![]() |
Super post w koncu zrozumialem ze i ja jestem noobem wiec postanowilem to zmienic. MOze nie takim jak niektorzy. Najbardziej wkurzające jest to jak taki Polak pojdzie na Fibule ropnie DSa a drugi zablokuje ci wyjscie. I co? Przychodzi anglik i ratuje cię od deda. Chyba troche wstyd, że Polak POlaka blokuje. nie?;)
|
hmmm nie czytalem wszystkich 41 stron tego tematu, poniewaz mi sie poprostu nie chcialo :P . Ale wracajac do tematu to powiem, ze w calej mojej "przygodzie z Tibia" to wszystkie nooby jakich spotkalem to byly wlasnie dzieci w wieku 13-16 lat. Mimo ze teraz w Tibie gra wiele "mlodych" osob to mozna spotkac (zadko, bo zadko ale mozna) "dziecko" ktore moze nas czegos nauczyc, jak rowniez mozna spotkac "starego wyjadacza" o ktorym od razu pomyslimy 'ja pier**** big noob'. Ale na koniec takie moje male spostrzezenie, jezeli spotkacie na swojej drodze "nooba", ktory dosyc mocno zalezie wasm za skore to nigdy nie wyzywajcie go od najgorszych, bo to tylko pogorszy sytuacje, ale sprobojcie grzecznie i bez ostrych slow porozmawiac z nim i rozwiazac zaistnialy problem, w wiekszosci sytuacji to naprawde pomaga a i czasem nawet laczy graczy.
|
Cytuj:
Na to przykładów jest wiele, np. ja expiłem na cyclopach i przychodzi pewien 12 latek i zabija mojego cyclopa i mówi mi tak: spier****j z mojego expowiska (tu zaczyna straszyć mnie kumplami oraz tym że to jego n00b char) ja oburzony bo ja ten exp zająłem 30 min temu i miałem prawie następny lev a ja próbowałem wyjść z tego bez kłótni i mało inteligentnych słów, a on tylko szedł za mną i mnie blokował, więc po 5 minutach nie wytrzymałem i summowałem fire elementa i go zabiłem bo mi nerwy puściły! A na koniec znasz takie słowo jak Ortografia? X( |
czlowieku sam przemysl swoje zachowanie!!! :|:|
nie wiem czy tylko ale Omernon nie jest tutaj noobem, newbe ani nabem ani nobem...
Moze jest w malym stopniu ale napewno nie takim jak 90% osob co sie wypowiedzialo wliczajac mnie bo nie moge stwierdzic ze nie jestem noobem, newbe ani nabem ani nobem, poki ktos mi tego nie powie kto juz jest bardziej doswiadczony... bo wkoncu skad ja mam wiedziec czy jestem czy nie skoro jestem nie doswiadczony? teraz nastepne 3 gorsze(mamy razem 6 :D) moja ocena artykulu 3/10 tylko za to ze sie starales i miales dobre checi i nie bronie noobostwa ale duzo faktu pomyliles @edit Dorzucam nastepne 3 grosze i teraz ja Ciebie skrytykuje(mamy 9:P) napisales takie cos: Cytuj:
Mowisz ze mylimy pojecia a ty to co?! Pisalem strone wczesniej co to znaczy nob&nab, newbe i noob wiec nie pieprz glupot ziomek nie bede sie powtarzal wiec odwoluje do strony numer 40 KLICK .................................................. ... koniec listu, jak zawsze mowil dla was vOn GruBe JaJo ;) |
Moim zdaniem nie jesteś n00bem ani newbie v0n_oswiec0ny_. A teraz apeluje do wszystkich:p . Jeśli zamierzacie chwalić temat Wszechwiedzącego to przeczytajcie artykuł v0n_oswiec0ny_ na stronie 40 oraz mój też na stronie 40.
