Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Czy Waszym zdaniem knight to najpotęzniejsza profesja? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41888)

Stożek 22-07-2006 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcydemon
1. hmm... a dałbym sobie rekę uciąć, ze wolniej... ale mówisz, sprzed kilku lat. a teraz ? tak samo, czy zmienili to ?

W systemie skilowania poza lamaniem spearow palka nic sie nie zmienilo, wspolczynniki te same.

Elesar Inferno 23-07-2006 17:30

@Mati66
A kto powiedzial ze knight nie bedzie bral calego loota? Przecierz moze sie umówic z shotterami zeby
nawet nie podchodzili do dead monstera i odczeka te 10 sek. i juz ma loocik.A jesli którys z shotterówgo oszuka moze powiedziec "bb" i po huncie proste ...?

Montoes 23-07-2006 23:18

powiem tak mam knighta 23 lvl expilem sobie na soldierach a tu nagle podlecial do mnie 24 druid 20 sork i 19 pal stanelem w szoku jak zaczeli mnie nawalac lecialo we mnie co sekunde SD gdy doszedlem do siebie zaczelem walic druida hity wynosily okolo 15-30 take slabe bo mialem slabe skile 55/52 <lol> ;/ ja sie uhalem lecz mialem tylko 5 uhow zaczelem w panice uciekac kiedy dosiegl mnie ostatni SD ujzalem napis "you are dead" wtedy zrozumialem ze SILA KNIGHTA SA SKILLE ORAZ JEGO WIELKA ILOSC HP i dotej chwili wbilem skile 70/70 i jak sie bawilem z moim kumplem 31 master sorcer to walilem mu hity 50-70 byly takze slabsze mialem ze soba bp uchow a on walil mi z hmm'ow i SD dmg okolo 100-50 gdy stracil wszystkie runy ktorych mial malo poniewaz niebyl z byt bogaty ja mu zaczelem nawalac i az doszlo mu do red hp i tak sonczyla sie nasza zabawa

Piotrek Marycha 23-07-2006 23:31

to powiedz mu zeby nastepnym razem zalozyl eq <lol>

PS: nie wzielem pod uwage tego ze mozesz miec na tyle zapchane kasą depo ze stać cie na d lance albo GSa...

noobowaty mistrz 23-07-2006 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
PS: nie wzielem pod uwage tego ze mozesz miec na tyle zapchane kasą depo ze stać cie na d lance albo GSa...

Jak ktos gra na starym serwerze, to zaden problem uzbierac kase na d-lance albo gsa do 23 lvla.

Vil 24-07-2006 00:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Montoes
jak sie bawilem z moim kumplem 31 master sorcer to walilem mu hity 50-70 byly takze slabsze mialem ze soba bp uchow a on walil mi z hmm'ow i SD dmg okolo 100-50 gdy stracil wszystkie runy ktorych mial malo poniewaz niebyl z byt bogaty ja mu zaczelem nawalac i az doszlo mu do red hp i tak sonczyla sie nasza zabawa

teraz sprobuj cos zrobic druidowi na 30 levelu z quag rodem i 5 bp manasow ( zamiast tych smiesznych sdkow ). jesli zbijesz go chociaz do yellowa pogratuluje.

Pan Goner 24-07-2006 17:05

Knight ROX !

Knight,Dobry Knight To Najpotezniejsza wg mnie profesja gdyz majac knighta nie martwiasz sie o mane (druid i sorc) albo o bełty i arrowsy (pall), no nie wiem . . . jak narazie ralem tylko Knightem i Sorciem...moze sie myle ale jesli juz to radze wziasc knajta albo palla chociaz wole osobiscie knajcika bo jak juz napisalem,nie martwissz sie o beltytylko kupujesz dobrego sworda armro legi i tarcze i jedziesz... :) pozdrawiam wszystki knajcikow :]

Stożek 24-07-2006 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Goner
Knight,Dobry Knight To Najpotezniejsza wg mnie profesja

Co rozumiesz przez "najpotezniejsza?
Cytuj:

gdyz majac knighta nie martwiasz sie o mane (druid i sorc) albo o bełty i arrowsy (pall)
Nie martwisz sie o mane? Myslisz, ze typowy druid badz sorcerer na podobnym lvlu do twojego martwi sie o mane?
Cytuj:

no nie wiem . . . jak narazie ralem tylko Knightem i Sorciem...
Pograj knightem troszke dluzej i zrozumiesz, ze jest on w pewnym sensie najgorszy*.
Cytuj:

moze sie myle ale jesli juz to radze wziasc knajta albo palla chociaz wole osobiscie knajcika bo jak juz napisalem,nie martwissz sie o beltytylko kupujesz dobrego sworda armro legi i tarcze i jedziesz...
Jakos zapomniales wspomniec o skilowaniu trwajacym setki godzin... no coz ale jak sie ma 17 lvl to trudno miec chociaz polowiczne wyobrazenie jak czasochlonne jest wbicie chociaz 65/65-skili wymaganych przynajmniej do pozadnego expienia na Elfach. Jeszce jedno-nie doradzaj lepiej ludzia, bo wprowadzasz w blad ;)

*jesli chodzi o monotonie gry oraz gre druzynowa-blokowanie to jedyne co potrafi zrobic dobrego dla druzyny.

