![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Btw padł Giant rider~ od Thunder'Storma, Rebbsa i Fardela a jak wiadomo jest on Rl od Yamahatiego <który jest obecnie w Triadzie>... Ciekawa sytuacja. |
Cytuj:
Zeby nie bylo, ze offtopuje, jak tu sie nie smiac z takich pajacujacych na forum "polaczkow"? Cytuj:
@Adedin Jak tak Cie rajcuje zajecie servera przez "polaczkow" to stworz sobie otsa i zapros kolegow, wszyscy beda zadowoleni. (Mam nadzieje, ze ktos mu podrzuci tego linka =<) |
Cytuj:
@Massior, no wlasnie. Szczerze powiem, ze w tej grze (tak, udaje mi sie jeszcze odgraniczac rl od pixeli ;f) bardziej 'moimi' ludzmi sa Ci, ktorych znam i na ktorych jeszcze sie nie zawiodlem. Przykro mi, ale to nie odnosi sie do wiekszej czesci polakow. |
@up
Na ten cytat z Tibia.com powiem tlyko tyle :hauahauahuahauhau. /Danyth |
troche jest prawdy w tym co adedin napisal ^^ jesli my przegramy to koledzy z fire of hell i innych takich gildi moga powiedziec papa servovi jak beda expic no ale dogadaj sie naszym ;-)
|
Cytuj:
Cytuj:
To ze innymi charami kradniesz jakos mnie nie dziwi:) Cytuj:
`````````````````````````````````````````````````` ```` Kibice ja wyrazam pełna aprobate do czynow ludzi walczacych przeciwko szwedom ,nie tylko my tez mowimy ze to wojna pol swe bo na to wyglada i tak sie zanosi ja bym dolaczyl do war z 2ch powodow - pierwsze-> mam wiecej osob ktorym chetnie pomge po stronie Polakow. Drugi powod to-> Vincento Vampire- Kill dirty fucking shity polacks. Rau Grin~ - Giv me 100 gp and i will kill 3 ppl from poland. Scotty Starburst- I cant w8 till i see all pl`s out from here. Sesulo- How i hate those polacks every day of their death brings a happynes to my life. Postujcie sobie w depo i posluchajcie tego jest naprawde wiecej:) To sa teksty uslyszane pod depo i z niektorych GC:) Sorki ale nie jestem brudnym durnym polaczkiem, ktory zasluguje na to by byc tylko ich pomiotem i slugusem co ma byc wierny. Razi mnie takie cos bo mam w do glowy wpojone bardzo wysokie pojecie narodowosci i absorbuja moja uwage takie teksty. |
czytam i placze...
wojna jest typowo narodowosciowa. Wojna o podlozu rasowym- po venore chodza sobie noobki w strojach czarno-czerwonych krzyczac: Fuck PL a zdrugiej strony w bialo czerwonych noobki polaczki krzyczac Fuck SWE. Bylem swiatkiem smiesznej sytuacji kiedy jakis 60~ ek wyzywal polakow i zostal ztrapowany przez 10 noob charow xd. Na forum tibia.com pojawiaja sie posty majace na celu zachecic polakow do walki. Jakby tego bylo malo texty Rau~ typu: I bet ur parents died in auschwitz. Zastanawiac moze sytuacja Yamahati, ktory zdradzil GST, dolaczyl do Triady a teraz jego rl padl od niej ;p Ja osobiscie rozmawialem z Mailstormem, Huxym, Thunderem i siostra Mailstorma i pozostaje neutralny w wojnie. Peace |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Michas, <3 |
ja się wypowiem apropo tych cheatów ;p
no więc tak wiadomo Tibia jak każdy program posiada niedoskonałości, zawarte w kodzie (w tym wypadku gry). NIe wynikaja one stąd, że są dziury w kodzie, tylko z niemożliwości doskonałego zaprogramowania danego problemu (w tym wypadku mówi się o teleporcie). Z jednej strony TP, jest potrzebny żeby użytkownik który dał loga, a nie może sie zalogować ze względu na to że na tym polu stoją inne osoby. Z drugiej strony są teleporty wykonywanie sztucznie. Jednak biorąc pod uwage pare możliwośći rozwiązań można ten problem łatwo usunąć. 