Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Jaka profesja najlepsza... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26531)

lemureks 15-05-2007 19:59

Bardzo dobry temat (dla nowych graczy).
Ja osobiście gram w tibie 3 lata i też conieco sie dowiedziałem :P

Bobby_jaw 15-05-2007 20:19

Każda profesja jest równa. Każda prfesja potrzebuje runek na expa. Na niskim lvlu mniej a na wyższym więcej więc nie ma co porównywać. Na wyższym lvlu sorcem sie szybciej expi a knightem wolniej a na nizyszym odwrotnie. Każda profesja ma swoje "+ i -"

Czesiu785 16-05-2007 09:57

Poradnik zajmuje miejsce pierwsze:cup: .Ale wydaje mi się ,że
Elder Druid jest lepsze od Masta
Bez urazy

alkoOholik 16-05-2007 17:28

Niewiem czy to jest temat od wypowiadania się na temat voc, ale mi najbardziej podoba się palek... Nie będe tu pisał, że palek rox itd. Czemu palek? No więc, pal jest profesją jak to nazwe najbardziej "lajtową"... czerpiącą najwięcej przyjemności z gry m.in. lata spokojnie po PoHu, Dragach, Tomby, później Hero i nie musi martwić sie jak sorc/druid, ze zaraz musi zrobic exure bo padnie... Knight też nie najgorszy, dużo hp i przyjemność blokowania monsterków ;) Jednym słowem lubie palka, ponieważ: Dużo hp, dużo many, dużo cap, spontaniczna gra ;)

Pietruchasto 16-05-2007 19:36

Przyda mi sie .
Według mnie Sork najlepszy

Dardoth11 16-05-2007 20:20

fajny poradnik :) (na facc najlepszy knight a na pacc druid lub sork)

jasiek555 21-05-2007 20:31

Wszystkie profesje są równe to prawda ale innymi gra się przyjemniej. Ja najbardziej lubie sorka i druta jednak ale, sork lepszy:D:D a przy okazji spoko pordnik

Gulikuliku 27-05-2007 21:26

Knight i sorcerer , żalezy kto ile ma kasy jak ktoś ma mało kasy to knighta bo duzo knightem sie zarabia , a na sorca trzeba mieć dużo kasy i lvl szybko idzie xD:D:DD:D:

Erolik 28-05-2007 17:30

Mysle, ze trzeba zaktualizowac ten poradnik, dodac i ujac troche informacji, np. to, ze postacie nie musza czekac 6-12 sekund na odnowienie tylko jednego punktu zycia.
Tak samo jak jest z magami, doszly rozdzki itp itd.

jasiek555 29-05-2007 19:40

Spoko poradnik wszystko opisane!B)

MzerekM 31-05-2007 15:03

Magiem dość trudno się gra i trzeba mieć masę czasu...

Niemasz racji ja mam sorca i codzienie gram 2 godziny i juz szybciutko mi lvl idzie:):):):)

pazuzu 01-06-2007 17:03

poradnik zdezaktualizowany
twierdzenie ze postacie sa rowne to totalna bzdura
chcesz miec przyjemnosc z gry, nie chcesz zazdroscic innym ze moga bic silne stwory a ty nie to NIE GRAJ RYCKIEM !!!

obecnie sorc to bezkonkurencyjna profesja i tylko nim oplaca sie grac

chcesz byc jedynie tragazem z racji duzego udzwigu lub frajerem ktory sie wystawia dla niskolvlowego sorca to graj ryckiem ty nic nie poexpisz sorc przy twojej pomocy zrobi tyle lvli ze pozniej sam sobie spokojnie da rade a ty zostaniesz cieniasem NIE GRAJ RYCKIEM !!!

paffelek 03-06-2007 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pazuzu (Post 1460148)
poradnik zdezaktualizowany
twierdzenie ze postacie sa rowne to totalna bzdura
chcesz miec przyjemnosc z gry, nie chcesz zazdroscic innym ze moga bic silne stwory a ty nie to NIE GRAJ RYCKIEM !!!

obecnie sorc to bezkonkurencyjna profesja i tylko nim oplaca sie grac

chcesz byc jedynie tragazem z racji duzego udzwigu lub frajerem ktory sie wystawia dla niskolvlowego sorca to graj ryckiem ty nic nie poexpisz sorc przy twojej pomocy zrobi tyle lvli ze pozniej sam sobie spokojnie da rade a ty zostaniesz cieniasem NIE GRAJ RYCKIEM !!!

Po 1. Odezwał się ten co "nie"gra ryckiem...
Po 2. Gram Knightem ponad 2 lata i cały czas znajduje ochotę do gry. Jeśli się już nudzisz to powastuj trochę pieniędzy. Wydaj te 40k na bp burstów i idź na PoH na GS (ja tak robie na 75-80 lvl od czasu do czasu) albo znajdź inny sposób. Play 4 fun, a jak nie umiesz grać to potem piszesz, że rycerz to syf itd. Powiem Ci jedno, mylisz się!

