Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Walamanczas 22-02-2007 20:28

knight z bs, dark helmetem, k armorem, k legami, i dwarven shieldem skile <----gdzie expic (pac)

Kaldorek 22-02-2007 20:44

Powiedzcie mi czy bym rozwalil Gs-a solo albo draga na 28 lvl z 31 m lvl i z czego plz napiszcie :)

tesciu.dragu 22-02-2007 21:09

Draga bys zsolował.. nawet z niezbyt dużym waste. Co do GS'a mam wątpliwości, rade byś dał, ale waste by było większe niż w przypadku Draga :)

teraz moja kolej:
paladyn , eq: k-set , crossbow, bolty, scarf, boh'y(byc moze :p) skille: 11 lvl 39 dist/29 - gdzie expic ?? wbijc moze dist wiekszy i co dalej ??

LookamZzaRogu 22-02-2007 21:48

@Bezel'ek
Jak na swój lvl masz małe skille. Najlepiej dobij 60 i pójdź na cyklopy na południe od Thais lub w Mount Sternum. Możesz też zabijać beholdery w Ancient Temple koło Thais.
@Danickas
Dobij wyższe skille, najlepiej na przywanym przez kumpla monku ;) Potem możesz iść expic na beho (pojedyncze respy), cyklopy, amazon camp, mysle, że znajdziesz coś dla siebie.
@Walamanczas
Jeśli chodzi o postać którą masz w podpisie, to kup sobie GS'a (chyba cię na niego stać, co? :P), jeśli masz 4 mlvl to kup także BP uhów i idz na dragony (pojedyncze respawny) - oczywiście nie mówię, że będzie to bezpieczne i opłacalne, ale jeśli nie będziesz wbiegal w respy 5 dragów naraz to powinieneś dać sobie radę. Exp naprawdę niezły. Możesz także chodzić na beholdery z GS'em i cyklopy z BS i tarczą (najlepiej kup sobie dragon shield).
@tesciu.dragu
Słabiutkie skille jak narazie. Radzę ci poskillować do 55+ i expic na beho (oczywiście z IHami, manaskami), cyklopach i tym podobnych stworzeniach. Jak już znudzi ci się solowanie respów 5 cyców, to możesz dalej przyskillić i iść z blokerem na coś mocniejszego np. Dragon.
PS: Oczywiście skill ze spearami/kamieniami, a co do kuszy to nie opłaca Ci się z niej walić ze skillami poniżej 55. Najlepiej mieć skille 60 do kuszy.
Mam nadzieję, że się na coś przydałem :) Pozdrowionqa

Druidaxo 22-02-2007 22:11

Palladyn pacc

Mam pytanie gadzie mogę expić 25 lvl skille ~ 61 distans. Muszę być na + mało ale na +. Czy dworki to dobry pomysł?, mozę tomby? plx help :) ofc pacc

Lotress 22-02-2007 22:26

@up
Moze sprobuj jakies guardy?

Bezel'ek 22-02-2007 22:33

@up:

LookamZzaRogu:Dzienki za odp. Wlasnie tez tak mysle zeby dobic do lepszy skilli.Ale do 30 lvl cyce wystarcza ,pozniej 70 dyst i guardy czesci pohu .

Druidaxo:Sprobuj isc na zolwie ,a co do guardow to mozesz sprobowac ale tylko z kusza i boltami ;).Zrob co chcesz.

Druidaxo 23-02-2007 10:48

xD

Nie mogę up przez ciebie spadłem z krzesła (bolało), widziałeś kiedyś palla z łukiem i 61 distans na żółwiach? po co qurady nie po to kupiłem pacc żeby sie gnieść na facc.

Sanches 23-02-2007 11:55

Pallek 18 lvl, skille 53/42, mlvl 7, eq: p-set, crown helmet. Bije z luku. Co radzicie?

PACC on

znudzily mi sie juz roty na darashi

Cepeq 23-02-2007 13:18

@up

moze jakis tombik? poziom z ghoulami i szkieletami, przy okazji trochu powinienes zarobic..

cartman_era 23-02-2007 17:55

Na nowych światach polecam Katedre, o ile nie ma tam dużo ludzi. Wystarczy wziąc sporo strzal i w droge:)

Sanches 23-02-2007 18:53

No to chyba ankhotemb tomb -1. Przejde sie tam. Srzedam g- shielda to bedzie na strzaly :d

Articuno 24-02-2007 00:41

28 EK:baby: :
- Crus Helmet, Vamp Shield, K Armor, P Legs, B Sword
- 61/61
- 4 mlvl

Gdzie być, żeby się opłacało zdobywać exp i kawałek loota :)
TERENY PACC ALBO FACC!
Byłem w wielu miejscach, ale jakoś mi to nie pasi =/, jakie jest wasze zdanie ??

