Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Galana (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=183)
-   -   Wydarzenia z Galany (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80742)

Lord Hybrid 06-02-2007 03:08

Znowu żółwie tym razem Konda i Grudgiie UE spam.... ;/

malakas
Feb 06 2007, 01:57:42 CET Killed at Level 109 by Konda

I Port Hope
Exinaz
Feb 06 2007, 01:28:03 CET Killed at Level 66 by Konda

Zimpa 06-02-2007 03:41

to co teraz mam jest warte siedzenia do rana jak sie skonczy dam edita

Raziel kosiaz 06-02-2007 09:09

Te price listy są za drogie rozumiałem jak było ze k arm za 6k ale za 40k?

P.S. : To co zrozumiałem z postu kondy "Killing Show" to on ma zabijać co tydzień?

Ajron 88 06-02-2007 09:13

Niektore ceny sa przsesadzone , niektore sa odpowiednie , ale spojzmy prawdzie w oczy , nikt tyle nie zaplaci, napewno nie szybko, zanim luzie sie przekonaja do tych cen , wiekszosci "sprzedawcow" skoncza sie sdrodki do expa , a ze 90 % znich jest uzaleznionych , i maja bakcyla na punkcie wyscigu szczurow , zaczna sposzczac ceny, wierni tym cena moga pozstac jedyni ci z zacnym zapasem zlota , a takich na galanie nie jest wielu.

Jedyna nadzieja w tym ze cip soft, dorzoci "brakujace" itemy do oferty djinow , dsm , golden armor, steel boots, i kilka innych ktorych tam brakuje , przydalobysie zwiekszyc takze wartosc niektorych itemow (boh powinno pojsc 5 oczek w gore, na 35 k , blue robe tez powinno skoczyc wyzej).

Zobaczymy co przyniesie lato (balans klas postaci , miejmy nadzieje ze chociarz czesciowy , i ze cip'y nie zblaznia sie dodajac jakis scierwowaty czar dla knighta (juz widze tych knightow lecacych na xp z 40 bp mana i 1 bp uh , a wwypadku ataku przez graczy uzywajacy energy ringa i ahhh ahhh ahh , you are dead rofl).

Ok wystarczy , ide spac ^.-

Adelaoo 06-02-2007 10:32

Ale sa ludzie ktorzy i tak nie maja po co grac i moge itemy za grosze sprzedawac ;] I watpie aby teraz ktos ryzykowal i kuywal vampier shielda za 25k jak takie ceny potrwaja max tydzien ;]

Adelaoo 06-02-2007 11:01

Rostek sie dzis zdenerwowal chyba ^^

09:52 Rostek-Horn [80]: sell dsm rh f axe medusa shield and platinum ammulets [im not following the pricelist]

09:55 Rostek-Horn [80]: sell dsm500k, rh200k, f axe30k, medusa shield80k, and platinum ammulets20k [follow the pricelist]

Falcmoon 06-02-2007 12:23

Pricelist

Pricelist - Bzdura. Server tworzy sobie wlasna ekonomie. Ceny ksztaltuja sie na poziomie przy jakim oplaca sie itemy sprzedawac i znajdzie sie ktos kto je kupi. Gdzies mam pricelisty itp... Jak sie komus nie podoba moja cena, jego problem.

Falcmoon 06-02-2007 12:23

Rostek sie zdenerwowal bo mu sie padlo na lagu :(

aragorn uczciwy 06-02-2007 16:46

Cytuj:

Pricelist - Bzdura. Server tworzy sobie wlasna ekonomie. Ceny ksztaltuja sie na poziomie przy jakim oplaca sie itemy sprzedawac i znajdzie sie ktos kto je kupi. Gdzies mam pricelisty itp... Jak sie komus nie podoba moja cena, jego problem.
Racja^^

Jeszcze niedawno te rzeczy chodizly byn tak:

