Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Siłownia & sporty walki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226865)

Albertus 06-02-2010 13:26

czyli pozmniejszac ilosc serii , tak? Ok.

Obecnie trening zajmuje mi cos kolo 70-80 minut a pomiedzy seriami robie minimalne przerwy. Na koniec zawsze jestem caly mokry.

Koledzy mi mowili ze jak mam taki trening :
-Po treningu jestem caly mokry i nie daje rady wiecej.
-Na drugi dzien bola mnie miesnie ktore trenowalem.

wtedy cwicze dobrze. I narazie mialem 1 trening gdy po nium nie bylem na maxa zmeczony to zaczolem jeszcze pompowac do tego zeby sie domeczyc.

Jak to ocenicie? Dobrze powiedzieli? A jaki waszym zdaniem jest najlepszy trening.

PS. Zaraz pije gainera wiec za godzine bede trening mial. Jakby ktos mogl przez ta godzine powiedziec co porobic z iloscia serii itp. to bylbym wdzieczny.

Nie wyzywac mnie itp. kazdy kiedys byl zielony , a jeszcze jak sie od kazdego co innego slyszy to juz wogle... Mam chyba z 4 grupy osob i kazda mowi co innego to mi sie kielbasi w glowie z lekka.

narazie doszedlem do takiego czeegos.

-Odzywki zaczolem jesc za szybko , pownienem po okolo 2 miechach.
-Jak zaczolem to zjem to do konca pozniej robie 2 miechy na sucho i jade dalej.
-"Mocniejsze rzeczy" zostawic na pozniej.
-Zmniejszyc ilosc serii.

Emcess 06-02-2010 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2729475)
narazie doszedlem do takiego czeegos.

-Odzywki zaczolem jesc za szybko , pownienem po okolo 2 miechach.
-Jak zaczolem to zjem to do konca pozniej robie 2 miechy na sucho i jade dalej.
-"Mocniejsze rzeczy" zostawic na pozniej.
-Zmniejszyc ilosc serii.

i narazie trenuj wszystkie partie ciała, a nie tylko bica i klate. trenuj duzo brzuch.

Argen 06-02-2010 14:02

No Albertus, musze przyznać, że jestem pod wrażeniem, że jesteś skłonny coś zmienić. Tak jak ktoś powiedział, najlepszym sposobem jest odwiedzić publiczną siłke i zapytać jakiegoś instruktora. Jeśli jest kompetentny to dopasuje ci zestaw ćwiczeń i diete specjalnie pod ciebie. Poćwicz troche na sucho (ja bym nawet dłużej niż dwa miesiące, chodzi o to żeby jak najbardziej mięśnie rozwinąć bez wspomagaczy, po tym lepiej zniosą jak odłożysz używki). Zwiększ ciężary i zmniejsz ilość serii.

Pan i Wladca 06-02-2010 14:30

Rozstępy murowane :>

Albertus 06-02-2010 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2729485)
i narazie trenuj wszystkie partie ciała, a nie tylko bica i klate. trenuj duzo brzuch.

wszystkie trenuje. Ale brzuch najmniej , to troche zwieksze brzuszkow i pomysle o A6W

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2729487)
No Albertus, musze przyznać, że jestem pod wrażeniem, że jesteś skłonny coś zmienić. Tak jak ktoś powiedział, najlepszym sposobem jest odwiedzić publiczną siłke i zapytać jakiegoś instruktora. Jeśli jest kompetentny to dopasuje ci zestaw ćwiczeń i diete specjalnie pod ciebie. Poćwicz troche na sucho (ja bym nawet dłużej niż dwa miesiące, chodzi o to żeby jak najbardziej mięśnie rozwinąć bez wspomagaczy, po tym lepiej zniosą jak odłożysz używki). Zwiększ ciężary i zmniejsz ilość serii.

czemu miałbym nie być skłonny coś zmienić? Tylko ze ciężary mam ograniczone wiec dlatego zrobiłem więcej serii. Macham 2 hantelkami po 6 kg jedna.

Morganin 06-02-2010 15:27

hmm kreatyna daje efekt dopóki ją bierzesz ^^ nie powinna zaszkodzić o ile wypijasz chociaż 2.5l wody dziennie, bo inaczej nerki mogą być niezadowolone ;p metanabol oczywiście najlepszy na masę, ale skutki uboczne są nieciekawe

Albertus 06-02-2010 15:42

pic duzooo pije , ponad 3 litry dziennie , czasami ponad 4.

