Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Spike Sword zdobyty??!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53944)

Mroku 02-03-2007 08:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zlataneq (Post 1296126)
akurat 50k to on ma

ok 10lvl ma 50k...gl

Kokolupia 02-03-2007 08:15

Moze nie fake ale main!!!!

TE zdjecie jest zrobione na minie zobaczcie go se na tibia.com!!!!

Zylkolak 02-03-2007 09:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mroku (Post 1296186)
ok 10lvl ma 50k...gl

Co z tego moze to byc depo char poprostu ukryl swoje glowne i nie sadze ze jakby mial pacca to by mial tylko jednego chara.

Cytuj:

TE zdjecie jest zrobione na minie zobaczcie go se na tibia.com!!!!
Ja tam widze Rookguard.

Pewnie (o ile zdobyl ss) robi teraz kilka charow zeby znowu zrobic questa potem zbije niemala sume na allegro/ebay.
Hmm mogl by tylko pokazac go w trade romie zeby wszyscy uwierzyli.

Zlataneq 02-03-2007 12:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mroku (Post 1296186)
ok 10lvl ma 50k...gl

zebys ty widzial co on jeszcze ma ^^ zreszta on specjalnie te 50k w bp wlozyl, zeby "zaszpanowac" :)

Valderor 02-03-2007 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zlataneq (Post 1295958)

Mam wątpliwości co do tego zdjęcia, jeden szczegół mi się w nim nie zgadza.

Uwierzę w zdobycie spike sworda, gdy de'Ska pokaże go komuś wiarygodnemu na trade. Najlepiej niech ta osoba nakręci filmik.

Lord Wardi 02-03-2007 13:53

Naprawdę nie wiecie jak on to zrobił?!
Do tego nie trzeba bota... Wystarczy podmienić sprity. Po prostu pod sprite'a z numerem np. knife'a podłożył obrazek ze spike swordem, takie to trudne?

Hakuoh 02-03-2007 17:21

...
Bez względu czy SS jest na mainie czy na rooku, nie powinno być podpisu
It's Sword of Fury. co najwyżej jakby było to sword i fury by było z małej litery...

Zlataneq 02-03-2007 17:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 1296750)
...
It's Sword of Fury. co najwyżej jakby było to sword i fury by było z małej litery...

no, ale zobacz, np. taki magic longsword:

It's the magic Cyclopmania Sword.

albo jakakolwiek inna broń/item z podpisem własnym.

co do tego, ze nie powinno byc podpisu to sie nie zgodze, bo zobacz: chociazby przyklad crystal ringa: sa normalne ringi i np. ten z podpisem, ktory zdobywasz podczas robienia questu Eleonore.

niemniej jednak ja i tak nie wierze w ten screenshot :P

Mroku 02-03-2007 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zlataneq (Post 1296352)
zebys ty widzial co on jeszcze ma ^^ zreszta on specjalnie te 50k w bp wlozyl, zeby "zaszpanowac" :)

imho posta pisalem o 7 rano ,wiec jeszcze spalem :PP
ZAstanawia mnie, po co wbijal 10lvl rookstayerem,skoro ma 2. chara i to "potezniejszego"?

Raxev 02-03-2007 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 1296750)
...

I raczej nie byłoby ''It's'' tylko rozwinięta wersja ''It is'', moge się mylić ;dd
Moim zdaniem dobry fake ;d

Smok Adam 02-03-2007 18:42

ja też uważam że to jest fake.... przypatrze mu sie dobrze.

Zylkolak 02-03-2007 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mroku (Post 1296875)
imho posta pisalem o 7 rano ,wiec jeszcze spalem :PP
ZAstanawia mnie, po co wbijal 10lvl rookstayerem,skoro ma 2. chara i to "potezniejszego"?

Moze tylko po to zeby zrobic ten quest drugi raz co?

Muhahaha ja mu wierze xD

Jaskiniowiec 03-03-2007 21:06

Hahhahahaha

Kiedys miałem taki nick na forum Rookmaniaczka pisałem o Soft Boots w temacie Spike Sword zdobyty??!! oto jego tresc

Rookmaniaczka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 10 2005

--------------------------------------------------------------------------------
Jestescie do banni wszyscy !!!

