Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sword vs Axe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3806)

noobowaty mistrz 08-07-2006 10:42

@up
Nie dokonca sie z toba zgodze. Jak dlugo expimy to roznica w ataku pomiedzy FA/BS, DL/GS oraz SCA/SOV jest jednak troche zauwazalna.

matiiii 08-07-2006 11:17

@up@up axe sa drozsze
ja wybralem axe
jakiego mam kupic axe jak odrazu wyeszdlem z rooka i mam ok. 300 gp (troche malo ale nie lubie zbierac asy na rooku) :p

noobowaty mistrz 08-07-2006 11:38

@up
orcish axe'a

Andrealfus 08-07-2006 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Toryfan
Moim zdaniem powinienes wybrac AXE.
Zaraz bedziesz mial fire axe, z ktorym bedzie ci sie lepiej expic bo ma 2ataku wiecej od bright sworda. Jesli chodzi o def to jak bedziesz potrzebowal cos bloczyc to sie nie przejmuj tylko wez wtedy knight axa. GS bardzo duzo wazy i jest slabszy od Dragon Lancy.
Jak dorwiesz SCA to masz tyle samo defa co bright sword ;p i najmocniejsza bron.

Kilka dobrych slow o swordach :) knight z silnym Ice Rapierem i Exori potrafi sprzedac niezle combo :D albo moze zabic demony na anihilatorze jak mu ekipa padnie.

popieram tą wypowiedz, poniewaz axe jest duzo tanszy i ma wiecej atk. a jak wlasnie chcesz cos bloczyc to najllepsza tarcza jaka posiadasz i k-axe a SCA jest nap[rawde piekne :D

Sowrdy maja moze duzo def ale 2 handed sa cholernie ciezkie

POzdr. all

windoo 08-07-2006 13:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bofedojo
Axe rulezz! Jak gram moim kumplem, ktory uzywa axe to jest spx! Wogule fajnie wygladaja 8) . Wyzyna ostro takich batow nie dostaje i jest spx, a jak moj druid uzywa swordow to musze zawsze czekac az zabije cos... Nie mowcie ze axe ma malo defa, bo jak sie wbilem na test servie na goscia, ktory mial f-axe to wyzynal wszystkich jak chcial, a jaemu nikt nie mogl podskoczyc (no oczywiscie to tez byla wina jego nice stuffu). Jesli chodzi o ice rapier to nawet nie ma co go uzywac jest zupelnie bezuzyteczny... I nie macie szans na zdobycie Magic longsworda, Magic sworda lub Warlord sworda... AXE RULEZZ!!! [IMG]C:\WINDOWS\Temporary Internet Files\Content.IE5\M5WVOTUD\stonecutter_axe[1].gif[/IMG]

[IMG]C:\WINDOWS\Temporary Internet Files\Content.IE5\ODUJ8PMR\guardian_halberd[1].gif[/IMG] Jesli trenowales juz axe to nie ma co zmieniac broni... [IMG]C:\WINDOWS\Temporary Internet Files\Content.IE5\HUPSJKEI\dragon_lance[1].gif[/IMG]

1. Gram moim kumplem... Sharujesz?
2. Facet druidowi to ten sword raczej po to zeby nie dostawać w dupe, poza tym mowimy tu raczej o broni dla knighta wiec gowno nas obchodzi twoj druid a knight kolegi to jak porównywać wóz z sianem do karety...
3. Real test server? Wątpie że mogles sie na rl test serwie wbić na kogoś - te same passy co w rl...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Zeneq
powiem tylko tak ze ja wybralem axe poniewaz sa tanie i dobre!! ja gram na amerze
-fire axe (15k)
-dragon lance (20k)
w sumie 35k
-bright sword (30k)
-giant sword (40k)
w sumie 70k
70k - 35k = 25k
czyli z tego prostego oblizcenia wynika ze jesli kupisz sobie axe to zamiast grac swordami kupisz sobie k-seta + jakas tarcze a zeby miec jakiegos lepszego sworda (patrz magic long sword)to trzeba ostro kasy wydac wiec jush lepiej grac axe!!
takie jest moje zdanie ale niemusisz sie z nim zgadzac
8)

1. Gz matematyki zawsze bylem pewien ze to 35 no trudno czlowiek raz sie myli.
2. Poza tym skad ty u diabla wytrzasnales takie ceny =/
bs to +/- 20k (u mnie obecnie bs kupi za 15k...)
gs po okolo 3 miesiacach nawet na new serwie spada do ~20-25k

