Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1682)

malvir 26-11-2004 16:52

pytanie

:( do czego służ machete (próbowałem nim ścinać różne rośliny i sie nie dało)
a na machete pisze use with... :(

Aureliunkunfun 26-11-2004 19:10

słuchaj w ab i w venore (w okolicach chyba nigdy nie bylem w venore)
jest cos takiego jak Jungle Grass i to blokuje droge da sie to sciac tylko macheta daje sie use with i na Jungle Grass (taka wielka trawa to) i znika i odblokowywuje przejscie (ja po ab i jego okolicach chodze z nia , ale jak bede chodzic do venore tez bede nosic) 8o
PS. mam nadzieje ze pomoglem :D

pitas111 26-11-2004 19:45

Znowu skile

Chcialbym zebyscie podali dokladnie od czego zalezy jak szybko leca skile np. jak mamy full atak czy full defa czy mamy woden shielda czy dwarfen czy mocna bron czxy slaba i czy jak zdejmioemy zbroje to czy szybciej leca?

Zamkniety w domku 26-11-2004 21:43

nie dojdzie bo zmienilem e-mail a on sie uaktywni za 17 dni. do starego e mail nie pamietam hasla :(

Zamkniety w domku 26-11-2004 21:44

Gdzie jest Ahmet (Ten co sprzedaje olej) w AB. Mapka plz.

edit: OK juz wiem Ahmet nazywa sie Bashira i jest w podziemiach.

Raynold 27-11-2004 08:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pitas111
Chcialbym zebyscie podali dokladnie od czego zalezy jak szybko leca skile np. jak mamy full atak czy full defa czy mamy woden shielda czy dwarfen czy mocna bron czxy slaba i czy jak zdejmioemy zbroje to czy szybciej leca?

http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=7102

Hamol 27-11-2004 16:43

Jedno pytanko

czemu nie moge wejsc na tibia.com?
na poczatku myslalem ze to jakas naprawa strony ale po 1 tygodniu znow nie moge wejsc na tibia.com
jaki qwest jest dobry dla knighta 15lev|38/32skills|3 mlev?
odpowieccie szybko

Aureliunkunfun 28-11-2004 08:58

ja nie moglem wejsc na tibia.com z jakas godzine poniewaz bylo cos ze strona
a o co co chodzilo "jaki qwest jest dobry dla knighta 15lev|38/32skills|3 mlev?" :evul:

Raynold 28-11-2004 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hamol
jaki qwest jest dobry dla knighta 15lev|38/32skills|3 mlev?
odpowieccie szybko

Jest cała masa questów bez ograniczenia levelowego, ale nie ma sensu się o to tutaj pytać, bo i tak nikt nie odpowie...

Wujek Duncan 28-11-2004 10:50

eee ponowie swoją prośbę... jak sie tworzy kanał do rozmowy między kilkoma graczami?? i czy to prawda ze mogą to tylko pacci? bo widziałem na filmach kana ł stworzony przez facc'a.. plz proszę o odpowiedż

Raynold 28-11-2004 11:03

Tylko pacc może otworzyć private channel, do którego może zaprosić każdego. Private channel otwiera się tam, gdzie m.in. trade channel. Zaprosić możesz albo klikając na osobie wybierając: "invite to priv channel" albo poprzez kliknięcie na pasku kanału otwartego i wybraniu opcji: "invite player" i wpisaniu imienia.

jurek260 28-11-2004 15:04

runy

czy używanie ronów zwieksza poziom magiczny ?? :baby:

Vegefa Ziom 28-11-2004 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jurek260
czy używanie ronów zwieksza poziom magiczny ?? :baby:

Nie

Reqest
Wie może ktoś gdzie kupić Strong Haste na Edron?

