Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   News prosto z iridi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=82707)

Massior 10-09-2006 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alora (Post 982541)
Ah ta Iridia. Ciagle wojny . Kibicuje squadowi szwedzkiemu. Wyobrazcie sobie PA w wykonaniu Bezoka i teamu po dojsciu do wladzy. Juz wolała bym Jaero z ktorym zawsze sie dogadywalam. Pozdro dla kazdego.

NIEWYOBRAZALNE! :p Bez rob prawko to powozimy sie razem xDDDD Ja tam nic do Szwedów nie mam ale chyba logiczne że wolałbym żeby nasi dominowali... PROSTE.

Adolphus Elbragol 10-09-2006 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Massior (Post 982549)
NIEWYOBRAZALNE! :p Bez rob prawko to powozimy sie razem xDDDD Ja tam nic do Szwedów nie mam ale chyba logiczne że wolałbym żeby nasi dominowali... PROSTE.

Zdefiniuj 'nasi', stary przyjacielu.

Massior 10-09-2006 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol (Post 982617)
Zdefiniuj 'nasi', stary przyjacielu.

W sumie masz racje... mój błąd. Pisząc "nasi" miałem na myśli Polaków choć proszę odbierać to bez żadnych podtekstów rasistowskich.

Btw padł Giant rider~ od Thunder'Storma, Rebbsa i Fardela a jak wiadomo jest on Rl od Yamahatiego <który jest obecnie w Triadzie>... Ciekawa sytuacja.

Rankor 10-09-2006 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bez~ (Post 982527)
nie moge sie wozic bo jeszcze nie wyrobilem prawa jazdy :<

Za to ciekawa opinie o sobie, rhyrielu =S

Zeby nie bylo, ze offtopuje, jak tu sie nie smiac z takich pajacujacych na forum "polaczkow"?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adedin
OMG

LUDZIE!!!

JAKIE WY TU FARMAZONY PIEPRZYCIE... JEZU....
PL PPL JOIN WAR.... TRIAD WITH ARC..
no skonczcie!!!

Wszyscy ktorzy sa neutralni, pomagaja szweda mysla ze co? nie zaplaca albo cos jesli POLACY przegraja... jestescie smieszni... SZWEDZI NIE POZWOLA WAM NORMLANIE GRAC NA TYM SERVIE...
Jesli my POLACY dostaniemy po dupie to ucierpia wszyscy.. niewazne czy byli neutralni, pomagali szweda, sracy i owacy...

WY NAPRAWDE TEGO NIE ROZUMIECIE? ALBO BOICIE SIE PRZYSTAPIC DO WOJNY BO PADLISCIE... MACIE DYGA STRACIC KILKA LVL POSWIECAJAC SIE DLA POLSKI! CO TO JEST? WYGRYWAJAC MAMY TA DUME ZE BEDZIEMY DRUGIM SERVEREM KTORYM RZADZA POLACY.. NIE TLUMACZCIE TEGO NIKOMU(TEGO POSTA)

TO JEST WIADOMOsC TYLKO DLA WAS POLAKOW!! SKONCZCIE SIE BAC I ZACZNIJCIE GRAC! BO JAK NARAZIE NIE WIDAC ZADNYCH EFEKTOW! TO ZE SOBIE POEXPICIE TROSZKE NIC WAM NIE DAJE... NAPEWNO BEDZIECIE BARDZIEJ ZADOWOLENI GDY SKOPIECIE KILKA SZWEDZKICH DUP...

POPATRZCIE NA TE ZDJECIE ARC:
http://img301.imageshack.us/img301/7624/arcaniumcl8.jpg [Do not look at external websites. Your account could be hacked.]

I WYWNIOSKUJCIE CZY TO NIE LAMY... JA MYSLE ZE TO DUUUUUUUZE LAMY!

Chlopak ma jawne fiksbzium dyrdum, a zwlaszcza "ALBO BOICIE SIE PRZYSTAPIC DO WOJNY BO PADLISCIE... MACIE DYGA STRACIC KILKA LVL POSWIECAJAC SIE DLA POLSKI!". I ludzie sie dziwia, czemu w tvnie puszczaja programy o tym, jak tibia odmozdza. Ten dzieciak chyba zatracil granice pomiedzy gra a rzeczywistoscia, powinien isc sie leczyc =S.

@Adedin
Jak tak Cie rajcuje zajecie servera przez "polaczkow" to stworz sobie otsa i zapros kolegow, wszyscy beda zadowoleni. (Mam nadzieje, ze ktos mu podrzuci tego linka =<)

Adolphus Elbragol 10-09-2006 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia.com
OMG

LUDZIE!!!

