Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Antifa. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=225586)

CytrynowySorbet 10-01-2010 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2718234)
no i to ze nadal mamy w europie takie komedie jakie sa. A z europy do Polski niedaleko... i nie daj boze zeby sie Polska zarazila tym szmelcem...

Aha, rozumiem, że jakby w Gazecie Wyborczej napisali, że każdy Polak ma zjeść ślimaka to byś to zrobił?

Pełno głupot piszesz, aż się tego czytać nie chce, ale zgadzam się z tym, że ten napływ imigrantów powinien być ograniczony (nie zamknięty, ale coś jak granice otwarte dla ludzi bogatych). Jakoś nie koniecznie bym się chciał zadawać z Arabem czy kimś innym.

Beh0lder 10-01-2010 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2718234)
no i to ze nadal mamy w europie takie komedie jakie sa. A z europy do Polski niedaleko... i nie daj boze zeby sie Polska zarazila tym szmelcem...

Kur... , to my nie jesteśmy w europie ;(?
Nawoływanie do głosowania jest obecne w każdym kraju mniej lub bardziej , byle głupek sie domyśli której partii "kibicuje" jakaś stacja telewizyjna czy gazeta. I nawolywanie ogolne do chodzenia na glosowania , z 80% z nieglosujacych jesli nie wiecej ma to w dupie :P.
Poza tym arab swój rozum ma , nie kazdy będzie glosowac tak jak mu jakas tam gazeta każe (!).

Albertus 10-01-2010 16:45

hahahah ;D arabska gazeta z arabskimi przywodcami.? dla nich 1 slowo w imie allaha i ida gotowi na smierc...

Wiem ze Polska geograficznie lezy w europie , ale potocznie sie mowi ze Europa to kraje zachodnie. Zreszta madry bedzie wiedzial o co chodzi

Beh0lder 10-01-2010 16:52

Czyli my jesteśmy w azji ? A może w Afryce :(?

Albertus 10-01-2010 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2718253)
Zresztą mądry będzie wiedział o co chodzi

beho glupi jestes czy udajesz?

spider-bialystok 10-01-2010 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2718240)
Najsmieszniejsze w tym wszystkim to, ze islamizacji Polski wydają się najbardziej bać fundamentaliści katoliccy, jakby nie byli pewni czy jeden fanatyzm da rade stawić drugiemu opór.

Ja jestem ateista, a ciezko mi znalezc wsrod znajomych (katolikow i prawoslawnych) kogos bardziej antyislamskiego ode mnie.

O fundamentalizmie religijnym w Polsce nie ma sensu rozmwiac, bo poki co nie zabija sie tu ludzi za odejscie od wiary i nie kamienuje sie kobiet za noszenie spodnicy krotszej niz po kostki.

Beh0lder 10-01-2010 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2718266)
beho glupi jestes czy udajesz?

Pytam się na jakim kontynencie potocznie żyjemy ;).

Cytuj:

Ja jestem ateista, a ciezko mi znalezc wsrod znajomych (katolikow i prawoslawnych) kogos bardziej antyislamskiego ode mnie.
W sród ateistow są i fanatycy :d

Albertus 10-01-2010 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2718286)
Pytam się na jakim kontynencie potocznie żyjemy ;).

chyba kazdy wie ze zyjemy w Europie , ale potocznie sie mowi ze cos np. jest w Europie i zawedruje do nas do Polski ma sie na mysli to ze cos przyjdzie do Polski z Europy Zachodniej. Bo jak ma przyjść ze wschodu to sie mowi ze przyjdzie od Ruskich lub ze wschodu. Zreszta tak jak napisalem , madry bedzie wiedzial o co chodzi.

Beh0lder 10-01-2010 18:12

Ależ ja dobrze wiem o co ci chodzi ;).Po prostu tamto zdanie dziwnie zabrzmiało. Więc sobie pozwoliłem rozwinąć temat i zobaczyć co odpiszesz.

Gierubesoen 10-01-2010 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2718160)
A gdzie niepodległe Kosowo?

Albańczycy chyba odpuszczą, jak widać na mapie chyba wezmą się za Włochy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2718183)
Czemu zakładasz , że moi starzy to pracownicy fizyczni ? (Bo o nich w tamtym poście mówiłem , arabusy przeważnie wykształcenia nie mają.. )

Gówno prawda, będąc pracodawcą i mając do wyboru zatrudnić dwie osoby o podobnych kwalifikacjach i umiejętnościach (jeden Polak, drugi np arab)- spróbuj nie wybrać araba... Milion różnych fundacji i stowarzyszeń pomocy arabom na głowie, dyskryminacja rasowa i nie wiadomo co jeszcze.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2718207)
Dziwnym zbiegiem okoliczności zachód toleruje imigrantów i jest u nich lepiej u nas jest ich mniej i jednak mniej tolerowani i tak jest ch*jowo :).

Jeśli na zachodzie jest lepiej, to na 100% nie z powodu imigrantów z Turcji, Algierii, Senegalu czy innego turbakistanu. Ba, imigranci na zachodzie sprawiają mnóstwo problemów rządom tych krajów i więcej z nimi kłopotów niż korzyści (o ile w ogóle są takie?)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2718240)
Najsmieszniejsze w tym wszystkim to, ze islamizacji Polski wydają się najbardziej bać fundamentaliści katoliccy, jakby nie byli pewni czy jeden fanatyzm da rade stawić drugiemu opór.

Mimo wszystko, do katolików zdążyłem się przyzwyczaić i świadomie bądź nie, mam na to w sobie takie ciche przyzwolenie...