21:47 Tomaten tom [43]: Sell steel boots (30-35k) follow new price...
21:47 Phea dyre [67]: Selling :: Vampire shield (15k) Fire axe (9k) Blue robe (12k) Knight armor (5-6k) Crown armor (10-15k) - Support the pricelist!
21:48 Keliko [55]: Selling: Royal Helmet (30k), Crown Armor (10-15k), Crown Shield (?), Wands of Cosmic Energy (10), Knight Armor (5-6k) and Knight Axe (3k) Message Me
21:48 Lord von Galana [32]: Sell : CRUSADER HELMET ( ?k ) , MEDUSA SHIELD (9k) SUPPORT Price List. ~~~~TRAVEL~~~~
21:48 Levandero Gamblino [112]: Selling Golden Armor (30k) and Skull Staff (4k). Message me!
21:48 Hunshel [71]: Selling Crown Helmet (1k) :|: War Hammer (700gp) :|: Sniper Gloves (8k) :|: Beholder Shield (1k) :|: Ice Rapier (1k) :|: Bp Of Elven Amulets (?k) :|: Stuffed Dragon (?k) MsgMe

Atlas 06-02-2007 16:55

Podoba mi się pomysł Kondy ;)

DfJ 06-02-2007 18:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Atlas (Post 1250056)
Podoba mi się pomysł Kondy ;)

Hrhr, to dobry pomysł, ale myślę, że to nie zatrzyma grupy, która trzyma władze na Galanie.

Price list jest z jednej strony dobra, bo przynajmniej by się zwracało za hunty, a z drugiej strony jakby się ta price list utrzymała długo to knighty na 40 lvlu będą chodzić w plate secie.

Fajkowy, twoje ceny też są nie co przesadzone ^.-

aragorn uczciwy 06-02-2007 19:58

Cytuj:

Fajkowy, twoje ceny też są nie co przesadzone ^.-
Mowie, za ile kupowalem od normlanych graczy, Yuperdo do ncih nie nalezy, on zawsze sprzedawal po 2x wiecejn nzi cos chodizlo..:P Najwieksze zyski jakie widizalem, to kumpel 2x kupil sniper gloves za 700gp^^, no i ja kupilem Rh za 28k, 2k zysku..:P

Ajron 88 06-02-2007 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aragorn uczciwy (Post 1250036)
Racja^^

Jeszcze niedawno te rzeczy chodizly byn tak:

21:47 Tomaten tom [43]: Sell steel boots (30-35k) follow new price...
21:47 Phea dyre [67]: Selling :: Vampire shield (15k) Fire axe (9k) Blue robe (12k) Knight armor (5-6k) Crown armor (10-15k) - Support the pricelist!
21:48 Keliko [55]: Selling: Royal Helmet (30k), Crown Armor (10-15k), Crown Shield (?), Wands of Cosmic Energy (10), Knight Armor (5-6k) and Knight Axe (3k) Message Me
21:48 Lord von Galana [32]: Sell : CRUSADER HELMET ( ?k ) , MEDUSA SHIELD (9k) SUPPORT Price List. ~~~~TRAVEL~~~~
21:48 Levandero Gamblino [112]: Selling Golden Armor (30k) and Skull Staff (4k). Message me!
21:48 Hunshel [71]: Selling Crown Helmet (1k) :|: War Hammer (700gp) :|: Sniper Gloves (8k) :|: Beholder Shield (1k) :|: Ice Rapier (1k) :|: Bp Of Elven Amulets (?k) :|: Stuffed Dragon (?k) MsgMe

Duzo z tych cen /\ jest rowna lub nizsza wartosci tych itemow u djina , niewiem co za kretyn pieprzy sie z pisaniem na trade sell RH 30 k przez caly dzien , do tego uzera z ofertami dalnow , jak moze isc elegancko do djina i wpisac 3 komendy i bon vojage.

Poznanski Rycerz 06-02-2007 23:05

...

@up
Nie kazdy ma djina zrobionego.
A tym bardziej zaufanych kumpli ktorzy mu sprzedadza loot ^^

aragorn uczciwy 06-02-2007 23:18

Cytuj:

Duzo z tych cen /\ jest rowna lub nizsza wartosci tych itemow u djina , niewiem co za kretyn pieprzy sie z pisaniem na trade sell RH 30 k przez caly dzien , do tego uzera z ofertami dalnow , jak moze isc elegancko do djina i wpisac 3 komendy i bon vojage.
To ja skopiowalem co mowili, i powtsawialem jakie cney byly przed lista...