JAKIE WY TU FARMAZONY PIEPRZYCIE... JEZU....
PL PPL JOIN WAR.... TRIAD WITH ARC..
no skonczcie!!!

Wszyscy ktorzy sa neutralni, pomagaja szweda mysla ze co? nie zaplaca albo cos jesli POLACY przegraja... jestescie smieszni... SZWEDZI NIE POZWOLA WAM NORMLANIE GRAC NA TYM SERVIE...
Jesli my POLACY dostaniemy po dupie to ucierpia wszyscy.. niewazne czy byli neutralni, pomagali szweda, sracy i owacy...

WY NAPRAWDE TEGO NIE ROZUMIECIE? ALBO BOICIE SIE PRZYSTAPIC DO WOJNY BO PADLISCIE... MACIE DYGA STRACIC KILKA LVL POSWIECAJAC SIE DLA POLSKI! CO TO JEST? WYGRYWAJAC MAMY TA DUME ZE BEDZIEMY DRUGIM SERVEREM KTORYM RZADZA POLACY.. NIE TLUMACZCIE TEGO NIKOMU(TEGO POSTA)

TO JEST WIADOMOsC TYLKO DLA WAS POLAKOW!! SKONCZCIE SIE BAC I ZACZNIJCIE GRAC! BO JAK NARAZIE NIE WIDAC ZADNYCH EFEKTOW! TO ZE SOBIE POEXPICIE TROSZKE NIC WAM NIE DAJE... NAPEWNO BEDZIECIE BARDZIEJ ZADOWOLENI GDY SKOPIECIE KILKA SZWEDZKICH DUP...

POPATRZCIE NA TE ZDJECIE ARC:
http://img301.imageshack.us/img301/7624/arcaniumcl8.jpg [Do not look at external websites. Your account could be hacked.]

I WYWNIOSKUJCIE CZY TO NIE LAMY... JA MYSLE ZE TO DUUUUUUUZE LAMY!

To tak btw. Zalosc, czyz nie?

@Massior, no wlasnie. Szczerze powiem, ze w tej grze (tak, udaje mi sie jeszcze odgraniczac rl od pixeli ;f) bardziej 'moimi' ludzmi sa Ci, ktorych znam i na ktorych jeszcze sie nie zawiodlem. Przykro mi, ale to nie odnosi sie do wiekszej czesci polakow.

Danyth Knight 10-09-2006 23:13

@up

Na ten cytat z Tibia.com powiem tlyko tyle :hauahauahuahauhau.

/Danyth

Harru 11-09-2006 07:40

troche jest prawdy w tym co adedin napisal ^^ jesli my przegramy to koledzy z fire of hell i innych takich gildi moga powiedziec papa servovi jak beda expic no ale dogadaj sie naszym ;-)

berger 11-09-2006 11:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol (Post 981514)
Nie dziwne. Pierwszy ban zawsze trwa tydzien..

Pierwszy ban za Unjusty, obrazy (podloze rasowe) , wykorzystywanie game weaknes itp tak... ale ban za acc sharing jest zawsze na miesiac, nie wazne czy jest 1 st czy 2nd. Mi dali odp w meilu ze nie bylo jak przyporzadkowac mojego bana i dali mi za share i wyjatkowo na tydz. Wiec moze klamali piszac do mnie ?? nie ladnie z ich strony:))

Cytuj:

Bedziesz rozgraniczal chary tego samego ownera? Mam chara 50+ lvl i kilka odpowiednio 13 i powiedzmy 16. Pierwszy ma byc ok, dwoma ostatnimi bede kradl, cheatowal i bluzgal pod dp, bo nie kojarza tych charow z moim mainem. Polskie podejscie, nie powiem..

Chyba nie czytałes uwaznie i nie przeczytales pytania kolega mowil ze nie zna nikogo kto by mial chara 50+ i nigdy nim nie uzywal bota ani zadnych innych cheatow, sciaganych ze stron badz zabronionych przez tibie.

To ze innymi charami kradniesz jakos mnie nie dziwi:)

Cytuj:

Teleport to tak zwany game weakness abusing. A wiec to samo, co uzywanie bota badz lighthacka, rownierz wykorzystywujacych niedoskonalosci kodu gry. Nie widze roznicy. I nie, cipsoft nie tlumaczy wszystkiego po swojemu. Nie sadze..

