Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Harry Potter and the Deathly Hallows (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107303)

kołbaś 23-09-2007 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoda_ (Post 1664744)
;( Żegnaj przyjacielu .

o co ci chodzi ?/ btw wie ktos mzoe kiedy bedzie oficjalna polska wersja tejze ksiazeczki ?? bo normalnie nie wytrzymam i poprosze starego zeby przyslal mi angielska wersje. A jesli ktos jeszcze raz pwoie mi jakie bedzie zakonczenie lub co w nim bedzie to powiesze i odrazu pw do 20 modow zeby dali bana!!!!!!!!!!!!!

Kulikos 23-09-2007 20:04

Przeczytałem pod koniec wakacji, teraz czytam wszystkie części od początku i na wszystko patrzy się inaczej ;p

Yoda_ 23-09-2007 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misza (Post 1664894)
Za późno. Umieramy?

O nie. Chyba tak .

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1664954)
No i tak jest, w czym problem?

W niczym, tylko tak sobie rozważam pewne rozwiązania.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1664968)
o co ci chodzi ?

O twojego posta, prosisz o nielegalną wersję. No i odnośnie twojego poprzedniego posta, [jeżeli nie była to ironia] napisałeś że chcesz na PW HPiDH, a teraz piszesz że powiesisz za akty ujawnienia choć skrawka informacji.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kulikos (Post 1665001)
Przeczytałem pod koniec wakacji, teraz czytam wszystkie części od początku i na wszystko patrzy się inaczej ;p

To chyba też tak zrobię.

kołbaś 24-09-2007 09:41

Jezeli nie moge przeczytac to groze. Jak ty bys czekal na jakas ksiazke, chwytal sie wszystkiego zeby ja przeczytac a ktos ci nagle opowiada co ciekawsze kawalki z niej to krew moze zalac...

Kulikos 24-09-2007 17:05

kołbaś chyba jakoś kiepsko się chwytasz się tego "wszystkiego". Ja po godzinie szukania miałem całą ksiązke na kompie ;x a mama która też jest fanką, ściągnęła sobie w pracy i wydrukowała. I to dawno temu, więc teraz będziesz miał już ostatecznie i bez większych błędow przetłumaczone. Szukaj :D

>>>Mazix<<< 24-09-2007 17:28

Ja tam jestem fanem harrego pottera wiem co bedzie ale nie powiem, bo części forum sie nie spodoba to.
Czekam z niecierpliwością na orginał
@edit
To co napisałem up to tylko moje domysły.

Misza 24-09-2007 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1665715)
Jezeli nie moge przeczytac to groze. Jak ty bys czekal na jakas ksiazke, chwytal sie wszystkiego zeby ja przeczytac a ktos ci nagle opowiada co ciekawsze kawalki z niej to krew moze zalac...

Naprawdę śmieszą mnie ludzie, którzy przed premierą chcą wyciągnąć jak najwięcej z książki, a po premierze płaczą, bo ktoś im zdradził kawałek.

Mi możecie zdradzać jaką tylko książkę chcecie, nie przejmuję się tym. Czasami sam nawet sobie koniec czytam z ciekawości.

>>>Mazix<<< 25-09-2007 08:42

Ale mnie kusi żeby pootwierać te hidy, ale chyba jakoś dam rade.

kołbaś 28-09-2007 21:37

heh wlasnie skonczylem czytac HP7 i normalnie bylo warto. Choc w ostatnim rozdziale strasznie mi sie mylily imiona i czasami nie jazylem o kim mowili to po 3 krotnym przeczytaniu ostatniego rozdzialu zajazylem =P. Jak ktos bardzo chce to moze powlazic mi troche w d*pe to wysle mu na email'a.

Dr. Omader 04-02-2008 03:01

Spokojnie sobie czekałem na polską wersję, nie spieszyło mi się, a mimo ze znam angielski na poziomie CAE to wolałem przeczytać w rodzimym języku... Warto też odkopać ten temat :)

Uwaga! Możliwe spoile poniżej!