--------------------------------------------------------------------------------

Jezeli chodzi o zdjecie to fake a jesli chodzi o buty to nie sa buty do chodzenia po wodzie bo ja je kiedys widziałem na Rl i miał je muj kolega i to sa buty co idzie szybciej manna i zycie skraca czas regeneracj o 2 sek to tak jak bys miał pacca i wykupine promocje!! ten muj kolgea nazywał sie ADI OF PALADIN i tez grał na danubi ale powiedział ze ta gra nie jest dla niego a wiec Cipsoft sobie robi jaja !!! i niech nie gadaja ze ta so buty do chodzenia po wodzie
--------------------------------------------------------------------
zauwazcie date dołączenia na forum ROOKMANIACZKA tego samego dnia napisaałem tego posta ale wy mi nie uwierzyliscie ze te buty daja ze szybciej idzie mana i zycie nasmiewaliscie sie ze mnie i wyzywali od noobów i trolli a teraz zobaczcie opis soft butów jaki jest.tak samo pisałem w innych spawach na innym koncie ale wy tez mi niewiezyliscie o spike swordzie tak wiec jestescie daleko w tyle jezeli chodzi o spike sworda bo wy wiecie co trzeba zrobic zeby zniknał ale nie wiecie co trzeba dalej zrobic a ja wiem i bym wam napisał ale znowu byscie sie smiali i wyzywali od najgorszyvh gdybyscie czytali wszystkie posty noobków i ich nie wyzywali to byscie dalej doszli bo to ze nowy to znaczy ze juz głosu nie ma i ze w tibie grac nie umi a gdyby Rookguardian de'bove powiedziała wtedy zamias mnie ze te buty daja to i to to byscie jej uwiezyli bo wkoncu miała najwiekszy lvl

Soft Boots
Opis : Po założeniu regenerują manę i punkty życia przez cztery godziny. Po tym czasie aby móc dalej używać tych butów musimy zgłosić się do pewnego NPC w Venore, który odnowi je za pewną opłatą.
Jedna z nagród Pits of Inferno quest

27.10.2005 wtedy nie pisało co daja a wiec miałem racje a czemu bo je widziałem na RL

P.S sorrki za błedy w zdaniach i to ze nie ma przecinków ale j.polski ne był moim najmocniejszym pkt w szkole!!

Kshaq 03-03-2007 23:29

@up
Po pierwsze post nie wnoszący nic do tematu
Po drugie każdy szanujący się gracz wie o tym, że Boots of Waterwalking to co innego niż Soft Boots (nawet jeśli te pierwsze nie istnieją)
Po trzecie nie widzę powodu, abyś miał się teraz żalić tym na forum...

Co do Tematu. Jak widać nic nowego, nie było tu napisane już od bardzo dawna... Jak dla mnie bezsensowne jest gdybanie na forum. Dlaczego zamiast pisać nie sprawdzicie tych "bzdur" w praktyce?

Thuygioshok 04-03-2007 11:20

Moim zdaniem to, że ktoś zdobył SoF to jedna wielka bzdura... Puki nikt mi go na trade nie pokaże to nie uwierzę, a raczej się nie zanosi żeby ktoś chciał w ogóle komuś pokazać SoF... Co do SS to nie sądzę, żeby 10 lvl sam zdobył SoF, a już w ogóle 50k, jeśli by założyć, że to noob char to po co by wbijał 10 lvl?

Jaskiniowiec 04-03-2007 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1299519)
@up
Po pierwsze post nie wnoszący nic do tematu
Po drugie każdy szanujący się gracz wie o tym, że Boots of Waterwalking to co innego niż Soft Boots (nawet jeśli te pierwsze nie istnieją)
Po trzecie nie widzę powodu, abyś miał się teraz żalić tym na forum...

Co do Tematu. Jak widać nic nowego, nie było tu napisane już od bardzo dawna... Jak dla mnie bezsensowne jest gdybanie na forum. Dlaczego zamiast pisać nie sprawdzicie tych "bzdur" w praktyce?

jezeli Boots of Waterwalking istnieja to czemu wyglądaja tak samo jak Soft Boots przeciez Gm mógłby dac inny wygląd tych butów a nie kopiowac ich wyglądu X( X( X( X( X( X(

Nyana 04-03-2007 22:20

@up to od GM'a zalezy jaki jest wyglad butow? ciekawe -.- to nie jest OTs ze durne komendy sie wpisuje xDDD

Drudka 05-03-2007 08:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thuygioshok (Post 1299992)
Moim zdaniem to, że ktoś zdobył SoF to jedna wielka bzdura... Puki nikt mi go na trade nie pokaże to nie uwierzę, a raczej się nie zanosi żeby ktoś chciał w ogóle komuś pokazać SoF... Co do SS to nie sądzę, żeby 10 lvl sam zdobył SoF, a już w ogóle 50k, jeśli by założyć, że to noob char to po co by wbijał 10 lvl?