pitas111 28-11-2004 19:45

takie pytanko.
Chcialem zmienic sobie e-mail na koncie. Odczekalem te 30 dni, wziolem zeby zmienilo tam cos wyskoczylo wcisnolem accpet no i patrze a sie zalogowac nie moge :( ;( , nie to haslo?? CZy jak zmienie sobie e-mail to przysylaja jakies nowe haslo?? A jak tak to na ktoregto miala na tego nowego czy starego

Aureliunkunfun 30-11-2004 16:41

mam tylko jedno pytanko
z jaka predkoscia biega cyclop czy mam szanse mu uciec i zabic z hmmow na 11 lvlu ? :baby:
PS. prosze o jak najszybsza odpowiedz ;(

Taumer 30-11-2004 19:03

Read this

http://www.tibianews.net/article.asp?Id=297

Pabak 30-11-2004 22:15

Możliwe że ci sie uda cyca załatwić ;] Na wszelki wypadek radze bić przy jakimś domku ze schodami... wiadomo dlaczego ;]

Aureliunkunfun 02-12-2004 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taumer

hmm wedlug tej stronki wynika ze :
Cyclop biega z predkoscia 1 lvla
Orc Rider z predkoscia 64 lvla (w co wierze on ma speeda ze hoho)
Black Knight (BK) z predkoscia 86 lvla (wedlug tego to to szybki knighcik :D )
czy to prawda bo ja nieznam zabardzo angielskiego ;( ;( ;( ;( ;( ;(
PS. z gory dzieki

Byczek 02-12-2004 19:31

Jak stworzyć swój właśny server a mianowicie OTS server.
Prosze o wskażówki co i jak, jaki program, itd, lub jak podłączyc sie do czyjegoś serva, jakby co mam Xp Profesional <rotfl>

Wicherer 04-12-2004 16:52

???

:( mam pytanko jak zmienic nick w tibi odp. szybko plz

Fanfi 04-12-2004 21:11

Mozeliwe jest to tylko wtedy gdy twoje imie lamie regulamin tibii. Dostajesz wowczas tak zwanego name locka i mozliwosc zmiany nicka.

Ultimus Skydiver 05-12-2004 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pitas111
takie pytanko.
Chcialem zmienic sobie e-mail na koncie. Odczekalem te 30 dni, wziolem zeby zmienilo tam cos wyskoczylo wcisnolem accpet no i patrze a sie zalogowac nie moge :( ;( , nie to haslo?? CZy jak zmienie sobie e-mail to przysylaja jakies nowe haslo?? A jak tak to na ktoregto miala na tego nowego czy starego

Odpowiedz jest banalna nowe haslo przychodzi na nowego meila jesli dales accept na stronie. Jesli sie w ciagu 24h nie logniesz z nowym haslem na strone po daniu accepta powraca twoje stare haslo i meil pozostaje stary.

Ultimus Skydiver 05-12-2004 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wicherer
:( mam pytanko jak zmienic nick w tibi odp. szybko plz

Nick w Tibi mozesz zmienic jedynie jezeli dostales tzw. name lock. Oznacza to ze twoj poprzedni name byl niezgodny z zasadami Tibi. Name locki raportuje Tutor na specjalnym kanale.

Ultimus Skydiver 05-12-2004 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sargoth Thalidae
moglibyscie troszke scharakteryzowac swiaty non-pvp? chodzi mi tu o ilosc Polakow, czy panuja jakies zasady czy np. niczym sie nie rozni od atmosfery panujacej na rook'u? (czyli blokowanie, kradziez lootbagow, bluzganie itp)

Ja odpowiem na to pytanie poniewaz gralem na Securze jakies 2 tygodnie i mialem 30 level.
Tak jest tak jak mowisz ze ludzie cie okradaja, blokuja cie na roznych ciezkich potworkach poniewaz nie moga cie inaczej ubic.
Na Securze jest w miare duzo polakow. Najwiecej w AB (tak jak i na kazdym serwerze) ;)

