![]() |
|
no to macie przywiązanie do klubu Adebayora, hahaha.
|
Wątpię, żeby te słowa były prawdziwe. Sam fakt, że gadał o tym, że Barca mu jakąś finansową ofertę przedstawiła za tym przemawia. Bo bez pozwolenia Wengera mogą mu co najwyżej dobrze zrobić ;)
|
hmm arsenał to jakaś drużyna ?
czy jakiś arsenał broni czy cu ? :/ |
Ciągle brak oficjalnych deklaracji, ale niedzielne angielskie media informują o nowych decyzjach klubu względem Franka Lamparda. The Blues nie pozwolą mu odejść przed wygaśnięciem kontraktu.
Jak pisze dzisiejszy Mirror Chelsea zaproponuje piłkarzowi jeszcze lepszą umowę by zatrzymać go na Stamford Bridge dłużej niż 12 miesięcy, które zostały mu w obecnym kontrakcie. Dziennik cytuje też anonimowego pracownika klubu, który twierdzi, że klub wolałby trzymać Lamparda przez rok na ławce rezerwowych niż oddać go teraz do Interu: ,,Frank jest bezcenny dla Chelsea i nie jest na sprzedaż za żadne pieniądze." ,,Dalsze rozmowy z Frankiem i jego ludźmi są już zaplanowane, chodzi o bardzo lukratywną ofertę kontraktu, którą mu złożyliśmy." ,,Jeśli - co jest bardzo mało prawdopodobne - zdecyduje się ją odrzucić, wolelibyśmy przytrzymać go w klubie przez ten ostatni rok niż choćby zastanawiać się nad możliwością oddania go innemu klubowi." Zgadzają się z tym Luiz Felipe Scolari i Roman Abramowicz. Pierwszy widzi w pomocniku konieczną część drużyny, którą chce zbudować, drugi - nie chce wzmacniać zespołu, który Mourinho szykuje na podbój Ligi Mistrzów. Zresztą w całej tej transferowej historii może nie być za wiele prawdy, bo jak czytamy dalej: ,,Mówienie o tym, że on już dogadał się z Interem - czy jakimkolwiek innym klubem - to tylko i wyłącznie kiepskie plotki." joł |
Cytuj:
@btw Polska - Podolski/Klose Hiszpania - Gomez Brazylia - Kuranyi Ghana - Asamoah Niemcy - Odonkor Atak reprezentacji Niemiec... @2 down dokladnie o to mi chodzilo @down no wlasnie ;[ |
Od kiedy Odonkor jest rodowitym Niemcem?
|
Urodził się w Niemczech. Jego ojciec tylko pochodzi z Ghany. Tak podaje wiki.
Ditto'owi chodziło chyba o to, że resztą prócz Odonkora urodziła się poza granicami Niemiec. |
Menedżer napastnika Realu Madryt, Robinho poinformował, że w ostatnim czasie wzrosło zainteresowanie Chelsea w sprowadzeniu Brazylijczyka na Stamford Bridge.
- O tym już wiedzieliśmy wcześniej, ale od momentu przybycia Scolariego ich oferta znacznie wzrosła - powiedział Wagner Ribeiro. - Oczekuję, iż w tym tygodniu będziemy mieli do czynienia z oficjalnym kontaktem obu klubów. Angielska prasa informuje, że Chelsea oferuje Realowi 25 milionów funtów. |
chcialbym dodac, ze jedenastka mistrzostw nie ulegla zmianie po finale ;[
|
Cytuj:
A tak zmieniając trochę dyscyplinę, to Radwańska awansowała do kolejnej rundy Wimbledonu ^^ |
up ja słyszałem odwrotnie, że Zenit odda Arshavina i 20mln za Messiego, co nie zmnienia faktu że jest to mało prawdopodobne
|
Jak podał przed chwilą oficjalny serwis internetowy - ChelseaFC.com Anderson Luis de Souza - Deco został piłkarzem Chelsea Londyn FC.
Brazylijczyk z portugalskim paszportem jest więc pierwszym oficjalnym nabytkiem trenera Luiza Felipe Scolariego. Deco grał dla FC Barcelony przez 4 sezony przechodząc do niej w sezonie 2004/05. W sierpniu skończy 31 lat. Jak podał przed sekundą Sky Sports kosztował The Blues 7.9 mln funtów. Kontrakt, który podpisał z klubem z zachodniego Londynu będzie obowiązywał przez 2 lata. Jak czytamy w króciutkim komunikacie na stronie: Chelsea Football Club jest zachwycona mogąc potwierdzić przejście Deco do naszego klubu z FC Barcelony Więcej wkrótce... |
Cytuj:
Cytuj:
|
@up: wp 10 znakow
|
Na goal.com też jest dwuletni kontrakt :>
|
Oficjalna strona Barcelony:
Cytuj:
|
dani alves raczej w barcelonie... super zawodnik, mysle, ze bedzie konkurowal z sergio ramosem o nr 1 na prawej obronie w primiera division
razem z nim z sevilli do barcelony przeszedl keita |
We wtorek w szwajcarskim Nyonie odbyło się losowanie pierwszej rundy kwalifikacji Pucharu UEFA. Legia Warszawa zagra z białoruskim FK Homel, a Lech Poznań zmierzy się z Xazerem Lankaran (Azerbejdżan).
