Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu
(Post 2576594)
Nazwijmy to po imieniu. Chcecie prawnie usankcjonować to, że gej stanowi wyższy szczebel ewolucji niż hetero podczłowiek. Zupełnie jak Aryjczycy w III Rzeszy.
|
No proszę:
Dzisiejsze podejście: Hetero > Homo
Co próbujemy zdziałać: Hetero = Homo
Co wychodzi: Hetero < Homo? O.O
Oczywiście chodzi mi tu o szczeble... ewolucji? Nazwałbym to raczej miejscem w społeczeństwie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tharion
W dobrym* kierunku.
|
Karanie za to jest dobre? Z takim myśleniem prędzej czy później zacznie się karać seks przedmałżeński, a wtedy przestanie się wam to podobać.
Cytuj:
Naprawdę jesteś tak durny że tego nie rozróżniasz?
|
Kolega wcześniej porównał blondynki do gejów, jakoś nie widzę by ktoś to skomentował.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly
Zależy jak ta parada wygląda.
|
Mam na myśli paradę, podczas której homoseksualiści próbują coś przekazać, a nie pseudo-paradę, podczas której chcą ukazać sprawność swoich języków.
Cytuj:
To są właśnie metody zapobiegania homofobii - nie robić tego publicznie.
|
Jednocześnie ograniczając homoseksualistów? Fajnie. To może pójdźmy dalej: zamknijmy wszystkich metalowców, bo:
Cytuj:
moje dziecko nie będzie patrzyło
|
Macie naprawdę dziwne wyobrażenia, ze niby jak ktoś jest gejem, to obowiązkowo musi chodzić całymi dniami po mieście i obściskiwać się z innym gejem. W całym swoim życiu nie widziałem gejów publicznie ukazujących swoje uczucia. Czyżbym był tym jednym?
Cytuj:
Jak to nikt tego źle nie odbiera? Człowieku, nie porównuj gejów do górników, te demonstracje z petardami to bym od razu pogonił.
|
Więc czekamy na górnikofobię i tolerancję dla górników ;f
Cytuj:
Wg. Biedrona i Senyszyn - to jest choroba, za którą należy karać!
|
Według mnie granie w Tibię powinno być karane. Ale niekoniecznie musi się tak stać (i ja się tu mylę, i oni w tamtym, bo jak pisałem, homofobia =/= choroba).
Cytuj:
Za metodę zapobiegania rasizmowi proponowałbyś wybielenie skóry? W końcu nie muszą swojego koloru pokazywać publicznie!
|
Dobry argument. Powszechnie mówi się, że np. murzyni są gorsi, mniej rozwinięci (tak! trudno w to uwierzyć, a pewnie większość ludzi, którzy tak twierdzą, to także homofoby. Więc może od razu antropofoby?), więc może ich też zacznijcie tępić?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Odrobina racjonalnego spojrzenia na sprawe parad, i sam dojdziesz do tego, ze te parady SĄ zle, bo odnosza skutek odwrotny do zamierzonego.
|
Mam nadzieję, że tym postem rozwiałem wątpliwości co do pojęcia rozumianego przeze mnie jako parady.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly
Widać tutaj różnice: rasista czy chce, czy nie chce zobaczy np. murzyna, a homoseksualiści jeżeli chcą to mogą tego nie pokazywać publicznie.
|
No co ty, przecież murzyn może wynieść się do Afryki, albo najlepiej go wysiedlić.
Inny problem jest taki, że nienawidzi się homoseksualistów za samo bycie homo. Taki przykład: poznajesz gościa, fajny jest, zaprzyjaźniacie się, trochę się znacie. W końcu mówi ci, że jest gejem (był wcześniej, albo podczas waszej znajomości nim został). Mówi to nie po to, bo mu się podobasz, tylko dlatego bo się przyjaźnicie i uważa że powinieneś wiedzieć. Typowa reakcja? Zerwanie znajomości, czasem efektowne tępienie. A co byś zrobił, gdyby twój kolega / przyjaciel powiedział ci, że jest gejem?
@down: Jak już pisałem, ma wybór. Po co pcha się wśród białych (nie jestem rasistą, jakby co)? I rozumiem, że jeśli społeczeństwo nie akceptuje gejów, to tylko z tego powodu mam przestać nim być? Zresztą wątpię, czy traktowałbyś inaczej byłego geja i geja aktualnego.
A ten link to tylko dowód jak zacofane jest społeczeństwo polskie. To już nie tylko homofobia, ale czysty kretynizm.