Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   "Schakowali mnie, halp plx"-czyli co robić aby temu zapobiec (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42730)

Manatrelux 27-11-2007 19:33

Pomocy !!

Prosze o pomoc od paru dni niemoge sie zalogować na tibie ;(
(od 2dni). Niewiem czemu, niewiem co powinienem zrobić wyskakuje mi cos takiego :

"Cannot connect to a login server.

Error:Disconnected from server. (200002)
For more information take a loot at the FAQs in the
Support section at www.tibia.com."

Co to oznacza i jak temu zaradzić. A gdy tego niema to bardzo często jak podłącze internet to pisze mi odrazu "Your IP is blocket for 30 minutes" ;( z jakich to przyczyn jest ten error i ten block na ip.
Bardzo prosze o pomoc ! niewiem co mam robić, jest teraz exp razy 2 wiec chce pograc.
Prosze o szybkie odp. THX z góry :)

_BERCIK_ 06-12-2007 16:28

Wczoraj, ściągając jeden z filmików podanych w dziale "FILMY", nie chciał iśc. Myślę - usunę. Ale sie nie dało. No to jakoś mnie tak dziwnie ruszyło i odpaliłem program FindIt z tibia.pl. A tu wyskakuje "Owntibia znaleziona" Przeżyłem 2 godziny horroru, walcząc o swoje konto. Bogu dzięki, że istnieją tacy ludzie, którzy napisali te poradniki, bez nich bym był hacked.
A i mam pytanko: Jak mam owntibie (w sensie że JA jestem zainfekowany tym śmieciem) to jak nacisnę CRTL+ALT+DEL to jest to proces"task~~"<<<czy cos takiego?
Proszę o odpowiedź, z góry THX =]
Pozdro i nie dajcie sie dzieciom - noobkom!

Yaevin 06-12-2007 16:41

@Up

To ty jestes noobkiem jak dajesz sie takim "hackerom". Podaj co jest po task bo task po angielsku to wlasnie proces :D

@Manatrelux

Error jest z powodu przeciarzenia serwera logowania (proboj logowac sie jeszcze raz az do skutku). A blokada ip jest wtedy gdy zbyt duzo razy wpiszesz bledne haslo (zdarza sie to tez jak masz tak zwany internet osiedlowy - wspolne ip)

Jabucho 07-12-2007 09:31

pprosze pomożcie mialem dobre eq 18 lvl 19 shileding i 10 mlvl co mam zrobic aby odzyskac konto;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(; (;(;(

robek 07-12-2007 10:03

@up

jak nie masz rc to lipa

Ja juz gram w tibie ponad pół roku (po przerwie 1-rocznej) i ani razu mnie nie hackneli. Po prostu nie właze na strony ktore podaja na chacie. Nie pisze na googlach mapy do tibii 8.0 tylko tibia.org.pl. Z tibia.org.pl sciagam wsyzstko, jak tego czegos co potrzebuje nie ma to nie sciagam. Mysle ze tibia.pl powinno zrobic podobny dział

Yaevin 07-12-2007 13:33

No tylko nie wiem czy nie zauwazyles ze tibia.pl to supported fansite i tu takie rzeczy sa tepione :)

Bilet 07-12-2007 13:34

http://img86.imageshack.us/img86/5082/36221028gq3.gif

Bilet 07-12-2007 13:35

Jest jedno proste logczne rozwiazanie Reckoverykey ;] ... innego nieznam

_BERCIK_ 07-12-2007 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yaevin (Post 1779926)
To ty jestes noobkiem jak dajesz sie takim "hackerom".

Były 2 storny komentarzy ze to nei keylogger. Myslisz ze jakbym wiedzial to bym sciagał? lol

Duch Niespokojny 07-12-2007 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _BERCIK_ (Post 1781200)
Były 2 storny komentarzy ze to nei keylogger. Myslisz ze jakbym wiedzial to bym sciagał? lol

A niechby i było 500 stron komentarzy - nie zwalnia cię to w żaden sposób od samodzielnego myślenia. Częstą praktyką jest przecież dawanie zwykłego filmiku i podmienianie linku po kilku pozytywnych komentarzach. Do tego zapewne ściągnąłeś "filmik" w formacie exe lub scr - nie dało ci to w ogóle do myślenia?

