Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Pogawędki o fake'ach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192045)

KalasantyX 08-12-2008 20:46

JA bym się podjął, jako niewątpliwie najbardziej obiektywny ;< i nie przekupny obserwator ze świeżym podejściem do sprawy... Do końca 2008 daleka droga :>

GargoinX 08-12-2008 20:48

Jeśli Kalaś się zgodzi, mogę oczywiście mu pomóc.

X-Zero 08-12-2008 21:06

I JA!!! PLOX !!! HUNTED!@#$#%%$^

Omg, wszyscy się rzucą na jakieś wybory, które można zrobić w jedną... tfu! w pół osoby... Może nawet ćwierć*, reszta zostaje na życie xd

* - no dobra... w jedną sześćdziesiątą siódmą.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KalasantyX
jako niewątpliwie najbardziej obiektywny ;<

Ja myślę, że "wybory" ( wybory, wybory, wybory, W Y B O R Y! Nie żaden konkurs... ), to raczej zliczanie głosów, niż bycie obiektywnym...

Arashel 08-12-2008 21:15

Tak jak było omówione ja prowadzę...

Skoro już tak wam śpieszno to macie!
Dwie daty rozpoczęcia "Fake Awards 2008" a są to 27 Grudzień Lub 29 Grudzień...
Wybierajcie!

Zasady i Organizacja!!!

Kilka stron dalej!

Drakon 08-12-2008 22:04

Łahahaha! Macie przesrane! Odzyskałem all sprity, co do jednego!
WIęc konkurs możecie odwołać i nagrode mi wręczyć, bo w grudniu czeka was Kontynuacja The Truth!! Łahahaha! :D

@down
Weź, bo sie przestraszę i zrezygnuje... ^^

GargoinX 08-12-2008 22:10

@Up:
Mówiłem Ci już, że Cię kocham?
Ciebie Kalaś też.
Glavesa też.
A w szczególności Koperka.
Chodzi mi o starych wyjadaczy.

Fake'i się odradzają? : o

KalasantyX 08-12-2008 22:37

Zrobię trzy obrazki pewnego starego fake'a i już konkurencję ciacham.
:<
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drakon (Post 2368455)
...ale Tibia to nie Życie...

Foch! :< Musiałeś mi uświadamiać tą bolesną prawdę! <z innego tematu to, ale tam nie będę spamić>

@konkursu
=] Już lecę szukać passów do moich starych kont, będę miał ten konkurs w garści. Wygra Tibia-Man i zuo zawładnie światem.
No baa.

Ja bym we własnym zakresie zrobił festiwal fake'ów krótkometrażowych. Zasady byłyby proste, limit obrazków w przediale od 40-80 do 60-100 (do przemyślenia jeszcze). Fabuła byłaby harda do ułożenia, ale w tym cały sęk (dramat,komedia,dokument, co tylko by wam przyszło do głowy). ;Jeżeli by się zadeklarowało przynajmniej 5 fake'owców do zrobienia owych fake'ów tego do najdalej 12 lutego to ja bym takie coś zorganizował. Mógłbym nawet wałowe nagrody skombinować;

Ghernie 08-12-2008 22:58

@Kalas
Wooo... Na-gro-dy? :o

@Topic
A róbta co chceta i tak się nawet w napisach końcowych nie pojawie...

Mr.Pszczola 08-12-2008 22:59

Cytuj:

Kategorie:
1. Najlepszy Outfity 2008:
2. Najlepsze Efekty 2008:
3. Najlepsze Lokacje 2008:
4. Najlepsza Fabuła 2008:
5. Najlepszy Fake 2008:

A gdzie kategoria ,,Największy n44b"???;(

@down
Sam sobie odpowiedziałeś.

GargoinX 08-12-2008 23:10

@Up:
Po kija ci? I tak byś wygrał.
@Kalaś:
No pomysł ciekawy. Wziąłbym udział.

Evil_Aragami 08-12-2008 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glannath (Post 2327798)
Ja tam myślę, że przez to kilka lat, fake'i tak ewoluowały, że używanie efektów jest właściwie nieunikonione.

Czyli którą z poniższych lokacji uważacie za lepszą? Pierwszą, czy drugą? To taka mała sonda, związana z przyszłością mojego fake'a. xD

http://img118.imageshack.us/img118/5152/lokacjaaq5.png

Mi się wydaje, że trudno zbudować jakikolwiek klimat fake'a, jeśli nie używa się efektów i odpowiednich cieni.

Twoja szafa?? to nie rippuj.....

Ghernie 09-12-2008 00:23

@up
Teraz wszyscy są wybredni w stosunku do tego, nie tak jak kiedyś...

