprostu super! Lecz troszke sie namieszalo :D Wszystko okaze sie na tescie jesli bedzie dostepny dla zwyklych graczy. Bardzo cieszy mnie ulepszenie knightow, oraz co bardziej... palladynów. Martwi mnie jedynie to, że do tej pory swoim sorcem nie mialem kasy na expienie... a teraz co? No cóż, nic nie poradze.. Mam nadzieje ze zdąrze wbic 100 lvl przed updatem chociaz wątpie, coś m isie wydaje ze update lada dzień !

Waciany_Joe 08-06-2007 20:34

Spear

Cytuj:

Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię, co pozwoli uniknąć kradzieży.
czytalem temat i ludzie pisali:
*ze albo pall bedzie uzywal telekinezy i wyjmowal speara z ciala
*badz ze spear bedzie wystawal z ciala i bedzie sie go wyciagac

jesli ma sie speara wyciagac pol godziny z ciala (taka metafora) to ja dziekuje i ide teraz trenowac... czy ktos wie moze jak to bedzie dokladnie wygladalo i trening na monku ?

Sorcer_Pips 08-06-2007 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Estrellion (Post 1473116)

Jak wprowadzili wandy to wy mordy cieszysliscie, teraz naszła kolej dla kinghtow i palków

Zgadzam się w 100% teraz nasza kolej, nie pasi to nie grać i jeszcze jedna rzecz mój kolega drut skomentował to tak
Cytuj:

19:25 Druid Ivan [86]: jak dla mnie ciekawy up sie zapowiada
a wy wszyscy druci/sorcowie płaczecie...

bartek8808 08-06-2007 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Estrellion (Post 1473116)

Wg mnie nie powinno być tak, że raz ulepszają sorca, raz knighta. To ma być w końcu WYRóWNANIE PROFESJI. Widocznie Cipisoft nie ruzmie do końca tego stwierdzenia. Robią update w szczególności po to, aby zwiększyć swoje fundusze poprzez pacc.

Jeżeli chodzi o knighta to co do kwestii UH nic się nie zmieni. Update dotyczy głownie ofensywy. Przesadą jest to, że knight będzie walczył na odległość? Ta rola przypada palkowi chyba. Ze zwiększeniem dmg w zupełności się zgadzam, i chyba to powinno wystarczyć. Ale czy to by zwiększyło zakup PACC? Nie sądzę. Dlatego stworzono nowe bronie, które będą dostępne tylko dla graczy posiadających PACC. Tibia powoli zaczyna przypominać OTS. Pozostało nam tylko czekać na fast attack lub exp 10x :)

JanCzarny 08-06-2007 20:37

Kurde Druid czym będzie walił ?
Sorc se poradzi ale Druid (Dziecko natury:P)
Mateusz Dragon Wielki Też się może wkurzy ;p

Borucao 08-06-2007 20:38

Mam ed i jakoś mnie nie cieszą hity z visa po 70 -.-
Nie wezme Wh na roty bo nie mam "sily"
Lepiej już żeby zabrali wandy i rody, a zostawili tak jak teraz

Ivanomen 08-06-2007 20:42

Ludzie, nie płaczcie :P
To fakt, że zamiast wyrównywać profesje to polepszają raz knighta, raz druida itp. Myślę, że chcą palkom zrekompensować te wszystkie update'y. Wątpię, żeby kompletnie zniszczyli sorców. A co do czarów, to wydaje mi się, że palek na 9 lvl nie powinien zadawać ~70dmg i to jeszcze z odległości, no chyba, że zrobią, tak jak exori knighta, czyli 3/4 many. Jak dla mnie up zapowiada się bardzo ciekawie, choć sam gram DRUIDEM. No to teraz tylko czekać, hehehe.

I pamiętajcie: nie będzie tak źle ; )

Darth_Master 08-06-2007 20:46

Ehh spox. Ja tylko niewiem jak będzie z tymi spearami bo przecież jak sie walnie to znikną czy co?? Będą one 1 razowe?? Czy może nie będą się kończyć??
Hehe. Proszę o odp.

Sorcer_Pips 08-06-2007 20:48

Jeszcze jedno pomyśleliście o palkach którzy wyjdą teraz z rooka? czytaliście że teraz speary będą się łamać i co taki 8 lvl palek prawie bez kasy ma zrobić? kamieni nie kupi bo za drogie 100 kamieni 1k i nie będzie miał czym skilować bo nie weżnie z 10 spearów które waża po 20 każda i se rzuci 10 razy i wróci po kolejne i ile mu to da? prawie nic i już tak nie płaczcie...

