Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ultras (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=216159)

nemelza3 23-08-2009 22:55

Ustawka jak sama nazwa wskazuje jest ustawiona. Magia futbolu rox!

Albertus 23-08-2009 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nemelza3 (Post 2632161)
Ustawka jak sama nazwa wskazuje jest ustawiona. Magia futbolu rox!

o ja pier.. jaki idiota....

Ustawka czyli ze 2 grupy Hoolsow sie USTAWIAJA na walke , tak jak sie mowi ze sie chlopak ustawia z dziewczyna!!!

PÓJDZIESZ STAD CZY NIE !!!

nemelza3 23-08-2009 23:09

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Gierubesoen 23-08-2009 23:13

Ta wiadomość jest ukryta ponieważ nemelza3 jest na Twojej liście ignorowanych.

i wy powinniscie tak zrobic, dla swietego spokoju ;]

Albertus 23-08-2009 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2632187)
Ta wiadomość jest ukryta ponieważ nemelza3 jest na Twojej liście ignorowanych.

i wy powinniscie tak zrobic, dla swietego spokoju ;]

tak , to dobry pomysl ;D sa idioci z ktorymi mozna pogadac i sie z nich posmiac , ale to juz sie nawet do tego nie nadaje.

nemelza3 23-08-2009 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2632205)
tak , to dobry pomysl ;D sa idioci z ktorymi mozna pogadac i sie z nich posmiac , ale to juz sie nawet do tego nie nadaje.

Są też ludzie (Wy), których boli to, że jestem od nich dwukrotnie inteligentniejszy - bywa. :cup:

Widzieliście wczorajszą oprawę Jagi? Jak dla mnie elegancja.

Gordorczyk 23-08-2009 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nemelza3 (Post 2632209)

nie bylo zadnej oprawy :baby:

nemelza3 23-08-2009 23:25

Wiem, to była ironia ;] Znowu daliście się złapać haha
Oprawa Korony z Polonią była dobra, dopóki nie zaczeli rzucać krzesełkami w policje -.-

Albertus 23-08-2009 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2632221)
nie bylo zadnej oprawy :baby:

HAHAHHH co on napisal? ze fajna oprawa byla? a Kto ja robi? Ci Agresorzy Ultrasi ! ahhah ale debil ;D to tak jakbym powiedzial ze nie lubie gwalcicieli a pozniej pisal "ale koles fajnie kogos zgwalcic , elegancja" ;D powiedz mu zeby przestal tu pisac ;D (w tym temacie) bo tylko kłótnie prowokuje.

Gordorczyk 23-08-2009 23:27

nemelza3 nie jest zjebem (to tez ironia)

LoluU$ 23-08-2009 23:59

@up

ogarnij co napisalem gdzies na gorze jakies pytanie polecialo :D +~ 7 postow wyzej

@wszyscy down
QWA OLEJCIE GO MORONY JEDNE

nemelza3 24-08-2009 00:06

Wyzywajcie mnie proszę bardzo. Nie świadczy to źle o mnie, ale o Was. Nie obchodzi mnie Wasza opinia na mój temat. Mam własne zdanie, staram się pisać to co myślę i staram się pisać zgodnie z prawdą i tak jak jest. Dziękuję za uwagę.

btw. Braliście udział w http://www.ankietka.pl/wyniki-badania/25455/kibice.html < tej ankiecie?
Wynika z niej, że aż 13% chodzi na mecze, żeby wziąć udział w zadymie, szok! Na takim Lechu taka liczba wynosi 2 000. Jak normalny kibic z dzieckiem może czuć się bezpiecznie?

Ufocznik 24-08-2009 00:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nemelza3 (Post 2632288)
Jak normalny kibic z dzieckiem może czuć się bezpiecznie?

Też ubolewam nad tym, że tata nie może cię zabrać na mecz. ;\ Może jakiś krwiożerczy, niewyżyty ultras rzuciłby ci w łeb krzesełkiem.

(Nie masz co odpowiadać, od tej pory jesteś na liście ignorowanych i nie sprowokujesz mnie znów do odpisanie tobie)

Co do tematu:
Może mi ktoś wyjaśnić, czemu Wisła może normalnie wpuszczać kibiców na stadion w Sosnowcu, a już Cracovia grająca na tym samym stadionie nie?

Albertus 24-08-2009 01:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufocznik (Post 2632331)
Też ubolewam nad tym, że tata nie może cię zabrać na mecz. ;\ Może jakiś krwiożerczy, niewyżyty ultras rzuciłby ci w łeb krzesełkiem.

