Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Piotrek Marycha 01-05-2006 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michalk88
to na czym moge expic 46/44 dragon hammer i dragon shield (trenie teraz swordami )

na cholere ty trenisz swordy?!?!?!?! w tym samym czasie co dogonisz skill cluba to to moglbys zrobic 55/55

Michalk88 01-05-2006 22:49

Mam do was pytanko ;p (nie pierwsze ) Co ja zrobie jakbym mial juz tego skilla 55/55 to bym nie mial na jaka bron zmienic !! A takto zaczynam swordami dzis z 10 zrobilem 34 i mam wybor w broniach . Odpisujcie szybko

Vil 01-05-2006 22:54

Dotrenuj jeszcze mlvl do 50 to bedziesz mogl z run na dystans nawalac, ewentualnie 60+ dista.

Albo celowo prowokujesz, albo jestes bezdennie glupi.

puszi 01-05-2006 23:41

palek

no ja mam palka 17 lvl, 54 dista, 32 shielding i 7 mlvl. an czym mam expic?? dodam tylko ze chodze z lukiem i jak mnie cyc dorwie to... masakra. nie mam PACCa

Piotrek Marycha 02-05-2006 00:32

Michal, od czego jest skull staff??? prawie jak fire axe albo bs tlyko że mniej obrony, az tak duzo to nie zmieni, bloczyc nadal mozesz, najgorsza wada clubów to anihilator ( tlyko axe albo sword do wyboru) ale chyba nie bedziesz mial tego problemu?

Btw: czemu nie dali thuder hammera do wyboru po anihilatorze? przeciez nie jest duzo lepszy od Sova albo Sca? przez to dla knighta z ambicjami na 100+lvl to cluby odpadają całkowicie :/

Edit: Puszi mam calkowicie takiego samego palka :D i chodze sobie na soldy w kazo i przy nim, ostatnio znalazlem nawet fajne miejsce z pojedynczym spawnem guarda i idzie go ubic spokojnie, o loot sie nie martw :P zrobisz lootbaga to ci sie zwrócą strzaly x5 :P ewentualnie cyce ale nie ma chyba dobrego miejsca dla pala na tym lvl (po mt. sternum nie pobiegasz w ciasnych korytarzach) ah no i moze jeszcze amazon camp przy Venore (tam gdzie quest jest), tylko ze nie wiem czy jest oplacalny exp bo bylem tam na 12 lvl xD i bilem tylko amazony na powierzchni

puszi 02-05-2006 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
Edit: Puszi mam calkowicie takiego samego palka :D i chodze sobie na soldy w kazo i przy nim, ostatnio znalazlem nawet fajne miejsce z pojedynczym spawnem guarda i idzie go ubic spokojnie, o loot sie nie martw :P zrobisz lootbaga to ci sie zwróc± strzaly x5 :P

no to mi mzoe powiedsz gdzie sie znajduje to miejsce na PRIV?? ja gram na nepterze to ci go chyba nie zajme:P

Piotrek Marycha 02-05-2006 13:19

to tam jak sie idzie do kazo to idziesz dalej prosto i schodzisz do takiego lasku i tam jest duzo kopalni, nie mam pojecia jak ci napisac która to :( powiem ci tylko tyle ze zaraz po ziemi± jest pewnien NPC , on chyba sprzedaje ekwipunek

fire megidox 02-05-2006 15:56

Na czym moze szybko i opłacalnie expić 26 sork z eq :
P Legi, K Arm, Drag Shield, Stell Helmet, Wand of Cosmic energy ??

puszi 02-05-2006 20:30

no to mi jeszcze powiedz co do lootlobagow pakowac jak mozesz:P bo ja tylko z hatchetow umiem robic

Michnik of Celesta 03-05-2006 16:35

Na czym expić paladynem ...

Proponuję tak do 13 lvl-u cały czas trenić na trolach i goblinach a potem zacz±ć robić strzały i tak:
8-13 lvl trole , gobliny , rotwormy , orki zwykłe , spearmany , minotaury zwykłe (tak do 50 distance fighting)
14-18 lvl slimy , mino guardy , dwarf guardy , dwarf soldiery , cyklopy , beholdery - ale ostrożnie najlepiej pojedyncze spawny ( do około 58-60 distance )
19-25 lvl beholdery , dwarf guardy , tarantule , demon skeletony , cyklopy , slimy , można już spróbować z hunterem (do 65 distance )
26-35 lvl dwarf geomancery , orc berserkery , orc liderzy , drag z blokerem , hunter , mino mag
36-50 lvl GS z blokerem lub bez ale z bohami , drag solo , drag lord z ekip± , orc lider , orc berserker , necromancer
powyżej 50 lvla Paladyn z dobrymi skillami jest na tyle mocny , ze juz nie bede pisal co moze zabijac :P

Texterus 03-05-2006 22:43

Pall

W najblizszej przyszlosci mam zamiar zrobic palla, bedzie to moj pierwszy pall.
Chciałbym sie zapytac jakis skille/lvl potrzebne i beda na hunt na tar toombie(taki z plamami), poszczegolno na -2 i -3(wampy) floorze.
Ewentualnie prosze o podanie innych ciekawych miejscowek i prosze tylko nie guardy, strasznie nie lubie kopaln.