BigBadWolf 24-02-2007 09:06

46 Sorc, 47mlvl, FACC
Eq: boh, medusa shield, p-legi, p-ammy, hat of the mad, b-robe

Nie ekspiłem na guardach bo prawie zawsze miałem PACC więc tutaj moje pytanie, jakie techniki na nich zastosować i czy mam się bać ich na swoim lvl

Sanches 24-02-2007 10:25

masz dosyc wysoki level to nie powinny ci sprawdzic problemy. poprostu bijesz z rozczki[nie wiem jak to sie pisze :d]. Kup sobie bp manaskow i lecisz z koksem

LookamZzaRogu 24-02-2007 10:55

@BigBadWolf

Z takim lvl'em to już Ci się nie opłaca na guardy chodzić...

bartii10 24-02-2007 11:11

@up
no co ty. a znasz lepsza miejscowke na facc dla 47 sorca??? skoro mowisz ze mu si nie oplaca? wbija na kratownice 2 bp manasow i bp gbf na wiekszy resp no i jedzie z expem.

Skadeus 24-02-2007 18:37

Guardy najleprze dla facc, dragi z wastem...

BigBadWolf 24-02-2007 18:41

@LookamZzaRogu
A na co proponujesz i jaka technika :p ?

@barti10
Po ile będą mnie +/- siekały jak mnie dorwą ?

Mistical_Druid 24-02-2007 19:17

up.

Po 50+

Dragi bez Pacc? WOCE + HMM ? lol xD waste ze ....

najlepsze guardy z WoI biegniesz przed takim i bijesz z WoI (na 1 guarda 52 many = 4 strzały więc pare bp manaskow) i exp piekny xD

A teraz ja i pytanie chyba głównie do Timesa ale nie tylko :)

18 Palladyn skille 70/50 mlvl 8

Guardy? jaka kopalnia? na poziomie "mix" czy na guardach?

Dragi? pojedyńczy spawn (to pewne) na utamce? czy na guardach do 20 i potem e vita?

PrZ'eMo 24-02-2007 20:02

@ up

Ta, guardy. Jaka kopalnia? Hmm... Moze labirynt, pomiędzy rzeczkami, i pierścień. Niektórzy mogą mówić, że za mały masz lvl na guardy, ale masz dobry dist i dosyć szybko będą padać.
Co do dragów to 4fun pojedyńcze respy np. w Thais lub Kazo. 20lvl+ (20 może być troche za mały) i lecz sie exurą vitą.

Kropaknight 25-02-2007 14:51

Ja mam skille 62/61 na 24lvl wciaz skilluje teraz na dwarfach i rotwach w kazoo i che 71/70 teraz cyklopy jade jak psy;]

Cordex 25-02-2007 15:43

Z jakim skillami palem mozna trenic na cycach spirami
:cyclops:

domin3x 25-02-2007 15:59

@Cordex
Hmm... z dobrym eq to tak myślę, że 50 shielda i z 60 dysta.

BlackWolf 25-02-2007 16:00

! Witam !

Na czym expic i gdzie 28 palkiem z ~10 mlvl , skillami 65 / ~40 i z eq : crown helmet , blue robe , beho shield , plate legs , leather boots ( niedlugo boh'y ) , scarf no i ofc luk ze strzalami lub kusza z beltami , tylko nie mowcie mi o cyckach , bo mam juz ich dosc i o guardach , bo na tych kopalniach sie wogole nie orietuje . I jeszcze na czym powinienem trenic i gdzie , poza fibula , bo tam , to za duzo pk'erow :( i czy small stone'ami czy spear'ami ?

Bardzo dziekuje za odp. , skierowane ofc do mnie :D !

Sebo[L] 25-02-2007 17:38

*UP

Dobij lepszy Shelding, lfl i leć skillować na Monkach.

Lub jeśli to świat pvp to plać za monka i już.

z Expieniem to radze tomby do 35/40 lfla a później Dragi. Jeżeli nie masz pacc to Wiwerny mogą być lub właśnie kopalnie, musisz w końcu zaczać się tam orentować bo to jedno z lepszych expowisk na facc.