@up
zgadzam sie z poznanskim

Sell 2x behe claw 50k,bast skirt 5k, crus helemt 10k, tempeset rod 10k~~Follow Price List

Ja tam robie tak: Sprzedaje po nowych cenach, a kupuje po starych xD

Ajron 88 07-02-2007 04:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poznanski Rycerz (Post 1251331)
@up
Nie kazdy ma djina zrobionego.
A tym bardziej zaufanych kumpli ktorzy mu sprzedadza loot ^^

Phea dyre , Keliko , Levandero , Hunshel maja zrobione djiny i zaufanych ludzi , mimo to ich ceny byly / sa zjebane..

Adelaoo 07-02-2007 09:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aragorn uczciwy (Post 1250609)
Mowie, za ile kupowalem od normlanych graczy, Yuperdo do ncih nie nalezy, on zawsze sprzedawal po 2x wiecejn nzi cos chodizlo..:P Najwieksze zyski jakie widizalem, to kumpel 2x kupil sniper gloves za 700gp^^, no i ja kupilem Rh za 28k, 2k zysku..:P

2k w przod, zyciowa? -,-

aragorn uczciwy 07-02-2007 17:17

Cytuj:

2k w przod, zyciowa? -,-

Co znowu zyciowa? Dla 28 lvla, to nie maly zysk^^

@Ktos tam
Ktos tam mowil, ze takiego noobowatego chara jak ja mam, to mzoan zrobic w tydzien, to zobaczymy czy do nast. srody zrobisz 29 ED, z 44 mlvle, 62 fishingiem, oraz full warrior outfitem. Bez przerzucania kasy, account sharingu, kupowania kasy na allegro moim zdaniem nie masz szans^^

Poznanski Rycerz 07-02-2007 17:24

...

@up
Nie zrobie bo nie gram w tibie i mi sie nie chce. W 3 godziny na faccu zrobie rooka -.-. Juz 8... 10 to kwestia godziny i tak dalej. Pozniej pojde na dragi itp n/c

aragorn uczciwy 07-02-2007 20:16

Cytuj:

Pozniej pojde na dragi itp n/c
A skad bedziesz mial kase,zeby isc na dragi?:> Wiem, ze jak ktos sie uprze, toz robi 30 lvl w tydzien, ale watpie zebys zrobil Warrior outfita, i 44 mlvl^^ I chyba nie bedzie ci sie chcialo grac 24h/dobe rpzez caly tydzien^^

Zapraszam kazdego kto chce na Banuta Questa... do pewnego momentu trza se zrobic samemu, a kilka ostatnich misji w teamie;]
Zglaszac sie na PW, ewentualnie do Nevenera.

@Edit
60~ lvl najlepiej:P

Poznanski Rycerz 07-02-2007 21:21

.

@up
po co ci banuta jak nie zrobisz z niej pozytku?

aragorn uczciwy 07-02-2007 21:45

Cytuj:

@up
po co ci banuta jak nie zrobisz z niej pozytku?
Chce tylko shaman outfita

Buy all Dworc Voodoo Dolls(offer) also Sell 2x behe claw in new price list only50k!!<<MSg Me Fast>>Searach member to guild SoulsHunters, only 40+lvl

Morbom 07-02-2007 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aragorn uczciwy (Post 1253040)
Zapraszam kazdego kto chce na Banuta Questa... do pewnego momentu trza se zrobic samemu, a kilka ostatnich misji w teamie;]
Zglaszac sie na PW, ewentualnie do Nevenera.