|
zgadzam się z tym, że Polacy to największe noobki! nie tylko z tych powodów, które są wypisane powyżej ale też dlatego, że miałam pewną sytuację jak trenowałam. Podszedł br i się pyta:
Brazylijczyk: Br? Ja: Pl Brazylijczyk: Fuck You! i wybił mi wszystko + ukradł parcele za to że pl jestem... i o czym to świadczy..? o polskich noobkach. przez takich cały świat już wie że polski naród, to naród nOObÓw!! nie wiem czy da się to jeszcze zmienić... bo ja też pawam coraz większą nienawiścią do polskich noobów... |
Cytuj:
Ale w końcu możemy się czymś pochwalić! |
Jeno krotkie slowko :] LOL
|
Cytuj:
|
Chcecie sie pozbyc noobow? Wybijcie polakow ;)
Ja wybijam polakow i po ich smierci zawsze jest to samo Oddaj mojego loota bo bedzesz mial hunta ja: lol mam 13 lvl to ejst pk char zabilem cie wiec po co mam ci loota oddawac? kurwa, zobaczysz najebie cie na rl spotkam cie kurwa to cie zbaije ****u dymany. Ja pierodle polak polaka zabija, powinienes za*******ac tych jebanych brazoli ja: br nie sa noobawmi w porownaniu do pl ;) Huhauahauhauhauahauhauahauhauhauahauhauahauhauhaua hauhauhauahuah idiota jestes.. ta?! To mozesz pozegnac sie z itemami ^^ 5 minut pozniej.. Ej prosze oddaj mi moje itemy zarabialem na nie dlugo Plx oddasz? oddaj wez oddaj To jak oddasz? za kazdym razem tak jest, ze gdy zabije polaka wpierw mnie straszy kolegami, nastepnie mowi ze mnie pobije na RL, a na koncu prosi zebym mu oddal jego itemy -.- jedym slowem HAIL BR nie lubie gdy polacy wyzywaja brazylijczykow, z graczami z brazylii lubie chodzic na hunty bo oni nei kantuja. Bylem na dlach z 2 br (ja ed) mialem kicka i myslalem ze juz padlem ale gdy juz mi net wrocil zalogowalem sie i patrze ze br stali i czekali az sie zaloguje uhajac mnie przy tym...polak pewnei by zszedl na dol i poczekal az padne... |
Może i to prawda ale nie każdy polak taki jest.
Musisz się z tym pogodzić że niektórzy nie są najmilsi. |
WszechStronny I już wiem czemu.... bo większość Polaków to nooby, nie newbie, nie noobki, tylko nOOby przez duże. Chociaż jesteś trochę zbyt surowy,
nie wiem dlaczego PLX jest takie okrutnie złe, to przecież tylko taki skrót.X( |
Duża większość, ale nie wszyscy grający z Pacciem to największe Nooby w całej Tibii. Chodzą kradną, kozaczą i panoszą się po całym tibijskim świecie. Naśmiewają się ze słabszych Facc'ów. To mnie najbardziej denerwuje.
|
W sumie artykuł niegłupi... A tak po za tym to ja tez jestem chyba noobkiem (z całym czasem przez coraz mniejsze "o" ;] ). Pociesza mnie to, ze mój taki znajomy, to ma 25 lvl, i lata po depo, błaga o jedzenie nawet... ;/
|
Cytuj:
Cytuj:
.................................................. .......................... jak zwykle mowil dla was Von Grube Jajo |
Von oświecony moim zdaniem masz racje, wiele osób nie zwraca na to uwagi. Niech pograją w jakąś inna grę MMORPG
a nie ciągle kują w tibie, tam zobaczą sami jak się Polacy wspierają!;) |
Co do tych szwedów to bym sie nie zgodził.