-> slowko "skromny" na tabliczce moze odnosic sie do nizszych lvli jak juz napisano wczesniej

-> CIPy chca nam pokazac ze Rook moze byc "zdobywany" nie tylko przez Rookstayerow z wysokim lvlem ale teoretycznie przez kazdego

Tyle mam do powiedzenia :) Co do tego czy to fake czy nie fake.... Proponuje kazdemu na starcie przyjac ze to jednak nie fake bo nie mozna ocenic tego na pierwszy rzut oka :) Przyjze sie jeszcze temu dokladniej i moze podziele sie swymi spostrzezeniami :) nooo... chyba ze beda takie jak juz tu napisane komentarze to nie bede powielala kolejny raz bo gdy czyta sie posty tego forum .... w co drugim to samo -.-

Pozdrowionka z Isarki

Zbyszuniek 08-03-2007 09:50

Zacznijmy od tego ze Instynkt dowiedziala sie sama tyle ile my razem wiec trzeba do niej msg i zapytac :cup:

DJKriss 22-06-2007 09:43

Kod:

UNDECIMO:

SPIKE SWORD QUEST

Para este quest son necesarias 10 personas, para matar el respawn de minotaurs de la carlin quest y una persona que sea level 1 sin exp y sin que lo haya tocado un mounstro (OJO SI LO TOCARON SRRY). Ese level 1 sin exp va a abrir la puerta con cualquier llave, cuando entras no hay mino, hay una pared hacia donde esta el mino, hay un punto de teleport, tienen que entrar el level 1 primero, y despues los demas (EL QUEST ES BASTANTE DIFICIL). Cuando entras solo aparece 1 troll, el level 1 tiene q matarlo, si muere todos tienen q salir rapido o el minotaur mage los mata, (EL MINO MAGE ESTA ENCERRADO Y PUEDE SALIR SI MATAN AL LEVEL 1) si el level 1 lo mata entren todos al portal q viene, solo esta la quest y nadamas 1 la puede hacer (TIENEN Q PISAR 10 AGUJEROS, EL LEVEL 1 VA EN EL MEDIO) solo el level 1 hace la quest, ahi se consiguen las boots of waterwalking y hay un agujero, pisenlo y aparecen en el centro. todos los charts tienen que turnarse 10 dias para q cada ves q cierren tibia otra persona busque la sword, EL LEVEL 1 LE PASA LAS BOTAS A CADA UNO) ojo el lvl 1 tiene q ser de ABSOLUTA CONFIANZA

Znalzłem to w necie :P Przetłumacz ktoś :P

dalione 22-06-2007 10:27

A moze moja teoria sie sprawdzi z Boots of waterwalking ? Mi sie wydaje ze kiedys gm zostawil specjalnie te buty w wodzie i ta babka kliknela use na wode i nagle wyskoczyly jej Boots of waterwalking... Poszla na wyspe i zostal tylko ogien a kamienie zniknely... wziela sobie SoF i tyle.. A ze tyle sie nie logowala to mozliwe ze sobie zrobila przerwe specjalnie.. Moze GM zabronil jej mowic jak ona to zrobila.. niewiem niewiem :D

Zylkolak 22-06-2007 10:28

Niedokladnie ale wszystko jasne;p

For this quest 10 people are necessary, to kill respawn of minotaurs of carlin quest and a person who is level 1 without exp and without she has touched mounstro to it (EYE IF THEY TOUCHED SRRY to IT). That level 1 without exp is going to open the door with any key, when you enter does not have I mine, is a wall towards where this I mine, there is a point of teleport, they must enter level 1 first, and despues demas (the QUEST IS ENOUGH DIFICIL). When you enter single appears 1 troll, level 1 has q to kill it, if it dies all have q to leave fast or minotaur mage kills them, (I MINE LOCKED UP MAGE THIS and CAN LEAVE IF THEY KILL LEVEL 1) if level 1 it bush enters all vestibule q comes, single this quest and nadamas 1 it can make (THEY HAVE Q TO STEP ON 10 HOLES, LEVEL 1 GOES IN MEANS) level 1 single does quest, ahi obtain boots of waterwalking and is a hole, pisenlo and appear in the center all charts must alternate 10 days for q each you see q close tibia another person looks for sword, LEVEL 1 PASSES the BOOTS to HIM To EACH ONE) eye lvl 1 has q to be of ABSOLUTE CONFIDENCE

W sumie jezeli to prawda to nie jest trudny ten quest trzeba by dac tylko 1 lvlowi the best eq(by trola zabil) i doprowadzic go tak zeby zaden potwor go nie dotkna(i na battle nie zaznaczyl dla pewnosci).

