Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Poradnik dla magów (i druidow). (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4075)

Duch Niespokojny 21-07-2006 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufos Destroyer
sluchajcie! Miejsce Expienie Nie Zalezy Tak Bardzo Od Postaci Skili Itp(chociarz Tez) Ale Przedewszystkim Od Osoby Sa Ludzie Ktorzy Maja 80lvl Skils 80/80 I Nie Ujmieja Demona Bloknac A Jest Koles Ktory Na 27lvl Ze Skilami 52/47(~) Bloknal Demona

Ze stone skin amuletem to i przy skillach 10/10 można bloknąć. Zresztą co z tego, że bloknął - na 99% takie bloczenie mu się nie opłaci, a ryzyko śmierci jest bardzo duże, więc to było tylko dla sportu.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufos Destroyer
Expienie Zalezy Tez Czy Masz Kase Jak Masz Duzo Kasy Na 8lvl To Kupujesz 5bp Hmm (jesli Doswiadczony Gracz!) I Idzesz Na Cyce A Noob Na Tym Samm Lvl Bez Kasy Bedxzie Zmuszony Expic Na Trolach]

Taaa, czemu nie sd?
Po pierwsze: przez ten czas, przez który będziesz zdobywał kasę na te 5bp hmm zrobisz na trollach 2 razy taki lvl jak na cyklopach z tymi hmm.
Po drugie: straszne marnotrawstwo - znacznie lepiej te runy zostawić sobie na pózniej, kiedy będzie się dało je jakoś efektywnie wykorzystać.
Po trzecie: to właśnie nooby na 8 lvl expią na cycach, bo na tym levelu można taki sam exp dużo bezpieczniej wyciągnąć choćby na rotwormach.

PS. Nie zaczynaj każdego wyrazu wielką literą (tylko początek zdania) i nie pogrubiaj całego tekstu, a jedynie fragmenty, które chcesz wyróżnić.

Lord Lol 22-07-2006 14:06

całkowicie się zgadzam z duchem :]

japu 26-07-2006 18:05

Tiquanda rulez ;P

A ja powiem tak. Na Tiquandzie spokojnie sorcem (gram tam od lvl13) zabija sie kolejno centipedy (exp 30, 10-15gp/maca/sword), krokodyle (exp40(5?)), kobry, slimy, terror birdy, swamp trole. Mniej wiecej na lvl 20+ mozna z mala iloscia manasow i run obiegajac polnoc wyspy (uwazac na malpy :)) zrobic sporo expa. Potem dochodza dworki na poludniu. Niby maly exp (35) ale za to jest ich mnostwo, tarantule na wyspie i pod nia, lizardy, slonie, tygrysy etc. :)
Najmniej oplacalny wydaje mi sie hunt malp - trzeba uwazac na merklina bo wali okrutnie z magii, z kongry wypada czasem amulet/plate armor etc.
No i na tiquandzie nie trzeba sie w ogole martwic o jedzenie - praktycznie lezy na ziemi bo nie starcza cap'a, zeby je nosic ;P

Zastanawialem sie kiedys czy lepiej isc bic smoki czy zostac na tiquandzie ;P
Wyszlo na to, ze na smoka potrzebuje ok 3 runy HMM (oczywiscie z blokerem, ktory nie bije) i mam 700 expa. Tyle samo expa mam zabijajac 5 slim/terror birdow albo jednym strzalem z GFB 20+ troli albo 20 dworkow. Ryzyko zadne ;P
Fakt, ze moze loot z dworkow mniejszy ale czasem wypada hunting spear, raz wypadla mi taka spodnica za 750gp bodajze, tribal mask i rozne takie ;P

pozdrawiam.

Malvich 30-07-2006 01:19

Cytuj:

6. Amazonki: Jeden z bardzo nielicznych gatunków potworów który po updacie stał się milszy. Mag może walczyć wręcz z pojedynczą około 15 lvlu, a teraz kiedy się nie tłoczą koło człowieka dość łatwo uciec jeśli napadnie nieszczęśnika większa grupa. Exp znośny, loot pożal się Boże.

