Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Samolot z prezydentem rozbił się w Smoleńsku (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=229804)

ponczus 16-04-2010 01:54

@Wawel

Prawdopodobni inicjatywa wyszła przy okazji. Ktoś coś zasugerował, inny podchwycił jeszcze inny przekręcił, tamten powiedział że ten powiedział że tamtem mówi etc. etc. A później mleko się wylało i po zawodach.

@Wybory

Czasu mało. Dadzą radę chłopaki. Korwinn już rekrutuje na swoim blogasku i portalu. Reszta też pewnie już zaczęła. A wybór mamy no co najmniej średni. Chociaż Komorowski vs Kaczyński to nie wybór. Ale swoją drogą ciekawe czy Jarosław będzie kandydował.

@Wałęsa

Z tym jego wyrażaniem opnii. On kiedyś wyraził opinię i to w taki sposób że poszedł za nim cały naród. Jak na mój gust, do końca życia może sobie wyobrażać że jego opinia coś znaczy :P

Litawor 16-04-2010 02:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2752043)
chwała mu za to, co zrobił, ale teraz uważa się za pępek świata i myśli, że wszystko mu wolno. komentuje wszystko i w*****a jak mało kto

Generalnie na świecie normą jest, że były prezydent wypowiada się publicznie w różnych sprawach i jest autorytetem. Niestety, w Polsce czasem lepiej by było, żeby się nie wypowiadał.

Trang Oul 16-04-2010 02:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2752041)
A tak na serio, bardziej jak prezydenta to mi szkoda generalow, szefa sztabu generalnego, wicemarszalkow sejmu, rzecznika praw obywatelskich i prezesa NBP. Prezydent jakby nie bylo to glownie twarz kraju, wymienia sie ich co kadencje. Gozej z dowodcami sil ladowych i doswiadczonymi generalami. Wojsko sie zatrzesie, a gdyby to inne czasy byly bysmy juz byli pod czyjims butem.

Co do generałów, doświadczonych czym? Wszyscy urodzeni po wojnie, a już na pewno niewalczący. Doświadczeni lizaniem dupy Amerykańcom w Iraku? Stopnie wojskowe można zdobywać także w czasie pokoju, z tym, że role odwagi i umiejętności spełniają układy i znajomości. Sory, ale czy szkoda ci ich (wszystkich, których wymieniłeś) ze względu na stołek?
Mnie najbardziej szkoda młodych członków załogi i BOR-owców, mieli przed sobą całe życie. Jedna ze stewardess jeszcze nie skończyła studiów... :(

Gangrel 16-04-2010 03:51

@up

A misje międzynarodowe? Chociażby Kosowo? Ponadto, obrażasz ludzi których nie znasz, swoim stwierdzeniem o lizaniu. Jeśli ktoś rzeczywiście to zrobił, to w zasadzie cały sejm pod przywódctwem Leszka Millera, który to wysłał tam polskie wojsko(ale rzadna ze znaczących sił politycznych nie zgłosiła sprzeciwu, ba, poparła to, więc nie możemy mówić o bardziej czy mniej winnych). A dowódcy którzy pojechali spełniać nasze polityczne zoobowiązania znaleźli się na prawdziwej wojnie, i nikomu nic nie lizali, za to musieli przez cudze decyzje tracić podkomendnych(jak to na wojnie).

Następnym razem użyj mózgu przed wypowiedzią.

Articuno 16-04-2010 08:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seereek01 (Post 2752035)
Aaa.... Ostatnio na wdż gadaliśmy sobie o tym. I pani powiedziała coś takiego "A może w końcu sobie wybaczyć?" Bo Polacy też święci nie byli... Też mordowali Żydów.

Pani z wdż wam to powiedziała !?

Seereek01 16-04-2010 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2752043)
chwała mu za to, co zrobił, ale teraz uważa się za pępek świata i myśli, że wszystko mu wolno. komentuje wszystko i w*****a jak mało kto

Po to walczył by mógł KAŻDY mówić to co chce. =]

Articuno@
Tak kurwa, Pani. Jak mnie w*****ają tacy ludzie co z Historii wiedzą tyle, że Ruscy i Niemcy napadli na Polskę. -.-

Erverse 16-04-2010 15:04

Co do "krzyża" nad smoleńskiem, który wygląda jak pół dupy zza krzaka i jest do chu*a nie podobny - to nie wierzę, że ludzie potrafią byc tacy naiwni. 96 osób zginęło - co tam, wielki miłosierny bóg zesłał nam krzyż! Chwalmy go za to!

