Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Druga zapowiedź update'u. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=197951)

KaMiLSpAwW 17-11-2008 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shiray (Post 2340288)
Krew mnie zalewa jak widzę posty dzieci piszących, że Tibia to WoW XD
A WoW teraz z Tibii ściągnął w WOTLK ;< - SD

Dzeci ? :< czy ja napisalem ze tibia jak wow? a nawet , co Ty wogóle porownujesz? wow do takiej gierki 2d?

mm a jak cos to co blizzard sciagnol z tibi w wotlku?

Piotrek Marycha 18-11-2008 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KaMiLSpAwW (Post 2340293)
mm a jak cos to co blizzard sciagnol z tibi w wotlku?

idąc tokiem myslenia WoW'owców w druga strone to sciagneli prawie wszystko co w Tibii jest :-/

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CM Mirade
Will the charge spell be like an "utani gran gran gran hur" , or will it have an instant effect walking you automaticly towards the targeted creature or opponent?

It works like haste. It increases your walking speed considerably but only for a very short time (a few seconds). As the mana costs will be kept high, it will probably quite hard for a knight to spam it.

awwww... i chuj z tego ze kilka sekund... manapotion i jedziesz dalej!

Piotrek Marycha 18-11-2008 00:54

ups, double...

Dragonit 18-11-2008 10:52

Zacznijmy od tego, że tibia była o wiele wcześniej niż wow ... a zarzut o ściąganie nazw to idiotyzm. Jak ktoś nie wie co znaczą one po Polsku niech się nie odzywa -.- Na wielki + motyw z party.

Itachi 18-11-2008 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neveroth (Post 2336759)
Od której tibi grasz bo widze że od 8.1 około.

wystarczy spojzec na moja date dolaczenia na forum.. (a gralem jakies jeszcze pol roku predzej)

Gutomarah 18-11-2008 13:18

bedzie ciekawie :P

Aevolana 18-11-2008 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KaMiLSpAwW (Post 2340293)
Dzeci ? :< czy ja napisalem ze tibia jak wow?

nie musisz sie produkować inni przed toba mowili to samo, wiec nie chodzi o ciebie, wystaraczy przeczytac poprzednie posty ...

shoq 18-11-2008 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2339404)
Tak się dzieje, gdy gildia rządząca, nie trzyma za mordę osób, które zaniżają ceny...

Ta, bo gildia rządząca jest w stanie utrzymać ceny. Wszystkie próby ingerencji państwa w gospodarkę kończyły się fiaskiem i hiperinflacją. Są pricelisty i co? Nikt się do nich nie stosuje. Ceny maleją, bo jest konkurencja. Byznes ys byznes, nic z tym nie zrobisz.

KaMiLSpAwW 18-11-2008 15:30

no ok tak jak mówicie że wow ściaga z tibi to hmm

wow ma całkowicie inny lepszy system pvp , dużo wiecej bossów , instancji raidowych etc. lepszy system komunikowania sie miedzy graczami , auction house a nie jak w tibi kanal " trade" , już nie mowie o grafice bo sam w tibie grałem 4 lata , mowilem ze jest najlepsza i wogóle że wow to szajs , no ale jak sie wbije tam 70 , teraz 80 lvl to można sie dużo lepiej zabawic , a w tibi , bić ciagle moby w tym samym miejscu , masz kolejny lvl nic sie zmienia oprócz tego że masz troszeczke wiecej hp , od czasu do czasu jakis boss raz na pol roku new q do zrobienia i to wszystko... i teraz mówie o możliwosciach gry nie o grywalnosci chodz i tak w wowa gra jakeis 15x wiecej tys ludzi.

Tore 18-11-2008 16:07

@UP
Dobrze gadasz sam mam 70 pala :D i te hunty w Tanaris ach......
Teraz robie huntera mam juz 27 lvl :D a i to chyba dobrze że tibia upodabnia sie do wowa jak by wprowadzili auction house to było by mniej oszustów :D

kubaboo 18-11-2008 16:26

odp

kamil niemozesz zignorowac dzieci ktore gadaja cos w stylu wow sciaga z tibia tibia z wowa zignoruj ich pozatym niema co porownywac 2 roznych gierek ...
wow to zupelnie inna gra w ktorej exp polega na questach na graniu drużynowym pvp zupelnie sie rozni ap rzedewszystkim jest 3d mnie przy tibi trzyma wlasciwie grafa i kumple. Ktos juz pisał, ze nastala moda na porownania tibi do wowa tlyko tu nioema co porownywac w wowie mozesz sobie wybrac sposrod 8 ras z tego co ja gralem i z 6-12 klas wiec co tu prownywac pozatym w wowie niespotkalem osoby z botem ... i przede wszystkim wow to mmorpg, a tibia to tibia jezeli chcecie przykladow przeczytajcie moje poprzednie posty... ale jak ktos sie lenie to wizard jest ma najwiekszy dmg, druid to mag natury walczy zywiolami przemienia sie w potworki i leczy alejego dmg jest slabsze od maga (wizarda) knght w tibi chyba jednya postac odpowiadajaca rpg palladin swiety rycerz posiadajacy od boga aury itp. w tibi to jest bardziej archer (lowca) bijacy z dystansu luk kusza (w wowie tez strzelba). I all co mowia, ze niemam racji to pograjcie w nevera, baldura, ice, wow, l2 i wtedy pogadamy