7. Valkirie: Raczej odradzam walkę wręcz z nimi przed lvl 20 i skillami 19-20/25-26, ale cierpliwi znajdą w nich bardzo wdzięczny obiekt użycia fieldów bądź bomb (zależy od ilości jaka się pojawi). Oczywiście należy zostawić niespodziankę i się przemieścić w dół bądź w górę, potem czekać aż nad postacią się pojawi numerek expa. Nienajgorszy exp na mały lvl, kiepski dochód, szansa na zdobycie własnego dającego satysfakcję plate armora, bez kupowania od łaskawego high/midlvla

hmmm ja z obiema walcze od 9lvla... czyzbym byl nadrozwiniety? :) przesadziles z tym 20lvlem... pojedynczo alkyrie rozwali sie nawet na 8 z brass legami, dwarv. shieldem, p. armorem i legion helmetem... oczywiscie sorkiem

Samitis Slayer 30-07-2006 03:44

Sork: do 19 lvla dwarfy, soldy, roty, od 19 lvla minoski, od 33 lvla z dobrym eq kupionym za kaske zarobiona na minoskach guardy do 45-50 lvla.

Druid: do 13 lvla jakies smieci typu roty, trolle, orki(warriory i spermy tez), od 13 dwarfy i soldy, roty, od 19 lvla z dobrym eq guardy zmieszane z minoskami (dla kaski), od 33 lvla dragi(??). Nie wiem ja moim druidem dotrwalem do 32 potem mnie zabila jakas niemila pani (zeby nie klnac) i mi sie nie chcialo, pozatym wolalem palem grac. Albo od 35 lvla dsy z niewidka kolo carlin.

kaza Junus 30-07-2006 10:04

Poradnik spoko,ale mógłybyś go rozszerzyć ;)

Michael Don'Tales 05-08-2006 19:28

Gdzie Expic??

Gdie mam expic z Druidem lvl 14 mlvl 6 wiem że mam maly mlvl :p bo jak narazie expie na rotah ale malo expa bede mi tera dawac :p

songossj4 06-08-2006 14:23

Teraz to przydałaby się całkowita renowacja tego poradnika, bo każdy rozsądny sork nie chodzi i nie wali w hth tylko z wand tak samo jak drudid z rod.Ja osobiście uważam że do updatea z wand/rod jest jaknajbardziej trafny, ale później to już raczej nie bardzo się przydaje, a zwłaszcza co do lvl'i ja nawet na lvlu 16 expiłem jeszcze na kombinacji: trolle, orki :Ork: , rotwormy, ork warriorsy.Powiem że nawet dosć ładny zysk bo z jednego hunta wynosiłem coś koło 400gp, a hunt nie zajmował mi więcej niż 1h.Teraz od lvla 17 przeniosłem się do Venore na same roty do jaskiń i dosć ładnie mi to poszło.Niecały godzinka i mam 18 lvl(wiem, wiem słaby lvl mimo iż od dawna gram, ale nie lvl się liczy tylko mlvl :mag: :)

Pomocnik Astona 06-08-2006 15:57

DRUID ROoOoX ;] Nielubie Sorca , druid wymiata. Pozdro dla ziomów z Honery:D

Michael Don'Tales 06-08-2006 16:23

thx a ubije fire devila??

pedzioszek 06-08-2006 21:08

Kiepsko troche glupi ten poradnik.

Na roty z GFB i 12 lvl
ja to najgorszym wandem bije na 7 lvl bije
Kiepski ten poradnik. ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( X(

luba126 07-08-2006 15:51

ogulnie to fajny poradnik i dowiedzialem sie pare zeczy

Jaz 07-08-2006 16:01

O ja pier,... skasujcie ten temat sprzed 2 lat. Przecież to wszystko jest juz nieaktualne...