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nightmare Knight
Wielu ludzi któży rozpoczynają swą przygode Ryckiem mają dyleamt wyboru rodzaju broni..jak na ironie wcale nie ma z czego wybierac.. tylko 3 rodzaje broni
Club- rozwoj w tym kieronku nie wróży nic dobrego (moze zmieni sie cos po nadchodzącym update),wybierany najcześciej z powodu swojej ceny i ogolnej , łatwej dostępnosci...używanie tego rodzaju broni ma sens tylko na nowych serverach (warhhamer wypadjacy ze słąbego wild warriora kusi wielu),leczi i tak potem poleca sie przejscie na bron innej klasy(axe lub sword)
Axe-B.wysoki atac tej kasy broni jest jej głowną zaletom, jest tez łatwiej dostępna od swojego głownego konkurenta (swordow)...rownierz ich ceny sa niższe .....
SWord-najliczniejszy i najpopularniejszy rodzaj broni dal rycerza...doskonały stosunek ataku do defa przekonuje wielu do tego gatunku broni , niekiedy odstrasza ich cena......ale tanio tez mozna miec dobry mieczyk ;] cean fs-a zaczela spadac radykalnie od kiedy pojwail sie bs i juz teraz na niektorych serverach mozemy kópic go za 3-4k.. silnom pozycje swordow na rynku wyrobil bs .. Bright Sword jego dskonale statystyki atc.36 def.30 wielu mówi ze to doskonała bron do blokowania silnych potowrow (hero/bk/ i inne)wielu z tego powodu i ze swojej glopoty przezucili sie na swordy posiadajac dobre skille axe ( znam takiego jednego co sie przezucil jak maial 77 axa :P teraz am 92 sworda i sie wozi:P)ja na swordy przezcuilem sie majac 82 cluba i zaloje ze tak pozno bo train cluba do wysokich skilli to jkas paranoja:P..

Gratuluję panu ortografii, każdy robi błędy, ale nie w "uje"
Pozatym ktos tam mówił ze Ice rapier sux? A co to niby leci w 90 przypadkach na 100 podczas wojny/blokera na annihilatorze?
hero bk silne potwory humm to jeszcze nic w porównaniu z takim demonem? Wrl? A co do wrl co to za różnica w czym bloczysz... Wrl wali 90% obrazen z magii (moze wiecej moze mniej ...) wiec mozesz nawet tam w clubie pojsc i bedziesz obrazenia takie same zbieral.

Doszedlem do polowy topica i mam dosc jak bede mial wiecej czasu to przeczytam :)

Rozkrwawiacz 08-07-2006 13:28

Axe

Axe rox - tyle powiem. W końcu fa ma aż 38 ataku. Def aż tak bardzo się nie liczy...

noobowaty mistrz 08-07-2006 13:32

Cytuj:

axe jest duzo tanszy
Kompletna bzdura. Np na serwerze na ktorym ja gram ostatnio fa kosztuje 8k, dl 30k, bs 15k, gs 15k. Czyli axy kosztuja 38k, a swordy 30k. Podobnie jest na wiekszosci serwerow wiec jak ktos pisze ze tansze sa axy to chyba na otsie gra.
Cytuj:

a jak wlasnie chcesz cos bloczyc to najllepsza tarcza jaka posiadasz i k-axe
Blokowalem juz w swoim zyciu mase potworkow i nie zauwazylem kompletnie zadnej roznicy pomiedzy blokowaniem za pomoca f-axa i blokowaniem za pomoca k-axa. Smiem twierdzic ze kilka def na nic nie wplywa.
Cytuj:

Wrl wali 90% obrazen z magii
Chyba rookstayerowi. (bo normalnemu knightowi z przecietnymi skilami 99,999% dmg robi z magii)

nalog 08-07-2006 13:37

Nie mam siły czytać już tego tematu. On nie skończy się nigdy. Zawsze znajdzie się jakiś bystry gość, który będzie chciał nam wytłumaczyć co jest lepsze, podając argumenty które napisało już jakieś 666 osób przed nim. :confused: Miłą odmianą jest ten gość, który umie pisać tylko po polsko-afrykańsku ale i tak na jedno wychodzi. Nie piszcie 'nie chcesz, to nie czytaj' bo taki mam właśnie zamiar - nie czytać. :)

bibi

windoo 08-07-2006 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz
Kompletna bzdura. Np na serwerze na ktorym ja gram ostatnio fa kosztuje 8k, dl 30k, bs 15k, gs 15k. Czyli axy kosztuja 38k, a swordy 30k. Podobnie jest na wiekszosci serwerow wiec jak ktos pisze ze tansze sa axy to chyba na otsie gra.

