Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jaki świat mam wybrać? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15857)

Rooker666 24-09-2006 22:00

Candia
Niskie ceny na dodatek nowy świat mało noobów dobry exp polecam

malenka 26-09-2006 13:52

mam prosbe niech ktos opisze aktualny stan furory :)

Thanal 27-09-2006 01:29

Jeżeliby miał ktoś chwile, proszę o okreslenie serwera ze względu na jedno tylko kryterium...Który z serwerów jest serwerem najbardziej "polskim"? (tylko, prosze, nie piszcie mi, że Kyra ^^, chodzi mi raczej o starsze serwery z ustabilizowana sytuacja "polityczną" i w miare niskimi cenami). Zalezy mi na serwerze pvp. Przez ponad rok grałem na serwerze ulokowanym w U.S.A., opanowanym głównie przez meksów i brazoli, co zemściło się na mnie (hunt z a nic) i potrzebuję zmiany otoczenia ^^. Z góry dziekuję za odpowiedź.

Pozdrawiam!

PS. Myślę o Saphirze...to dobry wybór?

wkacper14 29-09-2006 14:52

Xerena

1. malo BR troche Swe i Esp najwiecej polakow
2.BARDZO DUZO :) spokojnie mozesz po polsku gadac :P
3. Tanie i male LV bohy (35k ) F-axe (15-20 k ) B robe (20-25k )
4. jest Super najwiekszy lv 144 a takie ceny :) atmosfera super
5.pk bardzo maly kazdy zajety wbijaniem lv czy mlv albo skili a jak sa to rzadkosc i sa gniebieni i huntowani :P
6.serwer empty luzacko poexpisz dwarfy poh spokojnie miejsca starczy :D nawet na 2 poziomy na osobe
7.rook srednio przeszedlem w 3 h i 49 minut :P a za drugim razem 2 dni ( 100 chicken feather )
8.Swiat daje mu 11 /10 :) Super Bomba Expisz DC jest puste :) exspisz malo noobow skilowac mozesz expic mlv robic :D malo pk wojen nie ma tylko pomiedzy tengu a taka druga + 80-144 lv :P ( TENGU GORA ) szybko mozna sobie dobrego protecta zalatwic :P polecam Swiat BOMBA male lv czyli masz szanse sie szybciej wibic ceny nie drogie Expienie zawsze :) Kulturalny serwer
POLECAM

Banovic 30-09-2006 12:58

candia

a ja gram na candi ;D ceny sa juz prawie takie same jak na celescie ;D;(

zaksus 17-10-2006 21:56

ja powiem tylko 1

Jeśli lubisz sie posmac z naprawde wielkich noobów to zajrzyna na Harmonie, itemki wcale nie tak drogo, ostatnio widzialem jak jakis gosc pytal sie czy to VEnore w carlin :P, i ciagle lecia sformulowania typu "dam free itemki" a pozniej wraca gosc i mowi np. Tito knight to thiefft i to jeszcze w mieszance z nagielskim albo sell TANIO :D hahahaha. Strasznie przepelniony serw jest i przedewszytkim trzeba miec PACC bo inaczej na serwa sie nie dostanie :P Straszne kolejki. Mi osobiście podoba sie ten serw bo mam poczucie humoru i lubie sie popatrzec jak ktos odlicza czas do pierniecia a pozniej zuca jakis czar pod siebie. :P

Bartollomeo 24-10-2006 14:17

Co do wypowiedzi kolegi na temat Xereny to sie nie koniecznie zgadzam....
Pa bylo, jest i bedzie, takze 30 lvl moze wygonic z expowiska nawe 60- poziomowego gracza ( poniewaz zna z rl jeden z najwyzszych lvli ). Hmm czy Polakow jest najwiecej to bym sie zastanawial ale jest ich duzo, tak jak Szwedow, ktorych tu tez nie brakuje. Mozna spotkac graczy o roznych narodowosciach- od Meksyku, przez Kanade, Usa ( ale to juz na prawde rzadkosc), Hiszpanie, Uk, a nawet Egipt I Finlandie ( o.O Fin ? :P ). Pomijajac wyzej wymienione PA gra sie dobrze, nie ma kolejek. Co do expowisk to nie sa zawsze wolne, nie raz mozna czekac kilka lub kilkanascie godzin albo kilka dni ( Hydry ). Atmosfera mila, jest z kogo sie posmiac ( FREE ITEMS PLX << I TRAVEL >> )Server polecam, lecz jak wyjdzie nowy pewnie sie na niego przeniose.