Pozdro

pastersky 25-02-2007 19:17

Witam, gdzie moge expic 26 Master Sorcererem. Mam 25 mlvl.

Mam V-Shield, BoHy, B robe, Wand of Cosmic Energy.

Biovital 25-02-2007 19:25

No więc:
Czy na 38 lvlu i 38/39 m lvlu będe mugł expić solo na gsach ? Może być waste(byle nie zaduże :) ) I z czego expić , mam do wyboru: Bursty,explo, hmm lub mort hur. Acha do tego lvlu raczej będe już mieć bohy :D

zIzIoMaL 25-02-2007 20:10

Ja mam Palka na 10lvl skille 39/32 do tej pory expiłem na trollach i dzisiaj pierwszy raz poszedłem do ghost land`u i nie mam żadnych wast`ów. Wszystko się zwraca a ghule i scorpiony padają jak muchy. DS`a jeszcze nie miałem okazji zlać. :p

Evildragon 25-02-2007 20:19

ELO skillowanie jest strasznie nudne i speary sie lamom a kamienie kruszom czy jest jakis szybszy sposub na zdobycie skilli. mam 10 lvl 40distance i33 shielding.I czy moge samemu twozyc strzaly.Na czym expic jesli juz powinienem wogule expic:o czy skille szybciej wchodza na ruznym typie potworuw(im leppsze tym szybciej)?:confused: 8o

pastersky 25-02-2007 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evildragon (Post 1289185)
ELO skillowanie jest strasznie nudne i speary sie lamom a kamienie kruszom czy jest jakis szybszy sposub na zdobycie skilli. mam 10 lvl 40distance i33 shielding.I czy moge samemu twozyc strzaly.Na czym expic jesli juz powinienem wogule expic:o czy skille szybciej wchodza na ruznym typie potworuw(im leppsze tym szybciej)?:confused: 8o

Nie zmuszajcie mnie do czytania tego 2 raz!

Tak jest sposob! IDZ DO SZKOLY!

Evildragon 25-02-2007 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pastersky (Post 1289191)
Nie zmuszajcie mnie do czytania tego 2 raz!

Tak jest sposob! IDZ DO SZKOLY!

wiem ze pisalem pare razy ale skleroza boli:) po drugie nie robie notatek a po trzecie...????nie wiem co po trzecie:p i jak bylbys laskawy to bys odpowiedzial plis i mozeci sie ze mnie smiac ale nie za bardzo8o

Times 25-02-2007 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pastersky (Post 1289038)
Witam, gdzie moge expic 26 Master Sorcererem. Mam 25 mlvl.

Mam V-Shield, BoHy, B robe, Wand of Cosmic Energy.

Na razie exp na rotkach w LB, dobij jak najszybciej 27lvl. Na 27lvl możesz z powodzeniem expic na tombach, scrabach, guardach albo Mintwalin oczywiście z monkiem. Z tych dwóch ostatnich będzie wyśmienity lootbag czyli duża kasa. Nie powinno stanowić dla Ciebie problemu wysłanie tego do dp ponieważ na tym lvl na 99% masz już Postmana. Na 28lvl dostajesz super bonus w postaci DSa. Z DSem możesz expic z powodzeniem na dragach. W Ankh albo na Edron ogulnie bardzo fajny exp a loot też może byc ciekawy, zazwyczaj się zwraca. DSy też dają duże możliwości na innych expowiskach np na Necro, ale z nimi poczekaj do 40lvl, na 28 tez możesz tam siedziec ale czasem może byc niebezpiecznie. Innym dobrym rozwiązaniem dla expienia z DSami są tomby, nawet za TP, ale z tym też się wstrzymaj do 40lvl. Jestem pewnie iż łatwo nabijesz 33lvl a co za ty idzie dostaniesz WoI. Potem raczej sobie już poradzisz.

