Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zestriddle; najtrudniejsze zagadki w necie :P (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=104685)

mackwaszfan 19-12-2006 20:12

@teletoobis
jak ty piszesz skoro masz bana? ; o
Robie No.10, pewnie zaraz zrobie bo już znam pewien urywek z bibli ; p
PS. Z jakiej to strony macie takie 'Ukryj' i 'pokaż' ukryty tekst? ; o

teletoobis 19-12-2006 20:16

@up
zapytaj moda :/ tak siedze i czekam i zobacze czy jakis bystry to zauwazy :/

co do tematu to z tą siodemką dalej nie pojmuje :>

@down
rotfl...wielka cnota? xD to mi pierwsze na mozg padlo ale juz mi jasniej swita

Filthy 19-12-2006 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mackwaszfan (Post 1138855)

PS. Z jakiej to strony macie takie 'Ukryj' i 'pokaż' ukryty tekst? ; o

Kod:

uzywaj znacznikow

Ukryty tekst:

ukrywania :)
<hide> </hide>

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez teletoobis
co do tematu to z tą siodemką dalej nie pojmuje :>

odkryles
Ukryty tekst:
seven.jpg? to jest cnota... a skoro to jest SEVEN.jpg ... pomysl
? :)

mackwaszfan 19-12-2006 20:32

kurde o co chodzi z tym ostatni bla bla bla

chrzanu5 19-12-2006 20:41

Ehh a może jakaś pomoc przy 25? Próbowałem zrobić to równanie, ale nie bardzo mi idzie. Nigdy nie byłem z tego dobry. Tej matematyki już za dużo po prostu jest jeszcze jakbym byl grekiem to może :D

$oyer 19-12-2006 20:42

Móglby mi ktos pomoc? Jak to sie rozwiazuje? Pisze sie cos czy co?
Na zdjeciu nr 1 widze deep, czy to jest rozwiazanie? Jesli tak to jak przejsc do zagatki nr 2?

teletoobis 19-12-2006 20:43

@flithy
na drugim obrazku jest seven temperance...a temperance to bodajze roztropnosc czy szczodrosc..roztropnosc jest cnotą...seven...siedem jest sakramentow i grzechow glownych ale jest slowo "deadly" wiec wiadomo...no i utknalem :/

moze inaczej..w 'temperance' wyroznia sie 'n'..let's check paint again..brb

edit
nie tędy droga..wracam do Biblii ;d

btw dobrze wogle kombinuje? :/

Filthy 19-12-2006 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chrzanu5 (Post 1138955)
Ehh a może jakaś pomoc przy 25? Próbowałem zrobić to równanie, ale nie bardzo mi idzie. Nigdy nie byłem z tego dobry. Tej matematyki już za dużo po prostu jest jeszcze jakbym byl grekiem to może :D

Sanok wita :)
Podpowiedź w kodzie źródłowym mówi, że:
Ukryty tekst:
and xi is ksi o ile pamietam :) no i chodzi o to ze musisz znac wszystkie nazwy greckiego alfabetu np. alpha, omega. i kombinuj dalej :) nie bede psul zabawy

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $oyer
Móglby mi ktos pomoc? Jak to sie rozwiazuje? Pisze sie cos czy co?
Na zdjeciu nr 1 widze deep, czy to jest rozwiazanie? Jesli tak to jak przejsc do zagatki nr 2?

a wstep przeczytales ? jak nie to wyjdz bo to nie zagadki dla Ciebie. wstep jest nawet potrzebny do rozwiazania pewnej zagadki ;]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez teletoobis
@flithy
na drugim obrazku jest seven temperance...a temperance to bodajze roztropnosc czy szczodrosc..roztropnosc jest cnotą...seven...siedem jest sakramentow i grzechow glownych ale jest slowo "deadly" wiec wiadomo...no i utknalem :/

moze inaczej..w 'temperance' wyroznia sie 'n'..let's check paint again..brb

edit
nie tędy droga..wracam do Biblii ;d

btw dobrze wogle kombinuje? :/

uwaga bardzo wielki spoiler:
Ukryty tekst:
skoro jest seven.jpg to musi byc i six.jpg five.jpg etc... no i jak sie kapniesz o co chodzi z zaznaczonymi literami to masz polowe zagadki:)

teletoobis 19-12-2006 20:59

@up
nono dzieki za podpowiedz mam to co powinienem miec po tych literkach i teraz powinienem dojsc...