@Topic
Skoro dajecie ten poradnik na główną stronę to może przydałoby się zaktualizować? :P Mana i życie nie regenerują się już tak wolno, a poza tym weszły wandy/rody :P z resztą nie muszę mówić, sami wiecie.

kapustka1994 04-06-2007 20:48

Fajny poradnik dzięki niemu zrobiłem sobie knighta (druida hakneli) teraz mam 9 lvl :/ ale mam skille 45/45. I pokonałem slima z bardzo słabym eq!!!!!!!!!!!! Scale armor, Hand Axe, Brass legs, Solider helmet, Dwarven shielda. Jak sądzicie dobrze mi poszło???

cieju04 05-06-2007 21:31

Kurde mam teraz dylemat. otóż mam palka i knighta, palek 25 lvl knight 11 i skile 55/55 i nie wiem kim grać. Plx doradźcie, mam PACC

Acha, i weście nie róbcie z Knighta jakiegoś niedoroba, gdy dobrze umiesz grać to można każda profesją szybko awansować. Owszem na war lepszy MS niż EK, ale myślę, że może po update coś sie poprawi :P

thiery_1994 07-06-2007 12:49

Spox Poradnik

Bardzo mi się przydał ten poradnik dziękuije i pozdrawiam arcanie i gob

blakes 07-06-2007 13:33

Mnie się wydaję, że wybór profesji nie powinien być kierowany "+" i "-". Jest to gra RPG, jeżeli marzy Ci się więlki i potężny mag - powienieś grać magiem, jeżeli zaś śni Ci się rycerz w lśniącej zbroi - graj 'knightem' etc.

Co do poradnika, może być.

Duch Niespokojny 07-06-2007 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blakes (Post 1469845)
Mnie się wydaję, że wybór profesji nie powinien być kierowany "+" i "-". Jest to gra RPG, jeżeli marzy Ci się więlki i potężny mag - powienieś grać magiem, jeżeli zaś śni Ci się rycerz w lśniącej zbroi - graj 'knightem' etc.

Ludzie, którzy w ten sposób rozumują stanowią może 2% ogółu Tibijczyków...

Sporty 07-06-2007 14:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1469849)
Ludzie, którzy w ten sposób rozumują stanowią może 2% ogółu Tibijczyków...

Ale czy to oznacza ,ze rozumuja zle? Wazne zeby kazdy mial wlasne zdanie a nie patrzyl slepo w to co mysla inni :)
Ja tez uwazam ,ze myslenie "Bede tym a tym, bo to jest najlepsza i najbardziej oplacalna profesja", nie jest dobre. Kazdy ma inne preferencje i co innego mu sie podoba.

EDIT: A poradnik mi sie podoba :)

jaskula 07-06-2007 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sporty (Post 1469896)
Ja tez uwazam ,ze myslenie "Bede tym a tym, bo to jest najlepsza i najbardziej oplacalna profesja", nie jest dobre.

Tak, z tym się w 100% zgadzam, ale aż krew nagła zalewa, jak mojego knajcika ubija pare lvli niższy drut/sorc i ciężko odrobione skille po poprzednim dedzie wracają do poprzedniego stanu;(

@edit: PS. Jak tu nie kierować się takim myśleniem, skoro jedna profesja ma miażdżącą przewagę nad inną na przestrzeni całej gry...
Np. knajt i sorc.. xD

BTW. Po dedzie powinien tylko lvl spadać, a skille może troszeczke, nie to co teraz ;/ wystarczy kick z winy neostrady i 12 godzin skillowania na marne...

Sporty 08-06-2007 09:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jaskula (Post 1471073)
Tak, z tym się w 100% zgadzam, ale aż krew nagła zalewa, jak mojego knajcika ubija pare lvli niższy drut/sorc i ciężko odrobione skille po poprzednim dedzie wracają do poprzedniego stanu;(

@edit: PS. Jak tu nie kierować się takim myśleniem, skoro jedna profesja ma miażdżącą przewagę nad inną na przestrzeni całej gry...
Np. knajt i sorc.. xD

BTW. Po dedzie powinien tylko lvl spadać, a skille może troszeczke, nie to co teraz ;/ wystarczy kick z winy neostrady i 12 godzin skillowania na marne...

Hmm, no tego nie bralam pod uwage :confused:

Arvinn 08-06-2007 10:39

...

I jeszcze do tego sorc\drut zazwyczaj i tak wbija mlev na bocie.

Andrewas 09-06-2007 01:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 263802)
Necro- zgodzę się. Ale Anni z UE raczej nie przejdzie(no chyba że 200lv i 90mlv każdego maga)

Proponuje poogladac filmiki z anihilatora na youtube, na 100% natrafisz na jakis z samymi sorcami walcymi ue. Ja np. widzialem ~180 ms + ~160 ms + ~140 ms + ~120 ms i poradzili sobie :-))
W sumie jak dla mnie to troche newbies 180 lvlem isc na annihilator ale jak kto lubi, to tylko gra. I to dowód ze sie da jesli tylko sie chce :P

LukaszekII 09-06-2007 14:02

knight jest cool mam rycerza B)B)B)B)B)B)B)B)B)

MS434 11-06-2007 18:41

druid zły?