Samitis Slayer 07-08-2006 21:19

mam pytanie gdzie expic 41 sorkiem z 46 mlvlem bez pacca eq p set, dwarven shield, p ammy, crus helm (dedlem i mi wypadly k legi, c arm i meduska -.-)???

Michael Don'Tales 08-08-2006 10:57

Ja z tym lvlem chodził bym spokojnie na dragi B)

Zjedz Skreta 09-08-2006 19:34

To jakies BZDURY

wiadomosc do tego co to napisal : chyba z ciebie jakis no skill... co to ma byc omfg ? w ten sposob bedzie sie expilo 2 lata
ja druidem expie tak :
1-2 raty
2-8 wolfy
8-13 roty na fibule
13-19 soldiery
19+ guardy i mam teraz 27 lvl i sie zastanawiam co po guardach robic ?

Rogal Warrior 12-08-2006 16:48

ja tam roty bilem juz na 9 lvl. ale nawet ciekawy poradnik - ;) nice job

Lord Alibaba 16-08-2006 20:59

;p

eee tam mowisz Rogal Warrior ja na 9 lvlu expilem na Cyclopsach ;p
ale tak łatwo nie było ;p najlepiej to bic Orshabale:D:D:D

kaczus17 18-08-2006 10:56

Poradnik

Przyznam ze poradnik jest calkiem dobry tylko ja na roty zaczelem chodzic od 11lvl jako mag :)
Na cyklopy monz azaczac chodzic od 17lvl ale trzeba trzymac dystans od niego. B)
A co powiesz na temat Guardow???? :]

Maciora 18-08-2006 20:46

Dobry poradnik. Ja osobiscie niekorzystam dokladnie z niego pewnego razu zdarzyl mi sie bug i rotworn mnie dednal;/

pomiatacz pomaranczy 22-08-2006 17:18

Skozystam z tego poradnika

I.G.I 23-08-2006 13:20

Ja z tego nie skorzystam bo weszny różdżki skile są nie potrzebne no chyba ze shielding aha i przdalo by sie odnowic poradnik

Majekszpaku 24-08-2006 12:29

POradnik przed potopowy nie ma mowy o Różdżkach i o szybkości regeneracji many nie wiem po co to przeklejają

Antilles 01-09-2006 09:05

Podoba mi sie przydatny poradnik

Melissana 04-09-2006 23:57

Całkiem przydatny poradnik, na pewno z niego skorzystam.
Mam druida 14 lvl, 8 mlvl (wiem że słaby, ale trenować go będę jak będę mieć IHy :P), eq: p-armor, p-legs, devil helmet, dwarven shield, leather boots, scarf i moonlight rod. Czy dam radę zabić slime? Niektórym to pytanie może wydac się głupie, ale ja mam uraz, kiedy moim 1 charem, w dodatku drutem zostałam kiedyś zabita przez slime kiedy jeszcze nie było różdżek ;P Z góry dzięki za odp ;)

Aynahanir 05-09-2006 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sephiroth (Post 41914)
1: Osy: możliwość szybkiego nabicia lvl 9, potrzebnego do robienia fire fieldów, albo od razu 10 dla HMM

od kiedy na 9 lvl robi sie fire fieldy a na 10 HMMy?

jeśli to już padło, to przepraszam, po prostu przejrzenie 43 stron by napisać parę słów jest bez sensu dla mnie.

ja (sorc, 12 lvl) expię sobie na mino, orc warriorach, rotach, lionach, goblinach, spearmanach i elfach. czasem biorę trolle jak jest pusty resp w elvenbane albo ide na folde. I JESZCZE NIE ROBIĘ SOBIE SAM HMMÓW

Lexing 05-09-2006 19:31

Ekhm... po co odświeżacie poradni sprzed ponad roku? Wtedy były całkiem inne realia, robienie run od odpowiedniego mlvl , wolne ładowanie się many i ni bylo wandów.

kacpi 07-09-2006 23:22

sprawa burst arrow

re : jedi
sorki i druidzi lataja z burst arrowami bo chodzi o to ze im wyzszy magic lvl tym mocniej nimi walniesz xD

