Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rodzice vs Tibia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=44588)

Milu Arhangel 10-03-2007 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez seksowna_druidka (Post 1308617)
Oczywiscie moi rodzice rowniez czepiaja sie tibii. Nie winia jej coprawda za uszkodzenia kompa, ale oskarzaja o spowodowanie wszystkich zmian w moim zachowaniu. Tradycyjnie nie podoba im sie, ze za duzo gram (ok 1,5h dziennie), a najlepsze to ze nie odrozniaja gry od czytania forum, robienia fakestory i ogladania filmow na tibicam. Wrzucaja to do jednego worka, wiec wychodzi im z 5h/dzien. :P O marnowanie kasy na pacca nie klucimy sie, bo mam na ten temat takie samo zdanie. (kompletna strata kasy) Najciekawsze jest wzmozone zainteresowanie tibia, ze strony mojej matki, polegajace na kilkuminutowym czytaniu nickow wszystkich ludzi w depo, za kazdym razem, jak wejdzie do pokoju. -.-

U mnie jest tak samo... Poza czytaniem nicków ludzi w depo :P

Jozzi 10-03-2007 21:23

Ja mam nawet nieźle, co prawda mam określone dni w których mogę grać, ale nie nażekam. Aby kupić pacc musiałem się podciągnąć w nauce, zadanie nie było proste, chodzę do jednego z lepszych gimnazjów w Krakowie, mam głównie czwórki, podciągnąłem się z średniej 4,3 na 4,6 i w porzo. Ale najgorsze jest z tymi kickami! Jak chce coś pomajstrować żeby ich uniknąć to odrazu się prują i przez to te moje kicki. Niestety, mamy jednego kompa w którym jest net, swobodnie moglibyśmy mieć w moim kompie neta, ale rodzice "Stracimy nad tobą kontrolę synu!". W sumie jest spoko niedługo to mój starszy zacznie grać w tibie i będzie mi dawał kieszonkowe w gp xD

Beawulf_Okrutny 11-03-2007 14:17

Ja kiedyś w Tibie grywałem po 4 h dziennie, w weekendy czasami od świtu do nocy... Teraz czasami sie loguje i tylko po to by skontaktować się z kumplami... Moi rodzice też się mnie czepiali jak grałem nałogowo, ale w końcu się z tego wyrasta (nie zawsze), ku zadowoleniu rodziców... Teraz grywam w inne badziewia... rodzice się już w ogóle nie przyczepiają

Dolor 11-03-2007 18:32

Moi rodzice nie mają nic do Tibi jeśli nie siedzę na niej często.
Zresztą nie siedzę często bo uważam że są dużo lepsze zajęcia niż siedzenie na Tibi. Wolę sobie gdzieś wyjść z kumplami czy coś.

B@ku 11-03-2007 19:23

tibia vs rodzice

widze że u mnie jest jak prawie u każdego ale w tej sytuacji "prawie"nierobi dużej różnicy...
komp się muli albo coś innego i kto jest winny??no oczywiście że ja...
a co do pacc to rodzice mi niekupują bo mnie samego stać tylko że nienawidze tracić kasy więc jak kupuje pacc-a za*******am dopuki doputy na allegro mi sie niezwruci ~88zł z gp lub itemów...xD

pzdr

Oblakany93 13-03-2007 17:22

Jak ja gram w tibie to rodzice minie bija

PauluSka 13-03-2007 17:41

Moi rodzice nic do tego nie mają. To moje życie i moja sprawa co robię. Mówiąc szczerze to w ogóle ich nie interesuje co robię na kompie. Ale, gdy ten koleś pobił matkę krzesłem i zauważyli, że "sporo wiem o tej grze" to trochę dziwnie na mnie patrzyli, gdy mówiłam, że gram xD Ale od dawna tego nie robię więc jest ok ;) Z resztą powiedziałam im, że Tibia jest "brutalna" :P A co do zepsutego kompa.. i tak będzie na mnie xD nawet, gdy jestem na drugim koncu Polski ;D no coż. Na kogoś być musi :P

