Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Inne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35952)

Rybzor 15-03-2008 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lesleyq (Post 1953691)
Hm więc mam problem ze spellem przywoływania postaci. Oczywiście, wiem że jest utevo res, że pisze się np. utevo res cyclop. Tak robiłam, ale nie wiem jak przywołać 2 wyrazową postać, np. utevo res orc berseker - daje, a nic sie nie dzieje... Nawet żadnego napisu! :( O co chodzi? I jak to przywolac? Widzialam faceta który szedł z tym.. Więc musi być sposób! :/

Aby przywołać potwora, który ma więcej niż 2 wyrazy w nazwie, musisz użyć ", np

Utevo res "Orc Berserker
Utevo res "Orc Warrior

druidek123 24-03-2008 11:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sewo32 (Post 380910)
nie otrzymałem od www.tibia.com maila z hasłem. co mam zrobić? :(

na plemionach też tak jest nie docierają na wp onet itd załóż gmaila
edit: tylko że na plemionach my wybieramy hasło a mail z linkiem do aktywacji przychodzi ;)
PS: a jak się robi na FORUM "ukryty tekst"??

Rybzor 24-03-2008 12:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek123 (Post 1968620)
na plemionach też tak jest nie docierają na wp onet itd załóż gmaila
edit: tylko że na plemionach my wybieramy hasło a mail z linkiem do aktywacji przychodzi ;)
PS: a jak się robi na FORUM "ukryty tekst"??

[hide.]tekst[./hide] (bez kropek)

Lesleyq 18-04-2008 22:29

Zmiana w... ? lol

Witam :)

Nie widziałam niczego takiego na forum, więc tutaj piszę: mianowicie, spotkałam takiego kolesia "Uncle Olaf" - powyżej 200 lvl na serverze Silvera. I potrafił się zmienić w.. mały ametyst. Widziałam też osobę na Rooku wyglądająca jak dynia... yy, pumpkin czyli.. no, taka dynia na halloween. Próbowałam dać utevo res ina "small amethyst ale nie działa. Czy ktoś wie o co tu biega?

Rybzor 19-04-2008 11:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lesleyq (Post 2008464)
Witam :)

Nie widziałam niczego takiego na forum, więc tutaj piszę: mianowicie, spotkałam takiego kolesia "Uncle Olaf" - powyżej 200 lvl na serverze Silvera. I potrafił się zmienić w.. mały ametyst. Widziałam też osobę na Rooku wyglądająca jak dynia... yy, pumpkin czyli.. no, taka dynia na halloween. Próbowałam dać utevo res ina "small amethyst ale nie działa. Czy ktoś wie o co tu biega?

Aby zamienić się w jakiś przedmiot używa się runy chamaleon
http://tibia.pl/spell/chameleon

Jak wiadomo na rooku nie można używac run tego typu, więc koleś zamieniony w dynie przeobraził się poprzez króliczka który przychodzi na haloween i jak do niego podejdziesz to Cie zamienia : p.

Lesleyq 22-04-2008 16:07

Hm... A jak zrobić vial of Blood? Jak wzięłam vial i dałam z Use With na świeżej plamie krwi, to nic się nie stało.. Jak to zrobić?

Rybzor 22-04-2008 16:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lesleyq (Post 2015813)
Hm... A jak zrobić vial of Blood? Jak wzięłam vial i dałam z Use With na świeżej plamie krwi, to nic się nie stało.. Jak to zrobić?

Musisz dać use na ciało potworka który ma czerwoną krew, a nie na plame.

Mattheweczek 22-04-2008 17:54

Mapy

Mam taki problem - sciagnalem mapy, wrzucilem do folderu z tibia, ale nie dzialaja.Co zrobic, aby dzialaly?

Rybzor 22-04-2008 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mattheweczek (Post 2016089)
Mam taki problem - sciagnalem mapy, wrzucilem do folderu z tibia, ale nie dzialaja.Co zrobic, aby dzialaly?

Wrzucić do odpowiedniego folderu. Jaki to folder? Poszukaj na forum, było setki razy.

Mattheweczek 22-04-2008 19:26

Hmmm, znalazlem, ale nie mam folderu Dane aplikacji. Co robic?

mikolajq 22-04-2008 20:02

problem

Dzisiaj grając właśnie w tibię przypadkowo wszedłem do jakiegoś dołu, i aby się z niego wydostać potrzebuje liny lecz jej nie;( mam przy sobie.
Co robić?

