![]() |
proponuje reinstalowac gimpa, a jezeli problem sie bedzie powtarzac sciagnac zupelnie nowego.
|
Moglibyście mi podać linka od download tego programu co wyszukuje odpowiednie Sprity czy coś tam ;p?
|
Opcja szukaj nie boli. Jest na tym forum. Nazywa sie NoxSprite.
|
Noix Sprite.
Oprócz tego, jest jeszcze przeglądarka spritów zrobiona przez Ślimaczka. |
Ok. Działa. Dzięki.:D :D :D
|
Małe pytanie jak zrobić np. światło od pochodni lub ciemność w jaskini bo się jeszcze nie orientuje.:baby:
|
w gimpie, uzywasz rozjasniacza i wuala =p
|
Chodzi mu o światło..
Ja bym polecał PSa. Wystarczy wybrać filtry->rendering->Efekty świetlne (CHYBA RENDERING! Nie pamiętam już ;P) Tam jeżeli chodzi ci o światło z pochodni, wybierz "latarkę". |
Witam
Mam pytanie dotyczące: 3. Otwieramy w nowym oknie sprite z białym outfitem. Kopiujemy rysunek z zostawioną żółtą głową. W oknie z białym outfitem wybieramy drugim przyciskiem myszy żółty kolor (lub ewentualnie kolor innej części ciała, którą wybraliśmy) i wklejamy rysunek z głową na outfit z opcją przezroczystości. (ważna jest tu dokładnośc wklejenia) Gdzie w gimpie jest opcja przeźroczystości? |
Zrobiłem w efektach świetlnych GIMPA ale obraz jest mało wyrażny:confused:
|
@2UP
Eee... bardzo dziwnie te outy kolorujesz. Wiesz, wystarczy wziąść lasso, zaznaczyć wybraną część ciała, wejść w filtry>kolory>koloryzacja i wybrać kolor który chcesz. |
Cytuj:
Chociaz... tez dobry sposob, ale standardowa koloryzacja lepsza ;p (ja raz outfit w paincie pokolorowalem :D) |
nie moge znalesc tibia spr. pomuzcie!!! wiem ze jest w foldeze tibi, no ale gdzie tem folder?;(
|
A sciagnoles tibia.spr?!
|
@up
LOL? Napisałeś że wiesz że jest w folderze tibii ale gdzie jest ten folder... TAM GDZIE GO ZAINSTALOWAŁEŚ GŁUPKU! |
@2 x up
no to to sie scionga czy jest zainstalowane z najnowszo wersjo tibi? @up dobra, dobra, sorki za ten wczorajszy, ale szukam w kompie i nie moge znalezc:confused: |
...
Kliknij w "start" a potem wyszukaj... Pliki i foldery... i wpisz tibia... |
stare
moze i stary problem odswierzam temat po to aby proscic o convertera wchodze w ta tutaj podana strona a tam file not found a to chyba znaczy ze nie ma pliku a bardzo potrzebuje convertera
|
Help !!!
Cytuj:
|
To sie nazywa debilizm... ciezko poszukac po forum?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:11. |