Kirin-Tor 03-08-2006 08:06

Dla tych którzy nic nie prubowali zrobić z systemem lootowania Gdy ma sie party blocker też może ujrzeć loot to tyle

aaronik 04-08-2006 14:29

Ek V Ms

CZY EK 57 lvl na przyklad bedzie mial problem z 31 lvl MS?
pozdrawiam

poisoner 04-08-2006 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aaronik
CZY EK 57 lvl na przyklad bedzie mial problem z 31 lvl MS?
pozdrawiam

Ja nie wiem co ty rozumiesz pod pojeciem "problem" ale powiem tyle ze 57 ek na pewno nie zabije 31 ms (zakladajac ze obydwaj gracze sa tak samo dobrzy).

Valorianin Vader 06-08-2006 20:32

Knight jest super

Hmm, moim zdaniem to knight jest nejpotezniejszom profesjiom.Ze wzgeldu na to ,ze ma duzo zycia i uhy to mozna o nim powiedziec ze jest niezniszczalny:]

Pawelsik 06-08-2006 23:41

Hah...Przeczuwalem ze zacznie sie od krytyki ale luuzzz...Osobiscie mysle ze to zalezy od dobrego wychodowania postaci jaknp: taki 70 knight nie ma za duzo szans z 80 sorciem. Więc dochodze do wniosku ze to od nas zalezy :p

Marian Moczymorda 06-08-2006 23:58

Zależy od gracza i zapasu runek...

Ogółem:
Knight - ma dużo capa na uhy, może walić z explo ale fakt faktem sorc na tym samym lv wiecej walnie...
Palla - dobry do PK, ma w sumie więcej many i hp od knighta, ale wydaje fortunę na ammo.
Sorc - dużo silnych czarów ofensywnych, jednak używa many do walki, a jak mu manashielda zrąbią całego to musi na runach polegać...
Drut - Jeśli chodzi o PvP to niewiele gorszy od sorca, może walnąć przeciwnikowi poison storma, jeśli nie jest na to przygotowany walka kończy się dosyć szybko. ML bije tak jak sorc, więc drastycznej różnicy na wyższym lv nie ma.

Vil 07-08-2006 10:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marian Moczymorda
Zależy od gracza i zapasu runek...

jedyne sensowne zdanie jakie napisales...

Cytuj:

Palla - dobry do PK, ma w sumie więcej many i hp od knighta, ale wydaje fortunę na ammo.

Mana nie wygra walki, mozna sie podeprzec najwyzej tym ze ma vite. Nie wydaje fortuny na ammo ( co jest podstawowym argumentem przeciw palkowi ludzi ktorzy nie grali nim ani minuty ). Do pk jest zaj*bisty, tylko ze 2 sztuki 90+ RP nie daly rady zabic ani mojego knighta 41 lev ani sorca brata ( 57 MS ).

Cytuj:

Sorc - dużo silnych czarów ofensywnych, jednak używa many do walki, a jak mu manashielda zrąbią całego to musi na runach polegać...

a ja myslalem ze z reguly uzywa run a mane w ostatecznosci ./

Cytuj:

Drut - Jeśli chodzi o PvP to niewiele gorszy od sorca, może walnąć przeciwnikowi poison storma, jeśli nie jest na to przygotowany walka kończy się dosyć szybko.

ehe, poison storm - 15 obrazen - 15 obrazen - 15 obrazen -15 obrazen - ironiczny smiech zatrutego - exana pox.

podsumowujac: za duzo OTSow i swiatow non-pvp zeby napisac cos sensownego.

Pavel Ches 07-08-2006 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kirin-Tor
Dla tych którzy nic nie prubowali zrobić z systemem lootowania Gdy ma sie party blocker też może ujrzeć loot to tyle

Nie tylko ujrzęc, ale też i zabrać ;)

Cytuj:

A od kiedy to pal ma więcej hp od knighta?

