Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nie wierzysz w UFO? Zmienisz zdanie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190525)

Kropka997 06-12-2008 00:48

Ja tam w ufo wierze. 3-4 dni temu poniedzialek/wtorek niepamietam szedlem do kolegi byla godzina 16:40 na niebie niedaleko ksiezyca (w kosmosie moze daleko, na niebie pare cm odleglosci) byly 2 "dziwne gwiazdy" kolo siebie swiecily mocniej niz przecietne od innych gwiazd na niebie, wracalem od kolegi byla godzina 17:50~ 2 "dziwne" gwiazdy nagle znikly trwalo to zaledwie jakas godzine. Nie wiem co to bylo mozliwe ze jakas satelita i mozliwe ze tez ufo xD
nie wiem moze widzial ktos to samo co ja?
albo niech mi ktos to wytlumaczy:<

Ulrikk 06-12-2008 03:12

Nawet jeżeli kosmici istnieją, to nigdy ich nie zobaczymy, ponieważ nie da się przebyć tak wielkich odległości.

.hobnail 06-12-2008 11:42

@Up
Technologia i ewolucja umie zrobić swoje. Skąd wiesz, że za X mln lat ludzie nie będą żyli po 300 lat?

neopostman 06-12-2008 11:55

@up
za X milionów lat to ludzi już nie będzie ; d.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2363875)
Nawet jeżeli kosmici istnieją, to nigdy ich nie zobaczymy, ponieważ nie da się przebyć tak wielkich odległości.

a jeśli oni już tu są ._.?
Zresztą nie wiem czy jesteście z tym na bierząco, ale ostatnio obserwuje się coraz więcej manifestacji NOL-i, nie chodzi mi tu tylko o pojedyncze obserwacje ale także o całe flotylle obserwowane w Meksyku, Brazylii, czy już nawet w Wielkiej Brytani. To, że jest wam ten temat obcy to tylko wina mediów ale już nie będę rozwijał tego wątku bo to temat na kolejny bigaśny offtop.

GargoinX 06-12-2008 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kropka997 (Post 2363763)
Ja tam w ufo wierze. 3-4 dni temu poniedzialek/wtorek niepamietam szedlem do kolegi byla godzina 16:40 na niebie niedaleko ksiezyca (w kosmosie moze daleko, na niebie pare cm odleglosci) byly 2 "dziwne gwiazdy" kolo siebie swiecily mocniej niz przecietne od innych gwiazd na niebie, wracalem od kolegi byla godzina 17:50~ 2 "dziwne" gwiazdy nagle znikly trwalo to zaledwie jakas godzine. Nie wiem co to bylo mozliwe ze jakas satelita i mozliwe ze tez ufo xD

Kur*wa...
Myślałem, że mi się zdawało, ale widziałem to samo. Lecz nie 3-4 dni temu, ale wczoraj. Na niebie księżyc, a niedaleko księżyca dwa mocno świecące punkty. Później patrzyłem na to 2-3 godziny później, już tego nie było. Coś w tym jest. ;p

Serious Sam 06-12-2008 12:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gargoin_rtn (Post 2364062)
Kur*wa...
Myślałem, że mi się zdawało, ale widziałem to samo. Lecz nie 3-4 dni temu, ale wczoraj. Na niebie księżyc, a niedaleko księżyca dwa mocno świecące punkty. Później patrzyłem na to 2-3 godziny później, już tego nie było. Coś w tym jest. ;p

Witaj w klubie, też to widziałem.

MatiCFC 06-12-2008 12:11

'2 świecące kropeczki' to samoloty zapalają na skrzydłach swoich, żeby poprostu inny samolot widział w ciemnościach, że coś leci itd :)

A osobiście to swego czasu całe dnie siedziałem na necie i czytałem dowiadywałem się itd o USO i UFO. Ja wierze.

Kropka997 06-12-2008 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2364083)
'2 świecące kropeczki' to samoloty zapalają na skrzydłach swoich, żeby poprostu inny samolot widział w ciemnościach, że coś leci itd :)

A osobiście to swego czasu całe dnie siedziałem na necie i czytałem dowiadywałem się itd o USO i UFO. Ja wierze.

ta jakby te 2 kropeczki jeszcze sie poruszaly to moze bym pomyslal ze to samolot, i te 2 gwiazdy byly wieksze od innych i mocniej swiecily

HopSiupPwn 06-12-2008 12:21

Pewnie usa se jakies jaja robi ;

GargoinX 06-12-2008 12:22

Poza tym były oddalone o dobre kilkanaście kilometrów.

