![]() |
Wielka mi to sensacja, przeciez wiadomo o tym juz od dawna, ale jak widac ludzie zeby to zauwazyc musza obejrzec to w TVN ... pathetic
|
Cytuj:
Masz podniete ze inni sie z tego zrodla dowiaduja??? |
Eh wczorajsze "przeprosiny" J. Kaczyńskiego są żałosne ... najpierw przez 2 dni wmawiali że to nie było nic złego, juz nawet nie mówiąc o korupcji "bo przeciez to była prowokacja i spisek", a teraz jak mu się pali grunt pod nogami to przeprasza.
|
Cytuj:
Gdyby to zrobilo PO to by sie pluli po sadach. LOL! Gdyby to zrobila inna partia niz PiS by sie po sadach walali :D |
Ten kraj schodzi na psy -.-' nie, nie na psy na kaczki(?). To co sie dzieje przed wyborami to narazie nic. Jednak to co robi PiS zeby tylko utrzymac sie u wladzy to prawie szczyt. Rozumiem, ze w innych krajach tez sa afery ale przynajmniej premier/prezydent nie mowia, ze przekupywanie poslow jest normalne a notarialnie potpisany dokument jest nielegalny.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Teraz mam zabawe ze sluchania przeprosin PiS-u itp. Jak to ktos tam wczesniej wspomnial: Cytuj:
Aha :P |
Według mnie ten rząd jest bezsensu...
Cytat:"zwykły bełkot Rywina doprowadził do wielkiej afery" <Beger Więc w takiej sprawie powinno nie być żadnej dyskusji... Ziobro wykręca się non stop i nie rozpoczyna tej sprawy.... A co robi specjalny organ który jest odpowiedzialny za zwalczanie korupcji (biuro antykorupcyjne) nic siedzi cicho... Żerują na naszym groszu i się o*******ają <- inaczej tego sformułować nie moge... A co do wypowiedzi Mojzeszowicza Wkurzyło mnie najbardziej zdanie w którym powiedział że kosztami obciąży się sej m , a co za tym idzie kieszenie nas ... podatników. |
Jaki ten rzad jest taki jest. Nie zmienimy go az do wyborow (chyba).
Odrazu mowie: Jezeli bedzie jakis kandydant ktory zaoferuje legalizacje marihuany w Polsce to na 300% na niego zaglosuje. A dlaczego na 300%? Podpisze sie za Starsza i brata no i siebie 8o A po za tym gdyby PO bylo przy wladzy to by sprzedawali wszystko co polskie. Slyszeliscie cos takiego jak prywatyzacja? Sprzedaja wszystko zagranicznym inwestora ktorzy daja prace polskim obywatela za najnizsza srednia krajowa a sami biora za to krocie i wyworza do swojego kraju. A Ci co sie czepiaja Moherowych to maja troche racji ale i tez troche nie maja. poza tym ze sluchaja RM to maja wieksze doswiadczenie w zyciu niz my. I chyba lepiej wiedza co dla nich i ich rodzin lepsze. Kazdy slucha tego co mowia w radiu, tv i co pisza w gazetach i sa za tym co uslysza. Ale nikt nie slucha samego siebie. Te wszystkie artykuly, wywiady itp to poprostu sa ataki na rzad. Nikt sie nie zastanawial czemu gdy PO bylo w rzadzie gora, takich atakow bylo naprawde nie duzo. A PiS, oni przynajmniej proboja zmienic gospodarke wewnetrzna, edukacje, rolnictwo (wymienilem tylko te trzy bo one najczesciej sa atakowane). Wiec zastanowcie sie wszyscy co jest dla was najlepsze a nie najlepsze dla politykow. Bo wiekszosc z was nie zostanie milionerami bo zrobili w zyciu wielki interes albo wielki przekret, bedziecie szaraczkami ktorzy beda chodzic do pracy od poniedzialku do soboty po 8 godzin dziennie i chyba nie chcecie dostawac 800zl na reke. To tyle co mam do powiedzenia, czekam na szyderstwa, bluzgi itp tylko dlatego ze mam inne zdanie niz wy.:] |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Obudzcie sie ludzie, zyjemy w kraju gdzie wybory sa tylko po to, zeby zaszpanowac billboardami, poczekac az ciemna masa pojdzie do wyborow zaglosowac przeciw oplutemu przez nas przeciwnikowi, nastepnie przejac wladze, zatkac ludowi usta igrzyskami, a zanim sobie przypomni o chlebie beda nastepne wybory. Czas pomiedzy nimi mozemy sobie wypelnic czymkolwiek, byleby niczego powaznego nie popsuc, uzyskamy bowiem bardzo mocna karte przetargowa ' nasze rzady byly dobre bo popsulismy mniej niz poprzednicy '. A glupi narod i tak w to uwierzy, albo wyjedzie za granice oddajac wybor w rece prawicowego betonu. |