P.S Proszę o pomoc

Rybzor 22-04-2008 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mattheweczek (Post 2016382)
Hmmm, znalazlem, ale nie mam folderu Dane aplikacji. Co robic?

Włączyć pokazywanie ukrytych folderów, lub po prostu dopisać w pasku adresu na górze /dane aplikacji

Valisha 23-04-2008 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mikolajq (Post 2016508)
Dzisiaj grając właśnie w tibię przypadkowo wszedłem do jakiegoś dołu, i aby się z niego wydostać potrzebuje liny lecz jej nie;( mam przy sobie.
Co robić?

P.S Proszę o pomoc

napisz na game-chacie.
z tego forum nikt Ci nie pomoże, ponieważ nie podałeś nawet świata.

Lesleyq 27-04-2008 15:35

Kazordoon - czary dla palladynów

Jak w temacie -- czy w Kazzo są może czary dla paladynów? Bo na mapie na tibia.pl go nie widzę.. Może mi ktoś pokazać to miejsce na mapie? Albo czy w Kazo są w ogóle czary dla palli?

Lesleyq 06-05-2008 13:00

Już się dowiedziałam że w Kazo nie ma czarów. Inne pytanko: Gdzie znajdę klucz 3610? Potrzebny mi jest do wykonania questu Devil Helmet, ale w opisie questu pisze: "Idziemy do punktu K, który oznaczyłem w 4 części poprzedniej solucji". Nie wiem gdzie jest ta "poprzednia" solucja, i nie mogę znaleźć tego klucza! :( Może mi ktoś pomóc?

EDIT:
Już zrozumiałam, nie trzeba odpowiedzi.

majeros 17-05-2008 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez till (Post 403021)
po formacie kompa gdy chce sie połączyc do tibii pisze mi tak :cannot connect to a login server error while resolving the server name pomocy...

Mam ten sam problem. Plis pomóżcie!;(
EDIT:
To błąd 11004

Kabaczek 31-05-2008 20:28

Mam parę pytań co do bana (w tibii, nie na forum ;)
Kiedyś, jak byłem na soldkach w dwarf mines, to takich dwóch gostków zlurowało guarda i go mną poszczuli. Chciałem uciec i jeden wyczarował takie pnącza (krzaki, liany, nie da się przejsc) i nie dało się uciec, więc ten zasrany guard mnie zabił i gnojki mi plecak przeszukali X(

1. Czy można kogoś zgłosić za to do GMa?
2. Jak?
3. Czy mógłby mi ktoś napisać tekst, który mam do tego GMa wysłać, bo z anglika 6 nie mam i jakiegoś gramatycznego byka bym szczelił ;)

Slythia 31-05-2008 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kabaczek (Post 2087855)
Mam parę pytań co do bana (w tibii, nie na forum ;)
Kiedyś, jak byłem na soldkach w dwarf mines, to takich dwóch gostków zlurowało guarda i go mną poszczuli. Chciałem uciec i jeden wyczarował takie pnącza (krzaki, liany, nie da się przejsc) i nie dało się uciec, więc ten zasrany guard mnie zabił i gnojki mi plecak przeszukali X(

1. Czy można kogoś zgłosić za to do GMa?
2. Jak?
3. Czy mógłby mi ktoś napisać tekst, który mam do tego GMa wysłać, bo z anglika 6 nie mam i jakiegoś gramatycznego byka bym szczelił ;)

Nie mozesz tego zglosic, gdyz jest to w 100% legalne.

Kabaczek 31-05-2008 20:52

Strach expić :confused:

Kabaczek 31-05-2008 20:54

Zapomniałem dodać, że to na non pvp i jeden gostek zrobił mi tak już drugi raz (za pierwszym razem ućkłem)

Slythia 31-05-2008 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kabaczek (Post 2087956)
Strach expić :confused:

Uroki pvp ; ). Nie przejmuj sie, jeszcze wiele razy zostaniesz zabity...

Moment moment... Czy jest to swiat non-pvp? Jesli tak, to trapowanie jest nielegalne. Musialbys w odpowiedniej chwili zglosic to gm-owi... To znaczy w trakcie trwania calego wydarzenia...