Gram na Galanie a tam szwedzi to są poprsotu s********! Chodzą i mowią Sweden Rox, Poland suckers and bitches! chodza w kolry narodowe i nawalają Polaków. A co do tego ze większśc Polaków to nooby to sie zgodze. Chodza kradna i nawalaja. Ale szwedom to nie odpuszcze np. Ide se raz expic a tu koles idzie i sie pyta xxx-swe? ja-no, pl xxx- ded noob i taka gadka moze na innych serwach jest inaczej ale na galanie szwedzi to chamyX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( |
Cytuj:
Cytuj:
|
100% racja. WIĘKSZOŚĆ polaków ciągle kradnie, noobuje i nie patrzy kto to. Przymila się, skosi item i s*******aj -.- 0 współczucia >.<
@Kempna_Mce BRy sie nas plują i się nie dziwię. Ale oni też nie są święci. Nawet są gorsi od nas jeśli to możliwe. Pozdro |
Ja się z tym całkowicie zgadzam
Zgadzam się Polacy to nooby.
Widziałem nawet 45lvl który zobaczył że 16lvl sprzedawał golden armor (nie wiem skąd ją miał) i od razu rzucił się na niego i chciał mu wcisnąć jakieś beznadziejne rzeczy.Co z tego wynika ??? Ze Polacy to naprawdę są n00by!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Ja zeby niedać się wybijać gostkom typu ''poland ded''
gram na non-pvp (LUMINERA) -polecam fajny server |
Przemyslalem sobie po tym poscie pare rzeczy B) no zobaczymy moze ktos sie zmieni na lepsze chodz do tych co to przeczytali to mysle ze 2% sie poprawi :) Pozdrawiam Autora . Swe ? :D
|
dla mnie noob to osoba utrudniajaca gre jakiemus innemu graczowi.
|
Eh... ja już od dawna każdemu polakowi pytającemu się "pl?" odpowiadam "no", bo wiem, że nie ma do powiedzenia nic ciekawszego od "jakie skile?" bądź "ile do lvl'a".
|
Gratulacje
Brawo dla wszechstronnego ! mówicie że zachowuje się tak jakby wszyscy byli dla niego noobami a on najlepszy tak? no cóż zaraz po przeczytaniu jego posta tez tak samo sie czułem ale trzeba okazać zrozumienie - on gra dlugo i ma noobow dosyc zna kazde ich zagrywki i sposoby na zatrucie gry innym.Mówi o nich tak ostro bo ich nie lubi a co ma powiedzieć gdy tożsamością narodową nooba jest to że jest polakiem? to dobija ostatecznie a w przypadku na serwach w tibii wielokrotnie. Zapytacie czemu tacy są? bo grać nie potrafią albo im cieżko odbyt ruszyć i poexpić itd. Nie patrzmy na błedy zajmijmy się przesłaniem posta i zajrzyjmy sobie pod kołnierz . Ja także nie jestem doskonały , byłem noobem ale już nie jestem bo zrozumiałem co to za trud zrobić loota lub wbić lvl (aktualnie mam 24) a przez nooba i jedno i drugie przepada . Dla nooba twój majątek uczciwego gracza to marzenie sami chcą coś kupić po holendarnie niskich cenach a sprzedajac coś wymyślają ceny jak z kosmosu i mówią że to tanio.
Noob jest jak wredna jaczczurka dla silniejszych jest potulny jak baranek dla słabszych bezlitosny . Jeżeli Cipsoft z tym nic nie zrobi to wielu przestanie grać w tibie. Jednak nie wszyscy tacy jesteśmy . Są polacy naprawde cool szkoda ze inni rzadko biorą z nich przykład. Dla mnie artykuł 5/5 odważny śmiały i trafny super samokrytyka i nie obchodzi mnie co inni o tym myślą - każdy ma swoje zdanie co nie? |
Polacy ogólnie
Witam!
