Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Articuno 03-08-2008 10:25

Pare razy :) Po za tym, nic z tego nie wyniklo, po za akcja Adebayor-Bendtner, chyba ze cos ominalem.

Thomisson 03-08-2008 10:29

Jak zwykle Arsenal przegrywa tylko i wyłącznie przez sędziego....

Straznik Monopolowego 03-08-2008 11:08

a kto tu napisal ze tylko i wylacznie przez sedziego?

By$iu 03-08-2008 14:13

Pierwsze 3 pkt Floty w I lidze :-).

Sza'hel 03-08-2008 14:14

ciekawe kiedy ekstrakasa będzie miała 1. kolejkę? ;)

Thomisson 03-08-2008 14:24

8 sierpnia bodajże

skuug 03-08-2008 15:22

tak, 8-9 sierpnia, zgodnie z planem. I od razu Śląsk gra z Lechią : D

Xendriel 03-08-2008 16:09

Chelsea ładnie rozgromiła Milan:o
Ciekawe jak zaprezentuje się Arsenal w meczu z Realem.

skuug 03-08-2008 16:57

HSV 3:0 Juventus

Niesamowita końcowka Hamburga, zwłaszcza Olica. Szykuje im się niezła ekipa na Bundeslige ]:->

A co zrobił Del Piero w 92. minucie? xD on sam tylko wie...

Calen Futh 03-08-2008 19:27

By Yoh Asakura:

Cytuj:

Jack Wilshere > Robinho + Robben

Yossarian 03-08-2008 19:48

Jak dla mnie ta telenowela pod tytułem Cristiano Ronaldo mogłaby już sie skończyć, nie ważne z jakim efektem. Jest to irytujące i denerwujące. Mimo, iż jestem kibicem Realu od dawna, to nie chciałbym żeby ten zawodnik grał w drużynie Los Blancos. Cóż z tego, skoro mój głos nic nie znaczy:)

Xendriel 03-08-2008 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yossarian (Post 2212450)
Jak dla mnie ta telenowela pod tytułem Cristiano Ronaldo mogłaby już sie skończyć, nie ważne z jakim efektem. Jest to irytujące i denerwujące. Mimo, iż jestem kibicem Realu od dawna, to nie chciałbym żeby ten zawodnik grał w drużynie Los Blancos. Cóż z tego, skoro mój głos nic nie znaczy:)

A ja bym chciał żeby Cristiano przeszedł do Realu, a klub z Madrytu sprzedał Robinho lub Sneijdera.

Maggic 03-08-2008 21:07

1-0 Lampard - http://www.youtube.com/watch?v=RM3P32ENWho&eurl=
2-0 Anelka - http://www.youtube.com/watch?v=8dgw_RJYS08&eurl=
3-0 Anelka - http://www.youtube.com/watch?v=KrczZCNY7y0&eurl=
4-0 Anelka - http://www.youtube.com/watch?v=jhXjNLOp62A&eurl=
5-0 Anelka - http://www.youtube.com/watch?v=n2hs8R8_13M&eurl=

mam przeczucie że ten sezon będzie udany :) wiem, wiem tak jak już wspomnieliście Chelsea miała słabych rywali takich jak Chengdu Blades czy AC Milan... no ale nooo takie przeczucie sympatyka ;)

Yossarian 03-08-2008 21:18

Według mnie, jeżeli ten sezon nie będzie udany w wykonaniu Chelsea (tzn. zwycięstwo LM+Premiership) to cierpliwość Romana się skończy. A jak wiadomo bez niego będzie tej drużynie ciężko, bardzo ciężko. Nie sądzę, aby znalazł drugi taki sponsor (chyba, że znowu jakiś Rosjanin o podejrzanej przeszłości), który pozwalałby na takie transfery i gaże zawodników.