Amorek 10-09-2006 11:16

Każdy upadate jest gorszy Zwalili TibieX(

Ludwiczek indyczek 13-09-2006 20:43

"Drags hunt"
Moim zdaniem jednym z opłacalniejszych zajęć dla sorca lub druta
są dragi
Urzywam tej techniki:
1-2dsy + WoCE / dla druta TR + 2-3 strzały z HMM
I na pojedyńczym spawnie morzna siedzieć do bulu (dla mnie 2-3h z tibią i się nudzę:confused: )
http://img401.imageshack.us/img401/9...0002dp5.th.jpg

dobijamy zielonego jak knighci z wanda
http://img333.imageshack.us/img333/2...0003ug2.th.jpg

i drag pada a my urzywamy 1-2 exura gran na GFB
http://img333.imageshack.us/img333/981/uo0004jj6.th.jpg

Jest to jedno z bardziej opłacalnych zajęć

Daxil 14-09-2006 16:58

mi poradnik bardo sie przydal (dlugo go szukalem:p ) nareszcie cos dla sorca!! choc mam pare zastrzezen, ale to malo istotnych. aha i moglbys jeszcze dopisac gdzie one mniej,wiecej sa ;] .wiem ze moge se poczukac na mapkach ,lub inaczej , ale dla leniwych sie przyda:p

Dublas 05-10-2006 15:19

ziom

wiesz ja bym napisal to lepijej ale moshe temu ze to dla tych ktorzy graja 1 raz ja na osmym ide od razu na rotu na 9 na amazonki 10-15 cyce...

GCP 15-10-2006 15:58

ten poradnik do kitu
spodziewalem sie ze podasz na ktorym levcu na jakie potwory a ty...

a.X.e 18-10-2006 19:03

Poradnik jest dobry, lecz lepiej mogłeś go zrobić ... :confused:

Fixchecked 24-10-2006 20:37

Moim zdaniem takie cos jest bez sensu...
Draga można slolować sorceim od 26 lvl bierzemy w łape cosmic energy (nie zdejmujemy eq ) z 3 ( na poczatek ) hmmy i bez zadnego dsa na mana shieldzie (z 4 manasy zejda )bijemy. Stoimy tak jak na screenach. Dsa opyla sie robic tylko jak sa 2 dragi (lub dl ale w tym nie mam doświadczenia) inna chistoria. Z drutem jest gożej bo tempest dopiero od 33, to jeszcze dsy moge scierpiec. Ale dsy na draga sorciem na tym lvl? lol
Naprawde pierwsze dragi bez dsa ubite samemu daja duzo wiecej satysfakcji niz z nim..

P.S Widze na screenach że bileś go bez mana shielda. Sorry ale nie rozumiem tego. Szkoda ze żadnego combo nie dostaleś...

Pozdro

Kucyk123 03-11-2006 15:45

Dobry poradnik :] Mi sie przydał ale nie aż tak bardzo :P

Morderff 03-11-2006 17:52

Mi sie ten poradnik przydał dobry i naprawde przemyślany thx.

Raditz Saiya-jin 03-11-2006 17:56

proponowalbym usunac ten poradnik gdyz teraz po update 7.6 jest nieprzydatny

Maciej the Sorcerer 08-11-2006 19:04

up

Niom ! Jak tak czytam i czytam i mi sie cos nie zgadza . Rzeczywiscie jest troche nie aktualny ....

Ale mniejsza z tym ! CZy moze mi ktos powiedziec gdzie jest to miejsce z respawnem dragow (pare postow up , gdzie sa zdjcia) ??

Rumcajsek 09-11-2006 14:50

@up
pod thais dużo łażenia...
Dla mnie druid i sorc to (do jakiegoś 25 lvla) ziomek co biega na full defie z wandem i zabija ci wszystkie potworki bo wandy zawsze zadają obrażenia...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:08.