CytrynowySorbet 16-04-2010 16:43

Sarkazm:

Ukryty tekst:
Loty w Polsce i ogólnie Europie odwołane przez wybuch jakiegoś wulkanu w Islandii. To z pewnością Rosja wysadziła wulkan żebyśmy nie uczcili pamięci naszego prezydenta! A niee... oni by chcieli, żeby wszyscy zebrali się w Krakowie żeby ich wysadzić. Z Miedwiediewem włącznie!

Niech to się już wszystko skończy, dość już mam gadania o tym samym w TV i gazetach. Strata stratą, ale życie toczy się dalej.

@down: O korwa, nie wierzę, że napisałem Irlandii :D

Smuggy 16-04-2010 17:51

Wulkan to wybuchł na Islandii, a nie w Irlandii... xd.

Voon 16-04-2010 20:52

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1a003

Rzygać mi się chcę, jak widzę takie bezczelne i wstrętne granie na emocjach głupiego tłumu. Padł już tutaj pomysł pomnika - jest i pomnik. Ale pojawił się też pomysł figurek, więc ciekawi mnie co jeszcze? Koszulki, pośmiertny udział w reklamach, medale?

Lasooch 16-04-2010 21:33

@Voon: komedii ciąg dalszy. Żałoba skończyła się już parę dni temu.

Zuy Czuowiek 16-04-2010 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2752170)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pomnik-Kaczynskich-w-Lublinie-Lawka-Lecha-i-Marii,wid,12175510,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1a0 03

Rzygać mi się chcę, jak widzę takie bezczelne i wstrętne granie na emocjach głupiego tłumu. Padł już tutaj pomysł pomnika - jest i pomnik. Ale pojawił się też pomysł figurek, więc ciekawi mnie co jeszcze? Koszulki, pośmiertny udział w reklamach, medale?

Co do ostatniego, słyszałem, że mają dostać pośmiertnie jakieś medale...

K.Jay 16-04-2010 22:12

Śmieszny kraj. Niech zmienią jeszcze nazwę państwa na Kaczogród i będzie spoko maroko.

K.Jay

Yoh Asakura 16-04-2010 22:14

http://www.youtube.com/watch?v=-DbLgBifsTU
19 sekunda - między lewym a prawym kołem ktoś jest.

A potem bardzo mocno podgłoście to sobie bardzo mocno i powiedzcie, co słyszycie między 49 i 50 sekundą? Podpowiedź: na pewno coś po polsku i na pewno z polskim akcentem i na pewno typowo polskim, męskim głosem.

CytrynowySorbet 16-04-2010 22:52

http://img89.imageshack.us/img89/6278/beztytuulykq.jpg

Wtf? Co to coś wiszącego?

@up: Lepiej widać 24-25-26 sekunda. Tam rzeczywiście ktoś się porusza. Co do głosu... brzmi mi to jak "Tutaj! Prezydent żyje!" ale to pewnie moje schizy...

Lasooch 16-04-2010 23:12

Specjalnie kilkanaście razy cofałem - w podanych fragmentach nie widzę niczego, co nawet przypominałoby człowieka. A w 0:49 ja osobiście słyszę bardziej rosyjski akcent niźli polski - takie miękkie te słowa (chociaż rzeczywiście brzmi troszkę jak 'prezydent żyje' ; >).

Yoh Asakura 16-04-2010 23:15

Dobra, miśki. Strzelano tam do ludzi, z kabiny pilota ktoś wyłazi, tam nie było strzałów ostrzegawczych - widać błysk strzału i dym (pionowo leci - nie był oddany w powietrze), widać, że ta sama postać, która wyszła z kabiny pilota, pod koniec filmu stała nieruchomo, potem słychać strzał, a ta postać się garbi tak, jakby została postrzelona i upada. Około 20 sekundy słychać "uspokój się". Na wraku leży postać na biało, która rusza ręką i macha do kamerzysty.

