![]() |
Nick: Yatridug
Server: Scania |
Gra ktoś na tym nowym serverze na MapleGlobal? Ja chyba przejde tam bo na Bera jest za dużo ludzi, ale nudno jest grac samemu :/
|
Tak mnie zastanawia coś. Czemu u mnie do cholery są tylko 4 server (+ 20 kanałow na każdy)
Aqilla, Delphinus, Cassiopeia chyba i coś jeszcze... Pewnie coś jak zwykle zjebałem. Chuja ^^'' |
@up grasz na jMS, chMS lub kMS a reszta na gMS
|
@up
Raczej gra na maple sea bo na jms i kms zamiast nazw mialby "krzaczki" @grzelu Lepiej isc na bellocan bo na tym nowym servie-Maridi strasznie wszystko drogie ,a na bellocan jest podobna ilosc ludzi i owiele lepsze ceny. Na bellocanie jest dosc duzo polakow |
Na broa naliczyłem 7 aktywnych polskich gildii. Jak się ma na innych światach?
Co do nicka, przecież znacie. :P |
ta tego nie da się ukryc xD
|
Mam mały problem. Otóż przedwczoraj zacząłem grać, zdecydowałem zrobić archera idącego w kusze, i tak więc bez czytania żadnych poradników dot. rozmieszczania SP, rozłożyłem w ten sposób:
Blow - 3, z poradników zalecana 1 Amazon's Blessing - 5, 3 Amazon Eye - 0, 8 Critical Shot - 8, 20 Double Shot - 0, 20 Focus - 3, 8 AP rozmieszczałem wg zasady siła = lv + 5, reszta w DEX. Więc co mi poradzicie - próbować jakoś wyrównać SP by były przybliżone do statów z poradników, czy od razu robić nową postać? |
http://img152.imageshack.us/img152/6783/maplepo1.png
Mój ubogi (przedewszystkim w lvl) Swordman. Idę nim na Sword Fightera, identycznie jak Kuraj. Serwer: Broa Nick:Virusmaxi (widać zresztą :P) @edit Zapomniałem! Oczywiście Maple Global. Niedługo dam screena z mojej drugiej postaci, (oczywiście bardzo nisko lvlowej) :P\ |
Też idę na Broa, niedługo dam screeny.
|
@3up Nowa postać chyba ,że cie stać na dużo SP resetów lub znalazłeś inny podobny build i jest w miare dobry(ale i tak musisz wyrzucić bless of amazon-zbędne na wyższych poziomach to taki shit nikomu nie potrzebny tylko utrudniający trenowanie)
|
A kto idzie na khaini? Właśnie robię nowego łucznika.
|
Nikt?
Nadrill- a jak nazwiesz postać? :P |
Jeszcze jedno pytanie. W buildach dla łucznika na cloudparku i maplepoland pisze, aby SP dawać w Double Shot zamiast w Arrow Blow. Jednak to drugie, zjada więcej many a odbiera tyle samo HP (130% x 2= 260%). A do tego oszczędzamy jeden SP.
|
nadrill zdrajco!;p jak wszyscy to chyba i ja pojde ;p ale na windii mam nx itemy ;(
|
Cytuj:
Po masz się przenosić? Na razie to tylko ja się przenoszę, zresztą nie wiem, czy mi starczy cierpliwości, żeby wbić ten sam lvl tą samą profesją. @Virusmaxi Miałbym już z 25 lvl, gdybym wiedział... Taki już jestem, siedzę 2 dni nad nazwą, dla mnie musi być idealna, unikatowa i bez przeróbek, cyferek i iksów |
Nie, nie uciekajcie!!
Ja zostaję na Windi i nigdzie się nie przenoszę |
Chodźcie na Khaini.
