Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wybory - druga tura. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=231409)

Pan i Wladca 02-07-2010 11:37

http://www.youtube.com/watch?v=5DdWS...layer_embedded

nie wiem czy to było czy nie

Rybzor 02-07-2010 12:04

Hahahha umarłem : DDD

ponczus 02-07-2010 12:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2769461)

Stronę wczesniej jest ;P

Hakuoh 02-07-2010 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2769458)
Co ty, przeciez w PO Rychu, Zbychu i Grzecho wcale nie kradli :)

Za rządów PiSu lepiej z Samymi Burakami nie było.

Ashlon 02-07-2010 12:38

Oczywiscie, dlatego slowa JKM, ze siedza tam same zlodzieje, sa prawdziwe :)

Quezacoatl 02-07-2010 13:13

Cytuj:

Jesli Korwin rzeczywiscie tak myslal, to wykazal sie, zeby nie wyrazac tego dosadnie, koszmarna naiwnoscia, dziwna o polityka z wieloletnim doswiadczeniem. Pomijam juz fakt, ze dziwnie nie ufam ludziom, ktorzy wszedzie widza zlodzieji i tylko siebie uwazaja za uczciwych, ale nawet jesli przyjac zalozenie, ze rzeczywiscie wszyscy ludzie we wszystkich partiach mysla o tym jak by tu tylko ukrasc co nieco, to z gory wiadomo ze przy podziale wladzy jedni beda okradac jedne instytucje, drudzy swoje, obrzucajac sie w miedzy czasie blotem. A mnie, trzymajac sie zalozen, jest akurat wszystko jedno, czy okrada mnie jedna formacja czy kilka.
Z tym ze jak jedna formacja cie okrada bo tylko jedna formacja ma takie mozliwosci, to malo kto im to wytknie i wypomni, przez co dla ciemnych mas beda wygladali na czystych. Jak okradaja cie 2 mafie to beda sie wzajemnie probowaly blokowac. Ale o czym my gadamy, patrzcie na siebie, zastanawiacie sie ktora partia nas mniej okradnie, czy to tak mial wygladac ten ustroj? Zenada. Wyglada to prawie tak jakby kazdy wiedzial jakie scieki po tym kraju splywaja a nikt nic z tym zrobic nie chce.

Hakuoh 02-07-2010 16:43

Teraz nagle się okazuje, Gierek był najlepszym Pierwszym Sekretarzem PZPR. Zgadujemy kogo zaraz Jarek polubi? :D

Lasooch 02-07-2010 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2769490)
Z tym ze jak jedna formacja cie okrada bo tylko jedna formacja ma takie mozliwosci, to malo kto im to wytknie i wypomni, przez co dla ciemnych mas beda wygladali na czystych. Jak okradaja cie 2 mafie to beda sie wzajemnie probowaly blokowac. Ale o czym my gadamy, patrzcie na siebie, zastanawiacie sie ktora partia nas mniej okradnie, czy to tak mial wygladac ten ustroj? Zenada. Wyglada to prawie tak jakby kazdy wiedzial jakie scieki po tym kraju splywaja a nikt nic z tym zrobic nie chce.

A co zwykły szary człowiek może z tym zrobić? Mam jeden głos (a banda idiotów ma ich 20 milionów). Nie mam do wyboru żadnej satysfakcjonującej mnie partii/kandydata. Nie mam środków, ludzi i czasu antenowego, żeby założyć własną partię.

Taki urok demokracji.

CytrynowySorbet 02-07-2010 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2769490)
Ale o czym my gadamy, patrzcie na siebie, zastanawiacie sie ktora partia nas mniej okradnie, czy to tak mial wygladac ten ustroj?

A czy ten ustrój miał polegać na wybieraniu mniejszego zła albo opanowania całej polityki kraju przez dwie partie?

Dr. Omader 02-07-2010 19:41

A ja jestem tak ciekaw...

Opisz jednym zdaniem TYLKO JEDNYM dlaczego głosujesz na danego kandydata. Jedno zdanie i koniec, bez rozpisek. Go! :p

Rybzor 02-07-2010 19:48

Post ending...

Go!

Anyway:

Komorowski - bo łączy, a nie dzieli!

o!

Vil 02-07-2010 19:56

Kaczyński - bo im gorzej, tym lepiej.

Thero 02-07-2010 20:51

Komorowski - bo tak.

Rzekłem

Hakuoh 02-07-2010 21:02

Komorowski - bo Bronek to nasz ziomek!

Dr. Omader 02-07-2010 22:44

Myślałem bardziej o jakimś konkretnym argumencie, niż o hasłach wyborczych ;-)

Dragon-Fly 02-07-2010 23:24

Kaczynski - bo PO nie potrafi dotrzymac zadnych obietnic (bliskich memu sercu).

Quezacoatl 02-07-2010 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 2769613)
Myślałem bardziej o jakimś konkretnym argumencie, niż o hasłach wyborczych ;-)

Nie da sie, kandydaci nie dali zadnych argumentow, rzucali tylko hasla wyborcze... Wiec co wyborcy moga wiedziec?

Cytuj:

A co zwykły szary człowiek może z tym zrobić? Mam jeden głos (a banda idiotów ma ich 20 milionów). Nie mam do wyboru żadnej satysfakcjonującej mnie partii/kandydata. Nie mam środków, ludzi i czasu antenowego, żeby założyć własną partię.
W demokracji dobre jest to, ze to ludzie rzadza. I czasem... czasem, trzeba rzadowi przypomniec kto tak naprawde stanowi wladze. Widzicie te same geby w polityce od 30 lat, i nikomu nie przyszlo do glowy wykopac tych starych skorumpowanych wyjadaczy od koryta zeby zrobic miejsce na nowe? Dlaczego nie ma nowych swierzych partii? Bo nie widza szans na wybicie sie.

Mi sie wydaje ze polacy zapomnieli juz jak naglasniac swe niezadowolenie, i przyjeli ta postawe ze "tak juz jest" i maja wymowke. Ludzie swego czasu gineli setkami zebys mial prawo wyboru, a jezeli uwazasz ze ten wybor to dupa nie wybor to maszt w reke i pikietowac. Zdziwilbys sie ile mozna wymusic na rzadzie przez "jawnie okazywane niezadowolenie spoleczne". Ale oczywiscie, lepiej siedziec i narzekac ze nic sie nie zmienia, lub udawac ze rzad odwala dobra robote.

Hakuoh 02-07-2010 23:34

Dromie, a na ciebie nie stać na żadne zdanko. ;)
Zamykać temat, cisza wyborcza.
Tak więc ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Ashlon 03-07-2010 00:03

Dajcie spokoj z ta cisza, niedlugo zamiast Komorowski i Kaczynski trzeba bedzie pisac Bronek K. i Jaroslaw K.

Kaczynski - bo na PO glosowalem 3 lata temu i zrobilo mnie w ch*ja.

Hakuoh 03-07-2010 00:16

Jakąś powagę można zachować, chyba że jej nie macie. ^.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:14.