PS. Pozmniejszalem ilosc serii i robie tak:

12 powtozen - 30 sec - 10 powtozen - 30 sec - 8 powtozen - 2/3 minuty - 2 seria.

I tak mam na barki 5 cwiczen po 3 serie
uda 4 cwiczenia ^po 3-4 serie
lydki 2 cwiczenia po 4 serie.

Emcess 06-02-2010 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morganin (Post 2729520)
hmm kreatyna daje efekt dopóki ją bierzesz ^^ nie powinna zaszkodzić o ile wypijasz chociaż 2.5l wody dziennie, bo inaczej nerki mogą być niezadowolone ;p metanabol oczywiście najlepszy na masę, ale skutki uboczne są nieciekawe

nie namawiaj nikogo na sterydy, kiedys nam wfista opowiadal ze gosciu wpierda*al sterydy, rozjebao mu jelita i robil pod siebie :D

spider-bialystok 06-02-2010 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2729501)
Rozstępy murowane :>

Rozstepy to sprawa indywidualna i nie ma sie wplywu na ich powstawanie. Jeden ma elastyczna skore i rozstepy beda u niego minimalne, a inny bedzie mial cale bary w rozstepach.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess
nie namawiaj nikogo na sterydy, kiedys nam wfista opowiadal ze gosciu wpierda*al sterydy, rozjebao mu jelita i robil pod siebie

Taki poziom obecnych nauczycieli, nie wiedza co mowia.
Sterydami oralnymi (meta, wino, oxa) mozna sobie uszkodzic watrobe lub nerki, ale nie jelita.

Ja jestem bardzo zadowolony z dzisiejszego treningu, na klatke poszlo dzis 130kg x3.

Edwardo 06-02-2010 19:03

Albertus rób przerwy ok 2 minutowe...

metiu 06-02-2010 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2729523)
12 powtozen - 30 sec - 10 powtozen - 30 sec - 8 powtozen - 2/3 minuty - 2 seria.

chcesz powiedzieć że to co wymieniłeś do 2/3 minuty to jest 1 seria?

Cacuss 06-02-2010 21:39

Chłopaki a ile tak powinno przybyć siły po 2,4,6 miesiącach ćwiczeń? Chodzi mi tutaj wyłącznie o klate którą się robi 2x w tygodniu?
Załóżmy że na starcie brałem 40kg na serie, to ile powinienem po wyżej wymienionym czasie brać? Na sucho oczywiście?
(bo jestem ciekaw czy dobrze robie i w dobre wartości się wstrzelę ;p )

Btw. Uprzedzając niektóre wypowiedzi - Nie jestem ograniczonym pacanem co robi tylko klate. Robie wszystko mam ładny plan, tak z ciekawości akurat o klatę pytam.

P.S. A.. oczywiście standardowo na ławce płaskiej ;p

Edwardo 06-02-2010 22:42

imo zależy to od genetyki, zdrowia itp. Ale po 6 miechach coś koło 80+-

AbraUK 06-02-2010 23:50

Trenowałem kiedyś kick boxing i już wystarczy
Chociaż jakbym w Warszawie był zapisał bym się do Jurasa, haha

Albertus 06-02-2010 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez metiu (Post 2729586)
chcesz powiedzieć że to co wymieniłeś do 2/3 minuty to jest 1 seria?

tak. To jedna seria.

Żyłka 07-02-2010 00:22

Czyli co, jedna seria to dla ciebie 30 powtórzeń? Może i taki trening miałby jakiś sens, ale nie kiedy celem jest pozyskanie masy. Kto ci to układał?

Albertus 07-02-2010 00:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 2729702)
Czyli co, jedna seria to dla ciebie 30 powtórzeń? Może i taki trening miałby jakiś sens, ale nie kiedy celem jest pozyskanie masy. Kto ci to układał?

no jak kto... sam ;D a niby kto miał to ułożyć... mówiłem ze jestem zielony.

Żyłka 07-02-2010 00:50

Idź na normalną siłownię, popytaj ludzi o pomoc przy doborze ilości serii i powtórzeń lub poszukaj np. na www.sfd.pl (ja sam ci nic nie doradzę, bo pomimo dość długiego stażu nie za bardzo się znam, a nie chcę ci źle podpowiadać). Twój obecny trening jest kompletnie bezsensowny.

Edwardo 07-02-2010 01:19

j/w albo znajdź na googlach plan na masę dla początkującego i daj gdzieś do analizy np tu.

Albertus 07-02-2010 07:24

ok , dzis jade na kurs ostatni tydzien przyjade w piatek to poszukam nowego , na kursie bede z kolegami cwiczyl.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:02.