![]() |
Ja tam w ufo wierze. 3-4 dni temu poniedzialek/wtorek niepamietam szedlem do kolegi byla godzina 16:40 na niebie niedaleko ksiezyca (w kosmosie moze daleko, na niebie pare cm odleglosci) byly 2 "dziwne gwiazdy" kolo siebie swiecily mocniej niz przecietne od innych gwiazd na niebie, wracalem od kolegi byla godzina 17:50~ 2 "dziwne" gwiazdy nagle znikly trwalo to zaledwie jakas godzine. Nie wiem co to bylo mozliwe ze jakas satelita i mozliwe ze tez ufo xD
nie wiem moze widzial ktos to samo co ja? albo niech mi ktos to wytlumaczy:< |
Nawet jeżeli kosmici istnieją, to nigdy ich nie zobaczymy, ponieważ nie da się przebyć tak wielkich odległości.
|
@Up
Technologia i ewolucja umie zrobić swoje. Skąd wiesz, że za X mln lat ludzie nie będą żyli po 300 lat? |
@up
za X milionów lat to ludzi już nie będzie ; d. Cytuj:
Zresztą nie wiem czy jesteście z tym na bierząco, ale ostatnio obserwuje się coraz więcej manifestacji NOL-i, nie chodzi mi tu tylko o pojedyncze obserwacje ale także o całe flotylle obserwowane w Meksyku, Brazylii, czy już nawet w Wielkiej Brytani. To, że jest wam ten temat obcy to tylko wina mediów ale już nie będę rozwijał tego wątku bo to temat na kolejny bigaśny offtop. |
Cytuj:
Myślałem, że mi się zdawało, ale widziałem to samo. Lecz nie 3-4 dni temu, ale wczoraj. Na niebie księżyc, a niedaleko księżyca dwa mocno świecące punkty. Później patrzyłem na to 2-3 godziny później, już tego nie było. Coś w tym jest. ;p |
Cytuj:
|
'2 świecące kropeczki' to samoloty zapalają na skrzydłach swoich, żeby poprostu inny samolot widział w ciemnościach, że coś leci itd :)
A osobiście to swego czasu całe dnie siedziałem na necie i czytałem dowiadywałem się itd o USO i UFO. Ja wierze. |
Cytuj:
|
Pewnie usa se jakies jaja robi ;
|
Poza tym były oddalone o dobre kilkanaście kilometrów.
|
Za x mld lat nie będzie ludzi, zacznijmy od tego. A żeby kosmici już tu byli, musieliby chyba od początku wszechświata do nas lecieć
|
Cytuj:
Co do ''początku wszechświata'', to gdzie to niby jest ten ''początek''? Kiedyś o tym na discovery mówili: http://stanb.w.interia.pl/tabela/tab_czasoprze.htm |
Nie będzie, bo w końcu znajdzie się jakiś idiota, który naciśnie "nuklearny guziczek"
|
Z innej beczki: co z foo fighterami?
|
Cytuj:
2) Akcelerator cząstek w CERN rozpędzał (bo się aktualnie zepsuł :/) atomy do 99% prędkości światła. Skąd wiemy że kosmici nie zrobili czegoś takiego na większą skalę, i nie rozpędzają tam statków? (tak, wiem że to musiałoby być wielkości układu słonecznego. Cicho tam.) 3) A teraz udowodnij nam, że kosmici nie mogli sobie tu przylecieć kiedy ziemia była jeszcze dymiącym kamieniem, i nie pływają sobie teraz gdzieś w Jowiszu. Nie wiemy w jakich warunkach rozwinęli się obcy, więc równie dobrze śmierdzący pomarańczowy dym o gęstości kisielu może być dla nich luksusem. @Szynka tam na dole Nie grałem :/ |
Geniusze, te 2 dziwne kropeczki, to dwie planety Układu Słonecznego. Nawet na onecie pisali o tym 'niespotykanym zjawisku' ;) Możemy obserwować dwie planety - nie pamiętam jakie - dzięki specyficznemu położeniu planet na swoich orbitach.
@neo Możesz to jakoś rozwinąć? Nie zwarzając na rzekomego flamewara. ;) |
Cytuj:
|
Niby czemu UFO miałoby nie istnieć? Z pewnością nie w naszym układzie słonecznym, bo tylko na Ziemi są odpowiednie warunki temperaturowe. Pamiętam jak mój nauczyciel fizyki mówił, że na Marsie na pewno nie ma życia i nigdy nie było, prędzej na Wenus, bo tam panowały przez jakiś czas dogodne warunki.