Straznik Monopolowego 04-08-2008 00:22

1:0 dla Arsenalu a Diabyego pojebalo i to zdrowo

Thomisson 04-08-2008 08:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2212424)
By Yoh Asakura:
Jack Wilshere > Robinho + Robben

Tak i jeszcze:
Almunia > Buffon
Sagna > Ramos
Toure > Ferdinand
Gallas > Terry
Clichy > Evra
Rosicky > CR7
Diaby > Gatusso
Fabregas > Xavi
Nasri > Messi
van Persie > Kaka
Adebayor > Eto'o

A i jak wróci do gry Eduardo to Eduardo > RVN, Drogba, Platini, Fontaine, Henry, Inzaghi,Toni, CR7, Kaka, Messi, Zidane, Muller, Batistuta, Maradona, Pele

A na serio:
To HSV grało tak zajebiście, czy Juventus tak słabo?

Capality 04-08-2008 08:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2212908)
Fabregas > Xavi

imho to się zgadza xd

Raul 04-08-2008 10:43

Czekam aż Wenger powie, że Diaby nie powinien więcej wyjść na boisko.

Xendriel 04-08-2008 10:59

Uraz Sneijdera to będzie bardzo poważne osłabienie Realu. Jakim trzeba być idiotą żeby tak potraktować zawodnika drużyny przeciwnej, którą zaprosiło się na ten niby turniej?

btw. http://pl.youtube.com/watch?v=s0yARTdKIRE bramki z meczu Chivas - Barcelona

@Down: W Premier League w tym sezonie będę za Tottenhamem. Pozostała mi sympatia do Giovanniego, a i Modricia lubię :P

Calen Futh 04-08-2008 11:04

A Tottenham znowu zwycięża. Chelsea w bardzo dobrej formie, Everton też tam wygrywa w swoich sparingach, Arsenal drugim składem dorównuje innym europejskim znanym drożynom, Manchester jak zwykle na początkach sezonu- spokojnie wygrywa te meczyki eksperymentalne (ale bez szaleństw). Oj będzie się działo <333333

Jak ja kocham Premier League! :D Przypominam o Premier League Fantasy 08 (temat na pierwszej lub drugiej stronie OWiON'u)

Thomisson 04-08-2008 12:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 2213027)
Czekam aż Wenger powie, że Diaby nie powinien więcej wyjść na boisko.

IMO faul Diabiego był gorszy od faulu Taylora. W drugiej fazie ataku widać, że Diaby specjalnie trzymał dwoma nogami nogę Sneijdera, żeby ten nie mógł jej wydostać. Co nie zmienia faktu, że jak na razie oba te przewinienia są najgorsze w tym roku.

Capality 04-08-2008 12:31

ma ktos jakis filmik pokazujacy ten faul?

@down:
:O

Xendriel 04-08-2008 12:37

proszę http://pl.youtube.com/watch?v=cKGM8bEU_-c

Calen Futh 04-08-2008 15:03

By Yoh Asakura:

Cytuj:

Kontuzja Sneijdera ? Przykro mi. Zachowanie Diaby'ego ? I bardzo dobrze. Teraz ten, kto kopnie Arsenal, zostanie kopnięty przez naszego drugiego Vieirę. I skończą się kontuzję, skończy się masa fauli na zawodnikach Arsenalu. Od dzisiaj nie warto z nami zadzierać. To raz.
Dwa.
(to napisał Thomi~, dopiski moje: )
Tak i jeszcze:
Almunia > Buffon - nie
Sagna > Ramos - jak najbardziej, Sagna to najlepszy prawy obrońca Premiership, gra rewelacyjnie
Toure > Ferdinand - postawiłbym znak równości, ale Ferdinand trochę silniejszy, a Toure znacznie szybszy i bardziej uniwersalny, bo i prawa i środkowa obrona
Gallas > Terry - znak równości
Clichy > Evra - to jest fakt :)
Rosicky > CR7 - nie lubię Portugalczyka, ale uznam, że jest lepszy, bo Tomas często kontuzje łapie
Diaby > Gatusso - zobaczymy, co przyniesie sezon, ale Diaby jest znacznie lepszy w ofensywie niż Gattuso
Fabregas > Xavi - to fakt :)
Nasri > Messi - Nasri to dupa wołowa
van Persie > Kaka - Robin bez kontuzji w szczycie formy > Kaka
Adebayor > Eto'o - ile bramek strzelił Bajor, a ile Eto'o ? ;)