Dymit 07-12-2007 19:01

odzyskiwanie konta

siema
ja mam problem taki ze nie pamietam pasow do konta . mam tylko password i poczte . czy moge odzyskac te konto?? prosze o podpowiedzi

Duch Niespokojny 07-12-2007 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dymit (Post 1781599)
siema
ja mam problem taki ze nie pamietam pasow do konta . mam tylko password i poczte . czy moge odzyskac te konto?? prosze o podpowiedzi

www.tibia.com -> account -> Lost account? -> wpisujesz imię postaci -> "I have forgotten my account number" (chyba że nie pamiętasz ani hasła, ani numeru konta, wówczas wybierasz "I have forgotten both my password and my account number") -> klikasz "Yes, send it by e-mail", wpisujesz swój adres e-mail i hasło. Klikasz "submit" i po kilku-kilkunastu minutach na pocztę przychodzi ci twój account number.

Dymit 08-12-2007 13:47

wielkie dzieki za podpowiedz. A jeszcze jak szyblo zgadac sie z polskim GM na Pytherze??:)

mwat14 13-12-2007 12:40

hack

Siema
Hackli mnie dzis rana wszedlem na tibia.com zrobilem tak jak to bylo opisane wpislaem meila(amam na nim widomosc od Tibii Welcome to Tibia) a oni mi napisali ze meil lub acount number jest nie poprawny (a numeru nie da sie zmienic n(napewno wpislaem dobry!)) Co mam zrobic??? pomozcie plz

wujchenko 27-12-2007 23:30

potrzebuje pomocy!

Wbilem w Tibi 95lv i mialem przerwe,loguje sie ostatnio a tu konto nie ejst juz moje,wpisuje r key,spoko odzyskalem je ale po 2 dniach znowu je trace(wychodzi ze ktos zna moj r key)

tu sie pojawia pytanie,czy moge to konto odzyskac???
np:przyslanie r key na adres na ktorym bylo nadane przy pierwszym kupnie pacc?
albo w jakis inny sposob?
i na dodatek adres email jest zmieniony

jestem prawdziwym wlascicielem tego konta i chce je odzyskac....

prosze o odpowiedz

moje atuty:
-znam numer konta
-r key(ale haker chyba tez)
-byla na moj adress zarejestrowane jak kupilem 1 pacc

potzrebuje pomocy od kogos kto mzoe mi pomuc

Duch Niespokojny 27-12-2007 23:35

Zamów sobie nowy recovery key. Poza tym oczywiście przeskanuj komputer itd.

wujchenko 27-12-2007 23:40

hmmmm

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1811155)
Zamów sobie nowy recovery key. Poza tym oczywiście przeskanuj komputer itd.

a jak haker zmienil adres konta i wszystko????(haker posiada moj r key)

niebylo mnie dulgo na nim...
a jestem jego wlascicielem i chce zeby ktos mi pomugl odzyskac

prosze o odpowiedz taka konkretna

Bart_ 28-12-2007 00:00

jak hakier ma Twoor r-key to pozostaje Ci tylko jego haknąć ;)

wujchenko 28-12-2007 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wujchenko (Post 1811141)
Wbilem w Tibi 95lv i mialem przerwe,loguje sie ostatnio a tu konto nie ejst juz moje,wpisuje r key,spoko odzyskalem je ale po 2 dniach znowu je trace(wychodzi ze ktos zna moj r key)

tu sie pojawia pytanie,czy moge to konto odzyskac???
np:przyslanie r key na adres na ktorym bylo nadane przy pierwszym kupnie pacc?
albo w jakis inny sposob?
i na dodatek adres email jest zmieniony

jestem prawdziwym wlascicielem tego konta i chce je odzyskac....

prosze o odpowiedz

moje atuty:
-znam numer konta
-r key(ale haker chyba tez)
-byla na moj adress zarejestrowane jak kupilem 1 pacc

potzrebuje pomocy od kogos kto mzoe mi pomuc

brak konkretnej odpowiedzi na moje pytania

Zatharin 29-12-2007 03:18

Mam z leksza głupie pytanie:
Czy program HijackThis będzie działał mi poprawnie jeżeli mam Windows Vista ? Bo ta metoda wydaje mi sie cholernie skuteczna.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:05.