Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Dark Sven 27-06-2008 21:41

To jest właśnie to o czym mówiłem. Jedyne, co moze pocieszac,to to, ze do slow Lysego zawsze nalezy podchodzic z pewnym dystansem, bo on jest tylko pacyną, ktorą rzuca sie mediom i kibicom na pożarcie.

domin3x 27-06-2008 21:58

Tak sobie przeglądałem wp.pl i natrafiłem na pewno stwierdzenie zarządu klubu Zenita Sankt Petersburg:
Cytuj:

Władze mistrza Rosji chciałyby, aby gwiazdor reprezentacji Argentyny zastąpił odchodzącego do „Dumy Katalonii” Andrieja Arszawina. Rosjanie uważają, że przy tej wymianie FC Barcelona powinna jeszcze uregulować różnicę między transferami w gotówce. W rosyjskim klubie Arszawina wyceniają na 25 milionów euro, natomiast Messiego na pięć milionów mniej.
Messi aż tak potaniał po szeregu kontuzji, czy za dużo gorzały w Rosji?

eisscheriann 27-06-2008 22:04

Raczej Rosjanom się w dupach poprzewracało ;]

Ditto 27-06-2008 22:10

impossible is nothing xxddddddd ja bym smial jakby przeszedl absuhaus

Xendriel 28-06-2008 08:57

Żal 20mln za Messiego? Chyba 120...zresztą to 25mln za Arszawina to też moim zdaniem gruba przesada.
Z tych spekulacji idzie się pośmiać. Niedawno czytałem że Inter chce Xaviego, Milan Puyola, a do Barcy przejdzie Pirlo :D

btw. Liliam Thuram zagrał ponad 140 meczy w reprezentacji, grał w takich klubach jak Monako, Parma, Juventus i Barcelona. Teraz wykryto u niego wadę serca. Szkoda go:(
Ukryty tekst:
Jeszcze wczoraj Lilian Thuram bliski był przejścia do PSG, dziś już jednak wiadomo, że transfer ten nie dojdzie do skutku. "Lekarze wykryli u mnie wadę serca. To może być ta sama choroba, którą życiem przypłacił mój brat uprawiający koszykówkę", powiedział dziś sam zawodnik na konferencji prasowej.

Kardiolog ze szpitala Pitié-Sapétrière, w którym Thuram przechodził testy medyczne, stwierdził że rozmiar serca piłkarza sugeruje, iż nie możemy mówić już o zdrowym sercu sportowca, lecz o jego wadzie.

"Musimy dowiedzieć się czy to ten sam problem, który dotyczył jego rodziny", powiedział lekarz Rolland. Warto wiedzieć, że oprócz brata, również matka Thurama zmarła ze względu na wadę serca. "Jeżeli to ta sama choroba, lepiej żeby gracz zakończył karierę", dodał.

Transfer 36-letniego obrońcy do PSG wydawał się być niemal pewny. W związku z zaistniałą sytuacją dalsza sportowa przyszłość piłkarza stoi pod dużym znakiem zapytania.

[źródło: Sport]

Gimlos 28-06-2008 09:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 2144639)
bo jak narazie wydaje się, że są najsłabsi z tej czołówki (powiedzmy Roma, Inter, Fiorentina, Milan czy nawet Sampdoria, która nie gra źle).
Łysy, do roboty...

Uwazasz Juventus za 6 druzyne we Wloszech?
Porownywanie kadry Sampdorii do kadry Milanu - rozumiem rozpacz po tym wyjatkowo nieudanym sezonie, ale nie popadajmy w skrajnosci : d

Ditto 28-06-2008 10:11

Dla mnie zawsze:

Juventus
Milan
Roma
Inter
Lazio

W Anglii też mam taką liste liderów xD

@Gimlos

Dobrze, że dałeś tego warna właśnie dziś =* Stare wygasło dopiero xD

Swoją drogą co wy chcecie od ataku Milanu? Ronaldo, Inzaghi, Pato, Gillardino, a nawet Kaka jest ofensywnym pomocnikiem. Wiem, że dwóch pierwszych jest dość starych, ale mają młodych zmienników (chciałbym zauważyć, że pierwsza para to brazylijczyk i włoch, a druga tak samo :o).

