Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Masowe odejscia postaci magicznych! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136775)

Teh_pkay 14-08-2007 14:02

jaki 50 palek wali 340 z royal spira? czy W OGOLE jakis palek przed 100 distem walnie 340 z royal speara? na 79 discie moj best hit to 241, wiec pomysl zanim cos napiszesz

Piotrek Marycha 14-08-2007 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Demonq (Post 1602810)

Najbardziej sa zalosne te osoby ktore nazywaja noobami tych co zmieniaja prof. to jest ich sprawa nie wasza i gowno wam do tego.

Sam zmienilem prof z sorca na palka bo tibia dla mnie jest rozrywką wiec chodzi o to zeby sie gralo przyjemnie, jesli komuś juz nie sprawia przyjemnosci gra magiem po update a spodobala sie inna prof to wcale mu sie nie dziwie.

popieram, ale tak czy inaczej to jest pojscie na latwizne, ale przeciez nie ma sie czego wstydzic :> gra jest po to by bawic a nie użerać sie z brakiem kasy i expowisk
Cytuj:

A co do zimowego update to prof magiczne niech lepiej nie licza na zwiekszenie dmg, lub jakas znaczaca zmiane bo cipsoft juz napisal ze nadal uwaza prof magiczne za duzo lepsze, a co gorsza expiące ekonomicznie.
moze nie wzmocnia az na tyle, ale moze dodadza cos ciekawego sorkowi i druidowi (sorc distance figher plx...)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X3R3 (Post 1602820)
które jest praktycznie nie potrzebne nigdzie.

oj to chyba nie wiesz jak nadal fajnie sie pkuje sorcem :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teh_pkay (Post 1602841)
jaki 50 palek wali 340 z royal spira? czy W OGOLE jakis palek przed 100 distem walnie 340 z royal speara? na 79 discie moj best hit to 241, wiec pomysl zanim cos napiszesz

ale jak paladyn bije tyle samo w 2-3 rzutach placac 0-15gp co sorc sd to chyba cos nie w porzadku jest...

Oharis 14-08-2007 21:56

Ja sie ciesze że poodchodziło tyle postaci magicznych. Na moim serwerze regularnie gra 3 MSów powyzej 60 lvla w tym ja. Zarabiam w choj kasy i manasow na czyszczeniu Green Djin twoera, Na czyszczeniu ofa, Na czyszczeniu Pokoju z Banshee queen. Exp na ktorym sobie jade nie ejst przepelniony. Jestr wręcz pusty. Zadna inna profecja nie moze tam expic. Tylko druid i sorcer. :) Gra sorkiem nie ejst wcale zla. Trzeba tylko wiedziec jak grac

Piotrek Marycha 15-08-2007 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oharis (Post 1603579)
Zarabiam w choj kasy i manasow na czyszczeniu Green Djin twoera, Na czyszczeniu ofa, Na czyszczeniu Pokoju z Banshee queen.

a po co sorc do OFa albo green Djin towera teraz? najt idzie pierwszy, zbiera all, a jak w teamie jest 5+ palkow to ledwo co do niego zdazy dojsc...

Cytuj:

Exp na ktorym sobie jade nie ejst przepelniony. Jestr wręcz pusty.
co to za problem znalesc taki?

Cytuj:

Zadna inna profecja nie moze tam expic. Tylko druid i sorcer. :) Gra sorkiem nie ejst wcale zla. Trzeba tylko wiedziec jak grac
nie ma takiego miejsca w tibii gdzie tylko sorc/druid moga expic

Conquistador 15-08-2007 02:43

Kogo to obchodzi ze magowie odchodza, wczesniej odchodzili knightci , teraz magowie. Moral? brak.

Duch Niespokojny 15-08-2007 10:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1604057)
co to za problem znalesc taki?

Grałeś kiedyś na Refugii?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1604057)

Owszem, są. Chociażby peninsula tomb za teleportem. Ilość duchów i stalkerów w tym miejscu jest tak duża, że dla żadnej profesji niemagicznej chodzenie tam nie miałoby po prostu sensu.

Milten Magician 15-08-2007 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
A owszem jest pare, komnata profesji przed poi, Na fernfangu powiedzmy expić może tylko druid ;p bo jest na wyspie druidów

@topic

No i dobrze, że odchodzą w*****ało mnie już to, że sorc tylko non stop pierdoli jaki to waste ma etc..

Adi Ninjax 15-08-2007 11:49

ja osobiście też przestałem grać ;/
no ale to już moje zdanie że update zwalił sorców i drutów

Krasnalek92 15-08-2007 11:56

te sorki i druty co odeszly sa poprostu noobami cala tibie mieli dobrze teraz raptem upd i obrazeni ...w zimowym beda mieli poprawke kiedys taki sorc sie wbijal na resp dla najta i sie smial teraz oberwal i tyle

Imm0rtal 15-08-2007 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1603157)
popieram, ale tak czy inaczej to jest pojscie na latwizne, ale przeciez nie ma sie czego wstydzic :> gra jest po to by bawic a nie użerać sie z brakiem kasy i expowisk

moze nie wzmocnia az na tyle, ale moze dodadza cos ciekawego sorkowi i druidowi (sorc distance figher plx...)

oj to chyba nie wiesz jak nadal fajnie sie pkuje sorcem :D

A jak się tu bawić jak doskwiera brak kasy i everywhere pall areas?