Vasudanin 16-04-2010 23:22

Cytuj:

Specjalnie kilkanaście razy cofałem - w podanych fragmentach nie widzę niczego, co nawet przypominałoby człowieka. A w 0:49 ja osobiście słyszę bardziej rosyjski akcent niźli polski - takie miękkie te słowa (chociaż rzeczywiście brzmi troszkę jak 'prezydent żyje' ; >).
Ja słyszę "dawaj, dawaj * prezident duwaj"
1:07 słyszycie strzał i obok kadłuba dym? Widzicie postać ludzką? : >

Cytuj:

Dobra, miśki. Strzelano tam do ludzi, z kabiny pilota ktoś wyłazi, tam nie było strzałów ostrzegawczych - widać błysk strzału i dym (pionowo leci - nie był oddany w powietrze), widać, że ta sama postać, która wyszła z kabiny pilota, pod koniec filmu stała nieruchomo, potem słychać strzał, a ta postać się garbi tak, jakby została postrzelona i upada. Około 20 sekundy słychać "uspokój się". Na wraku leży postać na biało, która rusza ręką i macha do kamerzysty.
Czas, czas, czas. Bo też mogę powiedzieć, że w pewnym momencie widać obame* z kałaszem strzelającego do prezenterów TVN'u.

*-pierwsze skojarzenie, nie jestem rasistą.

Yoh Asakura 16-04-2010 23:23

http://*********/rasija
/\
tnij org
je*ane kropkowanie.

http://wyslijto.pl/plik/na89x893y6
jakby z rapida ktoś nie mógł, tutaj macie z wyslijto.

Seereek01 17-04-2010 00:06

Człowiek usłyszy to co chce usłyszyć... wystarczy, że sobie to wkręci xD. Ja chciałem usłyszeć "dawaj parówki" i usłyszałem na tym filmiku...
A jeśli to Ruscy zabili naszych to wojna będzie się toczyć w cs:>

Xevez 17-04-2010 00:50

macie za duże mniemanie o Polsce. Chcecie się chyba dowartościować tym, że Polska może być wrogiem politycznym i militarnym Rosji, ale nie może być i nie jest. musieliście się chyba ostro czegoś nawciągać, żeby tam ludzi widzieć

Vasudanin 17-04-2010 01:06

A ja tam widzę słonia w 00:05!
http://img709.imageshack.us/img709/2182/70818774.png

Pepeszka. 17-04-2010 01:29

@up

Hahahahahahahhahahaha XDDD

Litawor 17-04-2010 01:34

Rzeczywiście, słoń jest. Trzeba by skontaktować się z "National Geographic".

Tompior 17-04-2010 01:45

@Yoh
http://www.youtube.com/watch?v=n9c0nvv-uFs
Rzeczywiście, ta gałązka ma garba!

Ashlon 17-04-2010 03:17

Dajcie spokoj, ten filmik jest tak miernej jakosci, ze tam ciezko cokolwiek konkretnego zauwazyc. Tompior podal doskonaly przyklad na to, ze glupia galazka moze byc "czlowiekem". Co wiecej - co dziwnego w tym, ze widac na filmiku czlowieka? Skoro kamerzysta mogl sie tam dostac, to rownie dobrze mogl sie dostac inny ciekawski/reporter/szabrownik.... Co ciekawe, zginelo 96 osob, ale to akurat prezydent przezyl, prezydent wyszedl z wraku i trafil na Rosjanina, ktory to rozpoznal w nim Kaczynskiego i go zastrzelil. Oczywiscie strona polska podczas sekcji zwlok nie zauwazyla dziury po pocisku. Co wiecej, Ruskie chcieli zestrzelic samolot polskiego prezydenta i, zamiast zrobic to w zamachu terrorystycznym juz na terenie Polski lub Bialorusi, robi to u siebie, dodatkowo kolo lotniska, liczac na to, ze polscy sledczy tego nie sprawdza dokladnie. Tak grubymi nicmi szyte, ze az niemozliwe.

PS. A, zapomnialbym, ze zestrzelili prezydenta, ktory mial male szanse na reelekcje, ale walczyl o Katyn - ktory na Zachodzie nie byl raczej celem zainteresowania srodowisk nie-polonijnych, ale po katastrofie stal sie tematem nr 1 w wielu krajach.

Gangrel 17-04-2010 03:53

Tak, i żaden z polskich prokuratorów nie tego nie zauważył, dopiero dzielny Yoh Asakura z forum tibia.pl znalazł dowód na zabójstwo prezydenta i 95 innych osób. Dla Yoha proponuje order za zasługi(albo w ogóle wybierzmy go na prezydenta czy cesarza, tak bystra osoba powiedzie kraj ku szczęściu, a Polskę ku dominacji na świecie), ale dopiero w poniedziałek, żeby się prezydent Rosji nie zoorientował, bo jak przyleci w niedziele, to też sobie prezydenta ustrzelimy, co by być kwita!

n0_name 17-04-2010 09:43

@edit
dobra już nic

Pan i Wladca 17-04-2010 09:54

Kilka stron wcześniej już to było, cytat fake....