@down

na wikipedii pisze ze lampard i quaresma graja w interze :< a no, fiorentina :<<<<<<< nubek z niego powinien zostac, bo pierwsza para konczy kariery

Yoh Asakura 28-06-2008 10:41

A Gilardino przypadkiem nie został sprzedany ? Coś mi się jego transfer obił o uszy.

Bols 28-06-2008 10:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2145544)
A Gilardino przypadkiem nie został sprzedany ? Coś mi się jego transfer obił o uszy.

moze ci sie z FM pomylilo? tez tak mam czasem ;d

Yoh Asakura 28-06-2008 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 2145609)

Nie no, na pewno coś słyszałem o tym, że odszedł, ale może to nie był Gilardino, tylko jakiś inny napastnik. Sven, prosimy o rozwianie wątpliwości.

Ditto 28-06-2008 11:00

no napisalem ze jednak do fiorentiny xddddddddd czytac posty wyzej ;[

Dark Sven 28-06-2008 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 2145609)

Gilardino jest graczem Fiorentiny. I niech nie wraca ;f.

@Gimlos
O Juve oczywiście zapomniałem. Kogoś mi faktycznie tam brakowało. Sampdoria nie jest tak słaba jak mogłoby się wydawać, o czym świadczą tylko 4 punkty straty do ACM. Ma dobrych zawodników, a sam zespół jest budowany z myślą o europejskich pucharach. Póki co, może nie CL, ale wydaje mi się, że w przyszłym sezonie Sampdoria namiesza.

@Ditto
Mam wrażenie, że już tylko najwięksi marzyciele wierzą w powrót Il Fenomeno. On się skończył, i albo będzie grał na słabiutkim poziomie niczym Arshavin w meczu z Hiszpanią (aczkolwiek ten chociaż spacerował) albo już nie wróci do gry.
Pippo jak to Pippo, może mieć fenomenalną formę, co pokazał pod koniec sezonu, a może mieć kolejny dołek i nic nie strzelać. Dodatkowo latka lecą. Pato jest młody - nie można wywierać na nim za dużej presji, i pokładać w nim nadziei na uratowanie Milanu. Jest jeszcze Paloshi i Boriello. Paloshi jest młody, a przy ewentualnym transferze kolejnego napastnika wchodzi w gre sprzedanie go, co moim zdaniem jest decyzją po prostu debilną, bo imho stoi u progu kariery. Uważam, że Boriello się nie sprawdzi, i nie będzie strzelał tyle co w Genui - ja to czuję.

Faytah 28-06-2008 14:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2145489)
Dla mnie zawsze:

Juventus
Milan
Roma
Inter
Lazio

Poprostu powiedz ze nie lubisz Interu a nie robisz rankiningi z czasow walowania,bo wg ostatnich lat lista powinna byc z wyjatkiem Lazio do gory nogami.

Ditto 28-06-2008 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2146136)
Poprostu powiedz ze nie lubisz Interu a nie robisz rankiningi z czasow walowania,bo wg ostatnich lat lista powinna byc z wyjatkiem Lazio do gory nogami.

tu nie chodzi o to, ze nie lubie interu, ale po prostu takie jest moje marzenie... podobnie chcialbym zeby w lidze angielskiej bylo tak

ManU
Arsenal
Liverpool

bo te druzyny zawsze byly swietne :P teraz doszla chelsea, ktora wpycha sie na 2 miejsce :<<<<

Yoh Asakura 28-06-2008 14:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2146169)
ManU
Arsenal
Liverpool

bo te druzyny zawsze byly swietne :P teraz doszla chelsea, ktora wpycha sie na 2 miejsce :<<<<

Błąd. Powinno być tak:
Arsenal
Man. Utd.
Everton
Liverpool
-----
20. Tottenham
;)

Thomisson 28-06-2008 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2146214)
Błąd. Powinno być tak:
Arsenal
Man. Utd.
Everton
Liverpool

W FM 2008, FIFIE Street, czy Mario Bros?

