Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia to nałóg (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4458)

Uther92 13-03-2007 22:36

A ja tymczasowo wywaliłem tibię..są ciekawsze rzeczy (czyt. WoW).

dogmeat 13-03-2007 22:38

Aktualnie pogoda sprzyja rzuceniu 'nałogu':]

MaBBy 13-03-2007 22:57

Wystarczy miec silna wolę :) Ja nawet z full eq, bez hacka skonczyle i zrobilem najbogatsze free items w historii serva :P

Polonixx 14-03-2007 17:11

Tiaa... ja gram już z 1,5 roku, parę razy próbowałem przestać, ale niestety TIBIA jest tak uzależniająca jak narkotyki ;] Dwa razy hackneli mi konto, a jednak nie przestałem. Po prostu końca nie widać ;]

Ar3k 16-03-2007 13:32

Ja mogłbym niegrać..Niegrałem miecha i żyłem a puzniej mi się znowu grać zachcialo i juz :P

Pearl Agata 16-03-2007 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Resthin (Post 46115)
pomyslcie sobie ze nagle mielibyscie zrezygnowac z tibi dali byscie rady ?? ja mialem shakowan postac , pogodzilem sie z tym ale z tibi zrezygnowac nie moge ona poprostu mnie wciagnela. jak to u was wyglada ??

<irony> Nigdy nie przestane grac! "Grac grac to jest motto"! </irony>

v0n_oswiec0ny_ 17-03-2007 02:27

hmm.. ja stwierdzam ze TIBIA to NIE jest NALOG! takie mam spostrzezenie ;) i bede przy nim do konca! nawet jakbyscie mieli nie wiem jakie argumenty... bo nie uzaleznia fizycznie, jak papieros czy alkohol... wiec to nie jest uzaleznienie od tibii tylko KOMPUTERA bo grasz na KOMPUTERZE w TIBIE! jakby nie bylo TIBII nalogowiec gralby w cos innego ^^

nara....

Bastash 17-03-2007 10:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez v0n_oswiec0ny_ (Post 1319604)
hjakby nie bylo TIBII

W ogóle tak nie mów ty nałogowcu ty!!1

Wemxiu 17-03-2007 11:04

@Topic.
Nałogowcem jesteś wtedy, kiedy cały czas grasz i grasz w ta tibie i nie możesz się oderwać... Ja w każdej chwili mogę sie oderwać a tibia to tylko gra... Nie wiem czemu ludzie się tak tym wciągają ale cóż, tak już to jest :p :p

Sante Mefisto 17-03-2007 11:42

Z tibia da sie zerwac tak samo jak ze wszystkim, ja np w wakacje zalogowalem sie raz, a na ferie zimowe gralem przez pierwsze 4 dni. W tibie gram gdy wroce ze szkoly i nie mam nic do roboty i jakos mi to w nauce nie przeszkadza :) mam sprawdzian ucze sie, mam wolne ide ze znajomymi do pubu lub gram w tibie( jezeli aktualnie znajomi sa zajeci)proste.

Kwadratowe Koło 17-03-2007 11:50

Ja tibia rzygam, ale jestem nalogowcem komputera : O

Pawellek92 17-03-2007 13:38

Witam !
Gram w tibie 2 lata i przez ostatni rok próbowałem ~20 razy rzucić tibię, ale zawsze wracałem do czasu. Dziś przez tibie w domu miałem awanture i postanowiłem z tym skończyć. Wyrzuciłem wszystkie rzeczy, :D kilka razy padłem i teraz próbuję przestać grać. Gram w RuneScape, pisze opowiadania RPG i czuję się szczęśliwy ,że udało mi się wyrzucić wszystko bo wcześniej nie umiałem :cup: . To już pierwsza połowa sukcesu. Teraz walczę :wiking: aby osiągnąć sukces. Życzcie mi powodzenia.

Pozdrawiam
Pawellek92

Sir_aloh_knight 19-03-2007 20:07

Hehhe

Wiecie co ja moge przestac grac w każdej chwili alecz na dzien dzisiejszy kocham tibie i niehcce sie roztawac :[ niewiem co zrobilnym gdyby ją usuneli ;];( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

paior 19-03-2007 21:28

Najlatwiejszy sposob to znalesc inna gre i zbanowanie/zrookowanie/sprzedanie postaci

Browarrior 21-03-2007 09:04

Ja moge nie grac dlugo ale itak za jakis czas sie zaloguje zeby pogadac :PP
a np.Jak sobie nie zapale rano to mnie *****ca bierze i nie wyobrazam sobie zebym nie zapalil przed szkola a grac ciagle nie musze heh...chociaz w 2004 r. jak nie palilem moglem powiedziec ze tibia to nalog teraz juz raczej nie.Przynajmniej nie dla mnie

v0n_oswiec0ny_ 21-03-2007 09:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1319769)
W ogóle tak nie mów ty nałogowcu ty!!1

huh???? nie gram w tb od 5 miechow i nie zamierzam wracac!!one1

Ciufcia 21-03-2007 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir_aloh_knight (Post 1324060)
Wiecie co ja moge przestac grac w każdej chwili alecz na dzien dzisiejszy kocham tibie i niehcce sie roztawac :[ niewiem co zrobilnym gdyby ją usuneli ;];( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Możesz w nią nie grać, ale niewiesz co byś robił gdyby ją usunęli?
Nie rozumiem zabardzo...

@topic

Ja już zrezygnowałem. Nie gram 2 tygodnie. Tibie odinstalowałem, postać dałem kuzynowi żeby mnie nie kusiło. Wg. mnie ta gra to strata czasu i szkoda na to młodości:p. Jak skończycie grać to będziecie żałować, że tyle czasu na to Wam poszło. Przekonacie się, że lepiej było w tym czasie wyjść z kumplem albo z jakąś laską na jakiś spacerek :P.

max1996 21-03-2007 12:20

alkohol nałogiem, a tibia bogiem !!!!! :cup:

lolnik1 30-07-2007 14:19

ja tez sie uzaleznilem mocno gralem kiedys 7miesiecy wtedy bylem na cyckach mama mi wtedy zalkazala grac juz teraz 8miesiecy nie gram w tibie ale przezywam ciagle szok psychiczny i ciagle szukam artykulow o tibi itd.
niewiem czemu mama mi zakazala grac nie zawalalem nauki mialem srednia 4,99 teraz mam 4,55(jak nmie gram)
chcialbym sobie jeszcze w tibie pograc ;(

Slythia 30-07-2007 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lolnik1 (Post 1577011)
ja tez sie uzaleznilem mocno gralem kiedys 7miesiecy wtedy bylem na cyckach mama mi wtedy zalkazala grac juz teraz 8miesiecy nie gram w tibie ale przezywam ciagle szok psychiczny i ciagle szukam artykulow o tibi itd.
niewiem czemu mama mi zakazala grac nie zawalalem nauki mialem srednia 4,99 teraz mam 4,55(jak nmie gram)
chcialbym sobie jeszcze w tibie pograc ;(

Wlasnie dlatego. Jesli nadal przezywasz szok to jest to uzaleznienie, i nalezy leczyc. A oceny nic wspolnego z tym nie maja.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:00.