Ulrikk 06-12-2008 12:22

Za x mld lat nie będzie ludzi, zacznijmy od tego. A żeby kosmici już tu byli, musieliby chyba od początku wszechświata do nas lecieć

Serious Sam 06-12-2008 13:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2364107)
Za x mld lat nie będzie ludzi, zacznijmy od tego. A żeby kosmici już tu byli, musieliby chyba od początku wszechświata do nas lecieć

Skąd wiesz, że nie będzie? Na pewno na ziemi nie, albo wyemigrujemy na inną planetę, lub gdzieś dalej...
Co do ''początku wszechświata'', to gdzie to niby jest ten ''początek''?
Kiedyś o tym na discovery mówili:
http://stanb.w.interia.pl/tabela/tab_czasoprze.htm

Ulrikk 06-12-2008 14:17

Nie będzie, bo w końcu znajdzie się jakiś idiota, który naciśnie "nuklearny guziczek"

Shanhaevel 06-12-2008 15:36

Z innej beczki: co z foo fighterami?

Michoss 06-12-2008 16:43

Cytuj:

1) Równie dobrze kosmici mogą być robotami albo świadomymi bryłami lodu, i długość lotu im dynda, bo i tak nie umrą.
2) Akcelerator cząstek w CERN rozpędzał (bo się aktualnie zepsuł :/) atomy do 99% prędkości światła. Skąd wiemy że kosmici nie zrobili czegoś takiego na większą skalę, i nie rozpędzają tam statków?
(tak, wiem że to musiałoby być wielkości układu słonecznego. Cicho tam.)
3) A teraz udowodnij nam, że kosmici nie mogli sobie tu przylecieć kiedy ziemia była jeszcze dymiącym kamieniem, i nie pływają sobie teraz gdzieś w Jowiszu. Nie wiemy w jakich warunkach rozwinęli się obcy, więc równie dobrze śmierdzący pomarańczowy dym o gęstości kisielu może być dla nich luksusem.

@Szynka tam na dole
Nie grałem :/

Glannath 06-12-2008 17:21

Geniusze, te 2 dziwne kropeczki, to dwie planety Układu Słonecznego. Nawet na onecie pisali o tym 'niespotykanym zjawisku' ;) Możemy obserwować dwie planety - nie pamiętam jakie - dzięki specyficznemu położeniu planet na swoich orbitach.

@neo
Możesz to jakoś rozwinąć? Nie zwarzając na rzekomego flamewara. ;)

Shanhaevel 06-12-2008 18:39

Cytuj:

2) Akcelerator cząstek w CERN rozpędzał (bo się aktualnie zepsuł :/) atomy do 99% prędkości światła. Skąd wiemy że kosmici nie zrobili czegoś takiego na większą skalę, i nie rozpędzają tam statków?
E, w Mass Effect takie coś mieli, tylko że szybsze. : <

shoq 06-12-2008 18:52

Niby czemu UFO miałoby nie istnieć? Z pewnością nie w naszym układzie słonecznym, bo tylko na Ziemi są odpowiednie warunki temperaturowe. Pamiętam jak mój nauczyciel fizyki mówił, że na Marsie na pewno nie ma życia i nigdy nie było, prędzej na Wenus, bo tam panowały przez jakiś czas dogodne warunki.
Wszechświat jest:
a) ograniczony - tylko co jest poza nim?
b) nieograniczony - tego chyba nikt nie jest w stanie poj ąć.
Skoro są inne galaktyki, a każda z gwiazd w danej galaktyce (a jest ich dużo) może mieć własne układy planetarne, to dlaczego nie może być w każdym takiej planety, na której istnieją dobre warunki do życia?
Dla tych, co nie wiedzą pewnych rzeczy:
Słońce jest małą gwiazdą. Jest JEDYNĄ gwiazdą w układzie słonecznym.
Wokół słońca krąży 8 planet: Merkury, Wenus, Ziemia, Mars, Jowisz, Saturn, Uran, Neptun

Jeśli dotąd nie dotarły do nas żadne obce cywilizacje, to już chyba nie dotrą, bo materia wciąż oddala się od siebie wskutek Wielkiego Wybuchu, a więc odległości są coraz większe (stąd opinia, że wszechświat się rozszerza).
W kosmosie istnieją gwiazdy, które świecą nam nocą na niebie, a już nie istnieją, bo światło, którym świeciły jeszcze niecałe doleciało na Ziemię. Tak samo istnieją gwiazdy, których nie widzimy, a istnieją już bardzo długo. (To dla zobrazowania odległości we wszechświecie).