Maggic 04-08-2008 15:17

Yoh ty se jaja robisz? Obiektywnie to powinno wyglądać tak, a nie że kur** ten w szczecie formy czy tamten

Almunia < Buffon - Buffon to klasa mimo upływu lat
Sagna = Ramos
Toure = Ferdinand
Gallas < Terry - Terry to dla mnie najlepszy obrońca na świecie, ma wszystko (wiem że jestem kibicem Chelsea)
Clichy = Evra
Rosicky < CR7 - Przy tej linijce Yoh chyba zupełnie przypadkiem wstawiłeś ">" ???
Diaby < Gatusso - Gatusso prawdziwy twardziel, a Diaby'emu jeszcze troche brakuje
Fabregas = Xavi
Nasri < Messi - Bez dwóch zdań Messi
van Persie < Kaka - /\
Adebayor > Eto'o - W ostatnim czasie Adebayor bije E2 na głowe

Calen Futh 04-08-2008 15:32

By Yoh Asakura:

Cytuj:

Maggic, ja tylko przekopiowałem to, co napisał Thomisson i dałem swoje dopiski. Clichy =/= Evra, bo Gael jest od niego znacznie lepszy i udowodnił to w poprzednim sezonie, gdzie został uznany najlepszym lewym obrońcą w Premiership. Sagna =/= Ramos, bo Ramos jest czasem niepewny w defensywie, a Sagna właściwie nie popełnia błędów, jest szybszy od Ramosa, bardziej dynamiczny i łatwiej jest mu się urwać obrońcom. No i tego jego crossy, jeśli się przyłoży, to wrzuca idealnie na głowę.
Co do van Persiego i Kaki - van Persie technicznie jest lepszy od Kaki, ale Brazylijczyk jest od niego szybszy. Robin to zresztą mistrz strzałów z ostrego kąta i ogólnie strzela takie gole, że głowa mała (vide Blackburn, Charlton).
Przy Nasrim napisałem, że to dupa wołowa, bo 16-letni Wilshere gra lepiej. Ale Wilshere gra lepiej od niejednej gwiazdeczki :d
Diaby'ego i Gattuso ogólnie ciężko porównywać, bo Gattuso to stricte defensywny pomocnik, a Diaby'ego jednak ciągnie do ofensywy.

Maggic 04-08-2008 15:40

chciałem Ci tylko powiedzieć że troszku przesadziłeś z tym pierwszym porównaniem ;p

Xendriel 04-08-2008 15:40

Cytuj:

Kontuzja Sneijdera ? Przykro mi. Zachowanie Diaby'ego ? I bardzo dobrze. Teraz ten, kto kopnie Arsenal, zostanie kopnięty przez naszego drugiego Vieirę. I skończą się kontuzję, skończy się masa fauli na zawodnikach Arsenalu. Od dzisiaj nie warto z nami zadzierać.
Ty się dobrze czujesz? Człowieku to był mecz towarzyski, drużyny przygotowywały się do sezonu. Poza tym jak by Arsenal zaczął grać w ten sposób, to nic by z nich nie pozostało. Każdy jeden zespół Premier league tak skopał by dzieciaki z Londynu, że te z płaczem uciekły by do swojego "bossa".

Calen Futh 04-08-2008 16:33

By Yoh Asakura:

Cytuj:

@Xendriel:
Potraktowałbym twoją wypowiedź poważnie, gdybyś choć trochę znał się na Premiership.

Thomisson 04-08-2008 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2213576)
By Yoh Asakura:
@Xendriel:
Potraktowałbym twoją wypowiedź poważnie, gdybyś choć trochę znał się na Premiership.