Ponownie mowimy o dodatkowym oprogramowaniu ,ktore trzeba zainstalowac na kompa ,teleport jest to juz pierwotnie instalujac tibie:)

`````````````````````````````````````````````````` ````
Kibice ja wyrazam pełna aprobate do czynow ludzi walczacych przeciwko szwedom ,nie tylko my tez mowimy ze to wojna pol swe bo na to wyglada i tak sie zanosi ja bym dolaczyl do war z 2ch powodow -

pierwsze-> mam wiecej osob ktorym chetnie pomge po stronie Polakow.

Drugi powod to->
Vincento Vampire- Kill dirty fucking shity polacks.
Rau Grin~ - Giv me 100 gp and i will kill 3 ppl from poland.
Scotty Starburst- I cant w8 till i see all pl`s out from here.
Sesulo- How i hate those polacks every day of their death brings a happynes to my life.
Postujcie sobie w depo i posluchajcie tego jest naprawde wiecej:)

To sa teksty uslyszane pod depo i z niektorych GC:) Sorki ale nie jestem brudnym durnym polaczkiem, ktory zasluguje na to by byc tylko ich pomiotem i slugusem co ma byc wierny. Razi mnie takie cos bo mam w do glowy wpojone bardzo wysokie pojecie narodowosci i absorbuja moja uwage takie teksty.

Xandar Mac'Leod 11-09-2006 12:36

czytam i placze...
wojna jest typowo narodowosciowa. Wojna o podlozu rasowym- po venore chodza sobie noobki w strojach czarno-czerwonych krzyczac: Fuck PL a zdrugiej strony w bialo czerwonych noobki polaczki krzyczac Fuck SWE. Bylem swiatkiem smiesznej sytuacji kiedy jakis 60~ ek wyzywal polakow i zostal ztrapowany przez 10 noob charow xd. Na forum tibia.com pojawiaja sie posty majace na celu zachecic polakow do walki. Jakby tego bylo malo texty Rau~ typu: I bet ur parents died in auschwitz.
Zastanawiac moze sytuacja Yamahati, ktory zdradzil GST, dolaczyl do Triady a teraz jego rl padl od niej ;p Ja osobiscie rozmawialem z Mailstormem, Huxym, Thunderem i siostra Mailstorma i pozostaje neutralny w wojnie.

Peace

Adolphus Elbragol 11-09-2006 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez berger (Post 982853)
Pierwszy ban za Unjusty, obrazy (podloze rasowe) , wykorzystywanie game weaknes itp tak... ale ban za acc sharing jest zawsze na miesiac, nie wazne czy jest 1 st czy 2nd. Mi dali odp w meilu ze nie bylo jak przyporzadkowac mojego bana i dali mi za share i wyjatkowo na tydz. Wiec moze klamali piszac do mnie ?? nie ladnie z ich strony:))

Niech Ci bedzie ;f
Cytuj:

Chyba nie czytałes uwaznie i nie przeczytales pytania kolega mowil ze nie zna nikogo kto by mial chara 50+ i nigdy nim nie uzywal bota ani zadnych innych cheatow, sciaganych ze stron badz zabronionych przez tibie.
Podkreslilem rzeczy w Twojej wypowiedzi, na ktore powinienes zwrocic uwage. Teleport to ciagle game weakness abusing, czyli CHEAT ZABRONIONY PRZEZ CIPSOFT WYKORZYSTUJACY NIEDOSKONALOSCI GRY. Przyzwyczaj sie.
Cytuj:

To ze innymi charami kradniesz jakos mnie nie dziwi:)
Nadinterpretacja, a sytuacja byla hipotetyczna. Zaczynam podejrzewac, ze Ty tez nie dokonca uwaznie czytales mojego posta.
Cytuj:

Ponownie mowimy o dodatkowym oprogramowaniu ,ktore trzeba zainstalowac na kompa ,teleport jest to juz pierwotnie instalujac tibie:)
Po to, by klient nie crashowal, gdy Twoj pixel ludek nie ma gdzie sie pojawic. Co za tym idzie, teleporty wywolane przez przypadek, po zalogowaniu sie po jakims czasie nieaktywnosci sa legalne i normalne. Teleporty wywolywane sztucznie juz nie. Masz juz swoje lata, a Bozia nadal nie obdazyla umiejetnoscia czytania ze zrozumieniem? Smutne ;f

Michas, <3

cfk 11-09-2006 15:46

ja się wypowiem apropo tych cheatów ;p
