Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight uboga profesja?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29463)

Jerkov Thundersword 26-04-2006 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
sd - uh - sd - uh - sd - uh - ue - uh i jaki wynik walki ?

Oj nie, nie, nie... SD + SD + SD - UH SD (exhaust) -Explo, UH -UE -UH Explo, Sorc koniec many, nie zdąrzy się manasować, knight explo, timering, dogania sorca i sorc hit UH hit UH hit UH hit UH hit UH hit+explo UH, hit+ exori, baba sorc :>

Kto twierdzi, ze knight ma najsłabsze pvp nie widział chyba Oena, Lutore albo Pskonejotta (czy jak mu tam), a o Eternalu już nie wspomnę.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ivanomen
Lubię knighta i grałem nim sporo, ale w pvp nie masz szans. Każda profesja go rozwali. Powiedzmy knight 60lvl i 6mlvl kontra 60 sorc z 55mlvl. Po pierwsze sorc strzela z sd kratke przed knightem i zawsze wtrafi. Jeżeli mu sie nie chce, to też wali z explo i MA mocniejsze hity z explo niz knight. A knight ma slabe explo, nie dogoni sorca, bo utani gran hur... i w ogóle. Po za tym, jak knight wezmie follow, to sorc pusci fire bombe albo energy bombe i ma przewage już, pozniej tylko kilka sd i UE i po knighcie. To jest moje zdanie.

A zauważ taką prawidłowość... Knight to nie stwór, może biegać w lewo, prawo, na ukos, do tyłu do przodu, więc kratkę przed nim jak trafisz, to albo cud, albo walczysz z newbem. Knight na 6 mlvl może używać explosion, więc osłabia sorca tak samo jak sorc niego biorąc pod uwagę hity i hp. Knight dogoni sorca. Zauważ też, mana i sd się kończą, a knight używa 1 uh na 2-3 sd, a sorc 1 uh na każdy hit knighta, który go dogoni. Żaden knight walcząc pvp nie bierze follow, używa klawiatury do poruszania się. A pomyśl jeszce ile ue może 60 sorc walnąć? 1 ( ile wogóle może lol)? I to damage poniżej 400, sorc 1600 many w plecy a knight 1 uh, sorc musi uzywać manasów (o ile je ma xd) a nie może robić tego precyzyjnie uciekając przed knightem, knight go dogania, sorc musi się uhać, kończą się uh, i po zabawie. A co do utani gran hur... wiesz co to jest timering + utani hur + boh? Poza tym nie każdy ma pacc.
Może i grałeś knightem dużo, ale widać nie wystarczająco, aby poznać podstawy jego walki pvp.
Nagrałeś się na OTSach, gdzie exhaust jets dużo mniejszy niż w rl tibii, i wydaję ci sie, że knighta da się położyć na spam UE... Tak naprawdę knighta nie połozysz solo, no chyba że masz przewagę lvl i w zapasach run i amunicji, ale to i tak zajmie dużo czasu.

Helixaw 26-04-2006 13:29

Nie kapuję trochę początku twojej wypowiedzi... Zgadzam się, że knighta nie da się zabić, ale nie pisz, że ma dobre pvp, bo jego pvp sprowadza się do powolnego zużycia na niego wszystkich run przeciwnika.

Vil 26-04-2006 13:48

chodzi raczej o stereotyp dotyczacy mozliwosci pvp, bo sam skill zalezy od gracza.

pvp knighta nie polega na zabijaniu wszystkich w polu widzenia, zadania sa inne ale i tak wymagaja troche treningu by je dobrze wykonywac ( a nie tylko 'nie dac sie zabic')

Pani Kaczorka 29-04-2006 11:28

Żal mnie sie was robi więc dodam coś od siebie ^^
Mam 53 ek 82/81 , 6 mlev , beznadziejne eQ

Knight mi sie nienudzi ponieważ zarabianie nim to tylko kwestia czasu!
np. ide na hydry biore sorca i druida
kupuje 40bp mana fluidow dla druida on mnie uha (exura sio plx)
I niezchodzi mi żaden uh! po huncie 4h zarabiam 120k na czysto ! xD

a gdy niema ekipy na hunt ide na scaraby ide na kilka godzin .. złóżywam 1 uha a zarabiam 3k (przykład)
A gdy mi sie niechce grać knightem to wbijam na druida nabić soula ^^

KNIGHT ROOX Xd

Viniolli 04-05-2006 01:54

Moj kumpel postawil kiedys otsa epvp z normalnym exh i gra sie zaczela ;] ja wzialem knajta on sorca a inni ludzie reszte profesji :P ja biegalem tylkoz gsem i bilemwszystkich przy tym uhalem sie caly czas a jak byla okazja to explosion :P z 100 lvl do 160 dojechalem i mi kochana mamusia kazala schodzic z komputerka. najlatwiej sie bije paladynow bo oni maja kusze wiec na gsa nie zaradza :P sorce tez sie slabo trzymaja. Ogolnie zeby zgladzis dobrze uhajacego sie knajta to trzeba albo kombo sd pozadne albo dobry trap i brac na przetrzymanie :) inaczej ni cholery trudno jest takie cos do piachu poslac :]

Stożek 04-05-2006 20:53

Najlepsze w najcie jest to, ze gdy goni najta palek chociaz nie wiadmo jaki mialby lvle i ile by mial SD, to jest tak slaby w strosunku do najta, ze mozna biegac na 1bp uhow przez kilkanascie minut.