Blokowalem juz w swoim zyciu mase potworkow i nie zauwazylem kompletnie zadnej roznicy pomiedzy blokowaniem za pomoca f-axa i blokowaniem za pomoca k-axa. Smiem twierdzic ze kilka def na nic nie wplywa.

Chyba rookstayerowi. (bo normalnemu knightowi z przecietnymi skilami 99,999% dmg robi z magii)

Specjalnie dla ciebie ... z łapy to mu mogą summony (stone golemy) walić ...
Cytuj:

(moze wiecej moze mniej ...)
Edit
Dla ciebie był cytat...
A to był only dopisek do czego może def poslużyć (srry za byka nigdy nie wiem jak to pisac ;p)
A to po "..." miało być dla usprawiedliwienia tego, że napisałem 90%, ale to ty chyba powinienes sie nauczyc czytać ze zrozumieniem.

noobowaty mistrz 08-07-2006 13:43

Cytuj:

Specjalnie dla ciebie ... z łapy to mu mogą summony (stone golemy) walić ...
Byla mowa o samym warlocku a nie jego summonach. Czytaj ze zrozumieniem. Sam wrl jest w stanie zabrac z lapy tylko tyle ile napisalem.

fryteo 08-07-2006 14:48

JA wybrałem sworda :D

wkoncu knight to bloker a swordy maja lepszego def.Dlatego swordy sa lepsze niz axe'y8o

salamadin22 08-07-2006 22:16

sword vs axe

harmonia
axe fire axe to 8k do 9k
dragon lance 11k do 14k

licz 8+14=24k

fire sword 5k
bs waha sie od 13- 16k
gs 15-19k

licz
16+18=34k
roznica ok 4 k

Vil 08-07-2006 22:28

brawo dla pana, wreszcie napisal zrozumialego posta..

poraz kolejny do ludzi typu " sword lepszy do blokowania bo ma ilestam defa" - co wy chcecie blokowac ?

Dragonit 14-07-2006 23:15

Sala coś tam, ty trollu, co ty wogóle piszesz i jak ty liczysz??Najpierw pisze w axe cene najtańszej według niego ceny fire axa i dodaje ją do najwyższej jego zdaniem ceny Dragon lance i wychodzi 24k.Później wytrzasnąłz kądś fire sworda, chociaż liczył BS i GS.No i łączna cena tych dwóch broni jest obliczona w sposób nie do rozczytania -.- i na dokładke 34k-24k wynosi ok.4k -.-
Gratulacje, Afryka rządzi!!(sory za tyle bleduf, pefnie jeśt ich ok.50 ;P)

Tahrus 14-07-2006 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez salamadin22
harmonia
axe fire axe to 8k do 9k
dragon lance 11k do 14k

licz 8+14=22k

fire sword 5k
bs waha sie od 13- 16k
gs 15-19k

licz
16+18=34k
roznica = 34k - 22k = 12k

Cytuj:

wkoncu knight to bloker a swordy maja lepszego def.Dlatego swordy sa lepsze niz axe'y
Vil ma racje przecież można blokować np z knifem,sickle. Widziałem filmik demon hunt jak bloker trenił na demonie...
Czyli niemusisz blokować z bs'em ważna jest tarcza bo blokuje sie tarczą raczej. Czyli Axe=sword's?? Raczej nie. Zależy dla kogo. Jak jest ktoś biedny to lepiej niech wali Clubami:) Warhamer około 800gp a jeżeli chodzi o axy i swordy to dla "biedaka" opłacalniejsze są axy. Więcej ataku i są tańsze. Szybciej zarobi bo szybciej będzie potworki bił. Zależy jaki skil. Tak więc moim zdaniem lepsze są axy.

P.S. Ale napisałem :) Sam z tego nic nierozumiem.:D

noobowaty mistrz 15-07-2006 09:23

K**** wy chyba na otsach gracie. Jeszcze raz powtarzam ze na 75% swiatow axy sa drozsze od swordow.

malas menilan 15-07-2006 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
brawo dla pana, wreszcie napisal zrozumialego posta..

poraz kolejny do ludzi typu " sword lepszy do blokowania bo ma ilestam defa" - co wy chcecie blokowac ?