@Edit
60~ lvl najlepiej:P

No to życzę powodzenia, bo jeśli myślisz, że 60 lvl zbloczy serpent spawna, a napewno 1 tylko nie wyleci to jesteś w błędzie ;d
No ale to już nie mój problem ja Banute zrobiłem a team w którym byłem był ładny ;)

aragorn uczciwy 07-02-2007 22:55

Cytuj:

No to życzę powodzenia, bo jeśli myślisz, że 60 lvl zbloczy serpent spawna, a napewno 1 tylko nie wyleci to jesteś w błędzie ;d
No ale to już nie mój problem ja Banute zrobiłem a team w którym byłem był ładny
Jak nevenerowi sie obliczenia nie pomylily to idize juz 9~ osob, z tego nas 3 ktorzy beda sie mocna trzymac tylow..:P Chyba idzie jakis 95 Ek, Kuczer(jak nei to sry:P neve tak mowil), Stara Jaga i boltan.... mial isc jeszcze wyslannik rivendel, ale Hunted by VO;/

Ajron 88 08-02-2007 01:00

Coś takiego ? A ostatnio zasłaniał się Ricą Thim i paroma innymi :D

Kuczer88 08-02-2007 13:10

Hahahah

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aragorn uczciwy (Post 1253489)
Jak nevenerowi sie obliczenia nie pomylily to idize juz 9~ osob, z tego nas 3 ktorzy beda sie mocna trzymac tylow..:P Chyba idzie jakis 95 Ek, Kuczer(jak nei to sry:P neve tak mowil), Stara Jaga i boltan.... mial isc jeszcze wyslannik rivendel, ale Hunted by VO;/

Ale koles masz fantazje, mowisz że pojde na banute?Tak pojde żeby Cie ubic
:D i obiecuje Ci że nei zrobisz tej banuty doty poki ja tu gram :D i nigdy Ci nie przyblokuje nawet rata, moge jedynie Ciebie przyblokowac Ratu :D
A Dlaczego? Bo jestes smieszny i mi trujesz dupe na aylitha....

Uzu 08-02-2007 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuczer88 (Post 1254169)
Ale koles masz fantazje, mowisz że pojde na banute?Tak pojde żeby Cie ubic
:D i obiecuje Ci że nei zrobisz tej banuty doty poki ja tu gram :D i nigdy Ci nie przyblokuje nawet rata, moge jedynie Ciebie przyblokowac Ratu :D
A Dlaczego? Bo jestes smieszny i mi trujesz dupe na aylitha....

Ja tez Ci truje a mi raty blokujesz :* :D

Dzumior 08-02-2007 15:46

Galana jest swiatem przegranym ja znam febbul od 1 lvl na galanie a na antice takze bo napoczatku gralismy na antica btw co duzo mowic febb-febbul
Febbul nie musi byc w guildi zandej a ma plecy z rl

Isc z Hwl na Poi ja bym sie smial jakby was uje... na koniec questa to juz tak sie zdazylo kiedys komus zaplacil za wykonanie i pocalowal klamke pod koniec :evul:

Galana jest ciezkim swiatem do gry etc duzo nerwow sie straci a ja czekam nadal na Konda i Oen ,lovize cuz Konda sie nie spieszy ale wiem 1 powiedzial ze nie pozwoli aby zazek byl 1 na top list w lvl a wakacjie niedlugo xD

Adelaoo 08-02-2007 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dzumior (Post 1254410)
Galana jest swiatem przegranym ja znam febbul od 1 lvl na galanie a na antice takze bo napoczatku gralismy na antica btw co duzo mowic febb-febbul
Febbul nie musi byc w guildi zandej a ma plecy z rl

Isc z Hwl na Poi ja bym sie smial jakby was uje... na koniec questa to juz tak sie zdazylo kiedys komus zaplacil za wykonanie i pocalowal klamke pod koniec :evul:

Galana jest ciezkim swiatem do gry etc duzo nerwow sie straci a ja czekam nadal na Konda i Oen ,lovize cuz Konda sie nie spieszy ale wiem 1 powiedzial ze nie pozwoli aby zazek byl 1 na top list w lvl a wakacjie niedlugo xD