(Nie masz co odpowiadać, od tej pory jesteś na liście ignorowanych i nie sprowokujesz mnie znów do odpisanie tobie)

Co do tematu:
Może mi ktoś wyjaśnić, czemu Wisła może normalnie wpuszczać kibiców na stadion w Sosnowcu, a już Cracovia grająca na tym samym stadionie nie?

pewnie jakies uklady , moze wisla wiecej kasy daje czy cos takiego

Ulrikk 24-08-2009 09:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nemelza3 (Post 2632209)
Są też ludzie (Wy), których boli to, że jestem od nich dwukrotnie inteligentniejszy - bywa. :cup:

Muszę cię zmartwić, ale mało kogo na tym świecie obchodzi ktoś 'dwukrotnie inteligentniejszy' skoro można mu zamknąć buźkę jednym spojrzeniem. Idź grać w tibie.

Articuno 24-08-2009 10:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nemelza3 (Post 2632288)
btw. Braliście udział w http://www.ankietka.pl/wyniki-badania/25455/kibice.html < tej ankiecie?
Wynika z niej, że aż 13% chodzi na mecze, żeby wziąć udział w zadymie, szok! Na takim Lechu taka liczba wynosi 2 000. Jak normalny kibic z dzieckiem może czuć się bezpiecznie?

Rzeczywiście, sugeruj się jakąs ankietą. Na Lechu zadymy nie widziałem od x lat, tak samo jak na innych ekstraklasowych stadionach, a jeśli już do czegoś takiego doszło to "normalny kibic z dzieckiem" jest bezpieczny w sektorze piknikowym.
Dobra. Ignore.

nemelza3 24-08-2009 11:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2632439)
Muszę cię zmartwić, ale mało kogo na tym świecie obchodzi ktoś 'dwukrotnie inteligentniejszy' skoro można mu zamknąć buźkę jednym spojrzeniem. Idź grać w tibie.

Twój post nie wnosi nic do tematu, nie dość, że jesteś ignorantem to jeszcze piszesz mi coś tam blabla idź zrób coś tam to se możesz to dziecka pisać, jeżeli już masz... X(
Dokąd zmierza społeczeństwo... jeszcze parenaście lat temu jak chodziłem na mecze to na jeden stadion wystarczyło 4-5 policjantów i tak nikt nie miał zamiaru się bić. Teraz pseudokibice (często z Ultrasów) rzucają w policje krzesełkami... no bez jaj panowie. Tak ma być? Oprawa jedną sprawą ale bijatyki?

@up
Może nie w Poznaniu, ale jednak...
http://www.youtube.com/watch?v=0dTVdYaw7CM

@down
Masz racje, nie macie jak odeprzeć moich prawd, więc lepiej tkwić w hipokryzji.

LoluU$ 24-08-2009 12:17

@do wszystkich co maja zamiar mu odpowiedziec...

Dajcie sobie spokoj z nim : )

@topic

widzieliscie oprawe "ANTY ŚLĄSK" ? :>

Albertus 24-08-2009 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LoluU$ (Post 2632584)
@do wszystkich co maja zamiar mu odpowiedziec...

Dajcie sobie spokoj z nim : )

@topic

widzieliscie oprawe "ANTY ŚLĄSK" ? :>

nie , a jaga sie nie lubi ze slaskiem? myslalem ze sa neutralni

Gordorczyk 24-08-2009 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2632619)
nie , a jaga sie nie lubi ze slaskiem? myslalem ze sa neutralni

ta oprawa "anty Slask" byla na pewno nie na meczu Jagi, tak czy inaczej nie lubimy Slaska

Gierubesoen 24-08-2009 18:04

Oprawa "anty śląsk" w wykonaniu Zagłębia Sosnowiec:

http://img99.imageshack.us/img99/1861/23uu6b4.jpg

Albertus 24-08-2009 18:07

Hmmm, ja tam nie wiem za duzo na temat Sosnowca a Slaska , wiem tylko ze Sosnowiec nie chce byc na Slasku

Gierubesoen 24-08-2009 18:09

Jak samo hasło wskazuje, kibice z Sosnowca gardzą hanysami :) I chyba nie tylko oni

Albertus 24-08-2009 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2632862)
Jak samo hasło wskazuje, kibice z Sosnowca gardzą hanysami :) I chyba nie tylko oni

z czego sie ta wojna wziela? ona juz chyba jakis czas trwa...