Beh0lder 10-01-2010 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2718313)
Gówno prawda, będąc pracodawcą i mając do wyboru zatrudnić dwie osoby o podobnych kwalifikacjach i umiejętnościach (jeden Polak, drugi np arab)- spróbuj nie wybrać araba... Milion różnych fundacji i stowarzyszeń pomocy arabom na głowie, dyskryminacja rasowa i nie wiadomo co jeszcze.

Yy , przeczytaj jeszcze raz fragment mojego postu ktory zacytowales.

Cytuj:

Jeśli na zachodzie jest lepiej, to na 100% nie z powodu imigrantów z Turcji, Algierii, Senegalu czy innego turbakistanu. Ba, imigranci na zachodzie sprawiają mnóstwo problemów rządom tych krajów i więcej z nimi kłopotów niż korzyści (o ile w ogóle są takie?)
Tania sila robocza.
Cytuj:

Mimo wszystko, do katolików zdążyłem się przyzwyczaić i świadomie bądź nie, mam na to w sobie takie ciche przyzwolenie...
To do arabów też sie przyzwyczaisz ;).

Albertus 10-01-2010 18:39

ahhahah ;D tania sila robocza? chyba pobieracze zasilkow ;D na kazde dziecko a nie musze mowic ze robia ich duzo.

Gierubesoen 10-01-2010 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2718333)
Yy , przeczytaj jeszcze raz fragment mojego postu ktory zacytowales.

Przeczytałem, chyba nie zrozumiałeś treści mojego posta :) Nie zakładam, że Twoi rodzice to pracownicy fizyczni, bo stanowisko mało tu ma do rzeczy- nie przyjmiesz araba do noszenia cegieł czy na wyższe stanowisko w firmie, okrzykną Cię rasistą i posądzą o dyskryminację.

Cytuj:

Tania sila robocza.

To jakiś żart? Słowo "robocza" jest tutaj nie na miejscu.

Cytuj:

To do arabów też sie przyzwyczaisz ;).

Wątpię i mam powody by tak sądzić.

Beh0lder 10-01-2010 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2718349)
Przeczytałem, chyba nie zrozumiałeś treści mojego posta :) Nie zakładam, że Twoi rodzice to pracownicy fizyczni, bo stanowisko mało tu ma do rzeczy- nie przyjmiesz araba do noszenia cegieł czy na wyższe stanowisko w firmie, okrzykną Cię rasistą i posądzą o dyskryminację.

Jak nie ma kwalifikacji ... :>

Albertus 10-01-2010 20:23

wtedy tez , bo biedny imigrant przyjechal z kraju gdzie byla wojna , nie mogl nigdy skonczyc szkoly albo zostawil tam papiery a ty nie dajesz mu szansy zeby wstac na nogi tylko biezesz bialego ktory mial wszystko tylko dlatego ze jest bialy

Leeawe 10-01-2010 20:47

Jeszcze 1 słowo do wojny w afryce. Sam typ od historii mi to mówił więc tak czy siak sie mylicie ;(. A właśnie co do atmosfercznyc warunków to najbardziej byli przygotowani murzyni. Wystarczyło murzynowi dać broń i pokazać do kogo strzelać.

Powiem tak:

Jebać Cyganów na 100% ich trampkarze nas rozjebali. Umieją grać więc bd w reprezentacji ;d ;s
stop imigracji? spadek prostytucji=zamach stanu ;(
Ja bym kciał takiego murzyna w szkole;p byśmy sobie rapowali;p
araba też byśmy sobie o gnębili ;p

A tak bardziej na poważnie. Po wini tak wzmocnić granice by żadne nie legalne se nie przyłaziły do nas. A jak mają przyłazić to by mieli wykształcenie. W końcu muszą coś dać by żyć w kraju gdzie panuje drób. A i to się tyczy też arabów i murzynów.

Beh0lder 10-01-2010 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2718426)
wtedy tez , bo biedny imigrant przyjechal z kraju gdzie byla wojna , nie mogl nigdy skonczyc szkoly albo zostawil tam papiery a ty nie dajesz mu szansy zeby wstac na nogi tylko biezesz bialego ktory mial wszystko tylko dlatego ze jest bialy

Nie dlatego , że jest biały tylko dlatego , że ma kwalifikacje :>.
Cytuj:

Wystarczyło murzynowi dać broń i pokazać do kogo strzelać.
To tak jakby toczyli walke na Grenlandii , pingwiny sa lepiej przystosowane wystarczy powiedziec do kogo maja strzelac , ok sa lepiej przystsowane ale nie wyszkolone

Nari 10-01-2010 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leeawe (Post 2718444)

A tak bardziej na poważnie. Po wini tak wzmocnić granice by żadne nie legalne se nie przyłaziły do nas. A jak mają przyłazić to by mieli wykształcenie. W końcu muszą coś dać by żyć w kraju gdzie panuje drób. A i to się tyczy też arabów i murzynów.

Takie podejście jest dyskryminacją i podpada lekko pod rasizm, wiesz? Polska to wolny kraj.

Leeawe 10-01-2010 22:26

LOL<3333

mego dziadka ruscy wzięli do wojska na wojnę jako mięso armatnie. dostał wódkę i broń i kazali mu na*******ać.

dla mniej kumatych.

Wziel typa z n-pvp (optional) co w życiu nie miał pk ani nikogo nie zabił. Dali mu 100 ms i kazali na*******ać z sd.

Gordorczyk 10-01-2010 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2718471)
Takie podejście jest dyskryminacją i podpada lekko pod rasizm, wiesz? Polska to wolny kraj.

rzeczywiście straszne, zgłoś to na policję, albo lepiej powiadom "nigdy więcej"

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:42.