no więc tak wiadomo Tibia jak każdy program posiada niedoskonałości, zawarte w kodzie (w tym wypadku gry). NIe wynikaja one stąd, że są dziury w kodzie, tylko z niemożliwości doskonałego zaprogramowania danego problemu (w tym wypadku mówi się o teleporcie). Z jednej strony TP, jest potrzebny żeby użytkownik który dał loga, a nie może sie zalogować ze względu na to że na tym polu stoją inne osoby. Z drugiej strony są teleporty wykonywanie sztucznie. Jednak biorąc pod uwage pare możliwośći rozwiązań można ten problem łatwo usunąć.
1. opcja ze dwie osoby stoją na 1 polu tak jak przykładowo schodzisz na doł ana rope spocie stoi inna osoba. Jednak wierząc plotkom, jest to niemożliwe do zalogowanie ze względu na ograniczenia techniczne języka programowania wktórym jest napsiana tibia, gdyż przy procedurze logowania są uruchamiane inne mechanizmy niż podczas stałej gry. Stąd po zalogownaiu postać musi stać na wolnym polu.
2. Jest opcja że program teoretycznie mógłby przenosić ludzika o więcej sqm (zuważmy że jeśli przypadkowo osoba stoi na tym polu co sie wylogowaliśmy, logujemy się obok). Ale gry w promieniu 2 sqm na około naszej postaci nie da się zalogować mamy tp. (klasyczna sytuacja z dp). tne limit można by zwiększyć do n-tej liczby sqm, jednak czym mniejsza liczba tym dalej tp bedą robione, a jednak zwiekszenie liczny 'n' powoduje wydłużanie się czasu logowania (zwiększona liczba obliczeń), a poza tym w skrajnych przypadkach ta sytuacja może prowadzić do przesunięcia postaci nawet o kilkanaście sqm.

Oczywiście to jest w tak skrócie, teoretycznych rozwiąząń jest duzo więcej ale nie chce mi sie pisać, mam nadzieje, że kolega zrozumiał na czym polega wykorzystywanie błędów gry i dlaczego nie da sie ich naprawić.

Adolphus Elbragol 11-09-2006 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cfk (Post 983042)
2. Jest opcja że program teoretycznie mógłby przenosić ludzika o więcej sqm (zuważmy że jeśli przypadkowo osoba stoi na tym polu co sie wylogowaliśmy, logujemy się obok). Ale gry w promieniu 2 sqm na około naszej postaci nie da się zalogować mamy tp. (klasyczna sytuacja z dp). tne limit można by zwiększyć do n-tej liczby sqm, jednak czym mniejsza liczba tym dalej tp bedą robione, a jednak zwiekszenie liczny 'n' powoduje wydłużanie się czasu logowania (zwiększona liczba obliczeń), a poza tym w skrajnych przypadkach ta sytuacja może prowadzić do przesunięcia postaci nawet o kilkanaście sqm.

Nie mowiac juz o mozliwosci ustawienia farmy druidow w miejscu teoretycznie niedostepnym. Btw, Bartus <3

Neztas 11-09-2006 15:59

takie sprzeczanie sie o pierdoly

wojna jest gildia vs gildia (ew. gildie)

nie czaje po co tu sie klocicie ze ktos dolaczyl do tej czy innej gildii
to jego prywatna sprawa wiec po co bluzgac kogos za to ze jego gildia zabila jego kumpla z rl blalblbablbalba

najbardziej mnie smiesza tylko osoby "dojde do wojny jak mnie poproszą"
lol, albo sie ma cos wspolnego z konfliktem/ludzmi w nim i zalezy ci na wygraniu wojny albo masz to kompletnie w dupie i to olewasz

Xandar Mac'Leod 11-09-2006 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neztas (Post 983068)
takie sprzeczanie sie o pierdoly

wojna jest gildia vs gildia (ew. gildie)

nie czaje po co tu sie klocicie ze ktos dolaczyl do tej czy innej gildii
to jego prywatna sprawa wiec po co bluzgac kogos za to ze jego gildia zabila jego kumpla z rl blalblbablbalba

najbardziej mnie smiesza tylko osoby "dojde do wojny jak mnie poproszą"
lol, albo sie ma cos wspolnego z konfliktem/ludzmi w nim i zalezy ci na wygraniu wojny albo masz to kompletnie w dupie i to olewasz