Ogolnie rzecz biorac to uciekanie najtem jest dziecinnie latwe, zabicie pojedynczego palka czy sorca tez. Knight gdyby dostal nowe czary bylby zbyt mocny.

Vil 05-05-2006 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek
Ogolnie rzecz biorac to uciekanie najtem jest dziecinnie latwe, zabicie pojedynczego palka czy sorca tez.

haha. <10 znakow>

Zemsta 05-05-2006 08:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek
Najlepsze w najcie jest to, ze gdy goni najta palek chociaz nie wiadmo jaki mialby lvle i ile by mial SD, to jest tak slaby w strosunku do najta, ze mozna biegac na 1bp uhow przez kilkanascie minut.

Ogolnie rzecz biorac to uciekanie najtem jest dziecinnie latwe, zabicie pojedynczego palka czy sorca tez. Knight gdyby dostal nowe czary bylby zbyt mocny.

1 bp uh na kiklanascie min? lol?

oki czyli 20 najt narabie 200 pala ?:>

Helixaw 05-05-2006 17:39

Zemsta no bez przesady, ale np. zabicie 50rycka przez 100palka byłoby trudne. Nie mówię, że rycek zabiłby z łatwością tego pala...

Smokik 05-05-2006 17:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zemsta
1 bp uh na kiklanascie min? lol?

oki czyli 20 najt narabie 200 pala ?:>

nie ubije ale przezyje dużo dłużej niż 20 lvl palek vs 200 lvl knight bo ten palek hit albo 2 i ded

Michad 07-05-2006 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Helixaw
Zemsta no bez przesady, ale np. zabicie 50rycka przez 100palka byłoby trudne. Nie mówię, że rycek zabiłby z łatwością tego pala...

knight nawet by nie dogonil tego palla

Michad 07-05-2006 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Helixaw

knight nawet by nie dogonil tego palla

Shocker 09-05-2006 14:21

xD

Knight jest raczej lipna profesja musi podejsc zeby udezyc i jego sila leczenia ...(No comment) ale to tez zalezy jak kto lubi grac np.niekturzy wola walic z dystansu inni z magii itp, Wiec uwazam ze knight jest dobra profesja dla tych co lubia grac w takim stylu
Pozdro All

Vil 09-05-2006 17:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shocker
Knight jest raczej lipna profesja (...) i jego sila leczenia ...(No comment)

Leczy sie 1,5-2x mocniej niz przeciwnik jest w stanie go ranic ( zakladajac podobny level ). Czego chciec wiecej ?

Gracz Tibijski 09-05-2006 17:48

Knight

Knight to mówiąc szczerze takie bydle. :P
Magie ma słabą ale co z tego?
Ja 26 Ek Ubilem 24 sorca + 26 Msa . <Test serwer>
Rycek ma dużo życia i cienżko go ubić.
Na 20 + ze skilami 60/60 + i bronią 40 atk + potrafi dać w kość ;)

befavaza 09-05-2006 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gracz Tibijski
Knight to mówiąc szczerze takie bydle. :P
Magie ma słabą ale co z tego?
Ja 26 Ek Ubilem 24 sorca + 26 Msa . <Test serwer>
Rycek ma dużo życia i cienżko go ubić.
Na 20 + ze skilami 60/60 + i bronią 40 atk + potrafi dać w kość ;)

Na starym servie zwykły c set +demonka i ciężko go trafić :]

DAROZAMOSC 27-05-2006 05:42

knight is good :)

W sumie Kazdego trudno jest ubic kazdy ma uhy i jest mała szansa ze ktos zabije kogos za dwoma ciosami http://images.tibia.pl/forum/images/smilies/smile.gif
jednak na huncie to knightowi najłatwiej jest sie uhnac i przeżychttp://images.tibia.pl/forum/images/smilies/puchar.gif
:cup: WCALE NIE UWAŻAM ŻE KNIGHT JEST UBOGĄ PROFESĄ .Siła naszego bochatera to jego statystyki i czas jaki mu poświęcamyhttp://images.tibia.pl/forum/images/smilies/biggrin.gif
:D Masz dobre skile -jestes dobry .Masz dobry mlvl -jestes dobry to kwestia cierpliwości .Szanuje knightow ze względu na ich cierpliwość przy skilowaniu http://images.tibia.pl/forum/images/smilies/eek.gif
8o Sam jestem knightem początkowo żalowałem ale teraz nie zamieniam sie http://images.tibia.pl/forum/images/smilies/evil.gif
:evul:<<<36>>> elite knighte -kyra 4ever!

DAROZAMOSC 27-05-2006 05:43

sry

sory za te niepotrzebne linki

Maryza 27-05-2006 12:05

Ja gram w tibie od wakacji .Potym upadate pogralem sobietroche sorkiem i odkryłem ze nikt nie odwruci tego zajebistego sorka z tamtych dobrych lat.Zrobiłem se knighta i odkryłem ze się zarąbiscie graw poruwnaniu od dzisiejszego sorka:p

Xenturion 27-05-2006 21:49

W Życiu!!!

Knight jest Super, jak się potrafi wytyczyć sobie cele to jest on najciekawszą z profesjii.

Obecnie gram Sorkiem, ale mam 49 Knighta niestety ded sprawil, że straciłem troche Eq no i postanowiłem grać sorkiem :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:41.