Kraon 09-12-2008 02:54

Nocne marudzenie Kraona.

Tia...
Znalazłem chwilę miedzy wowem a normalnym zyciem i stwierdzilem, ze wpadne tu na chwile zobaczyc jak sie forum trzyma, i co widze ? G...no. Dosłownie.
Jedna wielka kupe g...na.
Zamiast tego, co było tu kiedyś, kiedy to ja byłem newbie (tj. dosc przyjacielskiej atmosfery, gdzie wszyscy robiacy fake starali sie trzymac w zwartej grupie, a oprocz paru debili wszyscy raczej sluzyli rada), zastaje jeden wielki syf.
Z jednej strony stado idiotow bluzgajacych na wszystko i na wszystkich (za rzeczy które sami robia), ktorzy mysla, ze wszystko im wolno.
Z drugiej - stado trolli i innych dzieci neo, którzy sami w zyciu fake nie zrobili, co nie przeszkadza im w dawaniu ocen rzedu 2/10 komentujac, ze samemu zrobilby lepszy (a tak naprawde przepisuja ocene od tych bardziej znanych). Znikaja przewaznie po ~tygodniu, ale chociaz tyle dobrego, ze nie kwitna tu dlugo.
Gdzies z boku stoja newbie, ktorzy maja talent i mogliby zrobic cos naprawde niezłego, ale nie sprobja, a nawet jesli, to nie umieszcza tego na forum, bo przeciez "zjada mnie kompletnie i co ja wtedy zrobie ;/ "
A zeby bylo ciekawiej - gdzies w kaciku czaja sie doswiadczeni fake makerzy (bo fakerzy glupio brzmi), wbrew pozorom najnormalniejsi ludzi na forum. przez tych mniej doswiadczonych nazywi "elyta", bo rzekomo sie rzadza itp... Pier...olenie. Tyle powiem.

To mówiłem ja, Kraon. O 2:45.

(Tak, pominalem pare mniejszych grupek wystepujacych na forum, ale to glownie dlatego, ze wchodze tu sporadycznie i nie mialem czasu przygladac sie dokladniej calemu forum. To tylko moje obserwacje odnoscie g(l)ownych grup wystepujacych na forum i ich zachowan. Dobranoc.)

A, tak , jeszzcze jedno - wiem, ze to za duzo tekstu dla 97% trolli. Przykro mi.

Arashel 09-12-2008 06:53

Cytuj:

bo przeciez "zjada mnie kompletnie i co ja wtedy zrobie ;/ "
Skoro mają takie rozpaczliwe podejście do krytyki to ich problem...
Jeśli chce zajść wyżej to musi nie słuchać nikogo(jego bluzg) i
"robić go dla siebie z serca" <<< Nie no przesadziłem z tym z serca i dla siebie...

Cytuj:

Zamiast tego, co było tu kiedyś, kiedy to ja byłem newbie (tj. dosc przyjacielskiej atmosfery, gdzie wszyscy robiacy fake starali sie trzymac w zwartej grupie, a oprocz paru debili wszyscy raczej sluzyli rada)
To tu była taka atmosfera?

Cytuj:

A zeby bylo ciekawiej - gdzies w kaciku czaja sie doswiadczeni fake makerzy (bo fakerzy glupio brzmi), wbrew pozorom najnormalniejsi ludzi na forum. przez tych mniej doswiadczonych nazywi "elyta", bo rzekomo sie rzadza itp...

Tak elita, elita, elita i jeszcze raz elite...
Zauważyłem że tutaj jak coś sie sypie to zaraz "To jesst ffina Elyty!!!!1!!1!111"

Cytuj:

To mówiłem ja, Kraon. O 2:45.
Ciiiiiii...
Idź spać dalej... Ja też bym poszedł ale... szkoła...

Evil_Aragami 09-12-2008 13:59

Tu nie chodzi o to ,że zabrał tylko chodzi że ripnoł bez pytania tak to pozwalam wszystko używać O.o ale jak ktoś ripnie bez pytania to ma u umnie -

Glaves 09-12-2008 14:26

"Fake Awards 2008" mi sie podoba ;]
Tylko pytanie: sami sie mamy zglaszac? Sam mam napisac swoja kandydature na pw?

I jeszcze jedno: Nagroda na "Najlepszy Fake" to chyba wysylac sie bedzie "Link do tematu fake'a" a nie ta druga opcja z niedokonczonymi fake'ami i ssami czy cus nie? Moze sie zmuliłem i nie zaczaiłem z gory sorry XD

@kraon:
Masz racje. Juz walic dzieci neo trolli i nabuf. Najbardziej mnie boli ze CI nawbie ktorzy maja talent boja sie zrobic cos fajnego i tu wrzucic! JESLI JESTES NOWY! I UWAZASZ ZE MASZ TALENT! WYKORZYSTAJ GO! NIE BOJ SIE ZLEJ OCENY! Dziekuje. Ide na obiad.