Grubbcio 28-10-2006 15:17

Luminera
Dlaczego: bo ja tam jestem i ogulnie fajna atmosfera!Tylko dużo złodzieji :( tragedia!

GFB 06-11-2006 17:13

Jaki świat??

Pomóżcie jaki mam wybrać server najlepjej tani bez kolejek najlepiej non-pvp i jaką najlepjej profesję tam wybrać o i żyby nie było zbyt dużych kolejek:)

Level 17-11-2006 14:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thanal (Post 1005661)
Jeżeliby miał ktoś chwile, proszę o okreslenie serwera ze względu na jedno tylko kryterium...Który z serwerów jest serwerem najbardziej "polskim"? (tylko, prosze, nie piszcie mi, że Kyra ^^, chodzi mi raczej o starsze serwery z ustabilizowana sytuacja "polityczną" i w miare niskimi cenami). Zalezy mi na serwerze pvp. Przez ponad rok grałem na serwerze ulokowanym w U.S.A., opanowanym głównie przez meksów i brazoli, co zemściło się na mnie (hunt z a nic) i potrzebuję zmiany otoczenia ^^. Z góry dziekuję za odpowiedź.

Pozdrawiam!

PS. Myślę o Saphirze...to dobry wybór?

Na Saphirze jest duzo Polaków,ale rządza Swe, czy Saphira ma ustabilizowana sytuacje polit? Tak,ale polega na tym,ze swe rządza xD hehe czyli niedobrze.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GFB (Post 1066017)
Pomóżcie jaki mam wybrać server najlepjej tani bez kolejek najlepiej non-pvp i jaką najlepjej profesję tam wybrać o i żyby nie było zbyt dużych kolejek:)

Mało kolejek jest na Refugie i ceny nawet ok.

Kamilloo 18-11-2006 17:56

Berylia

Moim zdaniem najlepszym swiatem do grania w tibie jest berylia spoko klimat itp .
Polecam !!!!! :D :D :D :) :) :) :D :D :D

Laf 20-11-2006 08:39

Jaki swiat jest dobry na wbicie levele numer 100+ bez zadnych ograniczen typo hunted za nic, PA, itp.? Chcialbym zeby byl to swiat pvp. Zna ktos moze taki swiat?

Nyksus 21-11-2006 16:53

Re:

@up
O ile się nie mylę...to takich światów nie ma

m4a1 21-11-2006 17:02

Witam
Szukam serwera gdzie moge spokojnie poexpic sobie z paccem, gdzie da sie jeszcze wybic, zeby serwer nie byl przeludniony... Nie chce serwera nonpvp. Prosze o szybka odpowiedz

kamillo-ja 21-11-2006 17:23

-jakie narodowosci najczesciej wystepuja: Brazylijczycy, Polacy, Szwedzi, Niemcy

-ile jest polakow: 63% (przeprowadziłem ankiete).
-jakie sa orientacyjne ceny: Dośc wysokie bo to nowy śiwat (25k b robe)
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije (nie wiem)
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej (non PvP)
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi. Mało ludzi kolejki w soboty niedziele max 60 w kolejce.
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie: Średnio ale można kupieć każdom rzecz.
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata: mi się podoba, spoko liudzie, Niektóry kupujom wysyłkowo (po wiekszości nie oszukujom) <99% normalni ludzie>

Abnis 24-11-2006 16:37

Aldora

ALDORA

- Bardzo dużo Polaków,troszke szewdów i hiszpanów.Mało Brazyli ;]
- Około 50-60% (najwyższy lvl Nemtor to też Polak ;])
- Ceny są umarkowane i nie są zbyt wygurowane np. BoHy - 25-30k
- Na serverze fajnie sie gra,większość to Polacy więc można się łatwo dogadać ;) Ale niekiedy może zdarzyć się jakiś PA,który ma wszystko gdzieś
- PK...Hmm...Większości to noob chary i zabijają FACCowskich low-lvli.Najwięcej PK znajdziemy w Thais i Carlin.
- Mam PACC więc nie wiem jak jest.Ale na kopalnie trzeba czekać długimi godzinami
- Z rooka można wychodzić na FACC bardzo długo,przeludnienie jest wielkie
- Jest to jedyny świat na jakim grałem i bardzo mi się tu podoba.Można łatwo dojść do nowych znajomości itp.Polecam ten server graczom z PACC,bo FACC będą mieli ciężko w godzinach popołudniowych coś poexpić.