Flash_Radzio 07-08-2006 18:14

podpisuje się pod zdaniem Suro,że nie ma najlepszej profy, i wyciagam wniosek na koniec, że sie one (profy) wzajemnie uzupełniaja :)

Stożek 07-08-2006 18:57

Co kilka dni ten temat jest odgrzebywany przez kolejnego noobka, ktory myslie, ze pozjadal wszystkie rozumy i potrafi pisac z sensem. No ale przeciez zaraz mnie ktos zacznie kreslic-"nuup nie wiesz co my wiemy i wogole wszystko wszystko!!111". W calym temacie znalazlo sie moze 10 sensownych wypowiedzi, reszta to besztanie sie wzajemnie i walka na "cytowanie". Dajmy sobie moze spokuj i zakonczmy dyskusje, bo nie ma najlepszych profesji, sa za to najlepsi gracze a Wy kochani moi sie do nich nigdy nie bendziecie zaliczac jak macie zamiar siedziec na tym forum i sie bluzgac zamiast wziasc sie za gre.

zajcu 20-08-2006 17:48

knight niejest najpotęrzniejsza postacia!! moze i ma dobra obrone i wogule jest dobrym blokerem ale bez runek bylby nikim ;]
Dla mnie najlepsza postacia jest paladin chociaz ma slaba obrone ;]

Szaryy 20-08-2006 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zajcu (Post 945482)
knight niejest najpotęrzniejsza postacia!! moze i ma dobra obrone i wogule jest dobrym blokerem ale bez runek bylby nikim ;]
Dla mnie najlepsza postacia jest paladin chociaz ma slaba obrone ;]

Mowisz tak bo sam nim jestes -.-.Nie ma najpotezniejszej profesji,kazda ma swoje dobre i zle strony.

Grand 28-08-2006 12:13

Mi sie knightem fajnie gra.;) Lepiej sie skiluje bo nie trzeba podnosic sperow. Tylko gorzej z mlvlem. Pozdro xD:cup: KNIGHT TO POTEGA

Rekin Master 28-08-2006 22:21

omg ludzie dlaczego nie potraficie tego zrozumiec?nie ma najlepszych profesji a pierdolenie ze knight o potega jest glupstwem...ciezko mu kogos zabic na solo na tym samym lvl, a jeszcze ciezej go zabic...ok ch*j z tym i nie odswiezajcie

móc 30-08-2006 20:22

Wszystkie profesje sa rowne tylko jesli chodzi o PvP

Jesli chodzi o expienie to sorc/drut bije najta na glowe...

Fraher 02-09-2006 16:41

Knight moze jest silny ale inne profesje tez..MOim zdaniema Knight nie jest słaby ale palek tez jest good. druid i sorc tez niezli sumowac stworki itp.no i sd.Ja mialem druida ale mi sie znudzil tez za duzo nim umierałem;( i teraz gram knaitem i nie muwie ze potęzny moze blokować różne stworki ale na slabszym lvl musi skilowac bo nie bedzie expil tak ja druid i sorc na scrabach czy na cycach itp.B)

Stożek 02-09-2006 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fraher (Post 969890)
Knight moze jest silny ale inne profesje tez..MOim zdaniema Knight nie jest słaby ale palek tez jest good. druid i sorc tez niezli sumowac stworki itp.no i sd.Ja mialem druida ale mi sie znudzil tez za duzo nim umierałem;( i teraz gram knaitem i nie muwie ze potęzny moze blokować różne stworki ale na slabszym lvl musi skilowac bo nie bedzie expil tak ja druid i sorc na scrabach czy na cycach itp.B)

Gratuluje. Nawet gdy probowalem czytac program LPR-u zrozumialem z niego wiencej.

maszter321 02-09-2006 16:54

Cytuj:

"a człowiek pokonał bestie która powróciła do królestwa beliara"- Vatras

"nie jestem bardziej posłuszny beliarowi niż ty innosowi"-Xardas
im a gothic fan :cup:
Cytuj:

Jesli chodzi o expienie to sorc/drut bije najta na glowe...
niekoniecznie na dragach a pozniej DL to knightowi expik leci "czypiscie" a mowisz ze druid/sorc bije najta na glowe bo sam nim grasz ;] a ja gram knajtem i bede go bronil a ty sorcem i tez go bedziesz bronil. Co do tematu ten teks leci juz 100000000000 razy KAZDA PROFESJA MA SWOJE WADY I ZALETY!!!

Tarissh 03-09-2006 18:06

Akurat nie zgadzam się, z Tobą, że Knight jest najsliniejszy... Owszem - ma najwięcej capa, ale i TAK PALADYN MA MOCNIEJSZY ATAK...

Jakos watpie... w to ze palek bije wiecej niz kinna :/ gralem palkiem i wlasnie zaczynam Najcikiem, bo palek bije slabo...
Mozesz miec 80 level, 90 dista, a watpie ze bijesz ciagle hity np w dragi po 150... knight bije mocniej i ma wybor broni...a pal moze jedynie zalozyc power bolty...jednak one sie koncza ^.^

A tak kazda profesja jest rowna :/ zalezy kto czym gra :] i wie kto w czym jest good :]

<>Mater<> 17-09-2006 21:35

Ja gram knightem bo fascynuje mnie umiejetnosc blokowania potworow ktorych zadna inna profesja nie zabije solo np. orshabaal <rotfl>

Stożek 17-09-2006 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <>Mater<> (Post 992717)
Ja gram knightem bo fascynuje mnie umiejetnosc blokowania potworow ktorych zadna inna profesja nie zabije solo np. orshabaal <rotfl>

Wiesz kto ostatnio na Kyrze blokowal Orsha? Sorc. Blokowanie to nie jest umiejetnosc-gracze sobie tak rozgraniczaja na blokera i shooterow.