Raty Vill Raty ;-)

bo do blokowania ratow to tylko dobry bloooker taki co wie co lepsze axe czy sword.

a teraz powaznie dzieciaki...

albo inaczej

Do Moderatorów!

zamknijcie ten temat bo nie ma to sensu. rozmowa została wyczerpana do około 5 strony. dalej poprostu przychodzi jeden koles walnie posta i nastepne 15 jest komentarzem do jego postu.

Propo cen axe i sword.

duża róznica występuje miedzy f axe i BS z prostej przyczyny... FA można wylootować i sprzedac dzinowi. z BSem tego nie zrobisz. dlatego f axe powinno kosztowac w granicach 8k~ a BS 8-10~
co do cen broni dwu ręcznej rozwodzić się nie będe bo cen nie znam

jezeli chodzi o najlepsze bronie to na aurei jest mniej wiecej tak:

SoV +300K=SCA

ZAMKNIJCIE TEN TEMAT NIE ŻAL WAM MIEJSCA NA SERWERZE ?

Govinem 15-07-2006 11:50

Najlepsze..

Wes najlepsze sa axe a nie jakies krzywe bright swordy >.<

noobowaty mistrz 15-07-2006 13:02

Na kazdym normalym swiecie bs jest tanszy od f-axa bo bs sie zdobywa z calkiem latwego questa na ledwie 45 lvlu, ludzie robia ten quest i bsa sprzedają. A zeby huncic demony trzeba miec 80+lvl. (zeby hunt byl oplacalny)

Dragonit 15-07-2006 13:26

Cytuj:

K**** wy chyba na otsach gracie. Jeszcze raz powtarzam ze na 75% swiatow axy sa drozsze od swordow.

Zjeżdzaj do swoich OTS ja grałem i patrzyłem ceny na zdecydowanie większej ilości serwów bo razem z moimi kolegami gramy na praiwe wszystkich serwach w tibi i w 80% axe są tańsze niż swordy ile razy mamy ci powtarzać że AXE SĄ TAŃSZE NIŻ SWORDYTwój nick chyba do ciebei pasuje :D

*UP
Trudn owyrazić w słowach twoją głupote -.- NIE, NIE i NIEEEEE!!!!

FA jets tańsze niż BS i te qesty maja guwno do tego, Lanca jest tańsza od GS zdecydowanie, a K axe tańsze od fire sworda, zaś barbarian od serpenta.(troche nie ta kolejność lae co tam :D)

Vil 15-07-2006 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonit
FA jets tańsze niż BS i te qesty maja guwno do tego

Zobacz sobie na nowym serwie kiedy beda wogole oferowali FA i za ile. BS od 45 levelu w latwym quescie, ile osob pojdzie tyle mieczy bedzie na rynku. 45 lev to sprawa tygodnia max. Demony/ quest 60+ troche dluzej.

Cytuj:

Lanca jest tańsza od GS zdecydowanie

Lanca jest rzadsza od GS, jesli jest tansza to raczej przypadek. Przy mass huncie demonow GSow jest znacznie wiecej niz DL, a popyt wyraznie mniejszy.

Cytuj:

K axe tańsze od fire sworda

Bo wchodzi na rynek w tym samym momencie, jest slabsze i po jakims czasie jest zupelnie zastapione przez FA ( i nikt tego nie chce kupowac bo po co skoro w 2-3 godziny mozna zarobic na lepszy ).

Cytuj:

zaś barbarian od serpenta.

Bo jakis idiota wpadl na to zeby cluby i axe mozna bylo kupic w sklepie a swordow jak na zlosc nie.

Stożek 15-07-2006 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil

Bo jakis idiota wpadl na to zeby cluby i axe mozna bylo kupic w sklepie a swordow jak na zlosc nie.

Raczej idioci a dokladniej cipy.
Chyba kiedys (jak byli mlodzi gniewni i pelni pomyslow) chcieli zrobic nowego sworda zeby go wbic do sklepu, ale Knightmare zapomnial o tym.
Teraz mlodzi gniewni postarzeli sie i sa starzy i w*****eni a na dodatek maja kasy po dziorki w cip.... uszach. Jak bendzie jakis sword w sklepie to pewnie za rl-hajs albo za redukcje dni PACC.

noobowaty mistrz 15-07-2006 18:17

Cytuj:

Zjeżdzaj do swoich OTS ja grałem i patrzyłem ceny na zdecydowanie większej ilości serwów bo razem z moimi kolegami gramy na praiwe wszystkich serwach w tibi i w 80% axe są tańsze niż swordy ile razy mamy ci powtarzać że AXE SĄ TAŃSZE NIŻ SWORDYTwój nick chyba do ciebei pasuje
Ja na otsach nie gram. Naucz sie czytac ze zrozumieniec prosty tekst pisany. Bo tego ucza w szkole podstawowej (o ile sie do niej dostales). Juz ci wierze, bo gracie na 101% wszystkich serwerow w tibii. Pewnie nawet na premii bez pacca gracie. (no ale tacy mistrzowie to przeciez wszystko moga). A moglbys mi chociaz napisac gdzie wy te ceny sprawdzacie? Pytacie sie jakiegos 13lvl druta co ile kosztuje? Bo jakbyscie normalnie na trade sprawdzali i gadali ze sprzedajacymi to byscie ceny znali i wiedzieli ze axy sa troche drozsze od swordow. I nie wiem czy pasuje do mnie moj nick, ale przynajmniej (w przeciwienstwie do ciebie) nie mam kompleksow.
Cytuj:

*UP
Trudn owyrazić w słowach twoją głupote -.- NIE, NIE i NIEEEEE!!!!
A twojej glupoty w ogole w niczym sie nie da wyrazic.
Cytuj:

FA jets tańsze niż BS i te qesty maja guwno do tego
Twoje slowa maja g**** do twojej inteligencji.
Cytuj:

Lanca jest tańsza od GS zdecydowanie
Bo ludzie czesciej huntuja bk niz behe/demony?

Chai Renn 15-07-2006 18:50

Ja polecam swordy sa lepsze poniewaz mają durzo więcej obrony niz axe i bright sword jest lzejszy od fire axe

noobowaty mistrz 15-07-2006 19:02

Cytuj:

Ja polecam swordy sa lepsze poniewaz mają durzo więcej obrony niz axe
No rzeczywiscie maja troche wieksze cyferki na prawo od slowa "def". Tylko prosze mi wytlumaczyc co to daje w grze? Bo ja nie zauwazylem zeby 30 defa bsa funkcjonowalo lepiej niz 16 defa f-axa. (a blokowalem juz wszystkie mozliwe potwory poza orshabaalem). Tak wiec wydaje mi sie ze "durzo" knightem nie grales.

Stożek 15-07-2006 19:42

Cytuj:

Bo ja nie zauwazylem zeby 30 defa bsa funkcjonowalo lepiej niz 16 defa f-axa.

Zgadza sie. Wykonalem kilka testow i moje przypuszczenie sa nastepujace:
-gdy nasza tarcza ma wiencej defa niz bron, to def w broni nie jest wogole potrzebny. Jednak zakladajac bs oraz wooden shield blokujemy lepiej-dodatkowo dostajac bonus w postaci skila "shielding".

noobowaty mistrz 15-07-2006 20:50

Nie jestem oczywiscie co do tego w 100% przekonany, ale wydaje mi sie ze to jest tak ze jak mamy tarcze i bron, to jak tarcza ma wiecej defa to def broni sie nie liczy, ale jak bron ma wiecej defa to def tarczy sie liczy. Takie wnioski wysnułem na podstawie kilkuletniej gry w tibie (z czego okolo rok gralem knightami we wszystkich trzech rodzajach broni)

Talron 15-07-2006 21:09

Swordy są lepsze chociażby ze względu na ice rapiera-przydaje się nieraz do pekowania(jak dobrze pójdzie można walnąc jak sorcem z sd XD)

noobowaty mistrz 15-07-2006 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Talron
Swordy są lepsze chociażby ze względu na ice rapiera-przydaje się nieraz do pekowania(jak dobrze pójdzie można walnąc jak sorcem z sd XD)

OK
A potem sork sie uhnie lub wyleczy manaskami na manashieldzie i ty tracisz 1k.

mah2002 15-07-2006 21:20

Niezbyt ciekawy sposób wykorzystania kasy:)

Co prawda widziałem efektywne wykorzystanie ice rapiera na anhilatorze, ale to inna bajka.

Sam cenię miecze, głównie dlatego, że ładniej wyglądają :)

noobowaty mistrz 15-07-2006 22:54

IMHO na annihilatorze tez sie nie oplacaja ice rapiery. Policz sobie ile musisz ich zuzyc zeby chociaz 1 demona zabic (a przeciez 2 trzeba zabic)

Stożek 15-07-2006 22:59

Widzialem anniego gdzie 3 osobnikow padlo, zostaly 2 demony i jakos najcik wybil je. Bez rapierow nie obyloby sie. Ja jednak uzywam axow-na starym swiecie gdzie gram axy sa tanie i latwo dostepne-ludzie hunca masowo demki to i f-axow jest co niemiara.

