Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

CytrynowySorbet 04-05-2010 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2756487)
Mogłby mi ktos podac linka do jakiegos spisu lub samemu wypisac godne uwagi dla maga enchanty czy łatki dla kazdej czesci eq zarowno takie do pvp jak i pve? Jestem nowy tego jest tak duzo ze nie moge tego ogarnac.

http://www.mmo-champion.com/class-ma...-mage-pve-faq/

Frapper 04-05-2010 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2756487)
Mogłby mi ktos podac linka do jakiegos spisu lub samemu wypisac godne uwagi dla maga enchanty czy łatki dla kazdej czesci eq zarowno takie do pvp jak i pve? Jestem nowy tego jest tak duzo ze nie moge tego ogarnac.

http://elitistjerks.com/

Tibijczyk222 04-05-2010 22:12

Haha ,często odwiedzam EJ ale nie o to chodziło.
Dzieki sorbet.

Rybzor 12-05-2010 01:42

Yo mam takie pytanie. Jak rasa/klasa itp w WoWie jest najlepsza do funkcji tanka? Głównie chodzi mi o bonusy do HP, najlepsze trzymanie aggro itp itd.

CytrynowySorbet 12-05-2010 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2758252)
Yo mam takie pytanie. Jak rasa/klasa itp w WoWie jest najlepsza do funkcji tanka? Głównie chodzi mi o bonusy do HP, najlepsze trzymanie aggro itp itd.

Co do ras, to nie masz co patrzeć bo w Cataclysm wszystkie raciale zostają zmienione.
Co do klas, hm... Z tego co zauważyłem, najlepszy jest paladyn (na każdym raidzie obowiązkowy) po nim są raczej na równi Warrior / DK (z tym, że dk ma dostać lekki nerf w 3.3.5) a na samym końcu druid.

malkolm 12-05-2010 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2758290)
Co do ras, to nie masz co patrzeć bo w Cataclysm wszystkie raciale zostają zmienione.
Co do klas, hm... Z tego co zauważyłem, najlepszy jest paladyn (na każdym raidzie obowiązkowy) po nim są raczej na równi Warrior / DK (z tym, że dk ma dostać lekki nerf w 3.3.5) a na samym końcu druid.

Paladyn obowiązkowy? Żartujesz chyba.

Combo druid+warek robi przepięknie, spokojnie wymieniają się rolami MT/OT.
Paladyn czy też DK również daję radę.

Prawdą jest, że przy niektórych walkach różne klasy sprawują się lepiej lub gorzej, ale nie jest to powód do uogólnień, że któraś klasa jest obowiązkowa.

CytrynowySorbet 12-05-2010 14:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malkolm (Post 2758313)
Paladyn obowiązkowy? Żartujesz chyba.

Combo druid+warek robi przepięknie, spokojnie wymieniają się rolami MT/OT.
Paladyn czy też DK również daję radę.

Prawdą jest, że przy niektórych walkach różne klasy sprawują się lepiej lub gorzej, ale nie jest to powód do uogólnień, że któraś klasa jest obowiązkowa.

Czy ja wiem? Moja gildia jest druga na serverze i mamy tylko 1 druid tanka który i tak chodzi jako dps. Na 25 czasem nawet 2 prot palki. 1 warr tank zrobił sobie właśnie przerwę, drugi jest aktywny i tankuje normalnie. Co nie zmienia faktu, że na trade ciągle piszą "LFM 2 tanks (pref pala)".
I z takim składem siekamy heroici na 25 (btw w pon padł PP hc xd).

Cygan Slejter 12-05-2010 16:59

na forum www.world-of-warcraft.pl doszlismy do wniosku ze najlepszy jest mimo wszystko War :)

CytrynowySorbet 12-05-2010 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cygan Slejter (Post 2758365)
na forum www.world-of-warcraft.pl doszlismy do wniosku ze najlepszy jest mimo wszystko War :)

Wiesz, o doskonałości tanka nie decyduje tylko generowane aggro czy ilość hp. Warrior co do mechanik klasy i sposobu granie zdecydowanie bije wszystkich pozostałych tanków, a w hp / surv / aggro jest niewiele niżej od paladyna. Tylko, że w tych czasach ludzie preferują min/maxing od przyjemności grania.