a wlasnie mi przypomniales co jeszcze mnie rozbawilo. Mniej wiecej od miesiaca kazdy wiedzial, ze moze nadejsc wojna- czytalo sie o tym na forach, o tym sie mowilo. 3-4 dni przed rozpoczeciem wojny rozmawialem z Adolphem o przyszlosci iridii i powiedzialem ze lada dzien bedzie wojna(nie majac jakis informacji- wiedzialem tyle co kazdy). Dzien wczesniej na gc (Ethical) zapytalem co ludzie sadza o wojnie i co zamierzaja zrobic. Kiedy uslyszalem(?) odpowiedzi nie wiedzialem czy mam sie smiac czy plakac. Lider gildii (Chris) stwierdzil ze ktos gada ploty i kazdy sie podnieca, Neztas powiedzial, ze bredze i nie warto mnie sluchac a reszta odpowiadala mniej wiecej: co????? jaka wojna???? znow??? Przykro mi, ze to mowie ale mniej rozgarnietych osob w tibii nie widzialem o.0

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neztas (Post 983068)
po co bluzgac kogos za to ze jego gildia zabila jego kumpla z rl blalblbablbalba

chodzi Ci zapewne o Yamahati, wskaz zatem fragment w ktorym bluzgam go za to ze jego rl padl od Trady. Jedynie godny pozalowania jest fakt, ze zdradzil GST i fakt, ze zjeb**ł moje 120k za ktore mial mi zalatwic pacc...

Anum 11-09-2006 17:28

Name: [CHAR]Krol Arturek[/CHAR]
Sep 11 2006, 17:10:12 CEST Killed at Level 105 by [CHAR]Helun Lirath[/CHAR]

Maxxonek 11-09-2006 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xandar Mac'Leod
chodzi Ci zapewne o Yamahati, wskaz zatem fragment w ktorym bluzgam go za to ze jego rl padl od Trady. Jedynie godny pozalowania jest fakt, ze zdradzil GST i fakt, ze zjeb**ł moje 120k za ktore mial mi zalatwic pacc...

I pomyslec, ze ja za to poniekad tez walcze, a Ty ciagle neutralny...

Xandar Mac'Leod 11-09-2006 17:36

btw przed chwila padl Krol Arturek (bedacy w tradzie) - zabili go swoi bo mysleli ze jest szpiegiem xd n/c xd

IridiaCarlinPk 11-09-2006 17:47

w gilid gsl jest troche zamalo osbob duzo ludzi co mialo walczyc nie walczy;/

Adolphus Elbragol 11-09-2006 17:53

Taki lajf ;f
<edit, dopiero teraz zauwazylem ;f>
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Danyth Knight (Post 982464)
Moze tego nie wiesz ale Bezok podczas wojny Arc. vs. IA zdradzil swoja gildie ( Iridian Aliance ). I to jest powód dlaczego Chris nie walczy po stronie Bezoka tlyko zostal Neutralny.

/Danyth

A w jeszcze innej wojnie (jeszcze jako Rhyriel), obiecal pomoc innej gildii - Independent. Potem sie ludzie dziwia, ze Polak staje sie synonimem do 'zdrajca'. ; (

Hasis 11-09-2006 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xandar Mac'Leod (Post 983237)
0

wydaje Ci sie...

Kisia 11-09-2006 20:07

Cytuj:

Name: Milivin
Sep 10 2006, 10:07:35 CEST Killed at Level 63 by Avainvan

Name: Arwex
Sep 04 2006, 21:52:50 CEST Killed at Level 65 by Bezok

I ty mi pajacu piszesz ze ja was zdradzilem? a 120k sie przyda, thx

Anum 11-09-2006 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kisia (Post 983573)

Wiem, że pewnie masz moje zdanie w poważaniu no ale… zawiodłem się na tobie. Nie wiem czy wiesz/widzisz ale [CHAR]Xandar Mac'Leod[/CHAR] jest graczem NEUTRALNYM więc nie wiem czemu to właśnie jego okradłeś? Powiedz mi jak ci on zawinił (nawet na pm) ale po prostu chce to widzieć z dwóch stron.

Xandar Mac'Leod 11-09-2006 20:22

Cytuj:

ciekawe czym ja Ci zawinilem? dowiedz sie od Mailstorma, czemu nie szedlem go lac. Mozesz zapytac Huxego i sie dowiesz, ze jestem neutralny zwazywszy na fakt, ze gdyby nie jego pomoc to juz bym nie gral na tym servie...

Heram_Elion 11-09-2006 20:27

rasisci