A do innych układów planetarnych nie dotrzemy, bo mamy problemy z głupim Marsem, a co dopiero dolecieć do innej gwiazdy? Możemy mieć nadzieję że oni nas odkryją/odkryli. Ataku z ich strony bym się nie spodziewał, skoro są inteligentniejsi od nas, to pewnie wiedzą, że wojna jest zła.

Michoss 06-12-2008 18:56

@up
"Słońce jest jedyną gwiazdą w układzie słonecznym"
A wiesz że na terenie mojego miasta jest tylko Sosnowiec? ;p

"skoro są inteligentniejsi od nas, to pewnie wiedzą, że wojna jest zła. "
Albo są tak inteligentni, że uważają inne gatunki za gorsze od siebie i chcą je wyeliminować jak karaluchy ;].

shoq 06-12-2008 19:14

@up:
Gorol? =)
Jeśli są inteligentniejsi, to raczej nie będą nas tępić. Bo po co?

neopostman 06-12-2008 19:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2364768)
Pamiętam jak mój nauczyciel fizyki mówił, że na Marsie na pewno nie ma życia i nigdy nie było,

To panu od fizyki porządny klaps w dupcię się należy, bo całkiem niedawno opublikowano przełomowe informacje przypuszczając, że na 70% istnieje tam życie w formie bakterii i prostych organizmów ; d
Cytuj:

Jeśli dotąd nie dotarły do nas żadne obce cywilizacje, to już chyba nie dotrą, bo materia wciąż oddala się od siebie wskutek Wielkiego Wybuchu, a więc odległości są coraz większe (stąd opinia, że wszechświat się rozszerza).
i znowu się powtórzę, a jeśli oni już tu są?
Cytuj:

Ataku z ich strony bym się nie spodziewał, skoro są inteligentniejsi od nas, to pewnie wiedzą, że wojna jest zła.
a ja się obawiam, że gdy zobaczą jak dewastujemy naszą własną planetę, będą mieli ochotę powyżynać nas w pień.

@ down
a masz coś przeciwko ; O? Innych na Marsie misiek nie odkryto ; |.

shoq 06-12-2008 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2364816)
całkiem niedawno opublikowano przełomowe informacje przypuszczając, że na 70% istnieje tam życie w formie bakterii i prostych organizmów ; d

Życie oparte na tych samych pierwiastkach co nasze?

Bluray 06-12-2008 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2364852)
Życie oparte na tych samych pierwiastkach co nasze?

A czemu by nie?

Voon 06-12-2008 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2364801)
@up:
Gorol? =)
Jeśli są inteligentniejsi, to raczej nie będą nas tępić. Bo po co?

Rozwijając myśl Michosa: po co tępisz karaluchy?

@Frapper
Wtedy nie jesteś fajny

Frapper 06-12-2008 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon Arculin (Post 2365054)
Rozwijając myśl Michosa: po co tępisz karaluchy?

a co, jesli nie tepie?

neopostman 07-12-2008 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2365133)
Bo mnie łaskoczą.

masz w domu karaluchy i cie łaskoczą :O!?

--Cienius-- 07-12-2008 13:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kropka997 (Post 2363763)

Jest to podwojna koniungcja czy koniuncja nie wazne :D wrzucam foto
ta czerwona kropka to Jowisz :) takie zjawisko zdarza sie raz na 150 lat i trwa z 30 min :D Ma sie wyczucie czasu i wie kiedy wystawic leb zza okno :D
http://img385.imageshack.us/img385/7049/dsc00226jk0.jpg
http://img385.imageshack.us/img385/d...pg/1/w2048.png

GargoinX 07-12-2008 14:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2365957)
takie zjawisko zdarza sie raz na 150 lat i trwa z 30 min :D

A to ciekawe bo 04.12.2008 widziałem dokładnie to samo. :P
Więc na 30 minut mi to nie wygląda. No chyba, że 30 minut przez kilka dni.