Kabaczek 31-05-2008 20:55

Zapomniałem dodać, że to na non pvp i jeden z nich zrobił mi tak już drugi raz (za pierwszym razem ućkłem)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia
Musialbys w odpowiedniej chwili zglosic to gm-owi... To znaczy w trakcie trwania calego wydarzenia...

Czyli, że już po ptakach?

Slythia 31-05-2008 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kabaczek (Post 2087974)
Zapomniałem dodać, że to na non pvp i jeden z nich zrobił mi tak już drugi raz (za pierwszym razem ućkłem)

Czyli, że już po ptakach?

Niestety, tak... Nie udowodnisz gmowi, ze akurat ci gracze strapowali cie.

Kabaczek 08-06-2008 12:40

Mam jeszcze 2 pytania:
A właściwie jedno pytanie i jedną prośbę:

1. GM napisał do mnie:
Keep in mind that racism will not be tolerated in Tibia. Those who continue posting racist statements in any of the channels risk a banishment!
(Zapamiętaj, że rasizm nie będzie tolerowany w tibii. Jeśli to się powtórzy w jakimkolwiek kanale narazisz się na zbanowanie)

Ale ja nikogo nie obrażałem od murzynów! Napisałem do jednego gostka spadaj, a za chwile GM do mnie to napisał! Napisałem do niego, że nikogo nie obrażałem, że to był kłamca i nie odpowiada. Co jeśli znowu ktoś okłamie GMa i będę zbanowany?

2. Teraz prośba:

Niedawno napisałem, że tacy dwaj gostkowie mnie trapowali. To jeśli to się jeszcze raz powtórzy, to mam napisać do GMa. Jak? I co mam napisać?
Player x and x are trapping me in this moment?

Slythia 08-06-2008 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kabaczek (Post 2102631)
Mam jeszcze 2 pytania:
A właściwie jedno pytanie i jedną prośbę:

1. GM napisał do mnie:
Keep in mind that racism will not be tolerated in Tibia. Those who continue posting racist statements in any of the channels risk a banishment!
(Zapamiętaj, że rasizm nie będzie tolerowany w tibii. Jeśli to się powtórzy w jakimkolwiek kanale narazisz się na zbanowanie)

Ale ja nikogo nie obrażałem od murzynów! Napisałem do jednego gostka spadaj, a za chwile GM do mnie to napisał! Napisałem do niego, że nikogo nie obrażałem, że to był kłamca i nie odpowiada. Co jeśli znowu ktoś okłamie GMa i będę zbanowany?

GM, podobnie jak wszyscy, jest tylko czlowiekiem. I ma prawo popelniac bledy. Jesli zostaniesz nieslusznie zbanowany to mozesz sie odwolac.

Nie ma jednak mozliwosci, ze GM komus uwiezy. Dlaczego? Musi on widziec twa wypowiedz... On, albo senior tutor. Nie ma mozliwosci zmodyfikowania jej.

Cytuj:

2. Teraz prośba:
Niedawno napisałem, że tacy dwaj gostkowie mnie trapowali. To jeśli to się jeszcze raz powtórzy, to mam napisać do GMa. Jak? I co mam napisać?
Player x and x are trapping me in this moment?
Mozesz cos takiego napisac ; ).

Speedrun 21-06-2008 13:19

dlaczego nie moge sie zalogowac na testserver 8.00?? ;( mam clineta 8.11 i nie wiem czy potrzebny bendzie 8.00 prosze o dokldane dane ale na pw

Slythia 21-06-2008 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Speedrun (Post 2128767)
dlaczego nie moge sie zalogowac na testserver 8.00?? ;( mam clineta 8.11 i nie wiem czy potrzebny bendzie 8.00 prosze o dokldane dane ale na pw

By zalogować się na test serwer potrzebny jest klient z zamkniętego forum dla tutorów...