Neztas pierdoły gadasz gadałes i gadać bedziesz xD i nie pier.... ze to wojna gildii ponoc mam hunta u efesosa napisalem mu ze dam mu kase za pare dni i poszedlem na poha expic starałem nie odchodzic od temple na wszelki wypadek ale gdy wybilem respa urwalem sie na dragona tego jednego na ornamencie... ropnołem go i sobie z nim biegne aż tu nagle wpada bebiz i tirain chcą mnie zabić jednak dwoch to troche zamało na mnie szczególnie palladyna i knighta.. ubralem guardianke full def i spokojnie cieklem do temple (no moze nie tak spokojnie bo jeden red dip byl) w temple gdy zapytalem sie ich za co mnie bija zobaczylem odpowiedz ze za toze jestem polakiem za efesosa i za to ze mam dopiek w gildi "pro by bezok" i do tej pory nie mialem nic do szwedow ale sa to PA i tyle zdania nie zmienie wiec neztas nie gadaj glupot.. was tez po wojnie zabija.. i powiedza ze dla respectu..

p.s chciałem byc neutral poniewaz znam Kisie.. i nie chce byc przeciwko Rzeszowowi chyba dobrze napisalem "Rzeszów"

cfk 11-09-2006 20:31

Cytuj:

tylko nie pajacuj tutaj co ;>
-.-

Anum 11-09-2006 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cfk (Post 983652)
tylko nie pajacuj tutaj co ;>
-.-

Poucinać ci paluszki?!

Adolphus Elbragol 11-09-2006 21:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anum (Post 983661)
Poucinać ci paluszki?!

CO TO ZA PRYWATA, BOZAKU ANUMRATI?! DO SZEREGU WRACAC!

xD

Ok, konczymy panowie chatowac na forumie. ;f

berger 11-09-2006 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sck (Post 982901)
Co do zasad gry, gdzie cenix napisał że zabijać każdy może to fakt, aczkolwiek ta gra ma to do siebie że każdy w niej oszukuje (sharuje, używa botów, choćby korzysta z tp). NIe spotkałem jeszcze osoby, która mając jakiś rozsądny level 40~ nie złamała ani razu regulaminu Tibi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol (Post 982901)
Masz juz swoje lata, a Bozia nadal nie obdazyla umiejetnoscia czytania ze zrozumieniem? Smutne ;f

Mowilem wczesniej o tp pozniej juz mowa byla o botach i innych programach ktore trzeb sciagnac, wiec nie pisz mi o tp jak mowi o bocie. Tak mam swoje lata w moim wieku juz trudno sie uczyc. Ty jeszcze jestes mlody mozna to poznac po charakterystycznej mani proby wymuszenia swoich racji za wszelka cene.Wiec posluchaj rady starszego idz do tej szkoly i naucz sie czytac wtedy bedziesz umial sam czytac ze zrozumieniem... zacznij od "poczytaj mi mamo".

PS czy wy z tej bylej DB zawsze musicie jakos probowac sie wpieprzyc i wypisywac swoje racje na sile?? (wykluczam z tego grona anuma i maxxa)

PS2 zjedzone literki to skutek wylania soku malinowego i tabasco 5 min temu na keyborda xD

Fikol 11-09-2006 22:34

Witam od kilku dni czytam to forum i chcialem podzielic sie z wami moimi spostrzezeniami odnosnie szwedow i wojny na tym serverze.
Niewiem czy to dla was interesujace ale podobna sytuacja zdarzyla sie na swiecie na, ktorym gralem, mianowice isarze. Oczywiscie nie bylo tam zadnych podtekstow narodowosciowych itp, jest to moim zdaniem proba zbyt doslownego wyjasnienia przyczyn komfliktu. Kazdy gracz w pewien sposob chce poczuc wladze, wiec wybiera co oczywiste strone konfliktu (gildie), ktora ma wieksze szanse na zwyciestwo. Odnosnie Szwedzkich graczy, ich mentalnosc znacznie rozni sie od mentalnosci polskiej, oni traktuja ta gre jako zabawe, dla nich pekowanie, power abusing innych gracz to poprosu swietna rozrywka( oczywiscie nie dotyczy to wszystkich graczy bez wzgledu na narodowosc). Co do Polakow wydaje mi sie, ze traktujemy ta gre zbyt serio, i klocimy sie z soba zbyt serio(nie chodzi tu tylko o poprzednie posty jakie przeczytalem na tym forum ale ogolne moje spostrzezenia