1. opcja ze dwie osoby stoją na 1 polu tak jak przykładowo schodzisz na doł ana rope spocie stoi inna osoba. Jednak wierząc plotkom, jest to niemożliwe do zalogowanie ze względu na ograniczenia techniczne języka programowania wktórym jest napsiana tibia, gdyż przy procedurze logowania są uruchamiane inne mechanizmy niż podczas stałej gry. Stąd po zalogownaiu postać musi stać na wolnym polu. 2. Jest opcja że program teoretycznie mógłby przenosić ludzika o więcej sqm (zuważmy że jeśli przypadkowo osoba stoi na tym polu co sie wylogowaliśmy, logujemy się obok). Ale gry w promieniu 2 sqm na około naszej postaci nie da się zalogować mamy tp. (klasyczna sytuacja z dp). tne limit można by zwiększyć do n-tej liczby sqm, jednak czym mniejsza liczba tym dalej tp bedą robione, a jednak zwiekszenie liczny 'n' powoduje wydłużanie się czasu logowania (zwiększona liczba obliczeń), a poza tym w skrajnych przypadkach ta sytuacja może prowadzić do przesunięcia postaci nawet o kilkanaście sqm. Oczywiście to jest w tak skrócie, teoretycznych rozwiąząń jest duzo więcej ale nie chce mi sie pisać, mam nadzieje, że kolega zrozumiał na czym polega wykorzystywanie błędów gry i dlaczego nie da sie ich naprawić. |
Cytuj:
|
takie sprzeczanie sie o pierdoly
wojna jest gildia vs gildia (ew. gildie) nie czaje po co tu sie klocicie ze ktos dolaczyl do tej czy innej gildii to jego prywatna sprawa wiec po co bluzgac kogos za to ze jego gildia zabila jego kumpla z rl blalblbablbalba najbardziej mnie smiesza tylko osoby "dojde do wojny jak mnie poproszą" lol, albo sie ma cos wspolnego z konfliktem/ludzmi w nim i zalezy ci na wygraniu wojny albo masz to kompletnie w dupie i to olewasz |
Cytuj:
a wlasnie mi przypomniales co jeszcze mnie rozbawilo. Mniej wiecej od miesiaca kazdy wiedzial, ze moze nadejsc wojna- czytalo sie o tym na forach, o tym sie mowilo. 3-4 dni przed rozpoczeciem wojny rozmawialem z Adolphem o przyszlosci iridii i powiedzialem ze lada dzien bedzie wojna(nie majac jakis informacji- wiedzialem tyle co kazdy). Dzien wczesniej na gc (Ethical) zapytalem co ludzie sadza o wojnie i co zamierzaja zrobic. Kiedy uslyszalem(?) odpowiedzi nie wiedzialem czy mam sie smiac czy plakac. Lider gildii (Chris) stwierdzil ze ktos gada ploty i kazdy sie podnieca, Neztas powiedzial, ze bredze i nie warto mnie sluchac a reszta odpowiadala mniej wiecej: co????? jaka wojna???? znow??? Przykro mi, ze to mowie ale mniej rozgarnietych osob w tibii nie widzialem o.0 Cytuj:
|
Name: [CHAR]Krol Arturek[/CHAR]
Sep 11 2006, 17:10:12 CEST Killed at Level 105 by [CHAR]Helun Lirath[/CHAR] |
Cytuj:
|
btw przed chwila padl Krol Arturek (bedacy w tradzie) - zabili go swoi bo mysleli ze jest szpiegiem xd n/c xd
|
w gilid gsl jest troche zamalo osbob duzo ludzi co mialo walczyc nie walczy;/
|
Taki lajf ;f
<edit, dopiero teraz zauwazylem ;f> Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Sep 10 2006, 10:07:35 CEST Killed at Level 63 by Avainvan Name: Arwex Sep 04 2006, 21:52:50 CEST Killed at Level 65 by Bezok I ty mi pajacu piszesz ze ja was zdradzilem? a 120k sie przyda, thx |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
rasisci
Neztas pierdoły gadasz gadałes i gadać bedziesz xD i nie pier.... ze to wojna gildii ponoc mam hunta u efesosa napisalem mu ze dam mu kase za pare dni i poszedlem na poha expic starałem nie odchodzic od temple na wszelki wypadek ale gdy wybilem respa urwalem sie na dragona tego jednego na ornamencie... ropnołem go i sobie z nim biegne aż tu nagle wpada bebiz i tirain chcą mnie zabić jednak dwoch to troche zamało na mnie szczególnie palladyna i knighta.. ubralem guardianke full def i spokojnie cieklem do temple (no moze nie tak spokojnie bo jeden red dip byl) w temple gdy zapytalem sie ich za co mnie bija zobaczylem odpowiedz ze za toze jestem polakiem za efesosa i za to ze mam dopiek w gildi "pro by bezok" i do tej pory nie mialem nic do szwedow ale sa to PA i tyle zdania nie zmienie wiec neztas nie gadaj glupot.. was tez po wojnie zabija.. i powiedza ze dla respectu..