Ri'Pablo 08-06-2007 20:52

Jak dla mnie to jest właściwie koniec grania w Tibie... Ta gra traci spontaniczność, klimat i staje się bardziej przewidywalna. Upodabnia się do wielu innych gier... Mnie jest po prostu przykro, jednak , żeby nie było, że jest to zbyt wczesne zażenowanie, poczekam...

Dras123 08-06-2007 20:55

a ja myslalem ze z kazdyn update bendzie gorzej a tu wyskakuje mi takie cos ja gram pallkiem i dlamnie paluszki lizac

Makaveli Tha Don 08-06-2007 21:01

Ja gram knightemi wcale mi sie nie usmiecha to wprowadzenie 9mld nowych broni. Teraz jest elegancko: nosisz sobie bs+tarcza, albo zakladasz gsa, na wyzszym lvlu sov+tarcza, lub avenger. Z tymi bronmi to jest porazka...

Sachiel 08-06-2007 21:01

Update zapowiada się bardzo kontrowersyjnie.

W zasadzie nie wiemy zbyt wiele o nowym systemie zadawania obrażeń.
Wiemy, że dmg u postaci magicznych będzie zależał już tylko od poziomu magicznego oraz to, że co kilka lvli dostaniemy bonus dmg do ataków / czarów.
Zgodnie ze starym kalkulatorem każdy lvl podnosił 2 % ataku od obrażeń bazowych natomiast mlvl 3 %. Możliwe, że mlvl będzie rósł zdecydowanie szybciej porównywalnie do skilli postaci nie magicznych a po stracie dmga z lvla dostaniemy bonusowy 1 - 3 % za mlvl. ten update nie ma na celu nerfnięcie klas co buffnięcie ich ( knight palladyn ) i z balansowanie do poziomu ( druid sorc )
Spodziewał bym się raczej, że zmiany o których dziś się dowiedzieliśmy są daleko idące, jednak należy pamiętać, że do tego samego wyniku można dojść na wiele sposobów. Tak więc nowy update nie musi oznaczać odrazu nerfnięcia sorca i druida możliwe, że dostaną buffa owy bonusowy dmg nie musi być znikomy a jak już wspomniałem w info jest duży nacisk nałożony na to, że od teraz magic level jest najważniejszym czynnikiem decydującym o obrażeniach magicznych.

Co do kwestii palladyna jest to oczywisty ukłon w stronę implikacji Bota w Tibie. Na pewno pomysł z burstami jest dosyć niezręczny dla postaci magicznych.
Knight dobrze, że zostanie buffnięty jednak zapominamy o czymś w większości gier typu RPG/MMORPG istnieje zazwyczaj klasa nazywana tankerem jej zadaniem jest przyjmowanie na siebie obrażeń generowanie aggro ( tutaj exeta res ) i nie dopuszczenie potwora na resztę teamu. Oczywiście taka postać musi expić aby to robić musi zadawać obrażenia jednak nie spotkałem Tankera, któremu bliżej do umiejętności magicznych niż do umiejętności posługiwania się orężem.

Prawda jest taka, że wszystko wyjdzie w praniu.

Z kolei trochę przeraża mnie myśl 19:59 nick [45]: Looking for knight to pk team

AraxivonL 08-06-2007 21:03

dla mnie to jest do dupy sorry ze tak sie wyrażam. Jak mogą robić w ten sposób ze knight i paladyn bedzie po mniej bił z run jak ja teraz swoim 65 knightem uham się po 350+ hp a po update bedę się uhał po jakieś 200 hp to ja nic nie zblokuje a na dodatek ja na uhy nie wyrobir. Mogli to zrobic w ten sposób paladyn lub knight atakując z miecza lub z bolty mugłby używać takiego czastu ze zwiększa jego uderzenie mianowicie byly by takie 4 czary np spalało by to 20 many i i każde uderzenie z miecza lub bolty odywalo by sie tak np gdyby byl to czar z energii to by mugl zwiekszac 100 % akatku kiedy by paladyn lub knight uderzyl z miecza lub bolty za np 30 i po urzyciu czaru leciala by za uderzeniem energia uderzająca za 30 gdyby to knight uderzyl za 200 i ti z czaru uderzyl by 200 czyli muglby w tenn sposub oddac atak w wyskokosci 400. Z energi mogło by być to 100% ataku z morta okolo 60-70% z ognia kolo 80% i z poisona 120% dla mnie takie cos jest najlepszym rozwiozaniem.