Ultimus Skydiver 05-12-2004 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold
Dawno temu czarami runicznymi mogłeś ranić sam siebie. Nie wiem, czy dotyczyło to wszystkich run, ale napewno hmmów i sdków. Potem to zlikwidowali, a mnie nie interesowało to na tyle, żeby wszystkie sprawdzać. W kązdym razie teraz nie możesz zranić samego siebie żadnym czarem runicznym, za wyjątkiem fire/poison/energy fieldów (zwyłych, bomb, ścian). Jeśli źle mówię i jest jakiś czar, to piszcie (nie uzywałem wszystkich dostępnych czarów w Tibii) ;)

Czy pancerz ma wpływ... Mówią, że ma wpływ przy czarach właśnie explosion i exori, ale nie powiem na 100%, bo nie wiem. Anyway, explosion ma tak duży rozrzut dmg, że ciężko byłoby przeprowadzić jakieś sensowne badania/pomiary...

Czy na środku obrażenia są większe? Nie.

Ja odpowiem na obydwa pytania.
Jedyne co z run moze cie aktualnie ranic sa to wszystkie typy bomb (fire,energy,poison) oraz wszystkie typy fieldow (fire,energy,poison).
Sa 3 czary na jakie ma wplyw twoj pancerz oraz tarcza. Sa to: exori,SD,oraz explozia.

Ultimus Skydiver 05-12-2004 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez coocer
Mam pytanie i wielką prosbe.

Kiedy loguje sie na tibie od razu włącza mi sie taki błąd:

Cannot connect to a login server

Error:10055

For more information take a look an the FAQs in the guide section at www.tibia.com

Wcześniej Tibia chodziła mi normalnie i dobrze co mam zrobic??

Odpowiedz na to pytanie jest prosta.
Masz zmienione w kliencie Tibi w network.
B)

Ultimus Skydiver 06-12-2004 07:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sulafin
Skad ja wziasc? Kolega mowi ze dostal od GMa... Ale za co ?:P

Your/Sula

A wiec cialo smoka mozna wziasc z kilku miejsc podam tu tylko 3 bo jestem za leniwy ;]
1 jest to dom Necromanty na pohu
2 jest to wyspa Draconia (dla niewtajemniczonych powiem ze jest to wyspa na ktora sie idzie przez Hell Gate)
3 jest to kazzordon ;]

Ultimus Skydiver 06-12-2004 08:04

Cytuj:

o ile mnei pamiec nie myli to perelki chodza po 120 i 160...

Tu cie pamiec myli bo za taka cene da sie je sprzedac....
Nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze perel nie da sie kupic ;]

Ultimus Skydiver 06-12-2004 08:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thimburd
Eee... w którym barze? Tam w kanałach? Tam tylko piwo.
I je się kupuje? Po ile?

Aha, i czy istnieje coś takeigo jak mapa i czy da się ją oglądać? Kiedyś chyba widziałem jedną. Skąd to wziąść?

Tak istnieja mapy. Niestety nie da sie ich ogladac ;/
Mozna je zdobyw w banalny sposob ;D Jest Quest na Demoni (miejsce z WRL pod mols) od 60+ levelu ;) ale nie radze isc nizej niz 80 bo padaja w tamtym miejscu 100 levele ;)

Ultimus Skydiver 06-12-2004 08:12

Cytuj:

2 pytania:
# Jak duzodaje def w broni ? Czy duzo daje ronica 3 ? (morning star vs battle hammer)
# Od jakiego mlv GFB nie zadaje obrazen rzucającemu ?

Def broni na niskim wskazniku daje tyle ze nicc ;]
A na to 2. GFB nie zadaje wogule obrazen rzucajacemu.

Ultimus Skydiver 06-12-2004 08:17

Cytuj:

Ile wynosi pojemność załądka? TZN jak sie najem to przez ile max sek nie bede musiał sie karmic? Jak sie spi w lóżku najedzonym to sie mana odnawia przez caly okres spania, czy tyle ile przywracałoby mi jedzonko?