Twoj post wywarł na mnie niezłe wrażenie! napisany szczerze i ostro! Ale problem Polaków w Tibii jest tylko zalążkiem ogólnego problemu Polaków. Stważają oni (tj. my:) ten problem wszedzie tam gdzie się pojawiają. Wiem coś o tym ponieważ jestem już 1,5 roku w anglii gdzie ten problem widać bardzo. To właśnie odpowiedniki takich Tibiowych nOObów. Myślą, że jak jesteś pl to wynajmiesz im mieszkanie za grosze, czy znajdziesz pokój za free, poświęcisz swój wolny czas z przyjemnością żeby załatwiać ich sprawy tylko dlatego, że ty "spikasz", bo im sie nie chce słownika w rekę wziąć. Dla takich ludzi mam tylko jedną odpowiedź: RTFM (Read The Fuc.ing Manual). To też moja odpowiedz dla wszystkich nOObów PL jakich spotkałem w Tibii. PS. A pierwsze co mi kupel kazał przeczytać jak zaczynałem grę to Tibia Rules- stosujcie sie do tego, a klimat pzyjdzie z czasem. Pozdro! |
eee mnie to tak za bardzo nie zainteresowalo :(
|
eh...
post w stylu "jaki to ja zajebisty jestem a wy jestescie be" :< pozatym sadzac po tym tekscie i po twoich odpowiedziach na posty masz do tego takie podejscie "zgadasz sei z tym co mowie(pisze) a jak nie to noob jestes" |
Post pisany w impulsie wiec z kilkoma rzeczami nie idzie sie zgodzic. Ale rzuca mi sie w oczy to co wypisuja inni tutaj, o pekejach itd. Nie rozumiem was, placzecie bo was ubil pekej a jak sie dowiadujecie ze to pl to juz mu piszecie ze jest noobem i ze jak moze zabijac polaka. Co tu ma narodowosc do tego? Pekej to pekej idzie i zabija, bo taka ma ochote.
|
Widze, że WszechStronny jest dobrym graczem i zna się na rzeczy. Ja sam wiedziałem czym sie różni N00b od Newbiego bo wiem że nie jestem noobem xD staram się unikać dokuczania w jakikolwiek sposób innym graczom. Wiem, że jestem newbie bo na przykład dopiero niedawno dowiedziałem się co to jest loot i co to znaczy loorować nie znam się jeszcze na wielu zasadach komunikacji w tibii ale staram się być dośc miłym i przyjemnym szczególnie dla high lvl (nie mówie że chodze za nimi i na przykład przepraszam za błąd ortograficzny :P) A co do tego o Polakach że są n00bami to się prawie w 100% zgadzam. Nie wszyscy są tacy ale większość myśli tylko o sobie... jak narazie miałem problemy (hunted) tylko z Polakami więc nie mam o nich najlepszego zdania ale też najbardziej spoko kolesie jakich znam wywodzą się z Polskiej ziemii.
Prawda że Szwedzi panują nad serwami PvP ale to tylko dzięki zgraniu i lojalności i tylko tego powinniśmy się od nich uczyć ponieważ dla innych nacji nie są zbyt przyjemni zwłaszcza high lvl. Rozumiem że może ich denerwować ciągłe "proszenie" o eq ale jeśli się pytam czy mnie zaprowadzi na cycki za kase to chyba nie musi od razu rzucać się na mnie z PK :P gratuluję poradnika :) masz może jakąś postać na Xerenie? |
No post dal do myslenia nie powiem ze nie.
A co do nOObów to mysle ze polacy sa nobami bo wieszosc polaków w tibi to dzieciaki (sory za wyrazenie) 10'cio,11'nasto letnie a jak napisales po dedzie nadrabiaja lvl a nie skille m lvl itp bo scigaja sie w lvlu z kumplami "niechca byc gorsi od innych z klasy, podworka, bloku itp..." Mnie do grania w tibie zachecil kumpel który mnie nauczul wiekszosc rzeczy o tibi. Nauczyl mnie tez ze nie warto sie sapac do high lvli tylko byc "pokojowo nastawiony" do innych a nie jak to wiekszosc nOObów robi zaczepiac wyzszych lvli i prosic o itemy a jak mu nie da czegos to lata i " a #### to noob" albo jedzie ci przeklenstwami. Daje za ten temat 10/10 bo to sa mądre słowa które napisales WIELKIE GZ! |
Nie bede pisal "ohh jak swietnie trafiles", "bardzo madrze", "ten tekst wywarl na mnie wrazenie" itd bo poco ma to sie powtarzac...