Shinodin Barthez 22-06-2007 12:08

@up no tak ależ oczywiście :P

Tom The Tanner 22-06-2007 12:13

@Zylkolak,
Wspomniałeś, że trzeba mu dać best eq... wtedy poradzi sobie z trollem. Potem orzekłeś (wszem i wobec), że żaden troll nie może go dotknąć. Nie wiem w jaki sposób chcesz zrobić coś takiego.

Jeśli chodzi Ci o przejście 1 levelem z miasta do wysepki nie atakując nikogo po drodze (ani odwrotnie), ale po prostu źle to nam wyjaśniłeś, to wiedz, że było to sprawdzone ok. 200 razy. Wcale nie przesadzam i to nie jest taka mała przenośnia. (:

Vial

yahoopila 22-06-2007 13:23

Tu ja nic nie widzę na tym screenie? Ale jest zdobyty przez shadowa na infernie. Pokazywał na trade i na youtube jest filmik jak on go zdobywa. Potem się przyznał, że to OTS ale quest jest prawdziwy.

Wiechoss 22-06-2007 13:34

@up
Daj linka do filmika

@Jaskiniowiec
a worn soft boots i worn leather boots ? wygladaja inaczej ?
jednak moze byc kopiowany wyglad.

Wg mnie to i tak jeden wielki spam nie majacy najmniejszego sensu , wszystko co ludzie sobie wymyslili jest na pierwszych paru stronach reszta to same powtarzanie (czyt. ten quest nie istnieje)

Pan Klocek 22-06-2007 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez yahoopila (Post 1502492)
Tu ja nic nie widzę na tym screenie? Ale jest zdobyty przez shadowa na infernie. Pokazywał na trade i na youtube jest filmik jak on go zdobywa. Potem się przyznał, że to OTS ale quest jest prawdziwy.

Ciekawe, że gość twierdzi że nie pokaże bo wyrzucił go do wody (tak powiedział jak go pytałem)
Ciekawe, że ciała których użył nie respią się na rooku.
Ciekawe, że nic sie nie dzieje jak sie powtórzy to co on robił.

Więc skończcie już z tym spamem.

dalione 22-06-2007 14:14

A moze moja teoria sie sprawdzi z Boots of waterwalking ? Mi sie wydaje ze kiedys gm zostawil specjalnie te buty w wodzie i ta babka kliknela use na wode i nagle wyskoczyly jej Boots of waterwalking... Poszla na wyspe i zostal tylko ogien a kamienie zniknely... wziela sobie SoF i tyle.. A ze tyle sie nie logowala to mozliwe ze sobie zrobila przerwe specjalnie.. Moze GM zabronil jej mowic jak ona to zrobila.. niewiem niewiem

Uther92 22-06-2007 14:22

Oto ten cały słynny filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078
Najciekawszy fragment:
http://img255.imageshack.us/img255/7217/questch1.jpg
@Edit
Najlepsze jest na końcu..."you have found spikesword"
Chyba nikt nie ma już wątpliwości co do autentyczności.
@Down
A co ja właśnie powiedziałem ?
Przecież nie ma czegoś takiego jak spikesword, jest tylko spike sword ;)

Pan Klocek 22-06-2007 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uther92 (Post 1502645)
Oto ten cały słynny filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Najciekawszy fragment:
http://img255.imageshack.us/img255/7217/questch1.jpg
@Edit
Najlepsze jest na końcu..."you have found spikesword"
Chyba nikt nie ma już wątpliwości co do autentyczności.

Już nikt nie ma wątpliwości co do tego że jest to autentyczny filmik z OTSa. Skończcie to już. Zaczynam pisać raporty....

Zylkolak 22-06-2007 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner (Post 1502349)
@Zylkolak,
Wspomniałeś, że trzeba mu dać best eq... wtedy poradzi sobie z trollem. Potem orzekłeś (wszem i wobec), że żaden troll nie może go dotknąć. Nie wiem w jaki sposób chcesz zrobić coś takiego.