Cytuj:

No więc:
Czy na 38 lvlu i 38/39 m lvlu będe mugł expić solo na gsach ? Może być waste(byle nie zaduże ) I z czego expić , mam do wyboru: Bursty,explo, hmm lub mort hur. Acha do tego lvlu raczej będe już mieć bohy
Na 100% nie. Jak lubisz napis "You are ded", darmowe TP do śwątyni, masz do wydania 1000k i chcesz jak najszybciej zjechać postać to czemu nie ? GS jest bardzo szybki i 2 hitami położy Cię na ziemię. W 200% odradzam takie "expienie

Kuryca 25-02-2007 23:45

27 druid 27 mlvl.
Otoz zastanawiam sie gdzie teraz expic. Do tego lvl jechalem tylko na rotkach, a teraz naprawde juz musze zmienic expowisko. Mysle nad guardami lazac z monkiem, ale nie wiem w ktorej kopalni i na jakim poziomie by bylo najlepiej. Czy moglby mi ktos o tym powiedziec?
Mam jeszcze jedno pytanie - jakie inne expowiska sa dla mnie w miare dobre i oplacalne?

P0nury 26-02-2007 03:41

54 EK, skille 81/80, 5 mlvl (prawie 6)
EQ: aol, rh, dsm, g-legs, bohy/sb, mms, skull staff/war hammer

Dam radę bez jakiegoś niewyobrażalnie wielkiego waste'a na OF? Ew. na którym lvl'u i skillach można już w miarę sensownie się tam zapuszczać?

Toominek 26-02-2007 10:59

To ty jestes jkaims noobem jak na 64/58 2 soldiery cie bija po 4-50 ja na 57/56 zabijam po 3 naraz i mnie bija po 1-25

Times 26-02-2007 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuryca (Post 1289617)
27 druid 27 mlvl.
Otoz zastanawiam sie gdzie teraz expic. Do tego lvl jechalem tylko na rotkach, a teraz naprawde juz musze zmienic expowisko. Mysle nad guardami lazac z monkiem, ale nie wiem w ktorej kopalni i na jakim poziomie by bylo najlepiej. Czy moglby mi ktos o tym powiedziec?
Mam jeszcze jedno pytanie - jakie inne expowiska sa dla mnie w miare dobre i oplacalne?

Guardy były by dobrym wyborem. Na początek polecam kopalnie 1 i 2 od strony Carlin. Jest tam największy luz i prawie zawsze ktos siedzi. Więc w miarę bezpiecznie mozesz tam poćwiczyć. Jak już bedziesz wiedzieć jak je zabijać itp możesz się przenieśc do innej kopalni. W 1 i 2 poziom 3 od końca bo niżej są slimy, czyli guardy są na -5 (chyba). Innym dobrym expowiskiem będą Cyce na PoHu z monkiem. Jest ich tam ogramna ilosc więc na prawdę dasz sobie radę. Jak na coś wpadnę jeszczę to dopiszę.

Cytuj:

54 EK, skille 81/80, 5 mlvl (prawie 6)
EQ: aol, rh, dsm, g-legs, bohy/sb, mms, skull staff/war hammer

Dam radę bez jakiegoś niewyobrażalnie wielkiego waste'a na OF? Ew. na którym lvl'u i skillach można już w miarę sensownie się tam zapuszczać?
No nie wiem czy bezpiecznie isc tam na 54lvl. Wydaję mi się że niebędzie to opłacalne. Expiąc tam możesz być na dużym minusie. Sądzę że expienie na OF bedzie opłacalne okolo 80lvl. Ale nie jestem w tym ekspertem.

patrykmis3 26-02-2007 16:17

Ja mam takie pytanie, nie do konca do topicu ale nie chcialem nowego tematu zakladac. Przeczytalem w poradniku dla druidow ze od 27 lvl na guardy chodzic mozna z monkiem, moglby ktos dac screena jak to ma wygladac? Czy monk ma robic za blokiera czy bic ze mna ?

Kuryca 26-02-2007 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez patrykmis3 (Post 1290214)
Ja mam takie pytanie, nie do konca do topicu ale nie chcialem nowego tematu zakladac. Przeczytalem w poradniku dla druidow ze od 27 lvl na guardy chodzic mozna z monkiem, moglby ktos dac screena jak to ma wygladac? Czy monk ma robic za blokiera czy bic ze mna ?

I to i to. Monk ma byc szczegolnie blokerem, ale bic tez moze, to szybciej beda ci padac guardy.

---

Wielkie dzieki za porade, dzisiaj juz bede testowal kopalnie ;]

@edit
No i testowalem, od razu pk ;]. Gdyby nie moje mfki to trzeba bylo odrabiac 27lvl.
Zupelnie zniechecilem sie do kopalni.
Jak tak... Czy expienie na dk to dobry pomysl dla mnie (27druid)?

patrykmis3 26-02-2007 17:58

a screena moze ktos zapoac z expienia w kopalniach?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:50.