Yoh Asakura 28-06-2008 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2146407)
W FM 2008, FIFIE Street, czy Mario Bros?

W Premiership. A patrząc na trofea, to powinna być tak:
Liverpoool
United
Arsenal

Faytah 28-06-2008 17:16

Yoh,wepchnij tam do "jak powinno byc" na 5 Newcastle i na 6 Aston Villa i bedzie git.

Straznik Monopolowego 28-06-2008 17:20

A Theo Walcott bedzie od nastepnego sezonu gral z Nr. 14 nie wiem czy to nie wywrze na nim niepotrzbnej presji no i oczywiscie do konca nie jestem przekonany czy on na to zasluzyl

Ditto 28-06-2008 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2146618)
A Theo Walcott bedzie od nastepnego sezonu gral z Nr. 14 nie wiem czy to nie wywrze na nim niepotrzbnej presji no i oczywiscie do konca nie jestem przekonany czy on na to zasluzyl

juz yoh o tym pisal...

Xendriel 28-06-2008 20:19

Ciekawe co będzie z tym Adebayorem. Wczoraj gadał że zostaje, dzisiaj już się waha...

Duch Niespokojny 28-06-2008 20:19

http://www.dziennik.pl/sport/article...najwiecej.html

Yoh Asakura 28-06-2008 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2147110)
Ciekawe co będzie z tym Adebayorem. Wczoraj gadał że zostaje, dzisiaj już się waha...

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=755428
I tyle w tym temacie.

Ditto 28-06-2008 22:16

a i tak nikt nie odpisal mi co sadzi o lampardzie i quaresmie w interze : o

moim zdaniem to 2 transferowe hity, o quaresme walczyly najlepsze kluby europy, takie jak manchester, chelsea, zapewne takze arsenal, juventus, milan... a tu inter ich wyrolowal : o lampard byl wrecz ikona chelsea, nikt nawet nie myslal o jego odejsciu, a jose latwo go przekonal xd

Articuno 28-06-2008 22:20

A do tego Barca zrezygnowała się ze starań o Trezeguet'a, skupiając się na... Adebayorze.

Straznik Monopolowego 28-06-2008 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2147419)

moim zdaniem to 2 transferowe hity, o quaresme walczyly najlepsze kluby europy, takie jak manchester, chelsea, zapewne takze arsenal, juventus, milan... a tu inter ich wyrolowal : o lampard byl wrecz ikona chelsea, nikt nawet nie myslal o jego odejsciu, a jose latwo go przekonal xd

A oni juz umowe podpisali?

eisscheriann 28-06-2008 23:59

http://sport.onet.pl/0,1248704,1778796,wiadomosc.html

(:

EdwardMatiz 29-06-2008 00:12

Co wy macie do Fiorentiny? Klub z jedną z lepszych legend...
Do tego gra tam Mutu mój ulubiony piłkarz. ;D

News:
Według wp największymi przegranymi euro jest;
1. Luca Toni
2. Petr Cech
3. Eric Abidal

Ranking można zobaczyć tu:
http://www.euro2008.wp.pl/gid,101008...?T%5Bpage%5D=8

Yoh Asakura 29-06-2008 00:54

http://eurocc2008.com/
Jesteśmy w finale Euro, dokopmy Szwedom ! ;)

Faytah 29-06-2008 01:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2147419)

Wiec o Quaresmie w Interze marzylem kiedy ladnych pare lat temu ogladajac eurogola(na eurosporcie) zobaczylem jak strzela bramki i dosrodkowuje zewnetrzna czescia stopy,Inter go strasznie potrzebowal.Co do Lamparda,oby sie zaklimatyzowal zawsze go podziwialem jako pilkarza i profesjonaliste,jednak do Interu mi nigdy nie pasowal.Wielce ciekawi mnie jak beda sie prezentowac w tym sezonie w europejskich pucharach.