We wtorek w szwajcarskim Nyonie odbyło się losowanie fazy eliminacyjnej (I i II runda) piłkarskiej Ligi Mistrzów. W drugiej rundzie eliminacji mistrz Polski - Wisła Kraków zagra z mistrzem i zdobywcą Pucharu Izraela Beitarem Jerozolima. to obstawiamy wynik dwumeczów? legia 0:5 homel lech 1:7 xazer wisła 1:3 beitar |
Cytuj:
@edit lol, teraz dopiero zauwazylem, kiedy zalozylem to konto : OOOOOOOOOOOOOOOOO ale spedzilem swieta buashbuash xD @btw myslicie ze barcelona dalej bedzie grala 4-5-1? czy zdecyduje sie na 2 napastnikow? valdes alves-puyol-militio-abidal messi-xavi-ronaldinho-iniesta eto'o-henry czy ronaldinho wywalczy sobie miejsce w skladzie po odejsciu deco? toure zepchniety na rezerwe? co z thuramem i marquezem? gudjohnson nadal bez szans na gre? sylvinho i edmilson odepchnieci? odpowiedz na te i wiecej intrygujacych pytan znajdziecie w najnowszym odcinku ligi hiszpanskiej! mysle ze valdes na pewne miejsce w skladzie. to samo tyczy sie alvesa i puyola, abidala tez mozna do tej grupy zaliczyc. messi xavi i iniesta beda panami lini pomocy... a za militio moze czesto grac thuram, ktory mimo wieku nie ustepuje innym ligowym obroncom. marquez rowniez chce grac. ronaldinho ciagle niepewny, ze wzgledu na mozliwosc wystawienia keity i toure... wszystko zalezy od taktyki, jednak mysle, ze gdy trener zdecyduje sie zagrac 5 pomocnikami znajdzie sie dla niego miejsce w ataku rywalizacja miedzy eto'o a henrym, ale mysle ze eto'o bedzie gral czesciej i w ogole henry pojdzie sie pasc ;[ do galaxy czy gdzies jak cocu do al dzaziry terroryzowac @ http://youtube.com/watch?v=sM61gwo3Px0 oprocz komentarza, napisow na koszulkach, nazw druzyn w lewym gornym rogu rozbrajajacy sa... KIBICE XD dlatego warto poogladac do konca xDDD http://youtube.com/watch?v=hhclNZVa2F4 tu komentarz lepszy absyhasyu xd |
No to po Lidze Mistrzów ;(
|
Korona Kielce została zdegradowana o jedną klasę rozgrywkową za udział w aferze korupcyjnej. Decyzję taką podjął Wydział Dyscypliny PZPN - informację podała telewizja nSport.
znicz Pruszków w I lidze?-,- |
W Nyonie odbyło się losowanie pierwszej rundy kwalifikacji Pucharu UEFA. Legia Warszawa zagra z białoruskim FK Homel, a Lech Poznań zmierzy się z Xazerem Lankaran (Azerbejdżan). Wisła Kraków zagra z Beitarem Jerozolima w drugiej rundzie eliminacji ligi mistrzów.
Zanosi się na ciężką przeprawe Wisły i raczej spacerek (teoretycznie) Lecha i Legii. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@Fintex: Zgadzam się w 100% Guardiola mówił, że będzie grał 4-3-3. Barcelona wzmocniła już defensywę: Pique, Caceres, Alves, Henrique (chociaż ten sezon prawdopodobnie spędzi na wypożyczeniu w Ajaxie), teraz czas na jakieś wzmocnienia w pomocy i w ataku. No i do końca nie wiadomo co będzie z E2 i Ronaldinho.
