Cytuj:
I gdzie według Ciebie potrzebują tak menadżerów? Jak już znajdziesz pracę, to zarobki będziesz miał większe, ale konkrencja jest tak duża, że prawdopodobieństwo jest niewielkie. Z doświadczeniem to może i wezmą, tylko trzeba je najpierw zdobyć, czyli poświęcasz kolejne lata za niską pensję, jeśli w ogóle Cię gdzieś wezmą.
|
Na nieszczęście dla ciebie widziałem naprawdę masę takich ofert jak szukałem pracy w irlandii. I to w takiej ilości, że sądze, że osoba z doświadczeniem spokojnie by tam coś trafiła. A najsłabsza taka oferta to było 30k ojro miesięcznie. Najlepsze to ponad 70k było.
Cytuj:
Tymczasem te tak pogardzane przez was zawody są za granicą bardzo pożądane.
|
Obecnie w dobie kryzysu zdecydowanie mniej. Np. wszystkie zawody powiązane z budowlanką - w Irlandii nie istnieją. Kryzys wyłączył im całą budowlankę. Aż przykro patrzeć na w połowie postawiony budynek/halę, którą dosłownie porzucono.
Cytuj:
Duże zarobki i łatwość znalezienia pracy za granicą daje tylko ukończenie kierunków technicznych albo farmacji (medycyna też daje łatwość znalezienia pracy, ale początkowo zarobki nie będą wysokie). Ale większość tych mądrych i zdolnych, którzy idą na studia, unika takich kierunków, bo są, niestety, trudne.
|
Spoko. Możemy skonfronotować jakiś techniczny zawód z zawodem na który ja idę - tłumaczem polsko-japońskim. Jestem pewien, że wcale łatwiejszy nie jest.
Cytuj:
buahahahahaha jakie śmieszne hahahaha !!! Chciałbym zobaczyć jak się zachowujecie na rl , wprost jest to moim marzeniem.
|
Myślisz, że bałbym się ciebie? Rótfl. 16latek mi grozi.
Cytuj:
Bo ze ja robię błędy to każdy wie i się do tego przyznaje ale za to jestem dobry z czego innego (nie każdy musi być ze wszystkiego dobry)
|
Albie - bycie z czegoś dobrym, a nie popełnianie podstawowych błędów - to bardzo duża różnica. Zwłaszcza w takiej dziedzinie jak twój język ojczysty. Kalecząc swój język, obrażasz swój kraj, wiesz? :P
Ogólnie chodzi mi o to, że j. polski jest rzeczą, którą każdy powinien umieć na poziomie takim, że nie popełnia błędów ortograficznych (tych podstawowych. Bo wiadomo, że są jakieś dziwne twory) powinien potrafić każdy. A tłumaczenia bycia pod tą poprzeczką są śmieszne.
Cytuj:
a niektórzy stad są na tyle tępi ze widza tylko to ortografie , jak by ona była w życiu ważna - owszem jak się pisze jakieś podanie czy coś to tak , ale w zwykłej rozmowie - po co?
|
Cytuj:
„Ładem – domy i narody słyną ,z jego upadkiem domy i narody giną" (Pan Tadeusz)
|
Ponieważ niszcząc nasz język, niszczysz jeden z dorobków naszej kultury?
Cytuj:
Zreszta wolałem uczyć się czegoś innego , coś co uznałem dla bardziej potrzebne SOBIE.
|
To może nawet do podstawówki nie iść, tylko się uczyć inne rzeczy.
A nie sorka - już wychodząc z podstawówki powinieneś umieć ortografie na wystarczającym poziomie.
Cytuj:
Wydaje mi sie, ze omawialismy kwestie finansowe. Co z tego, ze tuman po podstawowce skoro miesiecznie zarabia 4-5 tys na reke?
|
Ależ oczywiście. Każdy po podstawówce zarabia 4-5 tys na ręke. A każdy po studiach 1200.
...
Cytuj:
A przymusowe podatki i przymusowe ubezpieczenia to nie jest ograniczanie wolniosci czlowieka?
|
Dzięki tym podatkom ty i twoje dzieci mają np. darmowe szkolnictwo i podstawową darmową opiekę zdrowotną. Przestań już wrzucać te swoje antypaństwowe pierdoły w każdy temat.
Cytuj:
Tak cie boli to, ze ktos kto sie nie uczyl moze byc bardziej zaradny i bardziej inteligentny od osoby po studiach?
|
To czy ktoś jest zaradny zależy od osoby i jego wychowania, a nie od wykształcenia. Tak samo mogę powiedzieć "Nie bo osoby z wyższym wykształcenie poza zaradnością i inteligencją mają jeszcze przewagę znajomości teorii, co jest dodatkowym plusem, zwłaszcza przy skomplikowanych sytuacjach"
Nie spamucjie tak, bo musze 5 stron wcześniej szukać swojego ostatniego posta :P