Gierubesoen 24-08-2009 18:22

Raczej nie wojna, po prostu zwykła niechęć "od zawsze", ten motyw nawet występował w takim serialu z Bercikiem (nie pamiętam tytułu)... Podobnie jest np. między Gorzowem Wlkp. a Zieloną Górą na tle kibicowskim- Gorzów to kobylaki, Zielonka to myszogród i już ;)

Albertus 24-08-2009 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2632873)
Raczej nie wojna, po prostu zwykła niechęć "od zawsze", ten motyw nawet występował w takim serialu z Bercikiem (nie pamiętam tytułu)... Podobnie jest np. między Gorzowem Wlkp. a Zieloną Górą na tle kibicowskim- Gorzów to kobylaki, Zielonka to myszogród i już ;)

cos jak Lomza i Bialystok? gdzie Lomza ma zal do Bialego ze nie maja swego wojewodztwa tylko sa pod Bialym.. nie?

Gordorczyk 24-08-2009 18:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2632876)
cos jak Lomza i Bialystok? gdzie Lomza ma zal do Bialego ze nie maja swego wojewodztwa tylko sa pod Bialym.. nie?

dokladnie to chodzi o to ze Lomza uwaza ze lezy na Mazowszu a nie na Podlasiu.. Osoboiscie uwazam ze lezy na zadupiu :)

nemelza3 24-08-2009 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2632873)

Święta Wojna

Wie ktoś może czy na derby Krakowa w tym roku będą mogli wejść kibice? Wybrałbym się na ten mecz.

Parys 24-08-2009 20:33

Sosnowiec trzyma z Warszawą, zaś Śląsk zbytnio nie (-;

CSKA ma układ z Widzewem. (-; Legia ich nie chciała, a koniecznie chyba chcieli kogoś z Polski, żeby się Spartakowi przeciwstawić.

A Arka z Lechem mają mieć zerwaną zgodę. Chociaż tego pewny nie jestem, bo ostatnio było jakieś między nimi spotkanie pojednawcze.

LoluU$ 24-08-2009 20:35

Co do Arki-Lecha to nie zdziwilbym sie jakby Arka zgode zerwala, Triada sie sypie ;) Potem Leszek bedzie mial wolną ręke i bedzie sie bratal z kim tam chce. Dwuznaczna sytuacja

Gierubesoen 24-08-2009 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2632972)
A Arka z Lechem mają mieć zerwaną zgodę. Chociaż tego pewny nie jestem, bo ostatnio było jakieś między nimi spotkanie pojednawcze.

Na niektórych forach aż huczy od tego. Moim skromnym zdaniem Lech troszkę przegina z tymi swoimi układzikami wbrew swoim zgodowiczom, więc się nie dziwię, że Arka ma jakieś 'ale'- to dosyć mocna ekipa i z pewnością stać ich na zerwanie zgody.

Ale jak mawiają- 'to nie moja brocha' ;)

Gordorczyk 24-08-2009 22:33

niby czemu Arka i Lech mieliby rozwiazac zgode??
Relacje

Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów

Gości ok. 1300 osób + 80 osób z Łodzi. Kibice z Chorzowa ultrasują. Bardzo fajnie prezentuje się sektor gości, w którym panował ogromny ścisk.

Polonia Bytom - Korona Kielce

Gości ok. 500 osób w tym zgody z 3 flagami. Przed meczem Scyzory lekko awanturują się z ochroną. Goście ultrasują. Pod koniec meczu powraca awantura z ochroną, tym razem w mocniejszym stylu.

Arka Gdynia - Wisła Kraków

Gości wraz z Lechią ok. 100 osób. Gospodarze ultrasują,

Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk

W Stolicy melduje się ok. 300 osób z Gdańska, jednak ciężko sprecyzować liczbę gdyż kulturalnie odbył się wjazd z bramką i grupka osób wbiła się za friko. Goście wywieszają 13 flag. Na sektorze Lechii małe zamieszanie z psami, czego efektem na dołek zjeżdża 12 osób. Po meczu sportowcy wykonali kilka telefonów, jednak nikt nie zgodził się na sparing.

GKS Bełchatów - Piast Gliwice

W Bełchatowie melduje się 115 niebiesko-czerwonych z jedną flagą.

Odra Wodzisław - Legia

W sektorze gości melduje się 500 fanów Legii. Dzięki uprzejmości gospodarzy kibice ze Stolicy zasiadają na trybunie gospodarzy obok buforowego.

Jagiellonia - Śląsk

Brak fanów Śląska z wiadomych przyczyn.