teks ogolnie ladnie napisany troszke chaotycznie (wg mnie) ale sesownie i co wazniejsze na temat... coz pogratulowac tylko odwagi...dziwi mnie tylko to ze malo kto odpisal cos w stylu "idz noobie zamknij sie" lub "sam jestes noobem idz z tad" gratuluje |
NIezły wątek z cenami polak jak powie cene to nigdy nieustąpi
a ktoś z innego kraju jak dasz mu na treade te 20gp mnie to itak to zaakceptuje 10/10 - za odwage :P |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Polacy (a raczej miazdzaca wiekszosc) to zas*ane nooby, ktore mysla ze sa najlepsi. Najbardziej rozbijaja mnie takie dialogi:
>Ja<: plz leave, you blok resp (fakt ziomus robi runki na srodku respa 4 cycow -.-) Ziomus: dzi*ka jeb*na co mi ku*wa zrobisz 1. Oni mysla ze skoro oni sa polakami (male p) to wsyszcy sa. Po moim nicku nie mozna poznac, zem Polak (duze P). 2. Zaloze sie ze nawet nie zczail co powiedzialem -.- i od razu swoj wyrobiony lancuszek... Widac wychowanie i kulture... Dalej: na swiatach pvp czesto widze cos takiego: Ziomus [8]: moim protem jest seromontis, dawaj armor albo ded 1. To co wczesniej w punkcie 1. 2. Nie widzial Seromontisa na oczy, a tak gada... zal... 3. "ded" (nawet nie death) w polaczeniu z polskim jezykiem - zenada... Nastepnie: pelno spamu, rozmowy na trade chanell, tyranie gm'ow i tutorow na help chanell... Widze tylko polakow... Expowiska: niepisane prawo: ty bijesz, inni zostawiaja: a po co, mozna przeciez expa zdobyc?? ... Expowiska2: >Ja<: help please, (4 roty, 0 many) Ziomus: hahaha (przyprowadza jesczez 4 roty -.-) DP: Spam, WYLUDZANIE ITEMOW (DLA MNIE NAJGORSZE) Ziomus: daj cos plx >Ja<: nie mam... Ziomus: **** ******* ** ***** <--- tutaj wpisz wulgaryzmy... NADUZYWANIE SKROTU >LOL< PRAWIE ZADEN pOLAK NIE WIE CO TO ZNACZY: Ziomus:ale lol Lol jest to skrot angielski oznaczajacy glosny smiech. (hahahahha) Mysle ze to wszystko (oprocz cen, huntow gdzie oszukuja, itd.) Teraz moja bystra rada: Po co nazywac n00ba n00bem. Jeszcze cie styra, zdenerwuje... po prostu go olej, napisz reported (czasami dziala, boja sie tego xD). Jak idziesz po chodzniku, widzisz gow*o, to wykrzyczysz "o gow*o!"? Ja nie. Zamiast gowno wstaw n00b...;) Pozdro all :):evul: |
Cytuj:
|
Przez ostatnie kilka tygodni b malo expilem, wciaz skilowalem. Nie raz spotkalem sie z ludzmi, ktorzy maja w dupie to ze ja trenuje na slimie, i ze matka slima ma deep reda. Dostana za to 4-5 exp, i spowoduja ze bede musial czekac na nowy resp i lurowac slima, ale jednak zabija. Nie wiem czym sie kieruja w zyciu tego typu ludzie ale niech zrozumieja ze strasznie wkur***ja innych ktorzy chca sobie potrenic.
