Albertus |
08-08-2009 23:06 |
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
(Post 2619351)
Ej no bez przesady... Nie porównuj różnych epok... Poza tym walka między szlachcicami (skądkolwiek to wziąłeś, pierwsze słyszę o czymś takim, może lekcje histy przespałem) to co innego (już sam fakt porównywania dość ważnych osobistości do... powiedzmy sobie szczerze, mi, przeciętnemu mieszkańcowi Ziemi niezaznajomionego z tematem kibice kojarzą się z chuliganami co klną i niszczą [nasze kochane "stereotypy", znam ten ból]).
Każdy ma prawo interesować się czym chce i być za tym zespołem za jakim sobie chce, a osobom trzecim nic do tego. Takie "akty agresji" są tylko dowodem niedojrzałości, i naprawdę nie dziwicie się, że jesteście traktowani tak jak jesteście. Z takich powodów bójki nie są normalne. Nie w XXI wieku.
I nie próbuję tutaj nikogo obrażać... Po prostu mówię jak jest. Smutne lecz prawdziwe.
|
powiem ci cos co mowil moj nauczyciel od Histori ( genialny czlowiek)
"Zachowanie ludzi się nie zmienia , zmieniają się tylko środki którymi ludzie operują"
kiedys bylo franek ukrasc krowe
teraz jest premier x ukrasc 5 mln.
itp itd.
i czy tego chcemy czy nie to walke mamy we krwi ;D slowianie to byl jeden z najwaleczniejszych ludow wiec cos po nich odziedziczylismy , mozna powiedziec ze w kibicach odzywaja sie stare geny ;D
Tak, kazdy moze byc za zespolem jakim chce , ale zwykla logika nakazuje ze jak nie chcesz dostac wpier. to glosno nie mowisz ze jestes za x w miejscu gdzie panuje klub y. No chyba ze jestes samobojca lub osoba lubiaca walki uliczne/ryzyko.
a co zmienia XXI wiek? walki zawsze byly , sa i beda. Swiat bez przemocy naprawde nie byl by ciewy , gdyby nie wojna to teraz pewnie nie mialbys wielu rzeczy np. "komputra" bo to bylo wynalezione na potrzeby wojska.
|