Mirek Paladyn 30-11-2006 22:52

Poszukiwany

:) HEJ ludzie :)

Szukam serwa najlepiej PVP na którym:
ceny są niskie albo średnie
nie jest zatoczony
PK- jest mało
niema wojny :evul:
i jest fajna atmosfera

:D prosze o szybkom odpowiedz:D

Abnis 02-12-2006 04:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mirek Paladyn (Post 1105669)
:) HEJ ludzie :)

Szukam serwa najlepiej PVP na którym:
ceny są niskie albo średnie
nie jest zatoczony
PK- jest mało
niema wojny :evul:
i jest fajna atmosfera

:D prosze o szybkom odpowiedz:D

Takie rzeczy to tylko w Erze :P.A tak na serio to chyba nie ma takich serverów.

bolt 03-12-2006 01:33

ETERNIA

Na eterni 90 % to polacy zależy czgo szukasz chcesz durzo polakuw bierz eternie

Xfazi 03-12-2006 19:34

a ja szukam swiata gdzie sa niskie ceny i gdzie jest duzo polakow:P

zajcu 03-12-2006 19:50

Czy opłaca się grać na Saphirze?
Napiszcie czy duzo pk i wogule jakie ceny
z góry dziex

kubexsik 08-12-2006 16:54

ANTICA taniiiiiiiiioooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooo
fs 4k! troche pk jak ktorys silnijszy sie wkurzy to radze w dp stac

CzofiaWitch1 15-12-2006 11:52

Na celescie jest malo noobow.. bardzo tanio... oraz duzo pl!

berkovic 15-12-2006 17:54

Celesta
same nuby nie oplaca sie tam grac wylotujesz cos sprzedasz za marna kase i nigdy Ci sie nie zwraca nie polecam
kolejki
Full nubow
tanie ceny

Pere 15-12-2006 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xfazi (Post 1110352)
a ja szukam swiata gdzie sa niskie ceny i gdzie jest duzo polakow:P

No to masz najlepszy świat : Secura. Ja tam gram, bardzo tanio (prawie jak na antica), prawie sami polacy 1 osoba mnie się spytała czy BR, można normalnie po polsku rozmawiać. No-pvp. Ludzi calkiem malo expowiska często wolne, chyba że jakies amazonki obok carlin tam nigdy nie ma. Bardzo fajna atmosfera i super się gra. :D Jakby co to pisz do mnie : [CHAR]Cyox[/CHAR] .

Lis_KWK 17-12-2006 08:56

non-PvP

Szukam świata non-PvP ale z tanimi cenami.Możecie powiedzieć jaki i jakie ceny na nim?

SillMyra 17-12-2006 09:03

Guardia

1.Guardia to niezly server gra na nim kupe polaków
2.Ceny są nasępujące:
np. Knight Armor 4k
np. Crown Armor 15-18k
np. bohy 35-40k
np. Warrior Helmet 5-6k
3.Server jest non-pvp takze niebedziesz bal sie zadnych hunt albo pk
4.Guardia jest najlpsza bo ja na niej gram!!!:p :p

Ikil Sone 17-12-2006 09:04

:confused: Kto mi poleci jakiś świat,gdzie jest nie zaludniony rook ?plz fast ;D
Ceny nieważne...

SillMyra 17-12-2006 09:35

Guardia

1.Duzo polaków ,troche swe ,malo br
2.Ceny(przykladowe):
-boh(30-40k)
-knight arm(4k)
-Fire Sword(5-6k)
-Crown arm(15-20k)
-Warrior Helmet(5-7k)
-Crown Legs(20-25k)
3.Server jest non-pvp czyli atmosfera jest mila
4.Server dzienie przekracza ponad 900 osób ale dla sprytnego nic trudne znajesc fajne expowisko np. dla PACCów jest bardzo duzo expowisk!!B) B) B)
5.Na Rookgradzie jest bardzo malo osób 50 gosci i 10 stayerów znam 3 stayerów;)
6.Mam duzo ziomów na servie gdybyscie mieli klopoty albo zrobic jakis quest pisac do mniePomoge wam!:). Dobre sa tez ceny jednym slowem POLECAM!!!!!!;) B) ;) B) ;)

matiiii 17-12-2006 10:30

Gra ktos na Infernie? Prosilbym o opisanie tego swiata e-pvp.