Jeśli chodzi Ci o przejście 1 levelem z miasta do wysepki nie atakując nikogo po drodze (ani odwrotnie), ale po prostu źle to nam wyjaśniłeś, to wiedz, że było to sprawdzone ok. 200 razy. Wcale nie przesadzam i to nie jest taka mała przenośnia. (:

Vial

Przeczytales to co przetlumaczylem? 1lvl musi zabic trola po wejsciu do pokoju/teleporta.

Grimer 22-06-2007 17:10

@up
a niesadzisz ze chodzi mu o training room?

Zylkolak 22-06-2007 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grimer (Post 1503053)
@up
a niesadzisz ze chodzi mu o training room?

Ale komu o traning room chodzilo? Tom'owi?

W hiszpanskiej solucji jest wyrazie napisane o ktore drzwi chodzi.

For this quest 10 people are necessary, to kill respawn of minotaurs of carlin quest and a person who is level 1 without exp and without she has touched mounstro to it (EYE IF THEY TOUCHED SRRY to IT). That level 1 without exp is going to open the door with any key, when you enter does not have I mine, is a wall towards where this I mine,

Ujo 23-06-2007 01:05

ten filmik to na ots był prubowałem wszystko i nie zadzałało Quiest na spike sworda jest pewnie taki prosty a my szukamy w w każde zakamarki

Even 23-06-2007 01:40

Shadow Rex mowi:

haha8o8o

Rojek 23-06-2007 09:23

ten filmik to na ots był prubowałem wszystko i nie zadzałało Quiest na spike sworda jest pewnie taki prosty a my szukamy w w każde zakamarki

no niebyl bym tego taki pewien ale mysle ze to znikniecie ma cos wspolnego z qestem moze gdy spike znika to wtedy teleportuje sie do tej skrzynki.jeszcze twierdzisz ze ten qest jest prosty ? lol najlepszy miecz na rookgard i ma byc prosty qest zastanow sie co mowiszX(X(

Wiceros 23-06-2007 09:30

A mnie wystarczylo spojrzec na to jak bral lifka , na REAL TIBII jest ciemny pomarancz wrecz czerwony a tutaj jest Zloty , Jasny pomarancz taki sam mialem na swoim ots'ie :) (Chodzi o Aaaah...)

Pozdrawiam,
Mateusz

Krycha01 27-06-2007 00:42

To przekręt. Po pierwsze MinoHell jst zawsze zalegane przez ludzi a poza tym za szyybko poradził sobie ze Shengiem. Mapa ze Spikewswordem to zwyczajne oszustwo, tak jak ja nabieralem ludzi ze jak dednom na ogniu to do ItemRoom pojdom po smierci a potem mape im pokawzywalem.

Problemaker 02-07-2007 13:13

To bedzie moj pierwszy post w tym temacie :

Wpadłem na pewien pomysł, mozliwe ze bylo to juz tutaj poruszane ale nie chce mi sie przegladać całego tematu :confused:.

wszyscy wiemy ze istnieje questy na armor o nazwie doublet... aby go wykonac musimy stanąć na pewnej kratce i zrobic use na swojej postaci. Moze zagadka z tym questem (?) polega na czyms podobnym, stajemy na odpowiedniej kratce i robimy use na swojej postaci , pojawia sie klucz, zwoj pergaminu ktory pomoze nam rozwiązać ten quest. Pierwsze kratki jakie przychodza mi na mysl to kratki na których stanięcie powoduje znikniecie spika

Marcin24 02-07-2007 13:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Problemaker (Post 1526232)
.wszyscy wiemy ze istnieje questy na armor o nazwie doublet... aby go wykonac musimy stanąć na pewnej kratce i zrobic use na swojej postaci. Moze zagadka z tym questem (?) polega na czyms podobnym, stajemy na odpowiedniej kratce i robimy use na swojej postaci , pojawia sie klucz, zwoj pergaminu ktory pomoze nam rozwiązać ten quest. Pierwsze kratki jakie przychodza mi na mysl to kratki na których stanięcie powoduje znikniecie spika

Nie musisz tam stanąć na kratce, możesz to zrobić z daleka.
Już mówiłem wcześniej, w osobnym temacie, że to filmik z OTS'a. A wy na szarpaka chcecie to wsadzić tutaj i w milionie innych tematów. Powiem jedno: "Dajcie se siana", a dowody powinny trochę bardziej finezyjne.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:56.