No niby jest to prawda ze na wakacje Konda i Lovize chca wrocic, ale osobiscie zadze ze jest to nie mozliwe, poniewaz do wakacji zazzek bedzie mnial z 180 :D Nie mowiac o np. Camuh'u ktory bedzie mnial 140 + no i inni Rica Thim, Garmie, Toxo, Levandoro, Febb, Dredz, Roffu. Jedyna mozliwoscia jest ze sie pokłócą ^^ w co warto wierzyc :D

aragorn uczciwy 08-02-2007 17:42

@Kuczer
Tak wlasnie myslalem... I nie czepiaj sie mnie, bo mi Neve mowil ze ty idziesz^^

Kuczer88 08-02-2007 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adelaoo (Post 1254436)
No niby jest to prawda ze na wakacje Konda i Lovize chca wrocic, ale osobiscie zadze ze jest to nie mozliwe, poniewaz do wakacji zazzek bedzie mnial z 180 :D Nie mowiac o np. Camuh'u ktory bedzie mnial 140 + no i inni Rica Thim, Garmie, Toxo, Levandoro, Febb, Dredz, Roffu. Jedyna mozliwoscia jest ze sie pokłócą ^^ w co warto wierzyc :D

OOOOOOOOO Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ZNOWU HAHAHAHAHA MNIAŁ MNIAŁ MNIAŁ MNIAŁ JA BYC POLSKI LUDZ JA ROBIC MNIAŁ MNIAŁ BUHAHAHAHAHAH WEZ IDZ DO SZKOŁY MNIAŁ MNIAŁ MNIAŁ hahahahahh Nie moge patrzec na takie coś. A może masz wade wymowy i piszesz tak jak mowisz? POnieważ wyraznie słyszymy ,że to słowo brzmi miał a nie MNIAŁ MNIAŁ . Możliwe tez że jestes kotem :D I Ci mleka nie dają buahahahah MNIAŁ MNIAŁ

Lord Hybrid 08-02-2007 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuczer88 (Post 1254752)
OOOOOOOOO Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ZNOWU HAHAHAHAHA MNIAŁ MNIAŁ MNIAŁ MNIAŁ JA BYC POLSKI LUDZ JA ROBIC MNIAŁ MNIAŁ BUHAHAHAHAHAH WEZ IDZ DO SZKOŁY MNIAŁ MNIAŁ MNIAŁ hahahahahh Nie moge patrzec na takie coś. A może masz wade wymowy i piszesz tak jak mowisz? POnieważ wyraznie słyszymy ,że to słowo brzmi miał a nie MNIAŁ MNIAŁ . Możliwe tez że jestes kotem :D I Ci mleka nie dają buahahahah MNIAŁ MNIAŁ

@up
lol9?

@Adelaoo
nie wspominasz o innych osobach co mogą PG, jak Aylitha czy ja xD

dressu 08-02-2007 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aragorn uczciwy (Post 1254722)
@Kuczer
Tak wlasnie myslalem... I nie czepiaj sie mnie, bo mi Neve mowil ze ty idziesz^^

asslicking is very cute ! Buhahahah "Rat" OWN3D!!!!!!

Kuczeeerrr
" I want to lick your ass.. blz me noob blz no kill me blz me no english :(

Adelaoo 08-02-2007 19:12

Cytuj:

Oh placku, nie jest to blad ortograficzny pierwszego stopnia.
Czemu sie nie czepiasz...
...Czesc jestem Marcin lubie samochody , mieszkam w krulestwie.
I koles powie ci ze ma klawiature niemiecka w ktorej nie ma ó -,-

W sumie ty tylko rat'y mozesz blokowac :]

@Co za debil koty nie pisza na klawiaturach ani nie potrafia mowic wiec czmu ty mnie porównujesz do kota glupi jestes czyo co chodzi :confused:

@Hybrid Mi chodzilo o sorcow bo to najwazniejsze :p

Uzu 08-02-2007 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adelaoo (Post 1254955)
Oh placku, nie jest to blad ortograficzny pierwszego stopnia.
Czemu sie nie czepiasz...
...Czesc jestem Marcin lubie samochody , mieszkam w krulestwie.
I koles powie ci ze ma klawiature niemiecka w ktorej nie ma ó -,-

W sumie ty tylko rat'y mozesz blokowac :]