Taa, 'ruszczka' waląca esdekami ;D.

Fakt.

Demonq 15-08-2007 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krasnalek92 (Post 1604292)
te sorki i druty co odeszly sa poprostu noobami cala tibie mieli dobrze teraz raptem upd i obrazeni ...w zimowym beda mieli poprawke kiedys taki sorc sie wbijal na resp dla najta i sie smial teraz oberwal i tyle

Ty jesteś żałosnym noobem, gówno ci do tego czy odeszli czy nie.

Zresztą ostatni news cipsoftu mówił sam za siebie że prof magiczne sa nadal lepsze, i nie moga być polepszane bo i tak są silniejsze od innych.

Wielu magow odeszlo nie zewzględu na dmg, poniewaz nadal jest najwieksze, ale z powodu ekonomi gry. Sorc/druid sa nadal najlepsi ale nikt nie chce sie męczyć zbierajac loot/ robiac runa, przez kilka dni by móc poexpic 1 dzień.
W tym czasie knight potrafi expic non stop.

Nikt z normalnych graczy nie wbija się na resp, robią to tylko nooby.
Nooby byly i beda zawsze. Nawet po tym upie noob ktory jest magiem moze ci sie wbic na resp i nie dac ci expic.

Piotrek Marycha 15-08-2007 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1604224)
Grałeś kiedyś na Refugii?

Owszem, są. Chociażby peninsula tomb za teleportem. Ilość duchów i stalkerów w tym miejscu jest tak duża, że dla żadnej profesji niemagicznej chodzenie tam nie miałoby po prostu sensu.

stalkery bardziej przeszkadzaja sorcowi niz knightowi... a na ghosty tez sa sposoby, chociazby z hmm albo z lmm stojac na defie tak ze ghost nawet blood hita nie zada
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krasnalek92 (Post 1604292)

Cytuj:

Profesja: Paladin
kthxbye

Kogutt 15-08-2007 20:03

CipSoft ma rację. Sorc i druid nadal expi dwa razy szybciej. Tylko, że teraz ma dwa razy większe waste...
No comment -,-

Lepka 15-08-2007 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kogutt (Post 1605012)
CipSoft ma rację. Sorc i druid nadal expi dwa razy szybciej. Tylko, że teraz ma dwa razy większe waste...
No comment -,-

Racja!!!
Postaciami magicznymi przestają grać głównie nooby, którzy szli na łatwiznę wybierając postacie magiczne. Trzeba grać swoimi ulubionymi profesjami, a nie szukać najlepszej z nich.

Piotrek Marycha 15-08-2007 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kogutt (Post 1605012)
No comment -,-

nie dwa... tylko dwanaście razy wieksze ... nie, to nie jest przesada

Kogutt 16-08-2007 22:40

Ja nie jestem aż taki słaby i gram sorcem, bo nie chce mi sie grać od nowa :) A poza tym lubie postacie magiczne. Dalsze balansowanie profesji na pewno będzie więc po prostu trzeba czekać.

Piotrek Marycha 16-08-2007 22:57

powiem tak, "ujdzie w tloku" gra sorcem, po prostu trzeba lubic styl gry sorcem, przed upem wiekszosc ludzi grala bo sorc byl najlepszy, a nie dlatego ze go lubia, a teraz jest zgrzyt... ofc to nie jest powod zeby tak udupiac sorca

Rameal 16-08-2007 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1604979)
stalkery bardziej przeszkadzaja sorcowi niz knightowi... a na ghosty tez sa sposoby, chociazby z hmm albo z lmm stojac na defie tak ze ghost nawet blood hita nie zada

kthxbye

Jak czytam to co napisałeś to nachodzi mnie jedna myśl. GRAŁEŚ KIEDYŚ W TIBIE ?

Duch Niespokojny 17-08-2007 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1604979)

Nie powiedziałem przecież, że dla rycerzy czy paladynów są one niezniszczalne. Po prostu marnowanie 120 many na kilka stalkerów i run na ghosty mija się z celem i może prowadzić, jeśli nie do tego, że się nie zwrócą koszty, to przynajmniej do dużo mniejszych zarobków. Tak czy owak, nie sądzę, żeby we wspomnianym przeze mnie miejscu expił na dłuższą metę jakiś rycerz czy paladyn.

Idefix_Paladyn 17-08-2007 12:46

Mi ten update też sie nie podoba, chociaż gram palkiem. W tibi 7.92 zrobiłem retired. Ale teraz powróciłem, we wcześniejszych update(od 7.72 bodajże aż do 7.92 ) palek był postacią "elitarną" było ich mało na serwach, to dużo spirów sorcy i dryuty (nie jestem pewien) expiący na valkiriach zostawiali speary pod drzewami to jak sie tak kilka drzew obleciało to miało się na kilka h treningu, a teraz co nie patrzysz to pall albo kina , chociaż bardzo dużo knightów grało w poprzednich, ale przecież "oni byli tak udupieni że nie można było nimi grać",moim zdaniem cipsoft, źle się zabiera do wyrównywania profesji ponieważ zabiera silniejszemu, a daje słabszemu, a według mnie powinno być tak zostawia silniejszego w spokoju i doda troche dla słabszego, albo niech powróci tibia 7.5 lub 7.6 najlepiej :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:34.