Qapek(...) 08-12-2008 18:26

jeśli o kropki na niebie chodzi, to chyba księżyc się za słońcem schował czy jakoś tak to szło, nie pamiętam, na onecie o tym pisali.

a ufo sam widziałem więc nie zmienię zdania że istnieje.

Frapper 08-12-2008 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qapek(...) (Post 2367896)

a ufo sam widziałem więc nie zmienię zdania że istnieje.

Nie, nie. Twoi rodzice to nie ufo, ile mozna powtarzac..

Erhion 08-12-2008 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2367928)
Nie, nie. Twoi rodzice to nie ufo, ile mozna powtarzac..

Tak sobie myśle, kiedy zrozumiesz, że nie jesteś zabawny, ale po twoim IQ widzę, że to szybko nie nastąpi.

Topic:

Już tu pisałem, ale powtórze raz jeszcze. Według mnie Obcy istnieją na 100% Czy nas odwiedzają? Myślę, że tak.

Ze'To 08-12-2008 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2250439)
Nie posiadanie własnego zdania uważam za ignorancję, lecz odrzucanie powszechnie akceptowanych i udowodnionych prawd. Grawitacji nie zaprzeczasz? Dlaczego? Może poprzebierajmy sobie w prawach fizyki i odrzućmy niewygodne.

soryy, że odświeżam taki stary post, ale przepraszam bardzo skąd masz pewność, że są to na 100% udowodnione prawdy?Z obliczeń, które ktoś Ci podsuwa pod nos? skąd wiesz, że jest w ogóle coś takiego jak wszechświat? byłeś? nie wszystko co widzimy musi być prawdą

MatiCFC 08-12-2008 20:21

Jes tw tym troche racji, w tym rozumowaniu :)

Dla przykładu już ten wszechświat, z kąd taki typowy szary Kowalski ma mieć pewność, że takowy istnieje? Ludzie wyższych organizacji itd. mogą wcisnąć wszystkim takim szarym Kwalskim, nam, poprzez media, że coś takiego jest, a może nawet to być największe kłamstwo. Przeciętny Kowalski przecież nie poleci i nie sprawdzi tego ;)

Yoh Asakura 08-12-2008 21:46

Może za parę lat twoja rodzina ewoluuje do tego stopnia, że twoje prawnuki będą w stanie zadrzeć łepetynę do góry i przekonać się, że ta czarna przestrzeń, która jest nad nimi, to wszechświat.

GargoinX 08-12-2008 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2368018)
skąd wiesz, że jest w ogóle coś takiego jak wszechświat? byłeś?

Wyobraź sobie, że byłem. A nawet jestem!
Ziemia to ciało niebieskie, część wszechświata, a ja na niej żyję.

Ze'To 08-12-2008 23:22

codziennie jesteśmy karmienie kolejnym stekiem bzdur, co zawdzięczamy mediom... prędzej czy później to zrozumiecie... świat rzeczywisty może być baardzo zaskakujący

Aphino 09-12-2008 01:05

#Up
To co ty przedstawiłeś, to równie dobrze możemy żyć w wielkim jajku...

MatiCFC 09-12-2008 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2368123)
Jes tw tym troche racji, w tym rozumowaniu :)

Dla przykładu już ten wszechświat, z kąd taki typowy szary Kowalski ma mieć pewność, że takowy istnieje? Ludzie wyższych organizacji itd. mogą wcisnąć wszystkim takim szarym Kwalskim, nam, poprzez media, że coś takiego jest, a może nawet to być największe kłamstwo. Przeciętny Kowalski przecież nie poleci i nie sprawdzi tego ;)

Hmm dla objasnienia mówie, e to tylko przykład jak coś takiego może wyglądać, ale sam nie wierze w taką manipulacjęnami ;)

Ze'To 09-12-2008 16:31

@aphino

a skąd masz pewność, że nie żyjesz w wielkim jajku?

kołbaś 09-12-2008 16:35

nasz świat nie jest taki znowu stary i na bank są starsze na których tez mogły się wykształcić formy życia. Jednak czy zaraz muszą być obdarzone inteligencją ? Na naszej planecie są stworzenia już od 3 milionów lat na tym samym poziomie ewolucji co oznacza ze całe planety tak mogą być, choć nie muszą. Naprawdę może się okazać ze jesteśmy jedyną rasą której cześć jest bardzo rozwinięta psychicznie(część bo drechow, tibijczyków i moherów nie liczę do części inteligentnej).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:39.