PS. Są jeszcze znakomici zawodnicy ze szkółki, którzy mogą zasilić pierwszą drużynę np. Gai Assulin (Jeszcze o nim usłyszymy i myślę że będzie więcej wart niż te młode angielskie talenty, o których pisał Yoh). |
4-3-3? a pewnie bedzie tak jak teraz, tylko zaliczy messiego do ataku i bedzie gral henry ;[
czyli tak: valdes alves-puyol-militio-abidal iniesta-xavi-ronaldinho messi-eto'o-henry na rezerwie pique i marquez z obroncow, na pomocy keita i toure (ze wskazaniem na niego!) a w ataku gudjohnson szczerze watpie czy tak zagraja ;[[ zamiast ronaldinho toure, a iniesta nie bedzie gral na skrzydle, a w srodku. messi bedzie takim skrzydlowym jak ronaldo, a henry jak do tej pory, czyli tam gdzie nie lubi - lewe skrzydlo : o macie swoje 4-3-3 w porownaniu do ostatniego sezonu: zambrotta - alves henry - deco ronaldinho - toure (czuje ze z nowym sezonem jednak on bedzie gral :/) |
UP: Milito jest kontuzjowany, a w pierwszej jedenastce na pewno będzie Caceres (gra w środku lub na lewej obronie) i może nawet wygryzie Abidala.
Czytałem, że Barcelona zamierza jeszcze kupić 3 ofensywnych piłkarzy w tym klasyczną 9, więc nie ma na razie co spekulować jeśli chodzi o pierwszą 11. Jak już pisałem nie wiadomo co z Ronaldinho i Eto'o. Alves :>> Ukryty tekst:
|
Cytuj:
No ale takie spekulacje nie mają sensu - pogadamy o tym za parę lat, gdy boisko ich zweryfikuje :) |
UP: a wiesz ile było drugich zidane'ów? I co z nich wyrosło?
Poza Assulinem jest jeszcze Perez, Prieto czy młodziutki Lazaro. @Ditto: przepraszam. przeoczyłem. napisałeś o Keicie i Toure. R10 nie gra w drugiej linii.... zamiast niego w Twoim ustawieniu trzeba dać defensywnego pomocnika.. Toure lub Keite. Zresztą póki R10 nie zmieni swego trybu spędzania czasu wolnego to nie ma szans na pierwszą 11.. musi wziąc się do roboty, coś obiecywał, ale zobaczymy. Zmiennikiem Henrego może być Bojan lub R10 o ile wróći do formy. Tak jak mówił Xendriel, jeszcze Barca kupi ofensywnych piłkarzy. EDIT: Zapomniałem się wypowiedzieć do Alvesa. Brazylia słynie z wspaniale przygotowanych bocznych obrońców. Cafu, Cicinho. Słyszałem,że Cafu w jednym meczu kiedyś przebiegł 20km. Przecież reprezentacja Brazylii gra bez prawego pomocnika... Jeżeli trenerzy zajmą się takim piłkarzem za młodu to wyrośnie z niego za pewne nie przeciętny zawodnik :) |
Cytuj:
I a propos długiej części: oprócz Barazita jest jeszcze Merida (bodaj z Barcelony nawet), Gibbs, czy młodziutki Wilshere. Ale jaki sens ma wymienianie nazwisk ? |
Nie wiem czy się wypowiadał czy nie, ale ma to jakieś znaczenie? Zobaczymy za kilka lat jak będą sobie poczynać na boisku. Maradona wypowiadał się już chyba kilka razy o swoich następcach i na razie ich nie widać. Najbliżej jest Messi..
|
Śmieszy mnie, to że "wielcy piłkarze" nakreślają młodych na swoich następców, bądź na wielkie gwiazdy.Każdy ma szansę wszystko zależy od niego i to jest najważniejsze.
|
Cytuj:
|
A co to ma do rzeczy ?
2xUP: Agreed. |
Cytuj:
|
Omg, równie dobrze Maradona czy Zidane mogli widzieć na treningach swoich 'następców'. Na treningach tylko szlifujesz swoje umiejętności. Mecze są ważniejsze. Wtedy liczy się także psychika. Skąd wiesz czy taki Nacer Barazite nie wymięknie jak będzie grał przy całym Emirate Stadium? Poczekamy i zobaczymy...
Zresztą takiemu Dennisowi będzie chyba łatwiej dorównać niż Zidane'owi czy Maradonie ^^ No flame plx. |
Cytuj:
Cytuj:
@edit: wiem, hipokryta ze mnie ;p |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Bergkamp nie poprowadził swojej repry do tytuły mistrzowskiego tak jak to zrobili Zizou czy Diego...
Koniec tej dyskusji bo nikt nikogo nie przegada ;p Tak w ogóle to jesteście za tym, aby Leo został czy odszedł? Ja osobiście już sam nie wiem co bym wolał.. ale chyba dałbym szanse Leo.. jestem przede wszystkim za tym aby jeden trener pourzędował przez kilka dobrych lat.. będzie miał większą szanse na sukces np. na Euro 2012 czy już na mundialu w RPA niż jakby nowy trener przyszedł. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:42. |
|