|
@Nadrill
No to pięknie:P @topic http://img361.imageshack.us/img361/9...guemaplcq6.png Screen z mojego pro ivul masta 11-to lvlowego Rogue którym idę na sina. Nick widać, a reszta taka jak przy swordmanie. PS. przenosicie się na Broa bo Nadrill to wasz bóg i musicie grać tam gdzie on? :p |
offtopic:yesyes! Nadrill to nasz szatanski evul master nie masz prawa tego kwestionowac!! uhshuhuhu<sztanski smiech>
ontopic:a tak wogule to jednak zostaje na windii ;p |
Cytuj:
@up A ja na khaini. |
arrow blow bardziej sluzy do odpychania potworow w krytycznej sytuacji niz do walki,zas double shot(z tego co wiem jesli cie zmyle to sorry)uzywasz do 3 joba albo wyzej i ma wyzszy atak
|
I dobrze że zostajecie :)
Mi się nie chce expić, a tylko 70% do levelu i robię job :D |
@2xup
Masz racje double shot jest lepszy poniewaz ma ten sam atak co arrow blow lecz ma wieksza szanse na criticala. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ja nie wiem gdzie grać.Wole grać tam gdzie są ludzie którzy pomogą.
|
Dobra, zrobiłem postać od nowa, aktualnie ma JedenCzyCzySiedem 10 lvl, jakby co server Bellocam, nick Tywlis.
|
@up
Dlaczego nie zrobiłeś na serwerze na którym gra więcej polaków? Np. Windia albo Broa :P @2up podpis Pobiłem. 17 lvl swordman :P |
W arrow blow w ogole nie pakujcie bo to szajs największy
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Hmm, DS jest lepszy... Bo uderzenie krytyczne nie podwaja obrażeń, ale dodaje 100% bazowych obrażeń.
AB uderza się dwa razy rzadzej, gdyż wypluwa tylko jedną strzałę. Więc mamy mniej więcej połowę szansy na to, że dostaniemy +100% obrażeń. Czyli co drugą rundę uderzamy 260%+100%=360%, a co drugą 260%. Średnia z jednego uderzenia: 310%. DS zaś wypluwa dwie strzały, więc teoretycznie można przyjąć, że co rundę uderzamy jedną zwykłą strzałą, a drugą z kritem. Suma obrażeń wynosi: 130%+130%+100%=360%. Czyli DS jest minimalnie mocniejszy. Patrząc na koszty many wychodzi mniej więcej to samo, ALE DS jest szybszy i... ładniej wygląda. :) Jednak można wziąć poprawkę na to, że gdy uderzamy AB, def potwora obniża obrażenia jeden raz, a przy DS-dwa razy... wychodzi mniej więcej to samo, ale DS jest ładniejszy. Można pominąć fakt, że używa dwóch strzał, więc cena rośnie, bo i tak praktycznie każdy używa soul arrowa. ;] Pozdrawiam & Happy Mapling :) @edit Należy zwrócić uwagę, że AB zapewnia większą szansę na odepchnięcie twardszych przeciwników. :0 <Poprawiłem głupi błąd w obliczeniach... 130+130+100=/=330 ;] ) |
Cytuj:
|
Co do tego pewnien nie jestem, ale spotkałem sie z opinią, że 10lvl DS jest nie gorszy od 20lvl AB... Wpadłem jeszcze na forum, żeby to sprawdzić... wygląda na to, że się nie mylę... Dodam również, że moja siostra ma 10lvl DS i jest zadowolona... wbiła 64 lvl bez większych problemów... nie narzeka na niski DMG, kiedyś nawet jej ktoś powiedział, że jest on wysoki... jedynie brak czasu i szkoła jej dolegają. ;]
Może znajdę jakieś poradniki, w których to opisane będzie to dam link(i). @edit http://global.hidden-street.net/guides/bowman_003.txt C2b http://global.hidden-street.net/guides/bowman_006.txt III A tak w ogóle to http://global.hidden-street.net/guides/guides.php :P |
Tak, macie rację - arrow blow ma większą szansę na odepchnięcie przeciwnika, bo ma większy atak (z jednego strzału) niż double shot - dzięki temu łatwo można solowac golemy bez większej straty na potionach
|
Cytuj:
|
Kto gra na khaini?Bo ja dzisiaj zaczełem mam 11 lvl i nie wiem w co dać :)
|
@up
GRAJ NA BROA;( @2up Gratz ;] @up Na Khaini gra OnlyShadow @Maple Złapałem jakiegoś wirusa i muszę robić reinstalkę bo się Maple mi zepsuło. |
graj na windii jak prawie cale forum
|
Cytuj:
|
@up
Chyba OnlyShadow na takich lvlach musisz chyba nadal Slimy... reszta klas zabija na Pig Beachu, ale jest tam taki szybki spawn i wogóle, że nie będziesz mógł strzelać z łuku. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:55. |