<>Mater<> 17-09-2006 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 992722)
Wiesz kto ostatnio na Kyrze bloowal Orsha? Sorc.

i padl.
Co do tych umiejetnosci, mozna bylo sie domyslic o co mi chodzilo -.-"
Np. Exeta res ...

Sozemego 18-09-2006 02:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 992722)
Wiesz kto ostatnio na Kyrze blokowal Orsha? Sorc. Blokowanie to nie jest umiejetnosc-gracze sobie tak rozgraniczaja na blokera i shooterow.

Knight jest stworzony do blokowania i tyle. Pojdz na np. hydry palkiem jako bloker, czy nawet sorcem, jak wolisz. Zobaczymy ile dsow padnie/ile ihow zuzyjesz na dsy gdy sie hydra przerzuci, BA, gdy blokujesz jednemu sorcowi ktory bije z visow, wiesz jak zwiekszasz szanse na jego zgon ? Exeta res wbrew pozorom jest strasznie uzyteczne.

<>Mater<> 18-09-2006 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 992935)
Knight jest stworzony do blokowania i tyle. Pojdz na np. hydry palkiem jako bloker, czy nawet sorcem, jak wolisz. Zobaczymy ile dsow padnie/ile ihow zuzyjesz na dsy gdy sie hydra przerzuci, BA, gdy blokujesz jednemu sorcowi ktory bije z visow, wiesz jak zwiekszasz szanse na jego zgon ? Exeta res wbrew pozorom jest strasznie uzyteczne.

I oto mi chodzilo :D

Krzys Nemptor 18-09-2006 14:56

Knight jest dobry do blokowania ale samemu ciezko sie nim gra bo ma małą sile ognia.

Stożek 18-09-2006 15:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 992935)
Prawda jest taka, ze jedynie knight potrzebuje pomocy gdy chce isc na cos mocnego sam

o_O zamiast cytowac edytowalem posta ;o

serdeczne przepros od vila

EDITED BY ME:
WTF? Tyle fajnych, zawilych, niezrozumialych, bezsensownych glupot mi wyszlo a ten mi to spapral. To co pupcie tez podcieracie?

^_^Maniek^_^ 19-09-2006 16:15

Lol

Wiecie co.... wszytkie postacie sie dowartosciowója. np co by zrobil najt bez UH [Druida] albo palek z 60 lvl+ bez SD [Sorca] wiec jesli zalozycie taki temat to troche wczesniej pomyslcie

Sorry za bledy ortograficzne:P

Gilu90 19-09-2006 16:40

Gram Knightem ale nie uważam że jest to najpotężniejsza profesja. Sorc to jest to xD UE i SD,uuuuuuuuuu nikt nie ma z nim szans : )

Vil 19-09-2006 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ^_^Maniek^_^ (Post 994806)
Wiecie co.... wszytkie postacie sie dowartosciowója. np co by zrobil najt bez UH [Druida] albo palek z 60 lvl+ bez SD [Sorca] wiec jesli zalozycie taki temat to troche wczesniej pomyslcie

kupilby runy w sklepie, tak jak obecnie robi 90% populacji.

zanim napiszesz posta wczesniej pomysl.

jajek13 21-09-2006 19:09

Spoko....

Ja w tej grze jestem nowicjuszem. Myślę że grę rozpocznę paladynem!

Wyrocznia sork 22-09-2006 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gilu90 (Post 994849)
Gram Knightem ale nie uważam że jest to najpotężniejsza profesja. Sorc to jest to xD UE i SD,uuuuuuuuuu nikt nie ma z nim szans : )

Jeah wymiatam jeah jestem sorkem i normalnie wymiatam emm ale jeszcze nabić ten 45lvl :/ dorobić sie dobrego eq i kupić pacc daleko jeszcze co nie ?? nio chyba że kupisz sd z sklepu lub od ludzika ... ale mlvl tez trzeba zrobić no nie ?? :baby: waląc hity po 50 ludzikowi dużo mu nie zrobisz chyba że sie wybierzesz na 8lvl :/ tzn miłej zabawy a na ue tez trzeba lvl niezłego ...

móc 22-09-2006 19:35

Nie znam zadnego dobrego gracza ktory by robil runy sam albo kupowal od ludzi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:43.