Cytuj:

Zdjęcia rosyjskich wojskowych i milicjantów, którzy kilka godzin po tragedii na smoleńskim lotnisku wymieniają reflektory i żarówki w lampach wskazujących samolotom położenie pasa startowego, opublikowała białoruska gazeta internetowa "Wieści Witebska" - podaje tvn24.pl

Yoh Asakura 17-04-2010 10:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2752248)
Tak, i żaden z polskich prokuratorów nie tego nie zauważył, dopiero dzielny Yoh Asakura z forum tibia.pl znalazł dowód na zabójstwo prezydenta i 95 innych osób. Dla Yoha proponuje order za zasługi(albo w ogóle wybierzmy go na prezydenta czy cesarza, tak bystra osoba powiedzie kraj ku szczęściu, a Polskę ku dominacji na świecie), ale dopiero w poniedziałek, żeby się prezydent Rosji nie zoorientował, bo jak przyleci w niedziele, to też sobie prezydenta ustrzelimy, co by być kwita!

Film będzie analizowany przez prokuraturę.

@Ashlon:
Ja nie mówię, ze Rosjanie strącili samolot. Bo tego nie zrobili. Ale okazja czyni "złodzieja". Kiedy się zorientowali, że rozbił się polski samolot z polskim rządem, wysłano odpowiednie siły do "oczyszczania" i zajęto się ludźmi, którzy przeżyli. Jedno jest pewne - na wraku leży człowiek, który macha do kamerzysty. Ruch ręką jest widoczny, jak się odpala ten film z linku z tnij org, to można go sobie spowolnić, wtedy widać, że tam ktoś podnosi rękę do góry, a potem nią porusza. Nie wierzę, że cywil położył się w tamtym miejscu, żeby się poopalać, a potem machał do kamerzysty.

Vil 17-04-2010 11:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2752231)
A ja tam widzę słonia w 00:05!

mi to bardziej przypomina Tresh Socketa z 5 aktu D2 LoD.

n0_name 17-04-2010 11:35

@do yoha
Jaka to sekunda? I w której czesci ekranu.

Zuy Czuowiek 17-04-2010 12:10

Dobił mnie jeszcze jeden fakt - fikcyjne konta osób zmarłych w katastrofie na facebooku... N/C

Capality 17-04-2010 12:31

@Vasu:
nie zauwazyles kota!

http://img15.imageshack.us/img15/7558/kothm.jpg

FlisApola 17-04-2010 19:20

Przestańcie z tymi filmami, bo autosugestia mnie wykończy :confused:
Podsumowując: Można tam zobaczyć słonia, kotka, człowieka i Szatana, jak się ktoś przyjrzy i sobie wmówi. Koniec.

Litawor 17-04-2010 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2752247)
Tompior podal doskonaly przyklad na to, ze glupia galazka moze byc "czlowiekem".

Topior pewnie jest sowieckim... przepraszam, rosyjskim agentem.

rentonB 17-04-2010 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2752203)

Dokladnie w 53 sekundzie slychac "Zyje". O ile yje jest bardzo polskie to z juz niestety nie.

Do moich spostrzezen dodal bym to machanie, z tym ze kto by byl ubrany na bialo, czy mial biale rekawiczki.
No i na koniec ten smiech.

Tompior 17-04-2010 23:59

Do tych, którzy jakieś nadzwyczajne rzeczy ("Kulka w łeb" , "Ja żyję" itp.) słyszą w tym filmiku z youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=GEeH9cVbu1E

Ashlon 18-04-2010 01:15

Wracajac do tematyki pogrzebu - zabawne, kolejny raz USA pokazuje, ze maja nas gdzies. Obama nie przyleci, bo "jest zagrozenie pylowe" - pal licho, ze na wysokosci okolo 10 000m, a na wysokosci 6000 - 8000 mozna spokojnie doleciec. Natomiast znienawidzona Rosja i jej prezydent jakos sie pofatyguja. Mam nadzieje, ze nasz narod w koncu zmadrzeje i da sobie spokoj z mitycznym przyjacielem-USA, a wreszcie porzadnie ulozy stosunki z Rosja.

CytrynowySorbet 18-04-2010 01:29

To było do przewidzenia. Zadeklarował się do przyjazdu, bo tak wypadało. A kiedy tylko nadarzyła się okazja, żeby jednak nie przyjechać, to ją wykorzystał. Nasz wielki przyjaciel zza oceanu.

Dziwi mnie też, że Merkel (przebywająca na północy Włoch) też nie może przyjechać, podczas gdy prezydent Włoch wciąż się zastanawia.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:40.