Poprostu_Pitbul 09-12-2008 14:36

up@
Masz dać 5 najlepszych obrazków(czy coś) z swojego fake'a, dać linki do dwóch fake'ów. I to na PW.

Arashel 09-12-2008 15:10

Jeśli dajesz kandydaturę do nagrody za cały fake lub fabułę to dajesz mi linki do dwóch swoim wg. ciebie najlepszych fake'ów...

Jeśli do pozostałych kategorii dajesz mi linki do postów gdzie zamieściłeś coś z danej kategorii..

Dnia 27 albo 29 wystawię wszystko w temacie który zrobi i tam będzie można głosować...

@Down
Tak...

Glaves 09-12-2008 15:29

mhm. ok. A jeden fake moge zglosic do 2 kategorii? Np za najlepszy i za fabule?

Pacz_knight 09-12-2008 16:27

@Arashel
Hmmmm... A ja mysle ze lepiej by bylo po prostu zrobic zwykle glosowanie na wybrane kategorie a nie przesylac jedna prace. Tak czy siak pracuje sie przez caly rok lub dluzszy okres czasu, a nic nie wynika z pokazania jednej grafiki czy 4 obrazkow ze swojego fakeu...

Pozatym mysle zeby w kategoriach umiescic jeszcze:
- Grafikow/Spriterow (to nie to samo co outfiter).
- Faker (nie fake).
- Krytyk

@Aragami
No nie badz smieszny. A ty jak splagiatowales mojego Sasuke i Shikamaru Pedzieja do swojego projektu OTS, to bylo dobrze? >.>

Evil_Aragami 09-12-2008 16:29

@up
n/c ale chyba się wyjaśniło all??

Po za tym nie mam nie miałem "swojego" ots

Kraon 09-12-2008 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2368798)

Była. Ale to było dawno, 2005/06 r. Glownie 2005.

Glaves 09-12-2008 16:36

oo tak :D stare dobre czasy mej młodości =]

Arashel 09-12-2008 16:39

@Pacz
Krytycy to nikt ważny, a najlepszy faker to nie sadzisz chyba że to ten co wygra
w największej ilości kategorii?
A co do spriterów to mówię jak do Aragami'ego:
Dośc mało spritów ludzie robią nowych wiec jest to mała liczba a wiec nie uznajemy tego
jako "oficjalna kategorię"...

irwin546x2 09-12-2008 16:43

'ha, jak ja tu zaczynałem, Elyta dopiero raczkowała, tzn. jeszcze rajcowała się ,,Królem Szamanów" i jeszcze nie znała innych anime (którymi z reguły pogardzam, chyba tylko 0,1% anime ma jakąś rozsądną fabułę), dopiero zaczynała bluzgać i była dość małym odsetkiem ludzisiów na forum, większość stanowili mili użytkownicy

Pacz_knight 09-12-2008 16:46

@Arashel
No niewiem czy krytycy to nie sa wazne osoby...
Jak najbardziej sa czescia tego dzialu i powinni byc brani pod uwage. Coz to by byl za bez nich dzial? Fakt faktem nie ma tutaj dobrych krytykow bo albo ktos pisze: "GZ", "Fajny fejk rob dalej" lub po prostu sa oni nie obiektywni.

@down
Phi xD

Drakon 09-12-2008 16:46

Nie sądzicie że to magia świąt? Tylu "znanych" tu wraca xD

Arashel 09-12-2008 16:48

@UP
~Coraz blizej święta, coraz bliżej święta...

Btw.

Pranę przypomnieć(w razie czego) że grafiki potworów to tez outfity...
Ogólnie all grafiki przedstawiające "żywe organizmy" no i na upartego posągi przedstawiające te organizmy wliczają się do Out'ów...

Pacz_knight 09-12-2008 16:51

@up
Taaa ale np. sciany, samochody, regaly i etc? Oczywiscie malo jest osob ktore to robia i mozemy to raczej pominac jesli juz tak bardzo sie na tym uparles, ale chcialbym zeby znalezli sie tam krytycy. Pozatym bedzie wiecej kategori i nie bedziemy sie skupiac i ograniczac na tych najwazniejszych.