Lepper dawno powinien się zajać tymo co najlepiej umie: blowkować drogi z rolnikami, do Zyty nic nie mam, usunać wf dać lekcje historii Polski-zupełna pomyłka (mino tego iż lekcje wf i tak wyglądaja marnie , przyjdzie koleś, rzuci piłke i grajcie-nie wszędzie ale w 90% szkół),już ktoś pisał, ale i ja napisze w 1 klasie liceum nic innego nie ma na hipie jak historia Polski, ogólnie polski rząd sux-jedyne co mi sie podoba to że pomysł na wprowadzenie mundurków, ja tam lubie chodzić w gangu. :P
Cytuj:
|
Cytuj:
I odnośnie takich podwyżek etc. - w wielu wypadkach jest to ratowanie jednostek kosztem całego narodu. Bo skąd się biorą miliardy na rolników? Z podatków. Na marginesie mówiąc rolnik nigdy nie jest zadowolony. Albo za małe plony, i nie ma czego sprzedać, albo za duże plony, i nie może sprzedać, bo za mało dają. I w ten sposób - 'podarunki' dla rolników, wspieranie stoczni, kopalń [nie sztuką jest wyprodukować coś (np. wydobyć węgiel), sztuką jest to sprzedać] - mamy zadłużenie w wysokości ~52% PKB. Ponoć gdzieś jest zapisane, że nie może przekroczyć 60%. Zbliżamy się do bankructwa, panowie. Radzę nie trzymać pieniędzy w bankach (bodaj w Argentynie była taka sytuacja, nie chce mi się pisać, gugle Twoim przyjacielem xD)... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Dwie sprawy. Po pierwsze taki nauczyciel uczy wedle programu ktory narzuca mu ministerstwo edukacji (zeby nie bylo ze w szkole x dzieci maja 5 z informatyki bo maluja w paincie a w szkole y maja 2 bp nie potrafia skompilowac jadra linuxa). Po drugie, rolnicy byli, sa i beda wiecznie niezadowoleni. Przyklad, lato upalne i wilgotne, rolnicy zbieraja rekordowe ilosci zboza z hektara, ale ci co zasiali kapuste czy cos placza ze kleska zywiolowa i chca pomocy od panstwa (bo sie nie ubezpieczyli), za rok mamy ciagle opady i wichury, zboze lezy na ziemi i rolnicy placza ze nie zbiora nawet 20% tego co przewidywali, ale ci od kapusty to maja 200% normy. i tak dalej, rolnictwo jest tak obszernym dzialem gospodarki ze nie da rady kazdemu dogodzic, a w polsce mamy do czynienia z paradosem ze jeden rolnik tu sobie zasieje zyto, tam posadzi ziemniaczki, za stodola ma 20 jablonek i 10 gruszy tu wypasie 3 krowki a w oborze ma 4 swinki,, 10 kur lata po zagrodzie i on jest szczesliwy, na zachodzie taki rolnik ma cale gospodarstwo nastawione na jeden rodzaj oferowanego dobra, np ma tylko zyto, i wie co z tym zbozem trzeba robic, ma specjalistyczny sprzet (bo np nie kupil maszyny do kopania ziemniakow lub dojarki dla krow) |
Cytuj:
Co do rolników - niezależnie od tego, czy mają właśnie duże plony czy małe, i tak są niezadowoleni wszyscy (odsyłam do poprzedniego posta). To znaczy u nas, w Polsce, tak jest. Jeśli kukurydza latoś obrodzi, to niewesoło bo mały zarobek, jeśli nie obrodzi, to niewesoło bo mało na sprzedaż. |
Myśle ,że system dwupartyjny w Polsce by sie przydał.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Ad. Begerówny A propo tej afery, póki jeszcze można gadać (bo Polska idzie w dobrym kierunku, cholera, bójmy się!)... Ponoć jest urząd antykorupcyjny. Po kiego wała go tworzyli, skoro teraz go nie używają? |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:09. |