edit
@celoz
niech paint bedzie z Toba ;)

Celoz 19-12-2006 21:00

@$oyer: wpisujesz hasło w URL:
http://zestriddle.fanzine.pl/zest_riddle/wpisz_haslo.htm
@topic: o co chodzi w czwartym? bo przeczytałem tekst i nic z tego nie wynika :/
pomóżcie, patrzyłem w kodzie źródłowym, patrzyłem pod zoomem, analizowałem zagadkę, i nie mam pojęcia o co w tym chodzi.

chrzanu5 19-12-2006 21:12

@Filthy ooo dopiero teraz zobaczyłem, że Sanok :D No nie jestem sam :p Czyli mniej więcej mam: rozwiązać równanie, podstawić pod nie nazwy tak? a jak będe miał 2 alfa to chodzi o druga litere czyli l? Jeżeli nawet dobrze kombinuje to i tak nie rozwiąże tego równania...

Filthy 19-12-2006 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chrzanu5 (Post 1139076)
@Filthy ooo dopiero teraz zobaczyłem, że Sanok :D No nie jestem sam :p Czyli mniej więcej mam: rozwiązać równanie, podstawić pod nie nazwy tak? a jak będe miał 2 alfa to chodzi o druga litere czyli l? Jeżeli nawet dobrze kombinuje to i tak nie rozwiąże tego równania...

dobrze kombinuejsz :D rozwiazesz :)

teletoobis 19-12-2006 21:31

rozumiem, ze w 7 trzeba porownac te 2 'zbiory' ..tylko jak ; o dluga noc z google mnie dzisiaj czeka...:/

chrzanu5 19-12-2006 21:43

No to wychodzą mi literki:
Niżej prawdopodobnie jest spoiler więc nie zaglądać osobom niepożadanym :D
Ukryty tekst:
h,e,m,t,i,l,m i jeszcze jakaś jedna ktorej nie mogłem znaleść w alfabecie greckim to jest ta trzecia od lewej na samej górze

Aval'yah 19-12-2006 21:43

A ja nadal, mimo podpowiedzi nie moge zrobić 30+1 (kolorowe zera i jedynki), plxor more helpor, plxplxplx fri itanz. ;<

chrzanu5 19-12-2006 22:04

Narazie się poddaje. Ciągle wychodzi mi tak samo w tych obliczeniach i nie wiem co robię źle :(

Walekifa 19-12-2006 22:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aval'yah (Post 1139162)
A ja nadal, mimo podpowiedzi nie moge zrobić 30+1 (kolorowe zera i jedynki), plxor more helpor, plxplxplx fri itanz. ;<

A może to jest ta plansza,gdzie przyswoić trzeba pewien system?

teletoobis 19-12-2006 23:11

nono 7 pomyslowe bylo ale done :) jutro sie nad 8 pomysli...

Adolphus Elbragol 19-12-2006 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chrzanu5 (Post 1139158)
No to wychodzą mi literki:
Niżej prawdopodobnie jest spoiler więc nie zaglądać osobom niepożadanym :D
Ukryty tekst:
h,e,m,t,i,l,m i jeszcze jakaś jedna ktorej nie mogłem znaleść w alfabecie greckim to jest ta trzecia od lewej na samej górze

Bierzesz literki i ukladasz z nich sensowna, angielska fraze. Raczki czyste.

Moze trocheby ograniczyc spam na temat jednego riddla? ;f

chrzanu5 20-12-2006 19:56

Dobra teraz numer 27. Czytać jeżeli chcecie pomóc \/
Ukryty tekst:
Wiem, że chodzi o system binarny i o logikę, ale niestety jestem w 2. klasie gim i nie mam o tym zielonego pojęcia. Podejrzewam że dla mnie jest ona nierozwiązywalna niestety :( Ale może jakaś pomoc? Jeden plus jest takie że wiem coś o systemie binarnym .

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:13.