Czasem zaluje, i to mocno ze gram na non-pvp :( |
Czy ja wiem...zabardzo ostry ten artykuł, ale tak ma być do polaków niedociera jak się mówi normalnie (są wyjątki) tylko trzeba ryczeć żeby coś dotarło. A w sprawie Szwedów to się zgadzam w 100% nigdy niewidziałem aby szwed szweda lał, oni też umieją się dobrze zorganizować w sprawach wojny, naprzykład taka sytuacja panuje na moim serwie. Ale przyznaje że nienawidze szwedów mają też minusy i to wielkie minusy np.Jak mu zapłacisz haracz np 50k to i tak cie ubije za pare dni, tak było w moim przypadku. Mam nadzieje że polacy się zjednoczą na moim serwie i zatłuką szwedów co bezlitośnie wymuszają haracze i leją all 60+.
|
@Wszechstronny
Nie chce się kłócić, ale delikatnie masz z banią... Nie obraź się to jest forma krytyki. Czytałem tylko pierwszy post. Co do szwedów (twych idoli) to grałem tylko na 3 światach: Refugia, Elysia i Silvera i jakoś za dużo szwedów nie ma, nie ma only szwedzkich gildii, nie ma tego co mają pl, br. Raz spotkałem szweda na Refugii i mi wybijał moje potworki i co taki obrońca szwedów i jeszcze do mnie sapał (na non pvp) i jaki naród to n00by ? Co do noob i neewbie to patrz na wikipedia.pl: Noob - słowo pochodzące od angielskiego słowa "nob" (łeb), oznaczające osobę natrętną i bezmyślną. Często jest mylone ze słowem newbie, oznaczającym po prostu osobę początkującą i niedoświadczoną. W grach komputerowych noob to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom. Newbie - slangowy termin oznaczający osobę początkującą i niedoświadczoną. Jest używane w żargonie informatycznym, najczęściej w grach komputerowych. Oznacza tam gracza dopiero zaczynającego rozgrywkę i zdającego sobie sprawę z tego, że jeszcze nie do końca opanował reguły gry. Gracz taki stara się stopniowo rozwijać swoje umiejętności. Noob to gracz przeszkadzający, a nie koleś który robi rzeczy przez ciebie opisane... Co do zjednoczenia to nie ma co jednoczyć myślę, że najważniejsza jest zabawa i satysfakcja, co w tym złego, że się kłócimy, nawzajem zabijamy itp. itd. i tak pl i br są silniejszy na wiekszości światów od swe. Nie grałeś na innych światach, a mówisz o całej tibii. Co tu jednoczyć każdy ma swoich friend (pl ma też friend br i na odwrót, nie tylko pl friend z pl) i jest tak jak ma być jak polak polakowi zawinie loota to ten drugi polak ma prawo go ujebać i to z pomocą br jak chce. Pl i Br r00x |
x
@topic
Nie ma to jak temat sprzed 3 lat :D (ktos juz to kiedys powiedzial) Chociaz akurat ten zawsze bedzie aktualny. Nie patrzylem na literowki jak wiekszosc uzytkownikow z pierwszej strony, tylko na tresc, bo ona sie tak naprawde liczy. Czytajac Twojego posta mniej wiecej do polowy wystawilbym dobra opinie, jednak potem wszystko zaczelo sie p.... Widac od razu, ze sceptycznie odnosisz sie do polakow, co zle o Tobie swiadczy, gdyz badz co badz to Twoi rodacy i dopiero gdy okarzesz szacunek drugiej osobie masz prawo oczekiwac tego od niej. Nie zgodze sie tez z tym, ze to, jaki masz lv nie ma znaczenia. Im dluzej grasz tym lepiej wiesz jak sie zachowac (nie zawsze ale w 90% tak) Taki np byly knight ktory np gra sorcem nie zabije innemu knightowi potwora na ktorym tamten skiluje, bo wie jak zawsze jego to wkuzalo (zeby nie ujac tego inaczej) Poza tym jak ten kraj ma wyjsc na ludzi jak zadza nim 2 kaczki. Nie mowie tego dla zartu, to straszna prawda. Wprowadzajac cos dobrego do mojego posta mowie wszystkim rodakom: Ilekroc ktos zachowa sie jak ch.... Ty powiedz sobie "jestem ponad to" i odejdz. Ty odejdziesz bardziej dumny z siebie niz on, a on byc moze przemysli swoje zachowanie. Mowie to z wlasnego doswiadczenia, i to ja bylem tym zlym. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:05. |