Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

eerion 20-05-2010 09:58

Cytuj:

@Może mi ktos wutłumaczyc ock z focusami i z macrami do nich? Chciałbym kogos morfowac bez utraty targetu :p
na przykład tak

Cytuj:

Using focus to keep an eye on your sheep can make you more reliable cc while also maximizing your DPS during the sheep's lifespan. The following macro gives you a single button that automatically manages your sheep as a focus until it dies or until you manually replace it with your current target.
When you click, if you're not already watching a sheep, your current target is put in focus and Polymorphed. Any subsequent clicks will resheep your focus, leaving you free to target something else for damage. Once your sheep is killed, click again to set your current target as focus and sheep it.
If you need to sheep a different target before your current sheep is down, target the new sheep, hold shift and click to make the change.
Kod:

#showtooltip [target=focus,harm] [] Polymorph
/stopcasting
/clearfocus [modifier:shift][target=focus,dead][target=focus,noexists] 
/focus [target=focus,noexists] 
/cast [target=focus] Polymorph

Note that using this macro will interrupt any cast in progress and immediately focus and Polymorph.
Full Polymorph/Focus Macro

This polymorph macro will do the following:
  1. Clear your focus if your old focus target is dead
  2. Clear your focus if your old focus target doesn't exist anymore
  3. Set your focus on what you have targeted if you don't have a focus already
  4. Place a Star marker over the head of the focus target (if you are group/raid leader/assistant)
  5. Polymorph the Focus target
  6. Announce the sheeping.
This allows one button to do the whole sheeping process without the need for a separate /clearfocus button (though an additional macro that does a /script SetRaidTarget("focus",0) and then a /clearfocus would be useful to let the group know the sheep is free game now might be useful)
Kod:

#showtooltip
/clearfocus [target=focus,dead]
/focus [target=focus,noexists]
/script SetRaidTarget("focus", 1)
/cast [target=focus]Polymorph
/stopmacro [nogroup]
/s --== Sheeping and Marking "%t" ==--

Tibijczyk222 20-05-2010 16:05

Da radę bindnąć inne action bary niż te z głównego paska?:baby:

Rybzor 20-05-2010 16:26

Każdy bar się chyba da. Ja mam bindnięte te z głównego, oba górne i od PETa. Nawet ten po prawej mam. Poszukaj w esc -> key bind~.

Cygan Slejter 20-05-2010 21:08

jest jakis addon do sterowania Winampem??

Rybzor 22-05-2010 18:38

Da się w wowie ustawić tak, żebym widział hity wszystkich członków drużyny? Jak taq to jaq?

eerion 22-05-2010 21:47

Nie. Inaczej na rajdzie by cię wywalało z WoWa na każdym rajdzie :D
Jak chcesz obserwować ile kto bije łącznie to ściągnij recount

Rybzor 22-05-2010 22:00

Aha : P. Trochę mnie wkurzało jak miałem low lvl i biłem sobie w dwie osoby potworki itp, że nie widziałem hitów kolegi. Teraz już się trochę przyzwyczaiłem.

CytrynowySorbet 22-05-2010 22:03

W końcu położyłem Algalona... jeszcze bardziej mnie to utwierdziło w przekonaniu, że Ulduar to najbardziej epic instancja ever...

WITNESS THE FURY OF THE COSMOS!

Rybzor 23-05-2010 07:28

Pytanie: jaką profesję najlepiej brać jako drugą do enchantingu?

kołbaś 23-05-2010 08:47

gatheringowa, skinning/mining/herbalism, co by zarabiac troche.

ponczus 23-05-2010 11:53

Putricide HC 25man super hiper turbo walka :D To się nazywa HC.

ruszek 23-05-2010 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2760519)
gatheringowa, skinning/mining/herbalism, co by zarabiac troche.

Tak, a potem zonk jak będzie trzeba matsy kupować ; o Chyba że masz w chuy kasy, jak nie to tailoring ;)

CytrynowySorbet 23-05-2010 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2760550)
Putricide HC 25man super hiper turbo walka :D To się nazywa HC.

Taa, zdecydowanie trudniejsze od LK normal >.>

kołbaś 23-05-2010 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2760559)
Tak, a potem zonk jak będzie trzeba matsy kupować ; o Chyba że masz w chuy kasy, jak nie to tailoring ;)

przy obecnym systemie disenchowania itemsow z hero itd to tailor dla niego to badziewie. Zwlaszcza ze jest hunterem. Bd wiecej zarabiac jako gatherer i wydawac na matsy niz jak by robil tailora i disenchowal itemsy.

Bluray 23-05-2010 19:08

Dalej męczycie te grę? :P I co pojawiło się coś ciekawego w związku z Kataklizmem?

CytrynowySorbet 23-05-2010 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bluray (Post 2760644)
Dalej męczycie te grę? :P I co pojawiło się coś ciekawego w związku z Kataklizmem?

Ciężko, żeby pojawiło się coś przed dodatkiem. Dobra dobra wiem, że chodzi ci o leaki.

No cóż, znam tylko nieoficjalne info.

Po pierwsze: w związku z kataklizmem Magni zejdzie do Old Ironforge żeby poradzić się elementów, które powiedzą mu, że jedyną szansą jest natchnienie dwarfów elementem. Magni poświęca się dla swojej rasy i zostaje zmieniony w kamień. Dowódctwo w IF obejmuje Rada starszych składająca się z 3 dwarfów: Muradin reprezenujący Bronzebeard, High Thane Falstad Wildhammer reprezentujący Wildhammerów i Moira Thaurissan reprezentująca Dark Iron dwarfów. Varian wysyła agentów SI:7 z misją zabicia Moiry.

Co do hordy, są dwie wersje:
1. Garrosh zleca zaatakowanie Thralla podczas misji pokojowej do Theramore, Thrall cudem uchodzi żywy i znika, Garrosh obejmuje dowodzenie.
2. Thrall wyrusza na jakieś misje i zostawia Orgrimmar Garroshowi. Ten od razu wypowiada wojnę Night Elfom. Taurenom się to nie podoba, Cairne wyzywa Garrosha na pojedynek w Thunderbuff. Cairne z powodu starości przegrywa, podczas regeneracji sił umiera, bo zostały mu podane otrute eliksiry (Magatha Grimtotem w akcji). Przestraszony Garrosh ucieka do Orgri, dokonuje się w nim przemiana. Grimtotemi przejmują TB, Garrosh wyrusza na Battle for Undercity v2.

Więcej wkrótce :D

Cygan Slejter 23-05-2010 19:33

ciekawie sie zapowiada :)

kołbaś 23-05-2010 22:46

a mogl by mi ktos wytlumaczyc co w koncu stalo sie w northrend ?

eerion 23-05-2010 23:03

Yogg saron został pokonany, zaś krucjata Argent Crusade na ICC zakończyła się sukcesem.
LK został pokonany, zaś jego miejsce zajął (lekko podniszczony) Bolvar Fordragon, który będzie kontrolował plagę i dążył do jej zaniku.

Bluray 23-05-2010 23:03

A dlaczego Varian chce zabić Moire? :P

Cytuj:

Bolvar Fordragon, który będzie kontrolował plagę i dążył do jej zaniku.
A nie ma możliwości, że zachłyśnie się władzą? :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:58.