Tore 18-11-2008 16:41

Tak naprawdę w tibi brakuje stworów dla 100+ tibia nie przystosowała sie (tak jak inne gry) do wysokich lvl w wowie masz limit do 70 lvl i z jedniej strony to dobrze bo na tym lvl spotkasz stwory które cię zabiją w tibi jest nieograniczony lvl i właśnie w tym kłopot nie mówię że źle ale jak już widzą co sie dzieje to na tej wyspie powinny latać same story dla h lvl 150 itp a nie oni znowu zrobią jakieś gówna typu chakoya (czy jakoś tak) i będą zadowoleni że zrobili update.Powinni zrobić tak żeby MDW nie mógł zabić najlepszego stwora solo i co update robić stwory tyle że coraz lepsze a nie coraz gorsze ...

Jestemfajny 18-11-2008 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tore (Post 2340755)
Tak naprawdę w tibi brakuje stworów dla 100+ tibia nie przystosowała sie

slyszales kiedys o frostach? :/

clenluzir 18-11-2008 17:15

Mogli by zrobic te nowe servy ;[

Tore 18-11-2008 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jestemfajny (Post 2340814)
slyszales kiedys o frostach? :/

A ty czytałeś kiedyś ze zrozumieniem ??
Chodzi oto że w tibi nie ma stworów na których można się pomęczyć a frosty nie są silnie

Piio 18-11-2008 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tore (Post 2340755)
Tak naprawdę w tibi brakuje stworów dla 100+

Mylisz się. Brakuje potworów i questów dla 200+, które byłyby jakimkolwiek wyzwaniem. Nie mówię już, że LP (Lord Paulistinha) napisał, że na 400 kończy bo nie ma już co robić + nie ma nawet potionka na jego lvl.

KaMiLSpAwW 18-11-2008 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tore (Post 2340690)
@UP
Dobrze gadasz sam mam 70 pala :D i te hunty w Tanaris ach......
Teraz robie huntera mam juz 27 lvl :D a i to chyba dobrze że tibia upodabnia sie do wowa jak by wprowadzili auction house to było by mniej oszustów :D

ehehe to pozdro dla ciebie jak na 70 lvl siedzisz w tanaris ;]
takto jest jak sie gra na privatach , a zreszta na 80 lvlu jest wiele ciekaszych rzeczy ;]

@kubaboo

spoko ja sie z toboa zgodze , wiem na czym tibia polega bo sam gralem 4 lata w to i nikogo nie przekonoje do gry w wowa , tlyko pisze jak jest bo wiekszosc tu osob zmysla rozne rzeczy o wowie , napisałes cos o kumplach no niesety w tibi jak to jest z kumplami wieszkosc czeka tlyko poto aby Cie okrasc , i to ma byc to ze sie gra dla kumpli ? jesli chodzi o gre np ma sie gildie idzie sie z nia na raid to wiesz jakie musi byc zgranie ? 1 osoba cos spieprzy co caly raid pada , na silniejszych bossach np w swp to juz musi byc profesjonalne zgranie.

@ tore

no tlyko ze jest tak w wowie masz lvl potworka i jak ma odpowiedni to wiesz ze go ubijesz , no ale w tibi tez sie wiedzialo co silniejsze czy nie i sie chodzilo na to co odpowiednie , wiele osob mowi ze jak sie wbije 70 (80) to nie ma co robic a wlasnie wtedy gra sie zaczyna :)

Tore 18-11-2008 19:53

@up
Dokładnie na 70 lvl gra się zaczyna :D A jak sie idzie na Black temple to też niezłe zgranie musi być :D

kubaboo 18-11-2008 20:00

odp

kamil ja z kumplami z rl gram wiec mnei nie owala ;]

Piio 18-11-2008 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KaMiLSpAwW (Post 2341017)
ehehe to pozdro dla ciebie jak na 70 lvl siedzisz w tanaris ;]

Może mu o Hyjal chodzi.

Dobra ale jednak to forum tibijskie więc nie gadajmy tak centralnie o wowie :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:36.