Dokaladnie nie jestem w stanie ci odpowiedziec ale okolo 18 minut.
A odnawia ci sie w lozku do czasu dopuki jestes najedzony.

Ultimus Skydiver 06-12-2004 08:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jurek260
od czego zalezy wzorst mlv ?? od ilosci many jaka wykorzystamy czy jak czesto czarojemy ??

W roli ścislosci mam troche do wyjasnienia co do many.
Zapewne niewielu z was wie ze ilosc many jaka zuzyjesz nie liczy sie do mlevelu.Do mlevelu licza sie segmenty z many zuzytej.

Ultimus Skydiver 06-12-2004 09:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iron_Guridan
No to trzeba liczyc na szczęście zeby zalogowac sie na Tibie kumpel polecił m ta gre gram w nia drugi dzień a zalogowałem się na nia z 3 razy na 50 bo reszte to niemoge bo zaduzo ludu musi byc jakaas sprawiedliwosc a nie ze niektórzy bez przerwy grają kilka godzin a niektórzy niemogą się zalogowac przez kilka godzin jaki to jest przykład dla nowych graczy heh wielu to moze zniechęcic ale mam nadzieje ze to bedzie jakos poprawione i bedzie ok

Dla twojej widomosci jest cos takiego jak Premium Account ktory daje ci mozliwosc logowania sie bez rzadnych problemow, daje dostep do nowych miejsc, czarow etc. Nie zostanie to poprawione bo jat tak od 2 lat ;)

Ultimus Skydiver 06-12-2004 09:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glucio
mam takie pytanie:
czy można na rooku płacić w sklepach platinium coins??
jeśli tak to skąd je wziąć, bo widziałem na rynku jak ktoś chciał sprzedać

Platinum coins da sie zdobyc na rooku jedynie na 2 sposoby.
1 jest to sprzedawanie bp butelek.
2 jest to sprzedawanie itemkow za ktore dostaniesz wiecejniz 100 gp np "sell 4 sword"

Ultimus Skydiver 06-12-2004 09:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andre_10
W jaki sposób można przedłużyć pacca? bo mi się kończy za kilkanaście dni i nie wiem jak to zrobić. Czy trzeba wszystko od nowa robić? (nr referencyjny dostaje sie nowy i takie tam) czy jest inna możliwość? Starałem się znaleźć na forum odpowiedz na to pytanie ale jakoś mi umknęło Jeżeli coś przeoczyłem to proszę o link\odnośnik

LOL... Paca mozesz przedluzyc jedynie kupujac nowego... I R-key zostaje ten sam....
PS : Co to jest numer referencyjny??

Ultimus Skydiver 06-12-2004 09:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glucio
chodzi chyba o to, że połączenie przekroczyło limit czasu, chociaż nie miałem takiego komunikatu.
włączam dzisiaj Tibie a tu komunikat: IP addsress blocked for 30 minutes. please wait. czużbym dostał bana??

Tak jest to ban ktory zostal prawdopodobie usuniety teraz.
Dostales go dlatego bo probowales wpisac bledne haslo kilka razy.

Matrixen 06-12-2004 19:08

Jestem początkujeący i jeszcze dopiero ucze sie grac w tibie i nie wiem jeszcze co to jest test servera. czy ktos mi moze wytlumaczyc co to jest test serwa i na czym on polega z góry thx :confused:

HocBav 06-12-2004 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matrixen
Jestem początkujeący i jeszcze dopiero ucze sie grac w tibie i nie wiem jeszcze co to jest test servera. czy ktos mi moze wytlumaczyc co to jest test serwa i na czym on polega z góry thx :confused:

Test serwerajak sama nazwa muwi jest to testowanie serwera czyli sprawdzanie czy wszystko OK Najczęściej podczas tej operacji server is down :P

Matrixen 06-12-2004 20:07

aha thx wilekie :)

HocBav 06-12-2004 20:12

Np jeśli sie myle z ty "serwer down" postujcie plz

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:37.