X-Zero 09-12-2008 17:05

To ićcie z tymi pixelciami do glafik!!!111111 A puźnjej siem okaze rze jakisi medalek bedzie lepsy D: :D :D :D :D :D :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:

Imho przesyłanie prac, ograniczanie wyboru do zgłoszonych osób ( może ktoś nie zdąży?... ) ssie, i jest równe nieudanemu konkursowi, a nie takim wyborom jak w tamtym roku. Np. Kogoś nie ma od pół roku, a wcześniej zrobił fajnego fake'a i ja nie mogę na niego głosować, bo się nie zgłosił =]

Mr.Pszczola 09-12-2008 17:06

Zgadzam się z X-Zero.

Glaves 09-12-2008 17:43

Ta ja magie swiat czuje co tydzien jak starsza gada o porzadkach swiatecznych :X

Nie odpowiedziano mi! XD
Czy moge zglosic 1 fake do 2 kategorii? :>

GargoinX 09-12-2008 17:49

@Up:
Możesz.

Co do Ksera i Pszczółki. Też was popieram. Pomysł Arashela nie jest zły, ale imho Oerty był lepszy.

Arashel 09-12-2008 17:50

Taaa...
Cały Fake możesz zgłosić do kategorii Fake 2008 i Fabuła 2008...

@Fake Awards 2008
W takim razie przeróbcie moje zasady na takie jakie wam odpowiadają wszystkim...
Weźcie mój tekst i wlejcie w niego wasze pomysły, zróbcie to w ciągu tygodnia, zgadajcie się ze sobą, przeróbcie a potem wystawcie mi tutaj...

Shiz. 09-12-2008 18:58

@Pacz
A ty co?! Bo robisz graficzki to chcesz??^^ Ehh nie mam nic przeciwko :).
@Lokacja 2008
Ja bym dodał żeby własne graficzki były i tzn. ktoś miał graficzkę i przypomina jakąś to niech da jakiś link, forum do tej graficzki, a tak to koleś weźmie full z WoP'a i r0x0r'z.
@Kseroo
Prace zawsze można wcześniej dać:).

@Arashel
Ale to mają być skończone fejki czy mogą być takie które są tworzone lub przerwane?

Pacz_knight 09-12-2008 19:30

Cytuj:

@Pacz
A ty co?! Bo robisz graficzki to chcesz??^^ Ehh nie mam nic przeciwko ;).
Nie, po prostu fajniej by bylo gdyby doszlo kilka nowych kategori. Tak jak mowilem, po co ograniczac sie do tych najwazniejszych? ;)

@topic
Pomysl z publikacja tych kilku screenow ze swojego fakea czy publikowanie oufitow to glupi pomysl i nadal mi sie nie podoba. Tak jak powiedzial Arashel, ze maja one byc tylko po to zeby pokazac kilka naszych prac. Ale po co to? Potem jakis naabek nie skapuje o co kaman i bedzie bral pod uwage tylko te wystawione prace a nie calokrztalt tego co robimy przez caly czas.

X-Zero 09-12-2008 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shiz. (Post 2369556)
@Kseroo
Prace zawsze można wcześniej dać:).

Haalo! Obudź się! Mamy GRUDZIEŃ! Jak ktoś, kto robił fake'a w styczniu ( a teraz odszedł ), miał wtedy zgłosić pracę, skoro bierzemy się za to dopiero teraz? ...

Glaves 09-12-2008 22:07

Wg mnie Najlepszy fake a nawet dosc dobry fake moze taki byc tylko jesli jest ukonczony.. To samo sie tyczy wg mnie fabuly. Do kat "najlepszy fake" o "najlepsza fabula" powinny byc zakwalifikowane tylko ukonczone.

Arashel 10-12-2008 07:01

@Fake Awards 2008
  • Tak ja powiedział Glaves(po części przynajmniej), do Kategorii Fabuła 2008 można zgłaszać tylko
    dokończone Fake'i, czyli może to być fake zakończony w 2008 roku a rozpoczęty(pierwszy part)
    może być nawet 3 lata wcześniej...

• Jeśli kogoś nie ma a był aktywny w 2008 roku to któryś z was oprócz swojej kandydatury
    może się pofatygować i wysłać drugą PW z kandydaturą tejże własnie osoby...

• Linki które mi podacie do prac to tylko pomoc dla ludzi aby ci nie musieli latać po
    wszystkich waszych postach i szukać waszych fake'ów, outów, lokacji itp.

• Liczba kategorii narazie nie wzrasta...
    Nie ma ku temu bardziej przekonujących powodów...

Torog Velrock 10-12-2008 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2368798)

Uwierz kiedyś było tutaj znacznie bardziej... przyjacielsko ? Kiedyś było na tym forum PO PROSTU ZNACZNIE LEPIEJ !

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:09.