Vil 15-07-2006 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Talron

przy cenach rapierow kazdego stac zeby je blokowac nawet SSA ( bo ma 5 chargesow ).

@teorie dot. defa:

-moja wersja: def tarczy > def broni --> def broni nie daje nic, albo na tyle malo ze trudno to zauwazyc.

Zreszta po co sie tym przejmowac ? Nawet jesli roznica jest, to nie tak duza jak w szybkosci expienia bs/ fa ( na korzysc axe ), slowem wiele na tym nie zaoszczedzimy. Blokuje sie w 85% stworki albo zbyt silne, zeby to sprawialo roznice, albo uzywajace magii ( chyba ze sie znajomemu guardy blokuje ale w tedy tez to nie ma wielkiego znaczenia ... ) wiec def do blokowania ma sie tak jak kolor backpacka do dmg SD.

Generalnie wlasnie ze wzgledu na male roznice i losowosc hitow jak dotad nie udowodniono zadnej z tych teorii.

noobowaty mistrz 16-07-2006 09:26

Wlasnie ze z axem exp jest szybszy a przy tym sie traci mniej uhow. (bo szybciej sie zabija potworki, a nie zauwazylem zebym za wiecej hp obrywal majac f-axe a nie bs)

Reggie Rayner 17-07-2006 21:09

Ja moim knightem wybralem swordy, bo wiedzialem ze bede duzo blokowal (mam troche kumpli walczacych na dystans). Swordy sa swietne ze wzgledu na obrone, jak ogolnie wiadomo. Ja w nich widze tylko jedna zalete, ale za to potezna. Axami nigdy nie bilem, wiec nie bede ocenial, powiem tylko ze mam kumpla ktory bije axem i jego hity sa niekiedy boskie :]

Gagagigo 17-07-2006 21:48

zdecydowanie axe'y sa lepsze, ( zaleznie od serva) łatwo dostępne,
dosc lekkie i największy atak.

Kitty Kat 17-07-2006 22:28

Bron 2 reczna czy 1 reczna??

Nie wiem jaka bron wybac giant sworda (46 ataku , 22 obrony) czy moze lepiej bright sworda (36 ataku , 30 obrony) i vampire shield ( 34 obrony) ??:confused: Prosze o odp... Jaki ekwipunek jest lepszy na jakie potworki...

Shark90 19-07-2006 12:08

edited edited

noobowaty mistrz 19-07-2006 18:04

Cytuj:

Ja moim knightem wybralem swordy, bo wiedzialem ze bede duzo blokowal (mam troche kumpli walczacych na dystans). Swordy sa swietne ze wzgledu na obrone, jak ogolnie wiadomo. Ja w nich widze tylko jedna zalete, ale za to potezna.
Blokowalem juz w swoim zyciu mnostwo potworow zarowno axem jak i swordem i tej roznicy w defie w rzeczywistosci nie zauwazylem. Wniosek = def broni malo sie liczy, o ile w ogole sie liczy przy dobrej tarczy.
Cytuj:

Axami nigdy nie bilem, wiec nie bede ocenial, powiem tylko ze mam kumpla ktory bije axem i jego hity sa niekiedy boskie
1. Hity axow sa tylko minimalnie lepsze od hitow swordow.
2. Roznica w defie pomiedzy axami i swordami jest calkowicie niezauwazalna.
Cytuj:

zdecydowanie axe'y sa lepsze, ( zaleznie od serva) łatwo dostępne,
dosc lekkie i największy atak.
Na wiekszosci serwerow axy sa rzadziej dostepne a co za tym idzie drozsze od swordow.
Cytuj:

Nie wiem jaka bron wybac giant sworda (46 ataku , 22 obrony) czy moze lepiej bright sworda (36 ataku , 30 obrony) i vampire shield ( 34 obrony) ?? Prosze o odp... Jaki ekwipunek jest lepszy na jakie potworki...
Lepiej expic z dwureczna. Jednoreczna tylko do blokowania stosuj na huntach.
Cytuj:

Dla mnie swordy są znacznie lepsze od axe , bo maja minimalnie mniej ataku ale za to duzo wiecej do defa
Tylko ze roznica w ataku minimalnie zwieksza hity, a roznica w defie nie jest zauwazalna i raczej nie zmniejsza obrazen.

Rutass 19-07-2006 18:17

Axe Powah.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:42.