źródło: szalikowcy.com

Albertus 25-08-2009 00:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2632972)
Sosnowiec trzyma z Warszawą, zaś Śląsk zbytnio nie (-;

CSKA ma układ z Widzewem. (-; Legia ich nie chciała, a koniecznie chyba chcieli kogoś z Polski, żeby się Spartakowi przeciwstawić.

Kurde , lubie Rosyjskie kluby , Czemu Legia nie chciala z CSKA ;( Ruscy maja jednych z najlepszych na swiecie Hooliganow tak samo jak Polska , i wiadomo ze tamte ekipy chca sie z naszymi bratac by miec wiecej kibicow na wyjazdach na europejskie puchary. Szkoda ze Legia sie nie zgodzila.

Do kogo teraz dojdzie Lech? czyzby LKS jak to pisalo pare stron wczesniej

Gordorczyk 25-08-2009 00:53

Parys, czy flaga "Old fashion man club" nadal wisi na plocie podczas meczow?

Parys 25-08-2009 01:09

U nas wisieć nie może - problem z wniesieniem. Nie wisiała już zresztą spory okres czasu - konflikt z zarządem. Od nowego sezonu, ani razu jej nie było. Pozostaje ona na wyjazdy. Zresztą u nas teraz żadnych flag nie ma, ani opraw. Nie chcą nam wpuścić nic. Na pohybel czerwonym! Ostatnio zabierali szale z przekreślonym sierpem i młotem - bo to polityka na stadionie. Ale akcje Nigdy Więcej (który razem z Simonem Mo i PZPNem tworzył akcje), jakoś wcale takie polityczne nie są
@Albertus
A co to za zgoda tylko dlatego, żeby stanowić przeciwwagę do Lecha i Spartaka. Zgoda musi z czegoś wynikać, a nie tylko z tego, że ktoś z Polski się z sąsiadem zza miedzy ustawił.

Gierubesoen 25-08-2009 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2633153)
Zgoda musi z czegoś wynikać, a nie tylko z tego, że ktoś z Polski się z sąsiadem zza miedzy ustawił.

Takie wymuszane zgody zazwyczaj nie trwają długo ;-)

Albertus 25-08-2009 01:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2633153)
U nas wisieć nie może - problem z wniesieniem. Nie wisiała już zresztą spory okres czasu - konflikt z zarządem. Od nowego sezonu, ani razu jej nie było. Pozostaje ona na wyjazdy. Zresztą u nas teraz żadnych flag nie ma, ani opraw. Nie chcą nam wpuścić nic. Na pohybel czerwonym! Ostatnio zabierali szale z przekreślonym sierpem i młotem - bo to polityka na stadionie. Ale akcje Nigdy Więcej (który razem z Simonem Mo i PZPNem tworzył akcje), jakoś wcale takie polityczne nie są
@Albertus
A co to za zgoda tylko dlatego, żeby stanowić przeciwwagę do Lecha i Spartaka. Zgoda musi z czegoś wynikać, a nie tylko z tego, że ktoś z Polski się z sąsiadem zza miedzy ustawił.

Moze i tak , ale i tak bym chcial zeby Legia miala zgode ze wschodu

Gierubesoen 25-08-2009 01:24

Weź pod uwagę, że zgoda to nie tylko wzajemne wywieszanie flag na meczach i zgodowe szaliczki na szyjach. Zgoda to też wzajemne spotkania, odwiedziny, wspólne imprezy i gościny, kontakty towarzyskie i przyjaźnie a ciężko jest to wszystko ogarnąć, kiedy ekipa jest z miasta oddalonego o ponad 1000km.

Gordorczyk 25-08-2009 01:30

co do niedoszlego ukladu Legia-CSKA to mozna powiedziec ze mialby sens
powody:
oba kluby nie lubia FK Moskwa
oba kiedys opieraly sie na armii (CSKA - Centralny Sportowy Klub Armii, CWKS chyba nie musze tlumaczyc)

spider-bialystok 25-08-2009 01:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2632865)
z czego sie ta wojna wziela? ona juz chyba jakis czas trwa...

Wiekszosc Slazakow nie uwaza sie za Polakow, a duza czesc wieksza sympatia darzy Niemcy niz Polske. W sumie patrzac na historie trudno sie dziwic.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk
dokladnie to chodzi o to ze Lomza uwaza ze lezy na Mazowszu a nie na Podlasiu.. Osoboiscie uwazam ze lezy na zadupiu

Bialystok tez lezy na zadupiu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:56.