@Co za debil koty nie pisza na klawiaturach ani nie potrafia mowic wiec czmu ty mnie porównujesz do kota glupi jestes czyo co chodzi :confused:

@Hybrid Mi chodzilo o sorcow bo to najwazniejsze :p

Posiadajac taka klawiature nalezy wpisac zamist "ó" "o" a nie "u" zeby ladniej wygladalo krolestwo i nie zaliczalo sie do bledu ortograficznego..( ja tak caly czas robie )
Ps. nie wiedzialam ze bledy ortograficzne dzielimy na jakies stopnie mozesz mnie doksztalcic w tej dziedzinie ?8o

aragorn uczciwy 08-02-2007 20:12

Cytuj:

@Hybrid Mi chodzilo o sorcow bo to najwazniejsze
Od kiedy Zazek to sork?o.O

@Dressu
Mowienie ze to nie moja pomylka, to ass lickerstwo~ (czy jakos tak)??

Cytuj:

ale osobiscie zadze
@Adelao
Jak juz mi wytukasz bledy itp.... to powiedz mi gdzie ty "zadzisz"?:P

Lord Hybrid 08-02-2007 20:23

[quote=aragorn uczciwy;1255105]Od kiedy Zazek to sork?o.O

Febb też nie jest MSem ale się nie czepiam=)

Zimpa 08-02-2007 20:55

Cytuj:

kuczer a ty masz sklonnosci polityczne? widzimy przeciez dokladnie napisane duzymi literami PO w slowie poniewaz

to tylko dowod ze jestesmy ludzmi i nie ma sensu sie czepiac szczegolow przeciez to widac ze "m" jest obok "n" zwykla literowka tak samo jak u ciebie

czym innym sa bledy o ktorych jest mowa w postach uzu - one wygladaja na braki wiedzy niz przypadek

Dzumior 08-02-2007 21:53

Dravenor itd nie w polsce tharrin gra bo gra ja tam nie gram jak widze z 3 miejsca mg lvl spadlem troche :D ale w wakacje zawsze moge wskoczyc na 3 znowu tylko checi teraz tak pomyslec dziennie robilem 5-7 bp uh a teraz :D moj ostani log in co prawda mysla ze dzumior jest selniety bo to nie polak myla sie zreszta mialem rozmowe juz czy to ja musialem podawac swoje dane itd xD bo mysleli ze account selniety albo sharing konda napewno wroci uwierz mi tak jak peja mowi jak nie prawa strona to lewa z przekretami sie obejdzie zobacz to toxo i rivenn niby tacy przyjaciele rivenn jest 2 licowy jest tam gdzie ma chec bije friendsow potem waraca nigdy polacy nie mogli sie zgrac zawsze tak bylo kazdy war ktory mialem ja druid bylem na poczatku obkumac innych najtow ktorzy sie boja o lvl swoje i sa w tyle ale to chyba czolgi mialy isc na przod 0 zorganizowania zawsze ktos z polakow powie "ale" czas to zmienic ja tak patrze na filmy wmv itd z innych swiatow jak grupa 30-40 lvl zabija 140+ek pomyslec sobie ze takie gnoj~~ zabja kogos

Dochodzac do wojny zadajcie sobie 2 pytania
1,Po co walczyc i dla kogo?
2.Jestes w wojnie aby robi pa czy aby pokazac innym ze polacy sa lepsi......

jesli ktos z was walczy bo walczy to lepiej nie grac wcale 1 miech gralem wakacji a potem 2 miech ledwo wbilem 2 lvl pz camp oni po 24h online a jak nie to grali 6 dzien 8 noc maja zgranie co prawda my tez mamy ale duzo nam brakuje

PAMIEATJCIE MOJE MOTTO PATRZAC NA ADASZKA BIJE WAS CAMUH+GAOSTIC NIE UHAC CI KRZYCZYC NEW OWNED POWAH OWNED

Poznanski Rycerz 08-02-2007 22:36

...

@up
Powodow do walk w wojnie jest znacznie wiecej wiec juz nie gadaj glupot.
I zauwaz ze to nie jest WOJNA PL VS BR albo PL VS SWE pieprzony rasisto

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:46.