Elder Nagan 08-06-2007 21:04

yupi magowie ebda normalna profesja!! :D Niech jeszcze rozdzki wycofaja i to bedzie dopiero gra zajebista:cup: Wrescie bedzie jak w innych mmorpg gra na pcozatku amgiem ciezka za to pzoneij lajcik:) i beda potrzbowali kngihtow na hunty nie to co teraz:D

@up

oni napisali ze uh bez zmian jelopie..runy ofensywne;P

Addonai 08-06-2007 21:04

Ej moze znacie sie na tibii to powiecie mi jak mmam zagrac bo nei gralem dawno a chce sobie wejsc na konmto i nei moge wejsc bo mi wyskakuje cqaly czas atki blad
Video surface allocacion failed.(error code 13)
Please choosen another video grahhics mode.

Nie mam pojecia jak zmienic te grafike czy co tam jest;/pomuzcie bo nie moge wlonczyc tibii

Myhass 08-06-2007 21:11

ludze opanujcie sie zobaczcie kto najbardziej placze sorki 70-120 lvl którzy niebeda mogli sobie wbijac na hydrach przez 5-10 min po 20k expa knajt na 70 lvlu 20k robi przez 30 min zakladajac ze ma pacca i sredni spawn zolwi np
wrescie troche sprawiedliwosci .....

pozdro!

JUNIR 08-06-2007 21:12

Cytuj:

obrażenia wszystkich bełtów i strzał zależeć będą od umiejętności walki na dystans (distance fighting), wliczając w to wybuchające strzały (burst arrows).
BTW ciekawe jak teraz bedzie wyglądac anni w wykonaniu 4 knightów skoro nie mozna uzywać burstów :P

Sachiel 08-06-2007 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JUNIR (Post 1473228)
BTW ciekawe jak teraz bedzie wyglądac anni w wykonaniu 4 knightów skoro nie mozna uzywać burstów :P

Knight wbije szybciej dista niżeli mlvl więc nie sądzę aby było tak źle.
Chociaż też się nad tym zastanawiam.

FilthyVampire 08-06-2007 21:14

Ale co z tego skoro na starych światach dalej mpa kosztuje 150-300k?

Powinni zrobić więcej npc gdzie sie da takie rzeczy sprzedawać....

Abus_LoLo 08-06-2007 21:15

Jedym slowen zegnaj Drutku witaj Knighcie ;)
Tylko skillowanie mnie rozwala w tym :(
mogliby ulatwic skillowanie :p;)

SnpierDragonLord 08-06-2007 21:15

Apropo anhilator quest teraz bedzie trudniejszy jak sorc i drut nie bedzie mogl uzywac burst arrows
jak cos sry za bledy ort.

Lukib 08-06-2007 21:17

dobrze ze to sie dzisaj pojawilo
bo mnialem zamiar robic sorca O.o
dobry pomysl z tym ;pp

Saints 08-06-2007 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myhass (Post 1473226)
ludze opanujcie sie zobaczcie kto najbardziej placze sorki 70-120 lvl którzy niebeda mogli sobie wbijac na hydrach przez 5-10 min po 20k expa knajt na 70 lvlu 20k robi przez 30 min zakladajac ze ma pacca i sredni spawn zolwi np
wrescie troche sprawiedliwosci .....

pozdro!

dokladnie !!
w dodatku żeby można było zrobić te 20k w 30 min trzeba poświecić wiele godzin na skillowanie a sorc/druid odrazu nabijają lvl !

Nebeu 08-06-2007 21:18

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dartof 08-06-2007 21:21

Użytkowników czytających ten temat: 176 (zarejestrowanych: 50, gości: 126)
jedym slowem ROTFL!!

@ps. Update fajne :P czekamyyyyyyy

FilthyVampire 08-06-2007 21:22

@up

ocipiałeś??? Druid i sorek na anachilatoze bija z sd zajmuje im to maxymalnie 60 sekund questa ;P, gorzej z knightami bo 1 bija a reszta czeka -.-

AraxivonL 08-06-2007 21:23

nikt nie udupil knightow tylko polepszyli sorkow i drutow
a anni jak zazwyczaj wykonujjom sorkowie lub druci to bijom tylko z sd biorom mana sheielda ston skiny i lecoą z koksem

Czarnyy_Sorcerer 08-06-2007 21:23

Powiem tak grzecznie....

CIPSOFT TY JE************ pie**************** w d***** kur********* --------.----------'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' s z m a c i a z e !!!!!! SORCS ROXXXXXXX BAN PLX GBGKj hfrdh

Torarnos 08-06-2007 21:25

Niech knightci juz sie tak nie ciesza Ci, którzy nie robili jeszcze annihilatora, bo z burstów juz nie postrzelaja :evul:
Niestety knight bedzie taki sam jak mag tylko ze bedzie miał wiecej hp i cap (wsumie Seromontis wbija tyle samo expa co Mateusz Dragon wielki), bo magom odbierają bursty i obrażenia z run i czarów

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:27.