Speedrun 21-06-2008 13:41

a czy ktos mogl by mi go przeslac mailem? jesli tak to prosze o odpowiedz dam maila jak ktos napisze ze: albo przesle link do pobrania clienta albo link do forum tutorow jak by ktos mogl ten kto napisze dam mu maila

Slythia 21-06-2008 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Speedrun (Post 2128810)
a czy ktos mogl by mi go przeslac mailem? jesli tak to prosze o odpowiedz dam maila jak ktos napisze ze: albo przesle link do pobrania clienta albo link do forum tutorow jak by ktos mogl ten kto napisze dam mu maila

Jeśli jesteś tutorem to wejdź na tibia.com, następnie na forum, tutor board... I już powinieneś sobie poradzić. Nikt Ci linka nie wyśle.

Nikast Shynix 21-06-2008 13:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Speedrun (Post 2128810)

Nawet jak zdobędziesz klienta to i tak się nie zalogujesz jeżeli nie jesteś tutorem. I nie mów, że nim jesteś, bo raczej nikt Ci nie uwierzy - gdybyś nim był, to wiedziałbyś gdzie jest tutor board i najprawdopodobniej dostałbyś na maila informację o TS.

Speedrun 22-06-2008 16:37

mam jeszcze 1 ptane nacisnolem ctrl+jakas litera i znikly mi all nicki tylko pasek zycia jest co mam zorbic pomozcie mi i nie chce reinstalowac tibia

Nikast Shynix 22-06-2008 16:45

Options -> General -> Show Names of Creatures
Zaznacz to i wszystko wróci do normy.

Emcess 22-06-2008 22:36

ctrl+n, chyba jak dwa razy po `zdarzeniu` nacisniesz to powinno dzialac.

artur14 23-06-2008 11:30

R-key

Zgubiłem stary r-key oraz zapomniałem password i e-mail. czy odzyskam moje konto kupując nowy r-key i znając numer? :(

Ashua123 23-06-2008 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez artur14 (Post 2132864)
Zgubiłem stary r-key oraz zapomniałem password i e-mail. czy odzyskam moje konto kupując nowy r-key i znając numer? :(

chyba tak

-------------

mam 2 pytanka:

- taka sytuacja: dostałem bana. Jeśli dostane go drugi raz (za to samo) skasują mi konto. Ale czy jeśli wpis w criminal record zniknie (po 6 miesiącach chyba) po 1. banie i dostane go drugi raz, ale nie będzie już wpisu po 1. to też mi skasują konto?

- czy można wykupić PACC przez abonament używając innego środka płatniczego niż karta kredytowa? chciałbym kupić PACC na miesiąc ale nie mam karty kredytowej (zły temat ale postów nie chce nabijać bezsensownie)

Slythia 23-06-2008 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashua123 (Post 2133685)
- taka sytuacja: dostałem bana. Jeśli dostane go drugi raz (za to samo) skasują mi konto. Ale czy jeśli wpis w criminal record zniknie (po 6 miesiącach chyba) po 1. banie i dostane go drugi raz, ale nie będzie już wpisu po 1. to też mi skasują konto?

Jeśli znikną Ci wszelkie wpisy w cryminal record to masz czyste konto, nie skasują Ci konta za następnego bana.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashua123 (Post 2133685)
- czy można wykupić PACC przez abonament używając innego środka płatniczego niż karta kredytowa? chciałbym kupić PACC na miesiąc ale nie mam karty kredytowej (zły temat ale postów nie chce nabijać bezsensownie)

Nie można.

K4R0L 24-06-2008 12:10

GameMaster

Jak zostać GameMasterem ?

Slythia 24-06-2008 12:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K4R0L (Post 2135301)
Jak zostać GameMasterem ?

Musiałbyś ciężko pracować jako tutor, następnie jako senior tutor oraz zostać zauważonym przez jakiegoś gma. Być może zaproponuje Ci tą funkcję, lecz najpierw musiałbyś zdać specjalny test...

Krótko mówiąc jest to prawie niemożliwe.

K4R0L 24-06-2008 16:33

Dziękuję. A i co do twojej odpowiedzi...PRAWIE ROBI WIELKĄ RÓŻNICĘ!!! :P

Ashua123 26-06-2008 14:49

Koleś mi napisał "reported" za to, że zabilem mu potworka na którym skilował. Czy za zabijanie cudzych potworów mogę dostać bana? Świat non-pvp.

edit@

jeszcze jedno: na jakiej stronie można sprawdzić swoją listę dedów (na tibia.com wszystkie zgony znikają po miesiącu)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:42.