jako gracza roznych serverow). Szwedzi potrafia walczyc miedzy soba w grze a w rzeczywistosci sa swietnymi przyjacolmi ( tutaj daje przyklad Sazeza a pozostali szwedzi z Isary). Wydaje mi sie ze brakuje gracza, ktory poprowadzil by naszych do zwyciestwa, poniewaz kazdy ma kazdemu cos do zarzucenia. Tak tez bylo na isarze, gdzie poklocona czesc polakow przeszla do wroga. Wojna zakonczyla sie pokojem jednak wszystko sie rozsypalo i tak naprawde wiekszosc polskich graczy odeszla, rowniez z tych ktorzy wspierali wroga(gildie Del'toro). Apeluje wiec o niesprzeczanie sie o tibijskie konflikty a wsparcie dla gildii, ktora uwazamy za sluszna
ps. na isarze wszyscy neutralin po wojnie zostali wyciecie w pien:), a Dt nie oszczedzilo rowniez osob, ktore pomogly im w odniesieniu "zwyciestwa"
nie chcialbym zeby ta sytuacja powtorzyla sie tutaj.

Prosze o komentarze do mojej opinii, na wszystkie z przyjemnoscia odpowiem )

Lovah 11-09-2006 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fikol (Post 983978)
Witam od kilku dni czytam to forum i chcialem podzielic sie z wami moimi spostrzezeniami odnosnie szwedow i wojny na tym serverze.
Niewiem czy to dla was interesujace ale podobna sytuacja zdarzyla sie na swiecie na, ktorym gralem, mianowice isarze. Oczywiscie nie bylo tam zadnych podtekstow narodowosciowych itp, jest to moim zdaniem proba zbyt doslownego wyjasnienia przyczyn komfliktu. Kazdy gracz w pewien sposob chce poczuc wladze, wiec wybiera co oczywiste strone konfliktu (gildie), ktora ma wieksze szanse na zwyciestwo. Odnosnie Szwedzkich graczy, ich mentalnosc znacznie rozni sie od mentalnosci polskiej, oni traktuja ta gre jako zabawe, dla nich pekowanie, power abusing innych gracz to poprosu swietna rozrywka( oczywiscie nie dotyczy to wszystkich graczy bez wzgledu na narodowosc). Co do Polakow wydaje mi sie, ze traktujemy ta gre zbyt serio, i klocimy sie z soba zbyt serio(nie chodzi tu tylko o poprzednie posty jakie przeczytalem na tym forum ale ogolne moje spostrzezenia jako gracza roznych serverow). Szwedzi potrafia walczyc miedzy soba w grze a w rzeczywistosci sa swietnymi przyjacolmi ( tutaj daje przyklad Sazeza a pozostali szwedzi z Isary). Wydaje mi sie ze brakuje gracza, ktory poprowadzil by naszych do zwyciestwa, poniewaz kazdy ma kazdemu cos do zarzucenia. Tak tez bylo na isarze, gdzie poklocona czesc polakow przeszla do wroga. Wojna zakonczyla sie pokojem jednak wszystko sie rozsypalo i tak naprawde wiekszosc polskich graczy odeszla, rowniez z tych ktorzy wspierali wroga(gildie Del'toro). Apeluje wiec o niesprzeczanie sie o tibijskie konflikty a wsparcie dla gildii, ktora uwazamy za sluszna
ps. na isarze wszyscy neutralin po wojnie zostali wyciecie w pien:), a Dt nie oszczedzilo rowniez osob, ktore pomogly im w odniesieniu "zwyciestwa"
nie chcialbym zeby ta sytuacja powtorzyla sie tutaj.

Prosze o komentarze do mojej opinii, na wszystkie z przyjemnoscia odpowiem )

No w sumie masz racje, ale zawsze prowokatorzy sie znajda =P

Lisu 12-09-2006 00:51

@up... Nie rozumiem po co cytujesz post, ktory jest bezpośrenio nad Twoim...

@ topic... troche sie działo,5 trupów ogólnie, Huxy padł po raz pierwszy na wojnie...

berger 12-09-2006 01:22

Angole probowali ubić Huxego rok.... Nam to zajeło 1 dzien :)

Paco88 12-09-2006 06:11

Cytuj:

a wlasnie mi przypomniales co jeszcze mnie rozbawilo. Mniej wiecej od miesiaca kazdy wiedzial, ze moze nadejsc wojna- czytalo sie o tym na forach, o tym sie mowilo. 3-4 dni przed rozpoczeciem wojny rozmawialem z Adolphem o przyszlosci iridii i powiedzialem ze lada dzien bedzie wojna(nie majac jakis informacji- wiedzialem tyle co kazdy). Dzien wczesniej na gc (Ethical) zapytalem co ludzie sadza o wojnie i co zamierzaja zrobic. Kiedy uslyszalem(?) odpowiedzi nie wiedzialem czy mam sie smiac czy plakac. Lider gildii (Chris) stwierdzil ze ktos gada ploty i kazdy sie podnieca, Neztas powiedzial, ze bredze i nie warto mnie sluchac a reszta odpowiadala mniej wiecej: co????? jaka wojna???? znow??? Przykro mi, ze to mowie ale mniej rozgarnietych osob w tibii nie widzialem o.0

Wiedzialem o wojnie i wiedzialem ze nie dolaczymy, niechcialem robic syfu na GC. Po co to komu jezeli nas to nie dotyczy, no chyba ze poszczegolne osoby. A wiedzialem od wojnie od pana B, bo kilka minut wczesniej zapytal czy mu pomoge. Oficjalny powod tego ze nie doszedlem do wojny jest na forum.tibia.com w temacie @Ethical ~. Tam jest napisane to co wydarzylo sie pol roku temu i nie mowcie mi ze czas leczy rany bo takiego czegos sie nie zapomina~

Bez~ 12-09-2006 08:18

00:05 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Huxy. He was killed by Bezok.

Mamy 1 i mam nadzieje nie ostatniego Fraga ^^

ripper 12-09-2006 09:05

Gz ;s a film jest?

Harru 12-09-2006 10:08

viev gru grinakh jest na tibia.de a nasz viev jest u nas na kompach ^^ , jak wroce z szkoly to go zuploaduje bo neimam czasu teraz

Xandar Mac'Leod 12-09-2006 10:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paco88 (Post 984079)
Wiedzialem o wojnie i wiedzialem ze nie dolaczymy, niechcialem robic syfu na GC. Po co to komu jezeli nas to nie dotyczy, no chyba ze poszczegolne osoby. A wiedzialem od wojnie od pana B, bo kilka minut wczesniej zapytal czy mu pomoge. Oficjalny powod tego ze nie doszedlem do wojny jest na forum.tibia.com w temacie @Ethical ~. Tam jest napisane to co wydarzylo sie pol roku temu i nie mowcie mi ze czas leczy rany bo takiego czegos sie nie zapomina~

:baby:

zacznijmy od tego, ze nikogo nie sie nie naklanialo do wlaczenia sie. Ja tylko pytalem co gildia sadzi o nadchodzacej wojnie nic wiecej. Czemu odrazu nie powiedziales: "no wojna bedzie ale Ethical jako gildia nie wlacza sie do wojny, jak ktos chce walczyc to gl"?

Paco88 12-09-2006 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xandar Mac'Leod (Post 984184)
:baby:

zacznijmy od tego, ze nikogo nie sie nie naklanialo do wlaczenia sie. Ja tylko pytalem co gildia sadzi o nadchodzacej wojnie nic wiecej. Czemu odrazu nie powiedziales: "no wojna bedzie ale Ethical jako gildia nie wlacza sie do wojny, jak ktos chce walczyc to gl"?

Bo to nie bylo w 100% pewne. Przyszedl czas wojny wiec dalem wam mozliwosc wyboru, do czego zmierzasz? Na forum starasz sie mnie zagiac a w grze nie jestes w stanie nawet zaczac ze mna rozmowy, dziwne~

Xandar Mac'Leod 12-09-2006 13:27

Kiedy wojna sie rozpoczela na gc Ethical cytowalem wasze texty wypowiedziane dzien wczesniej. Jak dla mnie temat jest zamkniety i tak uwazam, ze Ethical to nierozgarnieta gildie ^^

Paco88 12-09-2006 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xandar Mac'Leod (Post 984252)
Kiedy wojna sie rozpoczela na gc Ethical cytowalem wasze texty wypowiedziane dzien wczesniej. Jak dla mnie temat jest zamkniety i tak uwazam, ze Ethical to nierozgarnieta gildie ^^

jeszcze przed wczoraj powiedziales ze nie walczysz i chcesz wrocic do ethical, dzis znowu jestes w gsl. Moze to z toba jest cos nie tak skoro co chwila zmieniasz zdanie? mkay nvm. Nie mam zamiaru nic nikomu udowadniac, oficjalny moj reason jest na forum.tibia.com - powtarzam sie, wiem ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:07.