![]() |
czyli pozmniejszac ilosc serii , tak? Ok.
Obecnie trening zajmuje mi cos kolo 70-80 minut a pomiedzy seriami robie minimalne przerwy. Na koniec zawsze jestem caly mokry. Koledzy mi mowili ze jak mam taki trening : -Po treningu jestem caly mokry i nie daje rady wiecej. -Na drugi dzien bola mnie miesnie ktore trenowalem. wtedy cwicze dobrze. I narazie mialem 1 trening gdy po nium nie bylem na maxa zmeczony to zaczolem jeszcze pompowac do tego zeby sie domeczyc. Jak to ocenicie? Dobrze powiedzieli? A jaki waszym zdaniem jest najlepszy trening. PS. Zaraz pije gainera wiec za godzine bede trening mial. Jakby ktos mogl przez ta godzine powiedziec co porobic z iloscia serii itp. to bylbym wdzieczny. Nie wyzywac mnie itp. kazdy kiedys byl zielony , a jeszcze jak sie od kazdego co innego slyszy to juz wogle... Mam chyba z 4 grupy osob i kazda mowi co innego to mi sie kielbasi w glowie z lekka. narazie doszedlem do takiego czeegos. -Odzywki zaczolem jesc za szybko , pownienem po okolo 2 miechach. -Jak zaczolem to zjem to do konca pozniej robie 2 miechy na sucho i jade dalej. -"Mocniejsze rzeczy" zostawic na pozniej. -Zmniejszyc ilosc serii. |
Cytuj:
|
No Albertus, musze przyznać, że jestem pod wrażeniem, że jesteś skłonny coś zmienić. Tak jak ktoś powiedział, najlepszym sposobem jest odwiedzić publiczną siłke i zapytać jakiegoś instruktora. Jeśli jest kompetentny to dopasuje ci zestaw ćwiczeń i diete specjalnie pod ciebie. Poćwicz troche na sucho (ja bym nawet dłużej niż dwa miesiące, chodzi o to żeby jak najbardziej mięśnie rozwinąć bez wspomagaczy, po tym lepiej zniosą jak odłożysz używki). Zwiększ ciężary i zmniejsz ilość serii.
|
Rozstępy murowane :>
|
Cytuj:
Cytuj:
|
hmm kreatyna daje efekt dopóki ją bierzesz ^^ nie powinna zaszkodzić o ile wypijasz chociaż 2.5l wody dziennie, bo inaczej nerki mogą być niezadowolone ;p metanabol oczywiście najlepszy na masę, ale skutki uboczne są nieciekawe
|
pic duzooo pije , ponad 3 litry dziennie , czasami ponad 4.
PS. Pozmniejszalem ilosc serii i robie tak: 12 powtozen - 30 sec - 10 powtozen - 30 sec - 8 powtozen - 2/3 minuty - 2 seria. I tak mam na barki 5 cwiczen po 3 serie uda 4 cwiczenia ^po 3-4 serie lydki 2 cwiczenia po 4 serie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Sterydami oralnymi (meta, wino, oxa) mozna sobie uszkodzic watrobe lub nerki, ale nie jelita. Ja jestem bardzo zadowolony z dzisiejszego treningu, na klatke poszlo dzis 130kg x3. |
Albertus rób przerwy ok 2 minutowe...
|
Cytuj:
|
Chłopaki a ile tak powinno przybyć siły po 2,4,6 miesiącach ćwiczeń? Chodzi mi tutaj wyłącznie o klate którą się robi 2x w tygodniu?
Załóżmy że na starcie brałem 40kg na serie, to ile powinienem po wyżej wymienionym czasie brać? Na sucho oczywiście? (bo jestem ciekaw czy dobrze robie i w dobre wartości się wstrzelę ;p ) Btw. Uprzedzając niektóre wypowiedzi - Nie jestem ograniczonym pacanem co robi tylko klate. Robie wszystko mam ładny plan, tak z ciekawości akurat o klatę pytam. P.S. A.. oczywiście standardowo na ławce płaskiej ;p |
imo zależy to od genetyki, zdrowia itp. Ale po 6 miechach coś koło 80+-
|
Trenowałem kiedyś kick boxing i już wystarczy
Chociaż jakbym w Warszawie był zapisał bym się do Jurasa, haha |
Cytuj:
|
Czyli co, jedna seria to dla ciebie 30 powtórzeń? Może i taki trening miałby jakiś sens, ale nie kiedy celem jest pozyskanie masy. Kto ci to układał?
|
Cytuj:
|
Idź na normalną siłownię, popytaj ludzi o pomoc przy doborze ilości serii i powtórzeń lub poszukaj np. na www.sfd.pl (ja sam ci nic nie doradzę, bo pomimo dość długiego stażu nie za bardzo się znam, a nie chcę ci źle podpowiadać). Twój obecny trening jest kompletnie bezsensowny.
|
j/w albo znajdź na googlach plan na masę dla początkującego i daj gdzieś do analizy np tu.
|
ok , dzis jade na kurs ostatni tydzien przyjade w piatek to poszukam nowego , na kursie bede z kolegami cwiczyl.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:02. |