Duch Niespokojny 29-06-2008 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2147782)
http://eurocc2008.com/
Jesteśmy w finale Euro, dokopmy Szwedom ! ;)

To już chyba nasz sport narodowy :D

Faytah 29-06-2008 17:05

ahah raz kliklem i ubylo z 80 do gola :P no w takim klikaniu i wynajdywaniu roznych sond na stronach zagranicznych jestesmy nie do pobicia.

Articuno 29-06-2008 20:04

Dalczego zawsze polski klub odpuszcza Intertoto? Dziś: Cracovia;)

eisscheriann 29-06-2008 20:10

W rewanżowym spotkaniu pierwszej rundy Pucharu Intertoto Cracovia przegrała na wyjeździe z Szachtiorem Soligorsk 0:3 i odpadła z rozgrywek.

own3d
ta cracovia to śmiech jakiś

By$iu 29-06-2008 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eisscheriann (Post 2149238)
W rewanżowym spotkaniu pierwszej rundy Pucharu Intertoto Cracovia przegrała na wyjeździe z Szachtiorem Soligorsk 0:3 i odpadła z rozgrywek.

own3d
ta cracovia to śmiech jakiś

Smiech to malo powiedziane.. swoja droga sprawdzilo sie "W Krakowie sa tylko dwa kluby sportowe.. Wisla i jej rezerwy."

eisscheriann 29-06-2008 20:44

SONDA
Która drużyna zostanie mistrzem Europy w piłce nożnej?

Hiszpania 112284 głosów, 81%

Niemcy 23864 głosów, 17%

trudno powiedzieć 2556 głosów, 2%

te 81% to optymiści (w tym ja), reszta to realiści.

Thomisson 29-06-2008 20:51

Emmanuel Adebayor postawił ultimatum włodarzom Arsenalu. Zapowiedział, że jeśli nie będzie zarabiał tyle, ile swego czasu Thierry Henry to odjedzie z klubu.

W ostatnim czasie klub zaproponował Togijczykowi podwyżkę. Obecnie Adebayor inkasuje 30 tysięcy funtów tygodniowo. Na nowych warunkach dostawałby 60 tysięcy. Jednak zawodnik odrzucił tą propozycje.

- Ludzie pytaja mnie, czy chcę zarabiać tyle co Henry. To jest złe pytanie. Jestem przecież rozważany jako następca Henry'ego, ale jednocześnie nie zarabiam tyle co on. Jeśli Arsenal nie da mi tyle, ile chce to odejdę- powiedział Adebayor.

Henry zarabiał w Arsenalu 120 tysięcy funtów tygodniowo, zatem Adebayor oczekuje 400 procent podwyżki. Togijczyk nie może narzekać na brak zainteresowania innych klubów. Ac Milan i Barcelona są skłonne wyłożyć za niego 30 milionów euro.

- Milan to wielki klub, ale nie zagra w Lidze Mistrzów. Barcelona oferuje dobre warunki finansowe. Wciąż jestem w kontakcie z Arsenalem, ale teraz wszystko zależy od nich - dodał Adebayor.

Yoh Asakura 29-06-2008 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez By$iu (Post 2149254)
Smiech to malo powiedziane.. swoja droga sprawdzilo sie "W Krakowie sa tylko dwa kluby sportowe.. Wisla i jej rezerwy."

There's only two teams in Liverpool: Liverpool and Liverpool Reserves. :)

Dark Sven 29-06-2008 21:43

W sumie to nie ten temat... Kasacja.

domin3x 29-06-2008 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2149314)
There's only two teams in Liverpool: Liverpool and Liverpool Reserves. :)

Zapomniałeś o młodzikach xddd

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:10.