Tadik 14-03-2007 19:50

U mnie jest tak że moja mamusia sama gra w tibie :) :) :) słucha techno itp.:) :)
noo fajna mamusia :p :p :p

matiiii 14-03-2007 20:00

Mi zakazali grać w Tibię, bo za długo siedziałem. Nawet na forum mi zakazali przebywać. Tak więc wszystko co robię jest nie legalne. ;)

Plaski93 14-03-2007 20:38

Moi starzy wogole niewiedza jak kompa wlonczyc a Tibia to uz wogole :faceoff:
wiec mam looooooooooooozy choc pamietam jak byl na TVN reportaz o Tibii to starzy se przypomneli ze ja wnia gram :evul:
i mysla ze gry zryja mi mozg zanim sie ozenie

MiodUs 14-03-2007 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tadik (Post 1316297)
U mnie jest tak że moja mamusia sama gra w tibie :) :) :) słucha techno itp.:) :)

Najfajniej to mi się odrabia lekcje jak matka puści na full Rammsteina z naszej wieży. Nie wiem jaką ma moc i nie chcę wiedzieć :<

Chesterkaa 14-03-2007 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MiodUs (Post 1316535)
Najfajniej to mi się odrabia lekcje jak matka puści na full Rammsteina z naszej wieży. Nie wiem jaką ma moc i nie chcę wiedzieć :<

nooo przieciez Rammstein fajny jest :)

predalien 14-03-2007 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tadik (Post 1316297)

U mnie też mama słucha techno:( :( . I z czego się tu cieszyć?

Koper-owski 14-03-2007 21:51

Coz..gdy jeszcze "gralem" w tibie to starzy ciagle mieli do mnie pretensje >.< Jak nie mozna bylo wejsc na konto bankowe..wina tibii..nie mozna bylo wlaczyc kompa..wina tibii nie mozna bylo sam na sam.. a nie to nie to xD No !

MiodUs 14-03-2007 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 1316546)
nooo przieciez Rammstein fajny jest :)

Tak, fajny, o ile nie masz jutro ważnego egzaminu.

Dratris 14-03-2007 22:36

Niektóry piszą ze luz... A mój kolega z klatki (taki n00bowaty kujoneQ) gra tak w tibie że nie chodzi do szkoły, gra 24/7 w tibie. Normalnie żal aby tibia tak wciągała ludzi... Nie dość u niego mama, i tata grają w tibie, to jest chore ! Rozumiem grać dla zabawy, ale to lekka przesada. Tak ich to wciągneło ... Ojciec 112 lvl ek, matka 98 ed, a ten synuś 199 lvl. No to przesada.

Hypex 14-03-2007 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dratris (Post 1316667)
Niektóry piszą ze luz... A mój kolega z klatki (taki n00bowaty kujoneQ) gra tak w tibie że nie chodzi do szkoły, gra 24/7 w tibie. Normalnie żal aby tibia tak wciągała ludzi... Nie dość u niego mama, i tata grają w tibie, to jest chore ! Rozumiem grać dla zabawy, ale to lekka przesada. Tak ich to wciągneło ... Ojciec 112 lvl ek, matka 98 ed, a ten synuś 199 lvl. No to przesada.

Kto to ed?
A tego sobie nie zmyśliłeś.
Ja nie gram bo robili mi i koledze wodniki na każdej przerwie(3 razy na przerwe)
A teraz nie gram i szacuneczek w szkole :)
Jeśli to prawda z tym kujonkiem to oni grają nałogowo.Boje sie pomyśleć jak ich dom wygląda !:cup: ;(

Chesterkaa 14-03-2007 23:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hypex (Post 1316706)
Kto to ed?
Ja nie gram bo robili mi i koledze wodniki na każdej przerwie(3 razy na przerwe)

lol ? Ty chodziles/chodzisz do jakiejs "normalnej" szkoly ? Gnebili Cie za to, ze grales w tibie ? -.- wtf ?xd

Bastash 14-03-2007 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hypex (Post 1316706)
Kto to ed?
Jeśli to prawda z tym kujonkiem to oni grają nałogowo.Boje sie pomyśleć jak ich dom wygląda !:cup: ;(

A myślałem, że najpiękniejszym akcentem tego dnia będzie sex kotów na środku ulicy. Zabiłeś mnie tym.
Nie martw się, jak Cię zabiją nawet ci kolesie to i tak pojawisz się w świątyni.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:12.