Ciebie chyba coś popierdoliło. Jak Eduardo został skoszony to płakałeś i domagałeś się śmierci Taylora. Ale nie, jak zawodnik Aresnalu zachowuje się jak kretyn, to w porządku jest. Poza tym Xendriel dobzre mówi, niech Diaby spróbowałby to powtórzyć z MU lub Chelsea. Długo by sobie przy Ferdinandzie, Terrym, Rooneyu, czy Essienie nie pobiegał. Zachowaj chociaż krztę obiektywizmu.

Co do tych porównań...to była ironia z mojej strony, ale chyba za powaznie ją wziąłeś

Calen Futh 04-08-2008 17:12

By Yoh Asakura:

Cytuj:

Thomi, i właśnie po tym, jak skoszono Dudu i po tym, jak prawie straciłem nogę, jestem znieczulony na nieszczęścia zawodników rywali. Żałosna kara 3 meczy pokazała, że wszyscy mają w dupie to, co dzieje się na boisku, więc niech się koszą równo.
A poza tym - nic nie mów o Chelsea. Fabregas parę razy pokazał, jak są twardzi. Zresztą - myślisz, że prawie 2-metrowy Adebayor pozwoli, żeby komuś z Arsenalu stała się krzywda ? Wespół w zespół z Toure, Eboue, Gallasem i Diaby'm zrobiliby porządek. :P

Thomisson 04-08-2008 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2213642)
By Yoh Asakura:

Zresztą - myślisz, że prawie 2-metrowy Adebayor pozwoli, żeby komuś z Arsenalu stała się krzywda ? Wespół w zespół z Toure, Eboue, Gallasem i Diaby'm zrobiliby porządek.

No pokazali właśnie w tym feralnym meczu z Birmingham jak są twardzi. Tak twardzi, że z jednym zawodnikiem więcej zremisowali z jednym z najsłabszych zespołów Premiership tamtego sezonu.

Capality 04-08-2008 17:40

Yoh to wypowiada się jakby był trenerem, dyrektorem sportowym, asystentem trenera, sędzią i chłopem od podawania piłek w Arsenalu(i chuj wie kim jeszcze) x.x

mądrzysz się jak nie wiem kto a jak coś pójdzie nie tak jak powinno to "aj bo Hleb to boi się strzelać to niech wy*******a" etc

"Nasri słabszy od 16 latka" ale kurwa za sezon lub 5 Nasri będzie rządził w LM, Pucharze UEFA, Premier League, Pucharze Narodów Afryki, CONCAF, pchnięciu kulą i ping pongu kobiet i hodowaniu chomików x.x ogarnij się bo już połowa z nas rzyga "potęgą" Arsenalu

Calen Futh 04-08-2008 18:28

By Yoh Asakura:

Cytuj:

Cytuj:

No pokazali właśnie w tym feralnym meczu z Birmingham jak są twardzi. Tak twardzi, że z jednym zawodnikiem więcej zremisowali z jednym z najsłabszych zespołów Premiership tamtego sezonu.
Dobra, a co to ma do siły fizycznej ?
Zresztą - powtórki wykazały, że zarówno rzut wolny i jak i karny był przyznany niesłusznie. Zaś Adebayor ciągnięty za spodenki w polu karnym tak, że nie mógł pobiec za piłką - no oczywiście, pan sędzia nie widział. Z arbitrem nikt nie wygra :)
Cytuj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez capality
mądrzysz się jak nie wiem kto a jak coś pójdzie nie tak jak powinno to "aj bo Hleb to boi się strzelać to niech wy*******a" etc

Że Hleb nie strzela to jest fakt. Nawet nie wiem, czy przez całą swoją karierę w Arsenalu strzelił z 10 goli.
Cytuj:

Cytuj:

"Nasri słabszy od 16 latka" ale kurwa za sezon lub 5 Nasri będzie rządził w LM, Pucharze UEFA, Premier League, Pucharze Narodów Afryki, CONCAF, pchnięciu kulą i ping pongu kobiet i hodowaniu chomików x.x ogarnij się bo już połowa z nas rzyga "potęgą" Arsenalu
Bo jak na razie Nasri prezentuje się gorzej od Jacka. I większy potencjał pokazuje również Jack.
I btw: gdzie się chwaliłem potęgą Arsenalu ? Ja tylko mówię, że Wilshere w ostatnich spotkaniach prezentował się znacznie lepiej niż Robinho, Robben, Nasri i parę innych gwiazdeczek.