Ja gram druidem, początki ma słabe ale potem sie fajnie gra.
Sorc lepszy od druida tylko na początku.

Benedyktyn 16-06-2007 14:40

Nawet ładny poradnik...

:)http://video.google.pl/videoplay?doc...arch&plindex=4

Raidmaster 16-06-2007 23:21

Ja osobiście uważam: Nie ma najlepszej profesji. :)
Ale poradnik jest super, widać że się napracowałeś. Ode mnie 10/10

SaDDaM 20-06-2007 21:50

Pal

Według mnie po updacie najlepszą profesją dla mnie bedzie paladyn :]. Walczy na odległość i nie jest upośledzony magicznie :)

Lecz każdy LAG, FREEZ, a tym bardziej KICK może go zabić X( ;( .

Xelamar 22-06-2007 15:49

spoko poradnik napewno pomoze poczatkujacym graczom pozdro 4 all:)

Piotrek Marycha 24-06-2007 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SaDDaM (Post 1498975)
Lecz każdy LAG, FREEZ, a tym bardziej KICK może go zabić X( ;( .

tak jak kazdego innego sorca/knighta/druida/NoVocation :|

DonGuralesko_Sevenn 30-06-2007 11:23

Ja powiem jedno .

Każda profesja jest dobra ;}.

.

Furgio 30-06-2007 13:43

• Na początku mojej tibijskiej kariery myślałem, że knight to badziew ale teraz okazało się, że gra knightem nie jest taka głupia i beznadziejna.....

Moge sie pod tym podpisać, i myśle, że nie ja jeden. Sam gram Knightem:sword:

mlody_50 30-06-2007 14:28

mimo to i tak lubie druty :]

bulbultonelo 02-07-2007 17:50

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrewas (Post 1473894)
Proponuje poogladac filmiki z anihilatora na youtube, na 100% natrafisz na jakis z samymi sorcami walcymi ue. Ja np. widzialem ~180 ms + ~160 ms + ~140 ms + ~120 ms i poradzili sobie :-))
W sumie jak dla mnie to troche newbies 180 lvlem isc na annihilator ale jak kto lubi, to tylko gra. I to dowód ze sie da jesli tylko sie chce :P

Wow! Popatrz sobie na date posta - 2004! Wtedy (jak i TERAZ :)) bylo to niemozliwe.

szczepan091 23-07-2007 21:52

Ten poradnik jest wporzo.

I tak najlepszy jest knight.Moze na poczatku nie jest exstra, ale gdy juz zrobisz super skile to wymiatasz.

czaputa 24-07-2007 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szczepan091 (Post 1565259)
I tak najlepszy jest knight.Moze na poczatku nie jest exstra, ale gdy juz zrobisz super skile to wymiatasz.

Haha nie prawda ,że knight jest najlepszy.Bo inne profesje mogą walić z daleka i runkami.A knight musi biegać za stworkiem.:D

http://foteka.pl/mini/29ee54b376e620...f0e363ad01.jpg

Sorcerer Rulez !

Oridrix 28-07-2007 13:41

Zalety:
  • Z każdym nowym levelem druid dostaje 5 punktów życia, 30 punktów many i 10 capa;
  • Regeneracja życia 1 punkt co 12 sekund i regeneracja many 1 punkt co 6 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt many co 4 sekundy, życie bez zmian;
  • Bardzo szybko awansuje w levelu magicznym(szybciej od knighta i paladyna i tak samo jak mag[sorcerer]);
  • Może tworzyć najpotężniejszą runę leczniczą w grze (Ultimate healing rune-UH), a także runy przydatne podczas expienia(HMM, GFB, Explosion) i kilka innych przydatnych run (Energy Wall, Soulfire, Convince Creature, itp.;
  • Ma przydatne czary, bardzo dobre czary spontaniczne(mana shield, invisibility);
  • Dobre czary leczące (np. heal friend, mass heal)
  • Przyzywanie potworka!!!!!!(summon creature). Może przywołać 2 potwory, które pomagają w walce(zamiast blokera);
  • Skillując(ćwicząc magic level) zarabia masę pieniędzy[trochę więcej niż sorcerer];
  • Nawet na niskim levelu może huntować mocniejsze stworki;
Amunicja do expienia jest o wiele droższa niż u paladyna;
  • Musi uciekać i strzelać runkami w potwory, dzięki czemu dostaje mniej obrażeń niż knight i inne profesje(tak samo jak mag);
  • Bardzo chętnie brani na hunty;

Co?
W zaletach to dołączyłeś :D:D:D
Popraw to

mateusz1377 26-08-2007 22:01

wiele jest takich poradników ale tak dobrego jeszcze nie czytałem POZDRAWIAM:D

kundelbury93 01-09-2007 12:07

lol
\

moja babcia by lepiej napisała taki poradnik a nawet ona nie wie co to tibiA

weźź z takim poradnikiem to se mozesz zamiatac ulice
a najbardziej mnie obiło z tymi punktami many i hp
buahhaha
:baby::baby::baby::baby::baby::baby::baby:

Monarcha 20-09-2007 19:23

Nie wiem czy to było ale palkowi 3 razy szybciej rosną skile niż knightowi :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:53.