ErdiPL 21-12-2006 17:43

Witam.
Ja szukam serwera PvP ,który spełnia następujące "normy"
-brak PA
-mała ilość PK
-sporo Polaków
-dosyć niskie ceny
-miła atmosfera
-brak noobów(nie chodzi o początkujących)

Jeżeli jest taki serwer to proszę podajcie ;).Pozdrawiam

Frisbi 21-12-2006 17:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ErdiPL (Post 1142115)
Witam.
Ja szukam serwera PvP ,który spełnia następujące "normy"
-brak PA
-mała ilość PK
-sporo Polaków
-dosyć niskie ceny
-miła atmosfera
-brak noobów(nie chodzi o początkujących)

Jeżeli jest taki serwer to proszę podajcie ;).Pozdrawiam

Nie ma takiego servera.

Calen Futh 22-12-2006 15:54

@2up: Takie rzeczy to tylko w Erze.

tomektrz 22-12-2006 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii (Post 1133612)
Gra ktos na Infernie? Prosilbym o opisanie tego swiata e-pvp.

Ogólna rzeźnia, jeśli bawi cię 20 dedów po drodze z temple do depo to powodzenia.

Nyksus 22-12-2006 22:09

Luminera

1. Najczęściej pełno brazylijczyków. Świat Non Pvp.
2. Polaków jest...hmm...tak 2/10 świata to Polacy.
3. C Arm 20k, Bohy 70k, Bright Sword 16k
4. Świat jest non pvp, dużo niestety thiefów, aczkolwiek w większości to mili ludzie (nie mówię o thiefach)
5.Wieczorami trudno jest się wbić, są kolejki do 100 osób, i trudno znaleść wtedy pustego respa. Wieczorami bez PACC'a dobrze nie pograsz. Natomiast do godziny 17.00 na serverze siedzi 400 osób.
6.Rookgard jak Rookgard, kupa luda, pełno rookstayerów, zawsze coś podrzucą na początek.
7. Bardzo lubię ten świat, ze względu na ludzi którzy to grają.

Zapraszam!

Jak zaczynasz napisz do gościa o nicku : Sans

Piasek 28-12-2006 16:02

Celesta

-75% polaków, 15% brazyliczyków i 10% szwedów innych nie spotkałem
-75% polaków (dużo)
-jest dość tanio np. fs - 4-5k, bohy-35k, c-armor - 15k
-atmosfera miła tylko czasami jakiś koleś się znajdzie który wyzywa za byle co
-to no-pvp gra duzo ludzi w godzinacg szczytu są kolejki po 240 nawet
-na rooku mało ludzi, czasami jakiś noob przyjdzie i są rookstayerzy
-gram tylko tam więc mam to tego świata sebtyment, bardzo miło mi się na nim gra
Bardzo zachecam do gry na tym servie:) . Celesta ROX

matiiii 29-12-2006 20:25

Szukam najlepszego swita gdzie jest najmniej ludu na rooku. Chce zostac rookstayerem i nie wiem co wybrac. Chce tez aby tam byli juz jacy rookowi kolesie ale nie bylo duzo osob. Ceny nie sa wazne.

Gerollo 02-01-2007 15:00

CaLmErA

1.POLACY!!!!!brazylijczycy,szwedzi i ci inni :)
2.dużo>>>>
3.tanie są rzeczy
bright-sword(10-15k)k-armor(5k-8k)fire-sword(5k-8k)MASTERMIND SHIELD ( 190K )K LEGS (14K)

4.atmosfera spoko ale jak na każdym serwie nooby sa pk nie ma bo to non-pvp
5.non-pvp
6.od rana do 14-15 bez problemu pózniej trzeba już sie wbijac:kilof:
7.na rooku rano nikogo pózneij juz są ludzie ale i tak mało więc rooka szybko sie przechodzi
8.Uważam że jest bardzo fajnie ale czasmi zdażają sie nooby tak jak wszędzie
<<<<<SERDECZNIE POLECAM TEN SERWER>>>>>

Pan Yuzek 02-01-2007 15:17

honery niewidzialem ;(

-jakie narodowosci najczesciej wystepuja,
@ Poland, Brazil
-ile jest polakow,
@ Duzo
-jakie sa orientacyjne ceny,
@ Crown Shield 9-11k, Blue Robe 35k, Knight Armor 5-7k
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
@ no - pvp
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,
@ Patrz up
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,
@ Teraz (15:14) jest malo ludzi
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie,
@ Malo, duzo jest w Weekend
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata
@ Jest swietny, jak zaczynal wiele osób mi pomoglo. Często ktos rzuca fri items(xP).

boss2j 02-01-2007 16:52

!!!

Yo. Ja szukam swiata pvp, i zeby bylo malo ludzi (ceny i ilosc br mnie nieinteresuje). Z gory thx.

Xerena moze byc????? (wiem ze tam troche br jest ale jak malo osob to moze byc)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:55.