Wszechświat jest: a) ograniczony - tylko co jest poza nim? b) nieograniczony - tego chyba nikt nie jest w stanie poj ąć. Skoro są inne galaktyki, a każda z gwiazd w danej galaktyce (a jest ich dużo) może mieć własne układy planetarne, to dlaczego nie może być w każdym takiej planety, na której istnieją dobre warunki do życia? Dla tych, co nie wiedzą pewnych rzeczy: Słońce jest małą gwiazdą. Jest JEDYNĄ gwiazdą w układzie słonecznym. Wokół słońca krąży 8 planet: Merkury, Wenus, Ziemia, Mars, Jowisz, Saturn, Uran, Neptun Jeśli dotąd nie dotarły do nas żadne obce cywilizacje, to już chyba nie dotrą, bo materia wciąż oddala się od siebie wskutek Wielkiego Wybuchu, a więc odległości są coraz większe (stąd opinia, że wszechświat się rozszerza). W kosmosie istnieją gwiazdy, które świecą nam nocą na niebie, a już nie istnieją, bo światło, którym świeciły jeszcze niecałe doleciało na Ziemię. Tak samo istnieją gwiazdy, których nie widzimy, a istnieją już bardzo długo. (To dla zobrazowania odległości we wszechświecie). A do innych układów planetarnych nie dotrzemy, bo mamy problemy z głupim Marsem, a co dopiero dolecieć do innej gwiazdy? Możemy mieć nadzieję że oni nas odkryją/odkryli. Ataku z ich strony bym się nie spodziewał, skoro są inteligentniejsi od nas, to pewnie wiedzą, że wojna jest zła. |
@up
"Słońce jest jedyną gwiazdą w układzie słonecznym" A wiesz że na terenie mojego miasta jest tylko Sosnowiec? ;p "skoro są inteligentniejsi od nas, to pewnie wiedzą, że wojna jest zła. " Albo są tak inteligentni, że uważają inne gatunki za gorsze od siebie i chcą je wyeliminować jak karaluchy ;]. |
@up:
Gorol? =) Jeśli są inteligentniejsi, to raczej nie będą nas tępić. Bo po co? |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@ down a masz coś przeciwko ; O? Innych na Marsie misiek nie odkryto ; |. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Frapper Wtedy nie jesteś fajny |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jest to podwojna koniungcja czy koniuncja nie wazne :D wrzucam foto ta czerwona kropka to Jowisz :) takie zjawisko zdarza sie raz na 150 lat i trwa z 30 min :D Ma sie wyczucie czasu i wie kiedy wystawic leb zza okno :D http://img385.imageshack.us/img385/7049/dsc00226jk0.jpg http://img385.imageshack.us/img385/d...pg/1/w2048.png |
Cytuj:
Więc na 30 minut mi to nie wygląda. No chyba, że 30 minut przez kilka dni. |
jeśli o kropki na niebie chodzi, to chyba księżyc się za słońcem schował czy jakoś tak to szło, nie pamiętam, na onecie o tym pisali.
a ufo sam widziałem więc nie zmienię zdania że istnieje. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Topic: Już tu pisałem, ale powtórze raz jeszcze. Według mnie Obcy istnieją na 100% Czy nas odwiedzają? Myślę, że tak. |
Cytuj:
|
Jes tw tym troche racji, w tym rozumowaniu :)
Dla przykładu już ten wszechświat, z kąd taki typowy szary Kowalski ma mieć pewność, że takowy istnieje? Ludzie wyższych organizacji itd. mogą wcisnąć wszystkim takim szarym Kwalskim, nam, poprzez media, że coś takiego jest, a może nawet to być największe kłamstwo. Przeciętny Kowalski przecież nie poleci i nie sprawdzi tego ;) |
Może za parę lat twoja rodzina ewoluuje do tego stopnia, że twoje prawnuki będą w stanie zadrzeć łepetynę do góry i przekonać się, że ta czarna przestrzeń, która jest nad nimi, to wszechświat.
|
Cytuj:
Ziemia to ciało niebieskie, część wszechświata, a ja na niej żyję. |
codziennie jesteśmy karmienie kolejnym stekiem bzdur, co zawdzięczamy mediom... prędzej czy później to zrozumiecie... świat rzeczywisty może być baardzo zaskakujący
|
#Up
To co ty przedstawiłeś, to równie dobrze możemy żyć w wielkim jajku... |
Cytuj:
|
@aphino
a skąd masz pewność, że nie żyjesz w wielkim jajku? |
nasz świat nie jest taki znowu stary i na bank są starsze na których tez mogły się wykształcić formy życia. Jednak czy zaraz muszą być obdarzone inteligencją ? Na naszej planecie są stworzenia już od 3 milionów lat na tym samym poziomie ewolucji co oznacza ze całe planety tak mogą być, choć nie muszą. Naprawdę może się okazać ze jesteśmy jedyną rasą której cześć jest bardzo rozwinięta psychicznie(część bo drechow, tibijczyków i moherów nie liczę do części inteligentnej).
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:39. |