Wg. mnie całość utrzymała poziom poprzednich części, tylko to zakończenie jakieś takie... Takie rozciągnięte do granic możliwości chyba... I ten napisany jak od niechcenia ostatni rozdział... Brakuje mi z 2 rozdziałów opisujących najbliższe wydarzenia po zabiciu Czarnego Pana i może jednego opisującego trochę dalsze czasy... Jakkolwiek ten ruch zapewne został zastosowany celowo przez Rowling. Teraz ma otwartą bramkę do wydawania kolejnych grubszych lub chudszych tomów... Ciekaw jestem czy napisze coś w stylu tego co robią twórcy filmów z serii X-men... Główny wątek jako tako wyczerpali, jednak w planach są filmy dedykowane poszczególnym postacią np. Wolverina czy Magneta. Podobnych ruch może wykonać Rowling... Już jakiś czas temu przestała tak zagorzale deklarować, że nigdy więcej nie napisze nic o Potterze... W końcu wszyscy chcemy zawsze więcej wszystkiego... Czy to pieniędzy czy też Pottera... ;) (ktoś ma jakieś świeże informacje co do nowych książek? :P)

Ogólnie, wg. mnie cała saga Pottera jest sagą ciekawą i wartą przeczytania... Jakkolwiek osobiście uważam, że pełna jest nonsensów i głupoty :P

Rukahs 04-02-2008 04:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 1880221)
i może jednego opisującego trochę dalsze czasy...

Przecież jest to śmieszne " 19 lat pózniej... "

Gogar 04-02-2008 12:01

Chociaż przeczytałem po angielsku, zastanawiam się, czy nie kupić polskiej wersji.

Lasooch 04-02-2008 12:32

A ja przeczytałem po angielsku parę dni przed polską premierą, żeby psuć znajomym radość czytania spoilując im różne rzeczy =D

A po polsku prawdopodobnie też przeczytam.

sphinx123 04-02-2008 12:46

Ten rozdział "19 lat później" jest tak żałosny, taki przesłodzony, że lepiej gdyby go w ogóle nie było o_O

Xantro 04-02-2008 18:33

A ja jestem evool i przeczytałem po polsku dzień przed premierą ;] Nie ma to jak wtyki w księgarniach xD

Koronowany rycek 04-02-2008 19:44

Up@
TJA, kazdy mogl kupic dzien wczesniej ksiazke w tesco <3

Aval'yah 04-02-2008 20:05

Przeczytałem i szczerze powiedziawszy nic szczególnego. Tom jak i cała reszta, takie tam czytadło- starczyło mi na jeden dzień. Zakończenie niczym nie zaskakuje.

Moja główna refleksja po ukończeniu książki- dlaczego Hermiona i ta Francuzka po zamianie w Harrego w jednym z początkowych rozdziałów, przejmują się takimi pierdołami jak wzrok czy wygląd a nie zwracają uwagi na fakt, że nagle wyrosły im penisy? ;pppppp

Regoor 04-02-2008 20:30

Ja jestem bardzo zadowolony z tej książki.
Dorwałem ją w piątek wieczorem i w sobotę już przeczytałem w całości.
Zakończenie nie jest takie jak się spodziewałem, co mnie bardzo miło zaskoczyło.
Nie podobał mi się tylko ostatni rozdział, był za bardzo przekombinowany.
Tak poza tym, to nie ma co czytać tej książki, jeżeli nie przeczytało się wcześniejszych części.

Spoil, taki lekki:
Szkoda mi tylko Teda. I Lupin, i Tonks umrali-szkoda.

@up
Ta Francuska ma na imię Fleur, jak coś.

Raul 04-02-2008 20:40

Przyznam, że naprawdę zaskakującym dla mnie w tej części było, iż Snape ostatecznie okazał się dobrym, jeśli nie najlepszym w całej opowieści, bohaterem. Po VI tomie spisałem go już na straty i jakoś nie wierzyłem, że się okaże inaczej. Bardzo fajne w zakończeniu było to, że dowiadujemy się, iż drugi syn Harry'ego nazywa się Albus (co było do przewidzenia) Severus (tu już zdecydowanie mniej). Ogólnie na plus. Szkoda, że to już koniec, bo co by nie mówić, to ten cały wyśmiewany przez większość Potter towarzyszył mi przez kilka ostatnich lat.

Chocapic 04-02-2008 20:58

Książka nawet mi się podobała. Zakończenie jest beznadziejnie, ale trudno, ostatni tom był i tak lepszy niż się spodziewałem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:09.