Xendriel 04-08-2008 18:47

Cytuj:

Thomi, i właśnie po tym, jak skoszono Dudu i po tym, jak prawie straciłem nogę, jestem znieczulony na nieszczęścia zawodników rywali. Żałosna kara 3 meczy pokazała, że wszyscy mają w dupie to, co dzieje się na boisku, więc niech się koszą równo.
Nie no, nie wytrzymam. Ty chyba sam nie wiesz co mówisz. Przecież to nie był mecz o punkty. Sami zaprosiliście Real by sprawdzić się przed nadchodzącym sezonem. Diaby zachował się jak kretyn i to jest fakt z którym nie powinieneś dyskutować. Sneijder może pauzować nawet pół roku. Nie temu mają służyć takie mecze.

Cytuj:

Że Hleb nie strzela to jest fakt. Nawet nie wiem, czy przez całą swoją karierę w Arsenalu strzelił z 10 goli.
A wczoraj zdobył swoją pierwszą bramkę w barwach Barcelony...

By$iu 04-08-2008 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 2213687)
Yoh to wypowiada się jakby był trenerem, dyrektorem sportowym, asystentem trenera, sędzią i chłopem od podawania piłek w Arsenalu(i chuj wie kim jeszcze) x.x

On sie zachowuje, jakby byl ich panienka :-).

Calen Futh 04-08-2008 19:10

By Yoh Asakura:
Cytuj:

Cytuj:

Nie no, nie wytrzymam. Ty chyba sam nie wiesz co mówisz. Przecież to nie był mecz o punkty. Sami zaprosiliście Real by sprawdzić się przed nadchodzącym sezonem. Diaby zachował się jak kretyn i to jest fakt z którym nie powinieneś dyskutować. Sneijder może pauzować nawet pół roku. Nie temu mają służyć takie mecze.
To był mecz o punkty, to raz ;p.
Dwa. Zawsze trzeba dawać z siebie wszystko i grać z pełnym zaangażowaniem, nawet jeśli jest to turniej towarzyski.
Trzy. To sport kontaktowy. Trzeba liczyć się z tym, że można złapać kontuzję. :)
Cytuj:

Cytuj:

A wczoraj zdobył swoją pierwszą bramkę w barwach Barcelony...
W sparingach to i u nas strzelał, gorzej w oficjalnych meczach. Przejrzyj sobie jego statystyki to zobaczysz, o czym mówię.

Xendriel 04-08-2008 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2213795)
By Yoh Asakura:To był mecz o punkty, to raz ;p.
Dwa. Zawsze trzeba dawać z siebie wszystko i grać z pełnym zaangażowaniem, nawet jeśli jest to turniej towarzyski.
Trzy. To sport kontaktowy. Trzeba liczyć się z tym, że można złapać kontuzję.

Gdyby Wenger coś takiego powiedział na konferencji prasowej, wątpię żeby Arsenal znalazł jakikolwiek klub który zgodził by się na sparing. Już Real przekonał się o waszej gościnności.
A co do Hleba to myślę, że w Barcie trochę postrzela, zresztą przekonamy się niebawem.

Killuminati 04-08-2008 19:36

Nie wiecie o tym, że Yoh prędzej rzuci Ci się na szyje, niż przyzna rację o swoim błędzie? Zawsze tak bylo, i bedzie. Śledze ten temat od początku jego powstania i zawsze Yoh przekonuje nas, jaki to ten Arsenal jest mocny, jak to on świetnie gra. Traktujcie to z dystansem...

Rukahs 04-08-2008 19:46

Też jestem kibicem Arsenalu, ale Yoh jesteś żałosny.. A ja się dziwie potem dlaczego nikt na tym forum nie lubi Kanonierów -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:57.