Grue 12-05-2010 19:23

Ja tam gram szamanem bo jest fajny i przyjemy i dps i healer i jest si ;p
Stormscale rlz!

http://i299.photobucket.com/albums/m...210_125638.jpg

A teraz mi napisz ktos madry o co kaman z RaF'em. Musze PP kupic zeby zaczal dzialac? Jak grantowac lvle i jakimi charami? Ktory max lvl tychze? wufafuk?

Tibijczyk222 12-05-2010 21:26

Haha ,miał ktos z was kiedys takiego fuxa jak ja miałem dzisiaj :D ? Byłem na voa 25 i wypadły dla mnie sanctified rękawice t10, legi z wrathfula i pasek relentlessa i wszystkie 3 itemy wygrałem chodz było jeszcze dwoch magow w raidzie :)

CytrynowySorbet 12-05-2010 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2758432)
Haha ,miał ktos z was kiedys takiego fuxa jak ja miałem dzisiaj :D ? Byłem na voa 25 i wypadły dla mnie sanctified rękawice t10, legi z wrathfula i pasek relentlessa i wszystkie 3 itemy wygrałem chodz było jeszcze dwoch magow w raidzie :)

W pierwszy dzień 3.3 poszedłem druidem tankiem na VoA25 i poleciały 2 itemy pve dla feral, które zgarnąłem (byłem jedynym druidem). Tym sposobem miałem jako pierwszy w gildii bonus z t10 :)

Rybzor 12-05-2010 22:56

Apropo rajdów, jak się bierze w nich udział?: d

kołbaś 12-05-2010 23:12

nabijasz 80 i zwyczajne LFG, ewentualnie obserwuj kanaly lub rozmowy w miastach(dalaran) ergo znajdz gildie ktora ciebie tam wezmie. Raid to takie party ale wieksze.

R.R. 12-05-2010 23:14

Szukasz raidu i prosisz o inv. All.

#up
Ciebie nie było. ;d

Rybzor 12-05-2010 23:29

No to mi jeszcze 15 lvli brakuje. W Dalaran jeszcze nie byłem ; d

Tibijczyk222 12-05-2010 23:59

65 juz ? Oo ,gz.

Rybzor 13-05-2010 01:01

66*. Całkiem speks mi się gra hunterem. Najbardziej póki co wkurza mnie to, że mało wiem o tej grze, nie wiem gdzie się dostać jak itp itd, no i ogólnie wielu mechanizmów nie łapie ;<. Przyjdzie z czasem ; d.

EDit: latanie jest super : d. Tylko w outland można latać?

Tibijczyk222 13-05-2010 06:48

Można też w northrend ale tam pierwszą postacią dopiero od 77 lvl. W northrend można zdobyć nawet fly mounty 280 lub 310% speed :P A w cataclysmie będzie można w kalimdorze i eastern kingdoms.
Na 70 możesz spróbować znaleźć team na jakiś raid z tbc , na hyjalu pewnie wyjebiście jest 8o

CytrynowySorbet 13-05-2010 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2758491)
66*. Całkiem speks mi się gra hunterem. Najbardziej póki co wkurza mnie to, że mało wiem o tej grze, nie wiem gdzie się dostać jak itp itd, no i ogólnie wielu mechanizmów nie łapie ;<. Przyjdzie z czasem ; d.

A ja ci zazdroszczę. Mówię serio. Najlepiej grę w WoWa wspominam właśnie moją pierwszą poważną postacią (btw też hunter, BE :P). Ehh zbieranie gearu z intem bo wychodziłem szybko z many (a Viper aspect był dopiero na 64 o ile dobrze pamiętam). I to ekscytowanie się critami z Arcane Shota za 1k na Isle of Quel'Danas 8o To były czasy... A teraz? Drooluję nad swoim holy palkiem bo full buffed mam 43k many ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:56.