Slyth 04-05-2006 08:36

Cze¶ć
skille 60/60 mlvl 4
eq Fire Axe. Vamp Shield, Noble Armor, Plate Legs, Steel Helmet, Scarf, i zwykle buciki

na czym expic, albo co kupic, lub czy doskillowac do czegos :)

drut 04-05-2006 09:44

40 level skile 70 / 70 no pacc -.- gdzie expic ? mialem paca to nie nazekalem a teraz nei mam kasy aby przedluzyc ;/ gdzie expic takim wojakiem na facu?:baby:

Edit : sry moje eq to : c set , boh , f axe , dragon lance , vamp shield

Rafals3200 04-05-2006 10:05

MOje porady

Moim zdaniem paladynem nie oplaca ci sie nabic skili np.25/25 i isc dobrze expic.
Dajmy na to ze masz w planach expic naaa rotach a spotkasz jakiegos lepszego zrólowanego potwora i padniesz bo z takimi skilami nie dasz mu rady(sytuacja w przypadku expienia na rotach zadka ale moze sie zdarzyc).Najlepiej nabic jak najwyzsze skile od razu np 70/50 aby potem niemiec klopotów.Uzbrojenie na poczatek moze byc slabe scal armor,brass legi,viking helmet,leather boot,dwarven shield, oraz nie zapominac o sperach.
Jesli ktos ma ok 15 poziomu i go stac moze wygarnac sobie b roba ,plate legi ,had dof thee mad(czy jakos tak),i na wysokichs skilach(ponad 50 dystans) zaczac nosic kusze.(jesli chcesz mozesz nosic crown helmet).Jesli chodi o poziom magi najlepiej jak najszybciej nabic 4 a potem to jaak uwazacie.(nie zaniedbywac m levela naa 15 mozecie uzywac sd:evul: )

Paladynem mozna expic na dwarfach w kopalniach ale jesli ich ktos bardzo nie lubi moze chodzic naa amazonki i valkiriee do amazon camp(stosunkowo slabe potwory a dosycc duzo expa).

level 8-13 = trole dwarfy mino amazony
level14-20 = mino guardy dwarfy guardy slimy(niepchac sie w wielkie spawny)
level 20-25 = guardy dwarfy, beholdery ,tarantule,dragi z blokerem)
level - 30 -35+ = dragi(solo) , moznaa chodzic na mintwalin(wszystkie rodzaje mino),na tym poziomie mozecie zabijac juz wiele potworów wszystko zalezy od waszych skili i od wyposazenia.

Texterus 04-05-2006 11:52

Odpowie mi ktos....... na jakim lvlu i skillach isc na tar toomba(na czarnych plamach) pallem na -2(crypty) i -3(wampy) floor.

Dran Iulu 05-05-2006 00:26

:p

ee nie chce sie chwalic ale wsyzscy tylko gadacie o 10 lvl z skillami 20/20 czy cos ale to troche slabe nie???Ja np. zrobilem skille 50/50 na 9 lvl knight (oczewiscie przed hackiem:(:(:(:(:( )

Slyth 05-05-2006 10:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dran Iulu
ee nie chce sie chwalic ale wsyzscy tylko gadacie o 10 lvl z skillami 20/20 czy cos ale to troche slabe nie???Ja np. zrobilem skille 50/50 na 9 lvl knight (oczewiscie przed hackiem:(:(:(:(:( )

i kogo to obchodzi ?

ja ponawiam pytanie na czym expic
61/60
Fire Axe, Vampire Shield, Noble Armor, Plate Legs, Steel Helmet, Scarf, i zwykle buty
no i w co zainwestwoac, albo czy dotrenic jakiegos innego progu ze skillami

Xzonixek 05-05-2006 10:22

@Slyth
Pierw napisz facc, czy pacc?
@Texterus
A po co ci tar tomb? Duchy s±... Stalkery... (na -2) a na vamp hell (-3).
Lepiej i¶ć za ogień lub na poludnie od tar tombu.

Slyth 05-05-2006 10:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek
@Slyth
Pierw napisz facc, czy pacc?
@Texterus
A po co ci tar tomb? Duchy s±... Stalkery... (na -2) a na vamp hell (-3).
Lepiej i¶ć za ogień lub na poludnie od tar tombu.

facc, ale odpowie mi kto¶ ? :)

Meryba 05-05-2006 12:29

Na czym mogę expic mam level 20 (knight) skille 62/61 facc eq bright sword,crown helmet p set dwarven shield ale niedlugo będe miał tower shield.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:32.