p.s chciałem byc neutral poniewaz znam Kisie.. i nie chce byc przeciwko Rzeszowowi chyba dobrze napisalem "Rzeszów" |
Cytuj:
-.- |
Cytuj:
|
Cytuj:
xD Ok, konczymy panowie chatowac na forumie. ;f |
Cytuj:
Cytuj:
PS czy wy z tej bylej DB zawsze musicie jakos probowac sie wpieprzyc i wypisywac swoje racje na sile?? (wykluczam z tego grona anuma i maxxa) PS2 zjedzone literki to skutek wylania soku malinowego i tabasco 5 min temu na keyborda xD |
Witam od kilku dni czytam to forum i chcialem podzielic sie z wami moimi spostrzezeniami odnosnie szwedow i wojny na tym serverze.
Niewiem czy to dla was interesujace ale podobna sytuacja zdarzyla sie na swiecie na, ktorym gralem, mianowice isarze. Oczywiscie nie bylo tam zadnych podtekstow narodowosciowych itp, jest to moim zdaniem proba zbyt doslownego wyjasnienia przyczyn komfliktu. Kazdy gracz w pewien sposob chce poczuc wladze, wiec wybiera co oczywiste strone konfliktu (gildie), ktora ma wieksze szanse na zwyciestwo. Odnosnie Szwedzkich graczy, ich mentalnosc znacznie rozni sie od mentalnosci polskiej, oni traktuja ta gre jako zabawe, dla nich pekowanie, power abusing innych gracz to poprosu swietna rozrywka( oczywiscie nie dotyczy to wszystkich graczy bez wzgledu na narodowosc). Co do Polakow wydaje mi sie, ze traktujemy ta gre zbyt serio, i klocimy sie z soba zbyt serio(nie chodzi tu tylko o poprzednie posty jakie przeczytalem na tym forum ale ogolne moje spostrzezenia jako gracza roznych serverow). Szwedzi potrafia walczyc miedzy soba w grze a w rzeczywistosci sa swietnymi przyjacolmi ( tutaj daje przyklad Sazeza a pozostali szwedzi z Isary). Wydaje mi sie ze brakuje gracza, ktory poprowadzil by naszych do zwyciestwa, poniewaz kazdy ma kazdemu cos do zarzucenia. Tak tez bylo na isarze, gdzie poklocona czesc polakow przeszla do wroga. Wojna zakonczyla sie pokojem jednak wszystko sie rozsypalo i tak naprawde wiekszosc polskich graczy odeszla, rowniez z tych ktorzy wspierali wroga(gildie Del'toro). Apeluje wiec o niesprzeczanie sie o tibijskie konflikty a wsparcie dla gildii, ktora uwazamy za sluszna ps. na isarze wszyscy neutralin po wojnie zostali wyciecie w pien:), a Dt nie oszczedzilo rowniez osob, ktore pomogly im w odniesieniu "zwyciestwa" nie chcialbym zeby ta sytuacja powtorzyla sie tutaj. Prosze o komentarze do mojej opinii, na wszystkie z przyjemnoscia odpowiem ) |
Cytuj:
No w sumie masz racje, ale zawsze prowokatorzy sie znajda =P |
@up... Nie rozumiem po co cytujesz post, ktory jest bezpośrenio nad Twoim...
@ topic... troche sie działo,5 trupów ogólnie, Huxy padł po raz pierwszy na wojnie... |
Angole probowali ubić Huxego rok.... Nam to zajeło 1 dzien :)
|
Cytuj:
|
00:05 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Huxy. He was killed by Bezok. Mamy 1 i mam nadzieje nie ostatniego Fraga ^^ |
Gz ;s a film jest?
|
viev gru grinakh jest na tibia.de a nasz viev jest u nas na kompach ^^ , jak wroce z szkoly to go zuploaduje bo neimam czasu teraz
|
Cytuj:
zacznijmy od tego, ze nikogo nie sie nie naklanialo do wlaczenia sie. Ja tylko pytalem co gildia sadzi o nadchodzacej wojnie nic wiecej. Czemu odrazu nie powiedziales: "no wojna bedzie ale Ethical jako gildia nie wlacza sie do wojny, jak ktos chce walczyc to gl"? |
Cytuj:
|
Kiedy wojna sie rozpoczela na gc Ethical cytowalem wasze texty wypowiedziane dzien wczesniej. Jak dla mnie temat jest zamkniety i tak uwazam, ze Ethical to nierozgarnieta gildie ^^
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:07. |